Aanvoerder teleurgesteld in Payet: ‘Heb hem al weken niet gesproken’

Maandag, 16 januari 2017 om

Dimitri Payet probeert een transfer te forceren bij West Ham United en weigert daarom voorlopig te trainen en te spelen. Daarmee maakt de Franse middenvelder zich niet populair bij de supporters en zijn medespelers. Aanvoerder Mark Noble haalt flink uit naar Payet en zegt hem al een aantal weken niet gesproken te hebben.

/

“Ik had een goede relatie met hem. Had, inderdaad, want ik heb hem nu al twee of drie weken niet gesproken. Ik weet niet wat de redenen zijn dat hij dit doet”, zegt Noble in de Britse media. “Ik ben boos en teleurgesteld, omdat ik altijd heb gezegd dat hij de beste speler is waarmee ik ooit gespeeld heb. Als iemand niet voor het team wil spelen, zijn we beter af zonder hem.”

Noble is een kind van West Ham United en doorliep de jeugdopleiding van de club. De middenvelder kan zich dan ook niet voorstellen dat iemand niet voor de club wil spelen. “Dit is een enorme club en hij was hier geliefd. Maar in zo’n situatie veranderen supporters snel van mening”, stelt de aanvoerder van the Hammers. Noble gaf zijn trainer Slaven Bilic een compliment hoe hij met de situatie omgaat. “Je moet wedstrijden winnen en als je beste speler niet wil spelen, moet hij er absoluut iets aan doen.”


Poll

Denk je dat Dimitri Payet deze winter toch nog vertrekt bij West Ham United?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door msn10)

Zou zo mooi zijn als kopende clubs zich in dit soort situaties gewoon terug zouden trekken. Maar dat is helaas niet realistisch. Wat een ellendig mannetje zeg!

16 januari 2017 om 09:57

Inderdaad, ik zou ook nog wel een tweede keer nadenken voordat je deze prinses binnen je gelederen haalt.

Gister nog even het basketbal gekeken. Daar zat dus een gozer bij New Orleans welke bestempeld werd als het grootste talent, maar door de first pick in Amerika (de onderste teams mogen als eerst de spelers kiezen voor het nieuwe seizoen) eindigt dit grootste talent dus bij een veel minder team. Denk je dat die gozer ligt te piepen of werk zit te weigeren?

16 januari 2017 om 10:10

Je weet dat hij dit niet kan flikken bij een topclub. Bij WHU is hij de "beste", niemand gaat of kan hem aanspreken op zijn gedrag. Wordt hij omringt door Oziltjes, Zlatantjes of Costatjes zal je dit never nooit meemaken. Mooi om te zien dat WHU een soort van ontketent is, dit verdienen ze niet.

16 januari 2017 om 11:23

In de VS is het natuurlijk wel zo dat ieder talent weet dat hoe groter talent hij is, hoe slechter het team is waar hij waarschijnlijk in terecht komt. Dit zorgt er dan ook voor dat er echt een cyclus is van dominerende ploegen in de Nba. Als de TD van een staartploeg een paar jaar op een rij de juiste spelers selecteert bij de jaarlijkse draft en een paar goede ruildeals heeft dan is dat team gegaan van staartploeg naar kopploeg in een paar jaar tijd (zoals nu bij zowel GSW als de Cavaliers gebeurd is). Ik verwacht dan ook dat over een paar jaar Philadelphia 76ers, de Bucks, en de Timberwolves de top bestormen aangezien ze precies dit gedaan hebben. Bij de NBA weet je dus dat je een paar magere jaren zal hebben, maar dat de goede jaren er snel zullen zijn (tenzij je TD ruk is of je rookies een 'bust' is zoals Anthony Bennett in 2013).

Payet weet dat zoiets nooit gebeurd bij West Ham. Ze kunnen mogelijk CL voetbal halen in een extreem goed seizoen, maar echt voor de prijzen zal hij nooit spelen bij WHU (leicester is zo'n uitzonderlijke situatie, je kan hen in principe altijd als argument geven maar ik denk niet dat zoiets de komende decennia nog voorkomt).

Overigens praat ik hier het gedrag van Payet absoluut niet goed, wil alleen eventjes relativeren (en vind het leuk te praten over mijn favoriete competities/sporten).

Payet stelt zich echt dramatisch op. Toen vorig jaar de hype rond hem op zijn allerhoogst was tekende hij zelfs zijn contractverlenging (ongetwijfeld met enorme premia en bonussen), en nu het slecht gaat gaat hij een vertrek forceren op de meest ondankbare wijze. WHU is rijk zat, maar niemand gaat zomaar zoveel kapitaal vernietigen en dat weet Payet denk ik ook. Ik verwacht dat hij wel zijn zin gaat krijgen op een manier. Dat is het nadeel van als bedrijf je waarde volledig afhankelijk is van personen, in plaats van producten.

16 januari 2017 om 13:46

@y0y0y Ik ben het met je eens en zou graag het zelfde systeem in het profvoetbal gezien hebben. Hiermee voorkom je dat er hoge bedragen worden uitgegeven, zoals bij Pogba, Bale en Higuain.

16 januari 2017 om 14:12

@roffrulez

Zal hier nooit gebeuren, simpelweg omdat de VS een besloten land is. De clubs in de NBA hebben geen eigen jeugdopleiding, alle colleges leiden spelers op die dan in de draft worden gekozen. Iedereen vist dus uit dezelfde pot. Er is voldoende aandacht en geld voor die colleges om dit rendabel te maken. Ieder team kan niet degraderen.

Hier in bijvoorbeeld Nederland zal dit nooit gebeuren. Dan zou het volledige systeem compleet op de schop moeten. En dan echt helemaal compleet. Geen enkele club houdt een jeugdopleiding, jeugdopleiden wordt gedaan door scholen. Maar welke scholen, middelbaar of mbo/hbo/wo? Maar hoe zorg je ervoor dat de goede talenten de juiste begeleiding krijgen. In Nederland laat niemand zijn 14-jarig kind naar een school aan de andere kant van het land gaan omdat daar het perspectief iets beter is.

En stel, hypothetisch is het allemaal mogelijk dat het systeem zo op de schop gaat. Ajax, Feyenoord, en Psv zullen nooit hun huidige positie weggeven. Dit zou betekenen dat ze normaal gesproken ieder decennia van staartploeg tot kopploeg gaan en weer terug.

Ik zou het geweldig vinden als ze dit doen, maar is praktisch onmogelijk. Enige wat zou kunnen is dat in de Super League ieder team zijn plek gegarandeerd heeft en dat alle andere voetbalclubs in Europa (gratis) spelers afstaan/opleiden voor de SL clubs. Onmogelijk dus.

En hier heeft Noble gewoon helemaal gelijk. Als je het niet kunt opbrengen dan ga je maar weg, er zijn zat mensen die met alle liefde voor WHU willen spelen, ga dan niet doen alsof WHU te min voor je is...

16 januari 2017 om 10:16

Helemaal mee eens. Snap niet waarom hij op zo een manier de club wilt verlaten, terwijl je het ook als een 'held' had kunnen doen.

16 januari 2017 om 19:38

Ik zou als West Ham zijnde gewoon lekker vervelend doen en hem gewoon aan zijn contract houden. Als Pater zich als een kind wilt gedragen dan ook behandelen als een kind. West Ham blijft gewoon door gaan maar de carrière van Payet gaat de prullenbak in. Vooral aangezien hij al 28 is dacht ik.

Enorme kwal deze jongen. Als het slecht gaat plots weg willen. Speelt een jaar goed in zijn carrière. Snel naar het kopje gestegen.

16 januari 2017 om 11:35

Jij hebt makkelijk praten. Ik begrijp Payet wel 29 en als je dan de kans hebt hogerop te gaan dan moet je dat ook gewoon doen. Hij kan nog langer bij Whu blijven wat natuurlijk een mooie club is maar hij past gewoon beter bij een topclub. Ik begrijp dat het slecht overkomt op fans maar hoewel West Ham een mooie club is hoopt elke speler toch te spelen voor een topclub.

16 januari 2017 om 11:45

Ja maar het probleem is dat hij net heeft bijgetekend. Doe dat danniet en geef dan al aan dat je weg wil.

Enniet nu het wat minder loopt met het team ineens zeggen dat je ergens anders heenw il. Plus een topclub wil hem niet eens. Marseille zouhij danheengaan, naja dat is om het even met waar hij nu zit. Dat je ambitie hbt is goed, maar de manier hoe Payet het nu speelt is gewoon niet netjes.

Perfect verwoord door Noble. Hij was geliefd bij iedereen, zowel medespelers als alle fans. Als hij zich te goed voelt om voor de club uit te komen, mag je lekker weg. Genoeg spelers die wel in het claret blue tenue willen spelen. We hebben hem niet nodig.

Niet de eerste keer dat Payet dit doet, in zijn tijd bij Saint-Etienne heeft hij precies hetzelfde gedaan om een transfer naar PSG te forceren. Destijds niet gelukt en Saint-Etienne heeft hem toen aan zijn contract gehouden.

Nu lijkt het erop dat er snel een einde komt aan het verhaal. De vrouw en kinderen van Payet zijn al terug in Marseille en vanochtend zijn de president en technisch directeur in Londen aangekomen om een transferdeal te sluiten met West Ham. reken op een bedrag tussen de 35-40 miljoen.

Vind het een geweldige speler maar wel erg veel geld voor iemand van 29 jaar die 1,5 jaar gelende voor 15 miljoen de deur uitliep. Anyway zoals gister weer bleek tegen Monaco hebben een kwaliteitsinjectie nodig en dat is Payet wel.

16 januari 2017 om 10:11

35-40 miljoen? Wauw dat zou een prachtige deal zijn. Goed seizoen gedraait en 20 miljoen winst op Payet. Kunnen we weer verder bouwen. Hopen voor jullie dat Payet zich zal laten zien in Marseille en jullie het PSG en Monaco moeilijk kunnen maken.

16 januari 2017 om 10:32

Ja, ze praten over 33 miljoen direct + bonussen bij prestaties.

Dat is inderdaad altijd het gevaar als spelers terugkomen, verwachtingen zijn zo hoog gespannen.. hoop dat het goed uitpakt.

Klopt het dat jullie Gylfi Sigurdsson gaan kopen als vervanger?

16 januari 2017 om 10:40

Ja er is concrete interesse voor Sigurdsson, maar dat wordt pas doorgezet als Payet verkocht is. Ja hopen dat Payet het spel kan maken bij Marseille, prachtige club en hij voelt zich daar goed. Hoop dan inderdaad ook op Gylfi, want vind het al jaren een geweldige speler bij Swansea en zijn mindere periode bij Tottenham.

Is het raar dat hij een transfer probeert te forceren? Nou, niet echt, maar hij had de club dan al beter in de zomer kunnen verlaten. Nu draait het elftal minder dan vorig jaar, dus hoopt hij toch nog op een transfer. Payet moet gewoon het seizoen afmaken. Iedereen blij.
Noble is de juiste man en juiste speler om dit te zeggen.ik snap hem goed.als payet te ongelukkig is op dit moment, zal hij ook niet beter spelen. Daarmee wordt hij ook niet aantrekkelijker voor clubs. Laat hem nou gewoon motiveren door nog meer uit te blinken, zodat hij komende zomer Champions League speelt.

16 januari 2017 om 10:15

Het is inderdaad niet raar dat hij weg wilt. Had in de zomer prima weg kunnen gaan, nu nog steeds. Maar het is maar hoe je de situatie afhandelt, en de arrogante en egoistische manier waarop is belachelijk. Maar hij gaat nu voor 35-40 miljoen terug naar Marseille. Hebben we 20 miljoen winst en kunnen we weer verder bouwen.

16 januari 2017 om 10:19

Ja precies, de manier waarop vind ik laag van hem. Hij wordt/werd geliefd bij een sentimentele club, hij moet zich vermannen en het seizoen afmaken, ik weet zeker dat hij dan meer zal opleveren. (ik bedoel het positief, de aanhang heeft meer temperament, échte supporters, vergelijkbaar met het legioen en de Celtic aanhang)

16 januari 2017 om 10:28

Ja inderdaad. Maar dat heb je overal (vooral bij een club als West Ham) als je op zo een manier weg gaat. Hij had gewoon duidelijk moeten zijn in de zomer en dan had hij een mooie overstap kunnen maken en kunnen vertrekken als een held. Nu gaat hij als een huursoldaat weg en zal niemand ooit nog met enig respect over hem praten. Jammer dat King Payet de club zo wilt verlaten, maar als Marseille hem gelukkig maakt moet hij dat gewoon doen. Ik ben die gozer heel dankbaar voor zijn geweldige prestaties, nogmaals jammer dat dit zijn mooie verhaal bij West Ham verpest. Maar goed met Lanzini valt hij prima op te vangen.

Noble en Antonio zijn tenminste echte werkers. prachtig verwoord door een van de beste aanvoerders aller tijden!

Ik zou eigenlijk geen goede oplossing weten, maar als ik niet kom opdagen dan heb ik ook een probleem. Misschien salaris stopzetten vanwege werkweigering en dan aan z'n contract houden

Supporters van west ham zijn echt 1 grote schande. Ik zag net een filmpje op Marca is er een persoon die het shirt met naam van Payet erop staat op de grond legt en iedereen die moest van die gene erop lopen of spugen of zogenaamd schoenen afvegen gatverdamme vieze mensen. Die beelden zijn echt schandalig en smerig wauw. Ik heb het niet over alle fans he maar echt over de mensen die er aan mee hebben gedaan gewoon schandalig, hoe triest kan je zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton548
11.Watford50-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Ł. FabiańskiDoelman380
Felipe AndersonMiddenvelder369
D. RiceMiddenvelder342
R. SnodgrassMiddenvelder332
M. ArnautovićAanvaller2810
J. HernándezAanvaller257
F. BalbuenaVerdediger231
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

36 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 mei
Juventus heeft Jürgen Klopp benaderd om de opvolger van Massimiliano Allegri te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren