Oscar in China onderdeel van ‘cool’ project: ‘Dat trok me aan’

Donderdag, 12 januari 2017 om

Begin januari tekende Oscar bij Shanghai SIPG. De Chinese club maakte zestig miljoen euro over naar Chelsea voor de Braziliaanse middenvelder, die een kleine vijfhonderdduizend euro per week gaat verdienen. Oscar viel voor het ‘coole’ project waar Shanghai SIPG mee bezig is.

/

“Ze willen nieuwe spelers halen en ik ben een van de jongste”, zegt Oscar tegen Omnisport. Bij Shanghai SIPG staat André Villas-Boas aan het roer als trainer en spelen, naast Oscar, de Brazilianen Hulk en Elkeson. “De competitie is heel cool. Het project dat ze me lieten zien, trok me aan. De club was heel blij met mijn komst. Ik heb vijf jaar bij Chelsea gespeeld, dat is lang. De deur zal daar nog steeds voor me open staan.”

Trainer André Villas-Boas ziet de komst van Oscar als enorme impuls voor de Chinese competitie. “Hij komt in China spelen terwijl hij 25 jaar is. Dat betekent dat hij nog in de bloei van zijn carrière zit en ook de mogelijkheid had voor een andere Europese clubs te kiezen”, vertelt de Portugese oefenmeester tegen DSP Magazine. “De Chinese competitie trekt normaal alleen spelers vanaf 27 of 28 jaar. Er zal daardoor ook meer druk op hem staan, omdat hij als jonge speler van een topclub naar China komt.”


Poll

Heeft Oscar de juiste keuze om naar China te vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Zeg desnoods dat je nieuwe levenservaringen op wou doen. Maar dit gezwam.. Krijg er echt kotsneigingen van.

12 januari 2017 om 14:25

Waarom? Hij kan dit ook echt menen. Of ben jij niet benieuwd waar dit grootse Chinese project uiteindelijk gaat eindigen? Ik volg het in ieder geval aandachtig en op zich is het ook gewoon gaaf ja. Het is niet niks wat ze daar aan het doen zijn.

12 januari 2017 om 14:54

Hij kan het menen ja, maar ik geloof er ook niet zo heel veel van eerlijk gezegd. Ik neem het hem ook niet eens kwalijk, die salarissen zijn om duizelig van te worden en hij zit op een leeftijd dat hij na 1 of 2 jaar gemakkelijk nog terug kan naar Europa. Ik geloof trouwens niet dat het ooit echt wat gaat worden in China met het voetbal. China is gewoon geen voetballand, het zal echt nog heel lang duren voordat het op een acceptabel niveau komt. Het enige dat al deze dure spelers daaraan veranderen, is dat jonge jongens misschien eerder voor het voetbal zullen kiezen. Maar dan ben je dus nog wel een jaar of 10 bezig.

12 januari 2017 om 14:55

Dat zeker niet, maar zolang de echte topspelers daar niet heen trekken, verwacht ik er niet iets bijzonders van. Jij wel?

12 januari 2017 om 15:17

Als er spelers van het niveau Oscar, Hulk, Tevez, Texeira, Ramires etc. blijven komen dan heb je straks gewoon een competitie van het niveau Italie/frankrijk. Dat is toch ook wel aantrekkelijk om te zien? Jonge Chinezen zullen hier ook weer van leren en zich optrekken aan dat niveau. Ik ben in ieder geval erg benieuwd!

12 januari 2017 om 15:40

Frankrijk of Italie? Grapje, toch?

Ze kunnen hoogstens 3 buitnlandse pseudosterren per team inpassen, maar dan zit je nog met 8 Chinezen die ab-so-luut niet kunnen voetballen.

Als ze nu de jeugd professioneel begeleiden, staat binnen een jaar of 10-15 misschien een eerste sterke Chinese generatie klaar maar tot die tijd blijft de chinese competitie een lachertje. En ook dan lijkt het me zeer sterk dat ze al evnenwaardig zouden zijn aan een topcompetie als de Serie A. Hoogstens aan de Eredivisie, wat al zeer straf zou zijn.

Tenzij ze de buitenlanderslimiet verhogen natuurlijk. Maar zolang dat niet gebeurt, is het een project op zeer lange termijn en Oscar zal de potentiele gouden tijden nooit meer meemaken dus hij lult maar wat over een project terwijl het hem uiteraard om zijn bankrekening gaat. Waar overigens niet mis mee is.

12 januari 2017 om 15:49

Dat is het inderdaad, zolang het een mooi project is, de vruchten ga je pas over 15 jaar zien.

Maar op het moment betekent dit coole project voor hem dat hij samen met zijn vriend Hulk wekelijks door wat spelers van Jupiler League niveau mag slalommen.

Al maakt het feit dat ze in de Asia Champions League spelen ook wel wat goed, dan kom je nog eens ergens - ze moeten binnenkort tegen de bekerwinnaar van Thailand geloof ik.

12 januari 2017 om 16:29

Volgens mij mogen Chinese clubs maximaal 5 buitenlandse spelers onder contract hebben staan en wilde de overheid dat terugbrengen naar 4. Die 3 klopt dus niet.

Verder geef jij aan dat er dan nog 8 Chinezen bijzitten die niet kunnen voetballen en dat klopt, maar het niveau wordt wel beter van die paar goede voetballers en dit is een project dat ervoor moet zorgen dat China over pak hem beet 10 jaar betere voetballers heeft. Vandaar ook het openen van jeugdopleidingen en het flink investeren daarin. De investeren moeten op de lange termijn bijdragen aan een hoger niveau. Ik denk dat een combinatie van het aantrekkelijker maken van de sport (erg goede spelers halen) en het investeringen in jeugdopleidingen goede stappen zijn om dat op termijn te realiseren.

12 januari 2017 om 16:48

De toekomst, dat is toch ook wat ik zeg? Een toekomstgericht project met op korte termijn weinig resultaat.

Wat die 4 betreft, van die 4 spelers mogen er slechts 3 spelen. Er moet dus 1 op de bank. Dus we houden er 3 over.

12 januari 2017 om 17:14

@ Bon Jovi

Excuses, ik haalde jouw opmerking dan door de war met reacties erboven. Sorry.

Ik heb het trouwens opgezocht en een Chinese club mag 5 buitenlandse spelers hebben, waarvan er maximaal inderdaad 3 op het veld mogen staan. De waarheid ligt dus in het midden

En nogmaals excuus, we zaten inderdaad op een lijn.

12 januari 2017 om 18:04

No problemo, even goede vrienden.

12 januari 2017 om 14:50

Ik hoorde dat hij een groot fan is van de Chinese keuken, maar in Londen geen goeie Chinees kon vinden.

Natuurlijk is het "project-China" best "cool" te noemen, maar dan wel vooral voor Chinezen. Want voordat de meeste Europeanen er naar gaan kijken, zullen er toch echt nog eerst een hele hoop aansprekende namen richting China moeten vertrekken. En zelfs dan durf ik te betwijfelen of er veel mensen naar gaan kijken van onze generatie. Je kweekt toch vooral op jonge leeftijd affiniteit met een club.

Zou hem sieren als hij zegt dat hij het voor het grootste deel gewoon voor het geld doet! Maarja, imago, nieuwe club, nieuwe fans.....

Voor 500.000,- euro per week kun je eigenlijk nooit echt spreken van een verkeerde keuze. Die hele ontwikkeling in de Chinese Super League is ook bijzonder 'cool' en los van dat is China een prachtig land. Voetballend zal hij er wel niet heel veel meer op vooruit gaan maar dat is een keuze die best te begrijpen is.

de deur zal altijd openstaan ? Tuurlijk .. ff lekker 2-3 cashen in china en dan op je 27-28ste terug naar europa komen. hebzucht. Rijke mensen willen alleen nog rijker worden. Als hij nu was gestopt met voetballen, had hij genoeg geld voor de rest van zn leven. Wrm dan nóg meer geld willen ? juist..

12 januari 2017 om 14:28

En geef hem eens ongelijk. Waarom zou hij niet meer geld willen? Of vind jij dat iemand die bijvoorbeeld 10 miljoen heeft verdiend, op welk punt in zijn leven ook, maar moet stoppen met wat die doet 'omdat ie al genoeg heeft'?

12 januari 2017 om 18:37

Waarom niet? Heerlijk toch om dan te gaan reizen en je tijd te stoppen in zaken die echt belangrijk zijn ipv altijd maar werken. Ik zou het wel weten.

12 januari 2017 om 14:40

Hij verdiend vier keer meer dan bij zijn vorige werkgever. Dan verhuis je van werkgever als dat kan, dat zou ieder werkend persoon doen.

Heeft niets te maken met rijke mensen willen alleen nog maar rijker worden. Iedereen wil rijker worden, maakt niet uit hoeveel men al heeft of hoeveel men weggeeft of al heeft. Genoeg is zeker genoeg, maar als jij van voor hetzelfde (zelfs makkelijker in het geval van Oscar) werk vier keer zoveel kan verdienen doe je dat toch?

12 januari 2017 om 17:20

Terug naar Europa? Dat lukt nooit meer. Die Chinezen laten hem nooit vertrekken. Hopelijk beseft hij dat goed genoeg. Kijk naar een Witsel in Zenit. Die hielden ze daar ook gevangen. Oscar zal zijn contractje moeten uitdienen, of hij dat wilt of niet.

Denk eerder dat het geld hem aansprak, zijn goed recht natuurlijk en ik begrijp het volkomen

Waarom geven ze niet gewoon eerlijk toe dat ze voor het geld gaan. Ik geloof best dat je interesse hebt in een nieuw project en misschien heb je wel iets met China, maar dat zijn toch echt secundaire redenen. Die 5 ton per week, daar had ik het ook zeker voor gedaan.

12 januari 2017 om 15:50

Iedereen weet dat hij voor het geld gaat. Maar zo'n trotse Chinese investeerder word natuurlijk totaal niet vrolijk als Oscar zou zeggen dat hij het alleen voor het geld doet. Als je prestaties dan tegenvallen dan keren de fans zich tegen hem en die bestuurder die kan dan bijvoorbeeld ook geen cent meer naar zijn rekening overmaken. Hoeveel spelers zijn er wel niet die geen euro betaalt meer kregen van die clubs uit het midden oosten of Turkije (zeefuik laatst). Hier in Europa is het allemaal goed geregeld maar zie dat daar maar is op te lossen.

Verder een vrij ambitieloze speler deze jongen had bij hele goede clubs in Europa kunnen zitten maar kiest voor dit. 5 ton per week is fantastisch maar dat geld kun je toch niet allemaal uitgeven en voor vele miljoenen zit je in Europa ook goed waarmee je nog mooie levensherrinergingen opdoet.

12 januari 2017 om 16:22

Daar zit ook wat in, al gok ik dat het in China wel prima loopt met het betalen etc.

Ambitieloos.. Ja, eigenlijk wel. Toch is hij na 3 jaar China zoveel rijker dat z'n kinderen en de kinderen daarna etc. zich niet druk hoeven te maken. Daarnaast kan het ook dat hij in Brazilie nog dingen wil betekenen na het voetballen. We weten het niet.

Als ik nog één keer een speler "het project" hoor zeggen, ga ik kleiduiven schieten op Texel! Wordt echt moe van die spelers die als veredelde bouwingenieurs gaan uitleggen waarom ze "het project" zo mooi vonden. Maar wij weten wel beter...

12 januari 2017 om 14:31

Want jij bent natuurlijk een expert in projecten. Vandaar dat jij beter weet.

Edit:
Ik word moe van gasten zoals jij die het altijd beter denken te weten omdat alleen de transfersom/salaris wordt bekend gemaakt.

Was dit niet hetzelfde met Manchester City? Of met Real Madrid en de Galactico's? Of met Psg?

Dit waren ook projecten, en ja, er werd heel veel geld geboden om het nog aantrekkelijker te maken voor de spelers. Maar wie zegt in godsnaam dat er niet een heel mooi project bezig is in China?

City deed precies hetzelfde, met veel geld betere spelers aantrekken om kampioen te worden en vervolgens de CL te winnen. PSG idem dito. Real Madrid, trok de grootste spelers aan voor heel veel geld om die 10e CL te winnen. Waar verschilt het hierin met wat China nu aan het doen is? Omdat het zich niet afspeelt in Europa? Hypocriet noemen ze dat. Al decennialang worden voetballers veel geld geboden om te komen spelen voor een club, maar zodra het een bedreiging vormt voor de top, is het opeens een schande.

Oscar zegt toch, ze willen nieuwe spelers halen en ik ben de jongste. In mijn ogen is dat dus het begin van een groot project. Of het zal slagen moet nog blijken, maar er is wel degelijk iets gaande in China.

12 januari 2017 om 15:16

Het groter verschil zit hem erin dat de Engelse competitie al tot de top behoord en dat Chelsea en Manchester City tot de overname voor vele honderden miljoenen geen hol voorstelde in hun eigen competitie en nu toon aangevend zijn, totdat de grote baas er geen zin meer in heeft en z'n geld terug trekt.
De Chineese competitie stelt sowieso weinig voor qua niveau en dat niveau zal best wat omhoog gaan met die miljoenen investeringen maar een Oscar gaat het voetballend niet meemaken dat de Chineese competitie in niveau gelijk wordt met de Engelse of Italiaanse. Ik vraag me af of ze in China binnen vijf a tien jaar het niveau van de eredivisie gaan bereiken laat staan hoger.
Ik zie sporadisch wel eens Chinees voetbal, echt een drama nog niet het niveau van de tweede divisie daar moet heel wat gebeuren voor het echt ergens op gaat lijken.

12 januari 2017 om 15:29

Oscar zal misschien ooit bekend staan als een pionier die de Chinese jeugd aan het voetballen bracht en dan is dat mooi.

Het verschil is natuurlijk dat hij de mogelijke gouden tijden van China nooit meer zal meemaken. Die komen ten vroegste over een jaar of 15 tenzij men het toegelaten aantal niet-Chinezen verhoogt.

AA Gent won enkele dagen geleden met 11-0 van een Chinese ploeg, die volgens de trainer nauwelijks evenwaardig was aan de 3e klasse in Belgiã«. Die 2 of 3 buitenlanders tillen de ploeg niet naar een veel hoger niveau hoor.

Kortom, spelers als Agã¼ero die naar Manchester City of PSG trokken, hebben hun sportieve ambities wel bereikt. Weliswaar niet met traditionele topclubs als Liverpool maar wel mooie tijden beleefd, prijzen gepakt, geschiedenis geschreven met een nieuwe topclub en City, Chelsea en psg groot gemaakt terwijl Oscar tegen jommeke, suske en wiske gaat spelen. Dat wordt vrij saai voor hem, spelen tegen lammen en blinden met geen honderdste van zijn talent. Hij zit er puur voor zijn bankrekening. Niets mis mee natuurlijk.

Maar toch een flink verschil. Agã¼ero, Silva, Cavani en co. hebben hun sportieve ambities niet gefnuikt, Oscar en Witsel wel. Jij mag dat natuurlijk anders zien. Echter vallen de Chinezen niet te vergelijken met een Manchester City dat in de Prmier League speelt.

12 januari 2017 om 15:31

Tornado, jij snapt het.

12 januari 2017 om 15:33

De Chinezen zijn ambitieus en moeten toch ergens beginnen. Je kan inderdaad zeggen dat de spelers die er nu heen geen niet de top van de Chinese Super League gaan meemaken, want het vraagt gewoon wat tijd, maar ik denk dat die gekke Chinezen net zolang doorgaan tot dat ze de beste zijn.

Ik denk trouwens dat de Super League binnen 10 jaar echt wel het niveau van de Eredivisie voorbij is. Als het aantal grote namen dat er heen gaat zo doorgaat dan hebben ze over een paar jaar echt wel aardige elftallen. Ook zijn de Chinezen hard aan het investeren in de jeugd. Zo zijn er op het moment 5.000 voetbalscholen en er wordt gewerkt naar een aantal van 50.000 voetbalscholen. Ze pompen enorm veel geld in het voetbal en niet alleen in het halen van de beste spelers, maar ook in de ontwikkeling van het voetbal. Zo halen ze dus ook top coaches en trainers voor dit enorme aantal nieuwe voetbalscholen.

12 januari 2017 om 15:47

Miccoli, die eerste deftige generatie jeugdspelers staan binnen 2 jaar nog niet klaar. Dat vraagt 10 tot 15 jaar.

En met transfers zullen ze het niveau niet enorm verhogen. Zelfs niet met Neuer, Verratti en Messi.

Die 3 moeten immers met 8 spelers spelen die geen pass over 10 meter kunnen geven. Ik weet niet of je op de hoogte bent van de regel dat er 4 niet-Chinezen waarvan 3 niet-Aziaten per team mogen spelen, als ik me niet vergis.

Spelers als Oscar maken weinig verschil voor het niveau. Ze worden ook niet gehaald om het niveau te verhogen. Hij moet enkel de jeugd inspireren. Het niveau zal pas flink stijgen wanneer de Chinezen leren voetballen, en dat zal niet voor morgen zijn.

12 januari 2017 om 17:23

Dat snijdt geen hout. Waarom moet ik iets van projecten weten? Het gaat erom dat Oscar niet zegt waar het op staat!

12 januari 2017 om 18:41

Sowieso, "expert in projecten". Hoe algemeen en nietszeggend wil je het hebben? Meneer wil je graag aanvallen maar weet niet zo goed waar hij moet beginnen, wat een grap.

Lijkt mij ook een prachtig project 500000 euro per week dan kijk je inderdaad niet meer zo kritisch naar de sportieve uitdaging en geef hem is ongelijk. Zolang spelers niet met de drogreden komen van de sportieve uitdaging vind het niet zo'n probleem. De carriere van Oscar zit er sportief wel op nu maar de euro's zijn binnen.

de vraag is alleen hoe lang er nog zo extreem veel geld in het Chinees voetbal wordt gepompt. In Rusland gebeurde dit ook een tijd, maar toen dit minder werd, hoorde je ook hier steeds minder voetballers over "coole" projecten roepen.
Daarnaast hoop ik dat ze er ook aan denken om in ieder geval nog wat Chinezen in de teams te houden en het voetbal ook aan de onderkant laten ontwikkelen. De afzetmarkt is ongekend groot, dus China heeft alle kansen.
Overigens kan ik me voorstellen dat (op een paar steden na) je nog steeds niet graag naar China wil gaan als voetballer. Mijn broertje moet er regelmatig heen voor z'n werk en de foto's en verhalen die ik dan hoor, daar word je toch niet vrolijk van (en nee, het zijn grote steden waar hij komt). Grauw, smerig, weinig te doen, etc..
Nu zal dit voor Oscar in Shanghai alleszins meevallen, maar als China alle clubs een upgrade wil geven, dan is er in de steden zelf ook nog wel wat werk te verzetten. Hoewel, geef de voetballers een playstation en een mobieltje en ze klagen niet. En bij elke blik op hun bankrekening, lachen ze hun ballen uit hun broek. :P

Zeg gewoon dat je het voornamelijk om de centen te doen is, neemt niemand je kwalijk, maar kom niet met dit soort onzin.

Ja ja Oscar. Een heel cool project. C.o.o.l. Chinese Opportunity Of (a) Lifetime.

Echt een prachtproject! Wat is er immers mooier om bij een topclub als Chelsea het hele jaar te schitteren in de Champions League, met een aanzienlijke winkans? Inderdaad, je carriã¨re als een nachtkaars laten uitgaan in een obscure competitie van een land dat 82e op de wereldranglijst staat en waar niemand de spelregels kent. Deze gasten verkopen hun moeder nog als ze er geld voor zouden krijgen, en dat ze zoveel centen opstrijken is niet eens kwalijk te noemen - hoewel moreel gezien wel laakbaar naar mijn idee - maar begin me niet over een cool project zeg! Wil je financieel voor de komende 10 levens binnenlopen prima, maar doe het dan wel met waardigheid en zelfrespect en hang geen leugens op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
T. WernerAanvaller52
M. MountMiddenvelder41
T. AbrahamAanvaller41
C. Hudson-OdoiAanvaller31
Marcos AlonsoVerdediger30
AzpilicuetaVerdediger40
KepaKeeper30
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

158 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren