Update: Narsingh goedgekeurd bij Swansea: ‘Brengt een andere dynamiek’

Donderdag, 12 januari 2017 om 16:15Dominic Mostert • Laatste update: 16:12

/

Luciano Narsingh mag zich donderdag wellicht al speler van Swansea City noemen. De vleugelaanvaller van PSV doorliep woensdagavond de medische keuring en die lijkt ondanks een scheurtje in zijn kuit geen problemen te hebben opgeleverd.

Beide clubs hopen de transfer donderdag officieel te maken, meldt het Eindhovens Dagblad. Narsingh beschikt over een aflopend contract in Eindhoven en dus stond PSV niet onwelwillend tegenover een transfer. Naar verluidt maakt Swansea omstreeks vijf miljoen euro over naar de regerend kampioen van de Eredivisie.

De negentienvoudig Oranje-international stond al langere tijd op de lijst van de Welshe Premier League-club. Door de aanstelling van de nieuwe trainer Paul Clement duurden de onderhandelingen wat langer, maar de oefenmeester heeft inmiddels groen licht gegeven. Narsingh speelt sinds 2012 voor PSV; dit seizoen kwam hij tot vijftien duels, waarvan zes invalbeurten. Naar verluidt wil PSV het vertrek van Narsingh intern opvangen, door Luiz 'Beto' da Silva door te schuiven naar de A-selectie.

Update 12 januari 16.15 uur - Narsingh goedgekeurd bij Swansea: 'Brengt een andere dynamiek'
Volgens Swansea City-trainer Paul Clement staat niets Luciano Narsingh meer in de weg om speler van Swansea City te worden. De aanvaller is medisch gekeurd in Wales en zal snel zijn contract ondertekenen. "De club had hem al op de radar voordat ik hier kwam. Ik ken hem van de wedstrijden met Bayern München tegen PSV in de Champions League", zegt Clement tegen The South Wales Evening Post. "Ik ben blij dat het rond is. Hij brengt een andere dynamiek in het team. Narsingh is snel, kan doelpunten maken en heeft ervaring op een hoger niveau."


Poll

Vijf miljoen euro voor Luciano Narsingh is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door mattiaspsv)

5 miljoen voor een half jaar contract van Narsingh... Doet PSV goed

12 januari 2017 om 00:02

Scheelt denk ik ook dat je algemeen bekend is dat Narsingh zijn contract gaat verlengen wanneer hij deze winter niet wordt verkocht. Hierdoor zal PSV altijd geld krijgen voor deze jongen.

12 januari 2017 om 00:06

Zo dat wist ik niet, hoe slecht kan Swansea wel niet inkopen? Sterk gehandeld inderdaad door Psv. Wel vreemd dat ze geen vervangende speler gaan halen, gaat er nog iets komen of blijft het deze winter bij Van Ginkel?

PSV heeft niets aan hem, maar als Swansea lekker wil counteren kunnen ze Narsingh wel gebruiken. Voor de doelpunten zullen ze het nog steeds moeten hebben van Leroy Fer, Llorente en Sigurdsson. Misschien dat Fer wel voor de derde keer degradeert uit de Premier League. Wie zal hem dan nog willen hebben?

11 januari 2017 om 23:54

Het is ook niet het geval dat het allemaal de schuld van Fer is dat zijn clubs degraderen. Is gewoon een prima speler die het niveau van de premier league aan kan. Zijn landgenoot bij The Spurs kan dat niet

12 januari 2017 om 08:52

Aan de andere kant als Fer inderdaad een prima speler zou zijn die het niveau van de Premer League aan kan, waarom is hij dan nog nooit vastgelegd door een stabiele club? Norwich was een risico, QPR was gedoemd te degraderen en toen hij naar Swansea ging zaten ze ook midden in een degradatiestrijd. Ik wil het allemaal ook niet op toeval of pech schuiven. Fer begon dit seizoen heel goed, maar de laatste maanden voegt ie toch ook heel weinig toe.

12 januari 2017 om 16:59

Fer kan mee met clubs in het rechter rijtje waar misschien 6/7 clubs 'strijden' om degradatie. Het zit dan ook niet helemaal mee denk ik. Net de foute keuze kan ervoor zorgen dat je nu bij Swansea zit ipv bij Burnley o.i.d. De keuze voor Swansea is echter logisch, aangezien die club normaal wel middenmoot of iets lager is.

12 januari 2017 om 17:50

@ajaxmilanista, je hebt helemaal gelijk. Leroy mag dan niet het niveau hebben, in elk geval nog niet, van de subtop of de top van de Premier League, maar hij is altijd een van de beste spelers bij zijn club, dat was hij bij Norwich (nog in mindere mate) Qpr, en nu bij Swansea. Natuurlijk steekt Sigurdsson daar met kop en schouders boven uit, en Llorente blijft ook gewoon een goede speler voor het PL niveau.
Verder, vind ik dit een goede transfer van Psv, alleen in de CL heb je iets aan Luciano want dan kan hij zijn snelheid gebruiken, maar als het strakker zit en er minder ruimte is zoals altijd het geval is voor PSV in de Eredivisie, kan hij vrij weinig.
Zo komt hij lekker met een Engels salaris daar en hij zal goed spelen op de counter, maar heel veel meer dan zijn sprints en zo hoeven ze ook niet te verwachten.

12 januari 2017 om 06:15

Hoe zo niets? Teveel hiero doen alsof narsingh waardeloos is. Van alle vleugels die psv heeft, is hij misschien wel de meest dreigende. Hij kan altijd gelanceerd worden. Met een guardado in vorm was dat geen probleem. Die stuurt je met een splijtende pass wel weg.

12 januari 2017 om 08:50

Lijkt me toch vrij duidelijk de eerste seizoenshelft dat psv niets aan hem heeft. Narsingh kan het spel niet maken, komt amper een man voorbij en is in de kleine ruimte erg slordig. Ben blij dat hij vertrekt. Heeft zich altijd goed ingezet met een juiste instelling. Echter is hij geen psv 1 materiaal.

12 januari 2017 om 18:16

Ik zal als PSV supporter niet zeggen dat Narsingh waardeloos is, daarvoor is hij te belangrijk geweest en hij heeft ook nooit gezeurd of een slechte houding gehad en is wat dat betreft een voorbeeld prof. Wat ik wel zeg is dat we als PSV zijnde beter af zijn zonder hem puur en alleen omdat ik vind dat Narsingh niet het niveau heeft dat PSV moet nastreven. Het gebeurd veel te vaak dat ie zich in een kansrijke positie bevind en het dan laat liggen. Ik vind dat een flank speler van PSV niet alleen snel moet zijn en een goede voorzet moet kunnen geven(wat Narsingh toch ook niet heel vaak deed) maar die moet ook in staat zijn om zelf kansen te creã«ren en die vervolgens ook af te maken.

Stiekem had ik toch gehoopt dat PSV een kersverse aanwinst voor de vleugels zou presenteren. Ik heb geen idee hoe goed Da Silva in de ED zou zijn.

12 januari 2017 om 00:49

Ik denk dat je er niet teveel van moet verwachten. Ik denk dat Jozefzoon op dit moment zelfs nog beter is dan deze jongen. Misschien dat ze wel iemand gaan halen als Florian word verkocht. Ik ben zelf eigenlijk wel teleurgesteld want had wel de verwachting dat er een buitenspeler werd gehaald. Maar goed, ik ken Brands langer dan vandaag en die speelt graag spelletjes in de media. Misschien dat hij de prijs wil drukken van een beoogde aankoop. Zo van, nou hier is ons bod, take it or leave it en anders laten we onze Beto wel spelen.

Swansea zakt steeds meer af naar het niveau van de Championship. Narsingh is echt niet goed genoeg voor de PL.

11 januari 2017 om 23:58

ben blij dat hij weg is. Kunnen we eindelijk opzoek naar nieuwe buitenspelers die gewoon echt nodig zijn. Verder zou ik ook Bergwijn meer vertrouwen geven en gewoon eens 5/10 wedstrijden laten staan. Denk dat dat goed en belangrijk is voor zijn ontwikkeling!

12 januari 2017 om 06:44

Je moet ook niet overdrijven. Ik zie zat spelers die ik zelf te min vindt voor de Premier League spelen, of spelers die te min zijn voor de status van de club waarvoor ze spelen. Narsingh kan het daar trouwens gewoon goed gaan doen.

12 januari 2017 om 20:14

Omdat de hele PL gewoon niet zo goed is als sommigen denken.

Toch weer duidelijk een signaal dat er geld teveel zit in Engeland, als er al 5 miljoen betaald wordt om een contract van een half jaar van zo'n beperkte speler af te kopen.

12 januari 2017 om 00:09

Swansea is wanhopig, scorende buitenspelers zijn erg zeldzaam, PSV zit in een luxe positie.

12 januari 2017 om 08:18

Want narsingh is een "scorende" buitenspeler? Hahahahaha eindelijk zijn we van deze toch beperkte vleugelspeler af. Kwam binnen als een topaankoop, maar heeft mede door de blessure het niet waar kunnen maken. Jammer

Dat is zeer sterk onderhandeld van PSV mocht dit waar zijn. 5m voor een halfjarig contract voor een buitenspeler die naast zijn snelheid niet hele goede statistieken heeft van Psv. Toch kan hij wel bij Swansea gaan passen, al betwijfel of dit de aankoop is die je elftal in de PL gaat houden.

Nu ook zaak voor PSV om toch echt een goede capabele vleugelspeler aan te trekken die de concurrentie aan kan gaan met Bergwijn en evt. Beto die hoogstwaarschijnlijk zal worden doorgeschoven. Maar als Jozefzoon ook nog vertrekt wordt de spoeling toch wel erg dunnetjes zo.

12 januari 2017 om 08:19

Er zijn wat PSV watchers die verwachten, dat er nog wat vuurwerk komt bij PSV qua nieuwe buitenspeler. we zullen zien, want met pereiro, beto dat Silva en bergwijn ga je de oorlog niet winnen.

Die gaan vervolgens dus kopen, en doen alsof ze jeugd laten doorstromen..sta er niet van te kijken als Lozano daar heen gaat

12 januari 2017 om 08:20

Lozano is een linksbuiten als ik het goed heb, waarom zou PSV een linksbuiten gaan halen als ze een rechtsbuiten nodig hebben?

12 januari 2017 om 08:48

Een linksbuiten is eigenlijk meer wat ze nodig hebben, Pereiro is beter vanaf rechts, Bergwijn is nog niet klaar voor een basisplaats. Locadia is meer een spits.

Goed nieuws, ga er niet om treuren. Swansea heeft niks aan hem, want op links hebben ze al Montero, die minimaal net zo snel is en een betere techniek en die bakt er ook weinig van

Netjes voor PSV! 5 miljoen is niet verkeerd voor een speler met nog een half jaar contract. Al helemaal voor Narsingh!
Als ik Narsingh zou zijn, dan zou ik op dit moment niet snel voor Swansea kiezen. Het salaris zal wel leuk zijn, maar de kans is groot dat hij volgens jaar in een league lager speelt. Het gaat niet goed met Swansea.

"narsingh is snel, kan doelpunten maken" Doelpunten maken volgens mij heb ik wat gemist de afgelopen jaren. Als Narsingh iets niet kan is het wel afronden.

12 januari 2017 om 16:51

Ik heb een Swansea forum bezocht en die gaan echt van een koude kermis thuiskomen. De meeste reacties zijn zoals dit: "Has real pace and plays with his head up, so knows where the attackers are in the box, has a good cross and can score a few goals. If he can be taught to press effectively he will be a good addition, will help us speed up transition, what's not to like ?"

Wens hem veel succes en hopelijk degradeert hij niet meteen! Niet dat dit mogelijk is met Fer in je team, maar dat geheel terzijde

Leuke speler die Narsingh. Die gaat het prima doen daar, verwacht ik. Hij heeft zn beperkingen, maar daarom gaat ie ook naar Swansea en niet naar Spurs ofzo. Ik vind dat hij nogal onderschat wordt hier op het forum. Vooral op de counter is ie super nuttig.

Geweldig nieuws dit voor psv.
Zelfs gratis weg doen en geen salaris meer te hoeven betalen voor zo'n aspeler was al een win win situatie.

Maar nu ook nog eens 5 miljoen krijgen is niet normaal. Niet alle dromen zijn bedrog blijkbaar.

Nu robben snel overhalen....

12 januari 2017 om 18:03

Wat een kolder, Narsingh was gewoon zeer bruikbaar! Niet dat hij onvervangbaar is, maar dat is een ander verhaal.

12 januari 2017 om 18:28

Wat je nu zegt is natuurlijk wel een beetje overdreven, mede door een goal van Narsingh kon PSV vorig jaar overwinteren in de CL daarbij kan ik me ook bijvoorbeeld nog een belangrijke goal tegen Ajax herinneren. Narsingh is inderdaad beperkt maar kan wel degelijk een aardige pot voetballen.

Vind zelf dat PSV het heel knap heeft gedaan, want 5-6 miljoen halen voor een halfjarig contract voor een jongen die alleen echt bruikbaar is als er veel ruimte is.
Vraag me verder wel af wat er nu gebeurt met Psv, want ze zullen toch wel iemand moeten aantrekken, want Bergwijn is niet klaar voor elke weed basis, Pereiro is geweldig maar toch nog niet constant genoeg, en Jozefzoon, ja Jozefzoon... lijkt me dat PSV sws de tranfsermarkt op gaat

Dit komt natuurlijk door zijn doelpunt laatst bij Bayern toen Clement daar nog assistent was. Dan wordt dat doelpunt tegen ManU vorig jaar er nog eens bijgehaald en klaar is Kees. Zo gaan ze daar met geld om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
163 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren