‘Ik zie het afgelopen jaar bij Feyenoord niet als verloren tijd’

Donderdag, 5 januari 2017 om

Warner Hahn trok in 2014 naar Feyenoord en vervulde daar vorig seizoen, na zijn eerste jaar uitgeleend te zijn aan PEC Zwolle, de rol van reservekeeper. Dit seizoen had hij door de blessure van Kenneth Vermeer zelfs een dik half jaar de eerste keus onder de lat kunnen zijn, maar het liep anders voor de 24-jarige doelman. Hij raakte nog eerder dan Vermeer zwaar geblesseerd en was het afgelopen jaar vooral bezig met zijn revalidatie.

/

Onlangs werd bekend dat Hahn het seizoen afmaakt bij Excelsior, de club die hij twee jaar geleden nog afwees als tijdelijke werkgever: “Het was zwaar, maar leuk. Ik heb het naar mijn zin gehad… Ik zie het afgelopen jaar niet als verloren tijd. Ik snap dat het raar klinkt, dat ik het leuk vond. Maar het is een heel leerzame periode geweest. Omdat je jezelf tegenkomt. Om je ploeggenoten te zien trainen, wedstrijden spelen, dat is pijnlijk. Ik heb geleerd om rustig en geduldig te blijven. En ik weet nu wat ik ervoor moet doen om fit te zijn en dat zo te houden”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Hahn komt bij Excelsior een oude bekende tegen. Tijdens zijn revalidatie lag hij op dezelfde kamer als Alessandro Damen, die eveneens herstelde van een afgescheurde kruisband. Voor de doelman van de Kralingers was het de tweede keer dat hij terug moest komen van zo’n zware knieblessure en Hahn hoopt dat zelf nooit mee te hoeven maken.


Poll

Denk jij dat Warner Hahn de eerste keus gaat worden bij Excelsior?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door sies)

Zonde dat deze keeper zo weinig gespeeld heeft. Maakte toch veel indruk.

5 januari 2017 om 10:29

Klopt. Ik had hem misschien nog wel bij Ajax willen zien na 't vertrek van cillesen en toen onana nog niet in beeld was.

5 januari 2017 om 10:33

Toen was Hahn nog een half jaar uit de roulatie. Je koopt nou eenmaal niet zo snel een keeper die nog een half jaar moet revalideren. Was dus geen optie. De hoop was dat Krul eind september / begin oktober weer kon spelen.

5 januari 2017 om 10:40

Dacht dat hij naar Dordrecht vertrok omdat Ajax een betere keeper zag in Van der Hart.. kan het allemaal toch even anders lopen dan mensen denken.

Ben heel blij dat deze jongen bij Excelsior komt voor de 2e seizoenshelft. Met een keeper van zijn kwaliteitenhad had Excel zeker 7-10 punten meer gehaald in de 1e helft van het seizoen.

Op naar nog een jaar ED voor Excel!!

5 januari 2017 om 10:41

Nee, dan kan je beter en geblesseerde keeper huren!

2e helft van het seizoen wedstrijdritme op doen en weer op niveau komen. Dan strijden voor 1e doelman bij Feyenoord !

In zijn tijd bij Zwolle vond ik hem echt fenomenaal goed. Als hij fit is (en zijn niveau weer haalt) vind ik hem beter dan Jones en Vermeer. Maar Feyenoord heeft drie keepers die Feyenoord-waardig zijn. Dat is wel eens anders geweest (mulder).

Jammer dat ze nog een deel van dit interview weg hebben gehouden. Begrijpelijk, heeft niet veel met voetbal te maken. Maar hij zag daar een meisje die alles deed voor de 60 meter sprint. Werkte zich helemaal uit de naad en krijgt veel minder betaald. Hij is nog meer gaan waarderen hoeveel geluk hij heeft om op het veld te staan en te mogen doen wat hij doet. De dankbaarheid en sportiviteit van deze jongen is bewonderenswaardig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Actuele wedstrijden

18 fans
Keeper, 27 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona heeft de pijlen gericht op Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren