Update: Guizhou Hengfeng Zhicheng voltooit transfer en haalt Chery binnen

Vrijdag, 13 januari 2017 om

Maandagwerd bekend dat Queens Park Rangers een transferverzoek van Tjaronn Chery heeft geaccepteerd en volgens de eerste geruchten zou de Nederlander op weg zijn naar de Premier League. Sky Sports meent nu echter wat anders te weten: Chery staat op het punt om de Championship in te ruilen voor een lucratief avontuur in China.

/

Volgens het medium is de middenvelder dicht bij een akkoord met Guizhou Hengfeng Zhicheng. De promovendus zou een kleine vijf miljoen over hebben om het nog doorlopende contract van Chery af te kopen. De 28-jarige middenvelder maakte door zijn naderende transfer de afgelopen drie speelrondes geen deel uit van de selectie van Ian Holloway.

Chery begon zijn loopbaan bij FC Twente en speelde verder voor onder meer FC Emmen, ADO Den Haag en FC Groningen. Die laatste club ruilde hij vorig jaar in voor QPR.

Update 10 januari 07.25 uur - Chery stapt op vliegtuig voor afronding van miljoenendeal
Tjaronn Chery is maandagavond op het vliegtuig naar China gestapt om zijn transfer naar Guizhou Hengfeng Zhicheng af te ronden, zo meldt Sky Sports. De aanvallende middenvelder van Queens Park Rangers is al persoonlijk rond met Guizhou en de clubs hebben ook al overeenstemming bereikt.

Update 13 januari 09.54 uur - Guizhou Hengfeng Zhicheng voltooit transfer en haalt Chery binnen
Tjaronn Chery heeft een contract getekend en is officieel speler van Guizhou Hengfeng Zhicheng. De Chinese promovendus betaalt naar verluidt ongeveer vijf miljoen euro aan Chery's oude club Queens Park Rangers.

DONE DEAL! ?? Tjarron Chery heeft Queens Park Rangers verlaten voor Guizhou Hengfeng Zhicheng!

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Poll

Vind jij het een goede keuze van Tjaronn Chery om naar China te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door zwolleunited)

Jeetje, komt elke dag wel een artikel over een paar spelers die naar China gaan. Gaat toch wel een rap tempo zo, maarja geef de spelers die er heen gaan eens ongelijk.

3 januari 2017 om 19:53

Inderdaad. Flink cashen daar. Helemaal voor zulke spelers is dit toch de optimale kans om je zakken eens goed te vullen. Mocht China je niet bevallen en paar jaar doorbijten en de rest van je leven kan je doen wat je wilt. Bizar gewoon. Weet iemand hoe ze aan zoveel geld komen daar in China?

3 januari 2017 om 19:57

Ik denk dat het komt omdat ze zoveel inwoners hebben. Ook zie je overal made in China etc. Dat geld gaat ook allemaal daarheen. En volgens mij is daar het verschil tussen arm en rijk heel groot, soort van in Qatar. En als laatste hun mentaliteit. Harde werkers.

3 januari 2017 om 20:22

robertrobert,

sinds Xi aan de macht is pompt de overheid miljarden in sport daar om zo het niveau uiteindelijk zwaar omhoog te krijgen en in elke discipline mee te strijden voor titels. Voetbal is 1 vd speerpunten en daar pompt de overheid miljarden in, gros vd voetbal clubs wordt ook gerund/eigendom van deels of volledige staatsbedrijven waardoor geld makkelijk binnenkomt.

3 januari 2017 om 20:32

China is de tweede economie ter wereld! Sinds de jaren '90 is de overheid ,ondanks dat het een communistisch land is, steeds meer een westerse economische koers gaan voeren. Dus meer private ondernemingen en minder staatsbedrijven. Dit in combinatie met met de enorme hoeveelheid mensen die daar wonen, de lage lonen, overschot aan bepaalde grondstoffen en vooral heel veel inzicht en strategisch vermogen heeft geresulteerd aan bijna 15 jaar aan economische groei, die op bepaalde momenten zelfs geremd werd door de overheid om de munteenheid te beschermen. Het enige waar ze niet in uitblinken is creativiteit, wat te zien is aan het kopiã«ren of importeren van westerse producten. Daarom komt voetbal daar ook niet echt van de grond, ze hebben het nooit geleerd en het is er geen traditie. Daarom importeren ze nu dus weer westerse producten.

3 januari 2017 om 22:05

Ik vraag me af of dat wel het echte doel is van deze wilde geldsmijterij - door een paar toppers neer te planten worden de Chinese spelers niet veel beter. Dat zie je aan de VS, Turkije, Rusland, etc. De landen die dat wel gedaan hebben, zijn gewoon beter gaan opleiden. Belgie heeft geen Messi of Ronaldo nodig gehad.

Deze spelers zijn in mijn ogen vooral aangetrokken als statussymbool en uithangbord ter meerdere eer en glorie van de betreffende stad, en China als geheel.

Je krijgt ook een hele rare wisselwerking binnen de spelersgroep - met zulke dure buitenlanders krijg je de situatie dat ze alle ballen gaan opeisen, op halve kracht door hordes goedbedoelende Chinezen slalommen, en met alles wegkomen, en de Chinese spelers zullen doodsbang zijn om ook maar een tackle in te zetten, stel dat je een zo'n dure prijsspeler het ziekenhuis in schopt.

3 januari 2017 om 19:55

Ach het gros heeft zich toch totaal niet in het land en de cultuur verdiept en de kans is aanwezig dat ze zich daar niet snel thuis gaan voelen. Die komen dus net zo hard allemaal weer terug waarschijnlijk. Pelle was het daar ook al zat las ik laatst...

3 januari 2017 om 20:18

Ik denk dat meer wishful thinking aan jouw kant is.
Geld kan het leven op vele plekken aangenamer maken, ook in China.
Denk dat uitstroom net pas begonnen is en China binnen 15 jaar de beste voetbal competitie ter wereld is. Geld maakt veel mogelijk. Na de generatie Messi/ronaldo zullen de toppers zich in China bevinden.

3 januari 2017 om 20:33

Of het wishfull thinking is weet ik niet, met geld kan je veel maar niet alles. Je gaat nooit heel je vriendenkring mee kunnen nemen, heimwee kan iemand altijd krijgen en er zijn veel meer factoren die daar een rol in spelen.

Voordat het niveau daar kan groeien moeten ze of de regels aanpassen (die van het maximaal aantal buitenlanders) en als een gek grote talenten op de wereld zetten. Snel iets uit de grond stampen zijn ze goed in daar, maar de kwaliteit en vooral de levensduur laten nog wel eens te wensen over. Net als het bestedingsplan van het miljardenbudget, die gaat nergens over.

Al geef ik ze absoluut een kans om een topcompetitie te worden, maar of we daar blij mee moeten zijn..

3 januari 2017 om 21:20

@ Abdul... de spelers die er nu heen gaan zijn allemaal spelers die grotendeels wissel staan bij hun clubs of die in de nadagen van hun carrière zitten.

3 januari 2017 om 20:57

Over vijf jaar speelt iedereen daar! Dan is er nog kans voor Ard van Peppen en Ted Van der Pavert op Real of Barça!

13 januari 2017 om 10:05

Voetballen er uberhaupt Chinezen in de Chinese league?

13 januari 2017 om 21:10

jazeker, want volgens de regels van de CSL moet ieder club 7 chinese spelers
en 4 buitenlandse spelers opstellen, waarvan eentje uit een ander aziatisch land .

13 januari 2017 om 16:41

Het is niet iets van de laatste jaren, was in de tijd van Cruijff niet anders, alleen was het toen de VS dat er veel geld tegenaan smeet. Overpayment is de enige mogelijkheid om onhaalbare spelers toch te halen en je doel te bereiken. Ik vind het wel fijn dat de Chinezen niet alleen uitgerangeerde spelers halen maar ook jongens die subtop zijn of net daaronder maar wel ruimte hebben voor ontwikkeling of op hun toppen van hun kunnen zitten momenteel. Van mij mag dit best een paar jaar duren en dat er dan een mooie goede competitie staat.

Jaar geleden nog een docu gezien over de voetbalscholen daar. Je kunt van 8-13 jaar er naar toe, dan ga je een weekje trainen en met beetje geluk kom je op de school of je komt het jaar erna weer terug. Op die school is het leren, discipline, klassikaal voetbalinfo vergaren, wedstrijden kijken, en veel en hard trainen. Het heeft nog wat tijd nodig maar ik verwacht binnen 5-10 jaar de eerste échte Chinese topspeler te zien.

Was Chery niet pas geleden in het nieuws dat hij naar Engeland ging om in beeld twee komen bij Oranje?

3 januari 2017 om 21:59

Hij is alweer 28, als je de keus krijgt tussen zekere miljoenen op de bank of concurreren met Wijnaldum, Sneijder en Strootman in Oranje, dan wist ik het ook wel.

Ik kan hem zeker wel begrijpen, meer dan een Witsel. Chery kan nu cashen, en bij QPR verdien je niet weinig, maar lang niet genoeg om nooit meer te hoeven werken.

Weet iemand of groningen nog één doorverkoop heeft? Zou mooi wezen.

13 januari 2017 om 12:53

Ja volgens krijgt Groningen een percentage.

Haha 2 weken geleden wilde die zich nog in de kijker van oranje spelen, nu lekker verkassen naar China. Had ik ook gedaan hoor, maar blijft ironischl

4 januari 2017 om 15:53

Als er zoveel spelers heen gaan, dan kan hij zich daar ook in de kijker spelen.

Beetje naief om te zeggen dat men dit niet moet doen voor Oranje. Je voetbalt, als je geluk hebt, een jaar of 15, daarin moet je je verdere leven veilig spelen. Als je dan multimiljonair kan worden in China, geloof me daar zegt geen van ons nee tegen. Kijk bijv. naar Dele Alli, die kan in twee jaar 100 mil. verdienen. Stel je doet het, hij is 20, dan kan je op je 22e of 23e de stap terug maken naar Europa, zonder enige druk, want je hebt 100 mil. op je rekening staan!

Goed nieuws voor Den Haag. We krijgen een mooi bedrag want er zit een doorverkooppercentage in!

10 januari 2017 om 11:42

Kun je dat uitleggen? Hij is van Groningen naar QPR gegaan.. Lijkt me dat er over die transfer wellicht een percentage afgedragen is naar Ado maar nu niet lijkt me. Ja wellicht een opleidingsvergoeding voor de jaren dat hij bij Ado gespeeld heeft. Maar op veel meer dan dat hoeven ze in Den Haag niet te rekenen lijkt me.

Ben wel benieuwd of Groningen er nog wat extra aan overhoudt.

13 januari 2017 om 12:52

Volgens mij blijft zo een dooverrkooppercentage te allen tijde van kracht dus ook als er meerdere transfers plaatsvinden.

Tijd dat de chinese competitie maar eens uitgezonden gaat worden in Nederland. Met al die sterren (en Chery) moet het wel mooi zijn om te kijken.

Je kan zeggen wat je wil maar het niveau in China gaat toch wel in rap tempo omhoog op deze manier. Aangezien er ook steeds "jongere" spelers heen gaan.

Voor je het weet als voetballer ben je versleten dus elke gek moet € binnen harken

Hup en daar gaat er weer eentje die kant op. Blijven weinig spelers in Europa over op deze manier. Is misschien wel goed voor al die jonge spelers die nooit een kans krijgen bij de grote clubs in Europa, grijp je kans zou ik zeggen.

Zelfs Robben heeft laten weten dat China een optie is voor hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

QPR

Stand
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina QPR.

22 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 20 oktober
Dries Mertens vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren