‘Ajax bekijkt volgende week of ze een bod doen of niet’

Vrijdag, 30 december 2016 om 21:25Gijs Freriks

Ajax gaat mogelijk in zee met Everton Felipe de Oliveira Silva, kortweg Everton Felipe. De Amsterdammers besluiten volgende week of zij een bod gaan uitbrengen op de negentienjarige rechtsbuiten van Sport Recive.

/

Althans, dat claimt Marineu Barros, die de international van Brazilië Onder-20 al jaren zakelijk bijstaat. “Ajax gaat volgende week bekijken of ze een bod doen of niet”, aldus Marineu Barros, die weet dat Everton op acht miljoen euro wordt getaxeerd. “Maar om hem daadwerkelijk weg te kunnen halen bij Sport, zullen ze meer moeten bieden”, besluit Barros in gesprek met SuperEsportes.

Naast Ajax zouden ook clubs uit Duitsland en Portugal belangstellig hebben voor Everton, die bij Sport nog een contract heeft tot eind december 2020. Hij speelde tot dusverre 26 wedstrijden in het eerste elftal van Leão da Ilha en daarin kwam hij tot nul doelpunten en twee assists.


Poll

Heeft Ajax behoefte aan een nieuwe rechtsbuiten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door puistje)

Schijnt een aardig goede speler te zijn maar als Recife daadwerklijk >8 mil verlangt lijkt het me niet binnen de financiële mogelijkheden van Ajax te vallen. Ik vond 5 mil voor Sanchez en Cassierra al vrij duur. Sanchez is het natuurlijk achteraf waard gebleken maar het blijft een grote gok.

30 december 2016 om 21:37

Word tijd dat Nederlandse clubs eens de gok wagen om een talent van rond de 10 miljoen aan te trekken. in het slechtste geval verkoop je hem voor maar 5 miljoen maar 9 van de 10 keer weet ik zeker dat je ze met winst kunt verkopen. Dit zijn wel voetballers die de Nederlandse competitie beter maken.

30 december 2016 om 21:48

Sorry, maar een speler van 10 miljoen kopen is geen enkele garantie dat je een goede voetballer haalt. Sulejmani is toch nog steeds het voorbeeld ervan.

Natuurlijk, kwaliteit kost geld maar het is ook best onverantwoord om een speler van 10 miljoen aan te trekken voor de Nederlandse competitie, laat staan iemand die nog moet wennen aan het land, de competitie, etc. Het kan een behoorlijke kapitaalsvernietiging zijn als het niet goed gaat.

30 december 2016 om 22:04

Klopt, Sulejmani is een fout geweest. Maar er zijn twee verschillen:

- Sulejmani was nog een stuk duurder
- Ajax heeft geld op de plank waar ze moeilijk een goede bestemming voor kunnen vinden. Salarissen verhogen heeft niet zoveel zin, want je kan toch niet meer concurreren met de topcompetities. Dus de enige zinvolle besteding is talentvolle spelers halen.

30 december 2016 om 22:45

Je moet ook niet willen concurreren met de topcompetitie. Dat is hetzelfde als met een Renault Megane meerijden in de F1. Dst gast veel te hard en is niet bij te houden.

Wat je wel kunt doen is zorgen dat je bij de competities komt die net onder de top staan zoals Portugal, en dat doe je door meer te betalen. Dan blijven spelers wellicht 1 jaar langer en kun je de mindere goden die net niet goed genoeg zijn voor de topcompetities wel aantrekken. Je hoeft het geld niet over de brug te gooien, dat is kansloos. Maar een groter salarishuis voor spelers die echt iets toevoegen is prima.

Wel erg veel geld voor een talent die nog amper wat heeft laten zien. Je ziet met Cassierra dat een duur gokje in Zuid Amerika (voorlopig) ook verkeerd kan uitpakken. Cassierra heeft nog totaal geen indruk weten te maken.
Wel hoop ik dat Overmars alle back en flankposities gaat versterken in deze winterstop.
Als hij al die spelers haalt waarmee Ajax nu wordt gelinkt in deze winterstop dan zou ik zeer tevreden zijn. Daar valt een zeer aanvallend elftal mee te maken:

Onana
Ferreira Sanchez Viergever Lopes
Klaassen Schone Ziyech
Felipe Dolberg Ghoddos

30 december 2016 om 22:06

Cassiera heeft dan ook nog geen fatsoenlijke reeks wedstrijden gespeeld. Heeft het voornamelijk met invalbeurt en moeten doen en kwam daarin veel in scoringspositie en voetbalde prima mee. Die doelpunten komen wel denk ik. Ik vind het te vroeg om hem al af te schrijven

30 december 2016 om 22:46

In de speelminuten die hij in het eerste kreeg maakte hij totaal geen indruk. Wat vooral aan hem opviel was dat hij elke kans die hij kreeg verprutste.

30 december 2016 om 23:40

Als bedragen voor Ajax van 10 miljoen of net eronder al duur is dan weet ik het ook niet meer.
Ajax is de ploeg die bijna elk jaar wel een mooie uitgaande transfer realiseert en grof winst weet te maken. Ajax wordt met dit beleid een tweede Arsenal. Een ploeg waar (top-)spelers/talenten (op termijn) liever niet meer naar toe gaan.

Zal me niets verbazen als binnen 5-10 jaar deze spelers binnen de Eredivisie dan liever Psv of Feyenoord zullen kiezen. Ajax heeft een nare ervaring met Sulejmani en meteen is er angst bij elke dure transfer. Een voetballer als Overmars is vaak genoeg gevallen om te weten wat je dan moet doen. 'opstaan en omschakelen' En niet getraumatiseerd blijven hangen op de grond.

1 januari 2017 om 14:25

Is dat echt wat je wil? Twee Nederlanders en maar één jeugdexponent? Vreemdelingenlegioen noem je dat

Alhoewel het een talentvolle speler schijnt te zijn, is meer dan 8 miljoen wel erg veel geld voor een buitenspeler die in 26 wedstrijden nog geen goal gemaakt heeft.. als Younes al kritiek krijgt omdat ie niet scoort lijkt het me raar als je voor dezelfde positie vervolgens nog iemand haalt die niet scoort.

30 december 2016 om 21:35

Iedereen schrijft Cassierra al af ? Waarom eigenlijk ? Tuurlijk moet hij scoren dat is logisch!! Maar als hij tegen PSV drie keer scoort hoor je niemand!! Laat die jongen even wennen en eind 2017 beoordelen 😉

30 december 2016 om 21:42

Ja goh, als Ajax Nathan Rutjes aantrekt en hij maakt er 35 hoor je ook niemand.

30 december 2016 om 21:45

Ja maar als telt niet in het voetbal, een spits wordt nou eenmaal afgerekend op goals. Ik ben het wel met je eens dat hij een heel jaar de kans moet krijgen want hij is nog jong en dit is zijn eerste europese avontuur in een ver land en dan aan het eind beoordelen of je hem behoudt, verhuurt of als hij tegenvalt verkoopt

30 december 2016 om 21:49

Cassierra stond bij zijn vorige club er al bekend om dat hij veel moeite had met kansen afmaken. Zat zelfs op de bank bij zijn vorige club.

30 december 2016 om 22:06

Cassiera doet ook veel dingen goed. Hij is groot, snel, sterk en balvast. Hij heeft goede looplijnen en staat vaak op de juiste plek om te scoren. Afmaken moet beter, maar bij Ajax geloven ze dat ze hem daarin beter kunnen maken. Als hij nu al alles kon, dan was hij 30 miljoen ipv. van 5,5.

30 december 2016 om 22:13

Helemaaal mee eens. Vergeet niet dat hij jong is, uit een 2 spitsen systeem komt en een totale cultuur schok beleefd. Tel daarbij op dat hij nog geen serie wedstrijden heeft gespeeld en dit jaar als aanpassingsjaar wordt gezien. Uiteraard ligt de. Westrijd tegen psv vers in het geheugen, maar hij ziet het wel en komt daardoor in die scoringspositie

30 december 2016 om 22:50

Sinkgraven en Younes hebben ook bepaalde kwaliteiten maar als je daar een zeer laag rendement tegenover zet dan doe je het gewoon slecht bij een club als Ajax.

30 december 2016 om 22:51

Zivkovic is ook nog jong en kwam ook van een andere club met een andere speelstijl. En die zie ik ook niet slagen bij Ajax.

31 december 2016 om 00:09

Hij heeft wel al gescoord hoor, de helft van de wedstrijden op Transfermarkt staat bij "geen informatie" als je dan de beelden van dit jaar kijkt zie je al snel 4 verschillende doelpunten. Hij speelt ook meer als een rechtsmidden in een 442 waarbij hij de hele rechterkant doet bestrijken. Hij is dus geen pure rechtsvoor die aan de zijlijn geplakt staat en dan of de achterlijn opzoek of voor eigen succes gaat. Je kan hem soms wel beetje vergelijken met Traore als ik de verhalen en beelden beetje kan vertrouwen. Hele technische dribbelaar die de bal graag in een vroeg stadium al krijgt en ermee aan de wandel gaat, liefste binnendoor. Hij is wel geen geweldige afmaker doordat hij heel gehaast schiet. En zit heel veel muziek in die jongen, snelheid gecombineerd met een goede techniek en durf. Ik zou erg geen 8 miljoen voor durven te betalen nog maar dit is het type gok dat je soms moet durven nemen.

8 mil betalen voor een speler die nog geen doelpunt gescoord heeft ? Ajax heeft al genoeg flankspelers zonder rendement...

30 december 2016 om 21:36

Dan is het dus wel een zeer interessante speler voor Overmars. Overmars heeft een oog voor spelers met een laag rendement. Met o.a. Sinkgraven, El Ghazi, Traore, Sanogo, Zivkovic, Younes heeft Overmars heel wat spelers naar Ajax gehaald die een laag rendement hadden/hebben.

30 december 2016 om 22:09

Over el ghazi kan je veel zeggen maar niet dat ie een laag rendement heeft. Hij heeft een dipje gehad maar was lange tijd club topscoorder van Ajax vorig jaar. Nog steeds 20 goals in ongeveer 60 wedstrijden, dat is gewoon goed voor een buitenspeler.

30 december 2016 om 22:53

Ajax heeft al een jaar lang amper tot niks aan El Ghazi.

Kan me herinneren dat ajax geen spelers uit Brazilië meer zouden aantrekken en nu amper jaar later komt dit naar buiten.

Wat gaat deze gozer brengen als hij niet scoort?
Dat we wat versterking kunnen gebruiken is helder, maar liefst wel iemand die ook een bal in het net kan rammen

Volgens mij heeft Ajax meer behoefte aan een linksbuiten. Op die positie hebben ze nu alleen Younes rondlopen, wat naar mijn mening niet echt een succes is. Al weet ik niet in hoeverre deze speler op die positie zich kan manifesteren. Verder vind ik de statistieken van Everton maar tegenvallen. Een buitenspeler moet toch wel meer assist en goals kunnen maken als hij een bedrag rond de 8 miljoen moet opleveren

Daarnaast zouden ze op zoek moeten gaan naar een linksback. Het experiment met Sinkgraven is beter gelopen dan ik had verwacht. Maar hoe je het wendt of keert, komt hij aardig tekort op verdedigend opzicht.

Ik ben altijd al een voorstander geweest om meer spelers uit Zuid-Amerika te halen en dat heb ik hier ook al heel vaak geroepen. Davinson Sã¡nchez doet het tot nu toe goed bij Ajax en Mateo Cassierra die speelt 'n stuk minder, maar eerlijk is eerlijk: iedereen had verwacht dat Cassierra eerst rustig gebracht zou worden, zodat hij de tijd krijgt om zich aan te passen bij Ajax en dat doet Ajax nu momenteel met Cassierra, dus verrast ben ik daar niet over, want voor een spits bij Ajax is het toch wel wat moeilijker om je aan te passen, aangezien er erg veel van je verwacht wordt.

Maar ik ben dus een voorstander van het scoutten van spelers in Zuid-Amerika en persoonlijk ben ik altijd een hele grote fan van Braziliaanse voetballers geweest en ik denk wel dat deze Everton Felipe een talentvolle en goede speler voor Ajax kan zijn, maar 8 miljoen vind ik toch iets te gortig en als ik dan lees dat hij nog geen een goal heeft gemaakt, dan vind ik dat al helemaal gortig.

Desondanks zie ik 'm toch graag komen. Hij is immers nog jong en ik denk dat hij een aanwinst voor Ajax kan zijn. Die goals zal hij uiteindelijk ook wel maken, maar als Ajax hem haalt, dan hoop ik wel dat ze de prijs omlaag kunnen krijgen.

Als het Ajax lukt om deze Everton Filipe deze transferperiode binnen te halen, dan zou ik 'm de eerste paar weken aardig wat minuten geven, aangezien Bertrand Traorã© (volgens mij) naar de Afrika Cup gaat en als Traorã© terugkeert, dan zou ik Everton rustig laten wennen, zo nu en dan laten invallen, wedstrijden mee laten spelen vanaf het begin bij blessures/schorsingen van andere spelers die op zijn positie spelen en regelmatig in laten vallen, zodat hij voor volgend seizoen klaar is om echt te presteren en aangezien Traorã© dan weer terugkeert naar Chelsea, komt dat dan goed uit voor Ajax.

En tuurlijk, ik hoop ook dat hij zo snel mogelijk zich aanpast en presteert en dat zou helemaal mooi zijn, maar meestal ben ik meer een voorstander hiervan. En ik zou Amin Younes dan weleens vanaf rechts willen zien, aangezien hij vanaf de linkerkant telkens naar z'n rechterbeen gaat en misschien dat hij dan regelmatig van positie kan wisselen met Everton Filipe, maar zo zie ik het dus het liefst (zie opstelling).

Ik zie het liefst nog een rechtsback erbij komen. Kenny Tete lijkt zijn contract niet te verlegen en na dit seizoen transfervrij te vertrekken en Joã«l Veltman is eigenlijk geen back, plus het feit dat ik geen fan van Veltman ben, zowel als rechtsback als centrale verdediger en daarbij sluit ik ook niet uit dat Veltman na dit seizoen ook een stap zal (willen) maken (net als Davy Klaassen overigens), dus dan heb je zeker een nieuwe rechtsback nodig en van die Deyovaisio Zeefuik ben ik wel gecharmeerd, maar als extra back kan ik niet echt iemand bedenken, want er is nog wel een back nodig, aangezien Zeefuik waarschijnlijk niet alles kan spelen.

Iemand misschien een idee, indien Veltman dus vertrekt? En de opstelling is dus nu nog met Veltman en Klaassen erbij.

Onana
Veltman
Sánchez
Viergever
Sinkgraven
Klaassen
Schöne
Ziyech
Younes
Dolberg
E.Filipe
30 december 2016 om 23:54

Daarom willen ze Rodi Ferreira halen, is een heel aanvallende rechtsback. Zou een bod van iets over het miljoen klaarliggen, naar verluid zou dat te weinig zijn. Speler zelf wilt liefst naar Italie maar ziet er wel heil in een tussenstap te maken. Verder willen ze voor links Arana halen en zullen ze heel intensief gaan scouten op een u20 toernooi waar oa Rodi Ferreira, Arana, Everton Filipe en een Chileense middenvelder wiens naam ik kwijt ben zullen spelen, in allen heeft Ajax naar verluid interesse. Ook heb ik begrepen dat een Nigeriaanse speler die binnenkort 18 zal worden een contract zal krijgen voorgelegd. Dit laatste is al langer geluid rond maar is tot nu toe altijd ontkend, toch blijft dat steeds terug komen. Sanchez Lima oid uit Mexico proberen ze op stage naar hier te halen net als een Japanner, Italiaan en Portugees wiens namen nog niet gelekt zijn. Gaan drukke tijden aankomen, ik verwacht minimaal 2 aankopen en een 5-7 tal contractverlengingen met oa Schone ( als hij wil ) Eiting, Viergever, Onana en in Augustus de Ligt. Ik denk dat ook Dekker nog een jaartje de kans krijgt om zich te bewijzen. Al met al druk genoeg voor Overmars

31 december 2016 om 12:22

Die Nigeriaanse speler is Bamgboye.

Zou niet weten waarom ze Viergever moeten verlengen. Hij doet het in de Nederlandse competitie redelijk maar als je een stap verder wil, zul je daar een betere voor moeten halen. Hij is echt niet goed genoeg hiervoor, er moet minimaal een (toekomstige) international van welk land dan ook komen te staan.

31 december 2016 om 09:21

Omdat hij een handige multifunctionele speler is om erbij te hebben al is het maar als backup, coacht goed en als hij een paar wedstrijden moet spelen vult hij dat goed in. Hij hoeft van mij niet weg, is de ideale 12e man in mijn ogen, die moet je er altijd bij proberen te houden.

31 december 2016 om 10:36

Ik denk dat hij dan mss jongere spelers blokkeert. Ik denk dat je jongere spelers als "12e" man moet hebben zodat ze meer zicht hebben op speeltijd dan bv nu. Als hij er zelf geen probleem mee heeft, zou je hem erbij kunnen houden in de soort Heitinga rol of zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
J. TimberVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren