‘Heerenveen huurt Ödegaard voor achttien maanden van Real Madrid’

Woensdag, 28 december 2016 om

SC Heerenveen hoopt met het binnenhalen van Martin Ödegaard een sensationele slag te slaan op de transfermarkt, zo schrijft De Telegraaf woensdag. In navolging van onder meer Marca en enkele Noorse media schrijft ook het dagblad dat de Friese club dicht bij het aantrekken van de spelmaker van Real Madrid is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Martin Ödegaard naar sc Heerenveen gaat?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door afcaeric)

Dit zou voor ons erg mooi zijn,maar eerst maar eens witte rook. Daarbij geen garantie op succes,maar dat ie kan ballen is wel duidelijk.

28 december 2016 om 07:16

Wat zou jij doen als je op je 16de multimiljonair kan worden en bij de mooiste club van de wereld? Spelen tussen allemaal sterren waar je ontzettend veel van leert?

28 december 2016 om 07:39

Heeft denk ik weinig te maken met miljonair willen worden, want dat had hij in de bundesliga en bpl ongetwijfeld ook geworden. Hij heeft een 'bewuste' keuze gemaakt voor real omdat daar het toekomstplaatje en het plan het beste was. Waarom is hij dan vervelend als hij voor zijn belang op komt en niet naar het tweede wil? Weet jij wat er met hem afgesproken en beloofd is? Ik zou namelijk precies hetzelfde doen als ik heel bewust kies voor een plan/toekomstvisie en er wordt daarvan afgeweken. Hij komt voor zijn belang op. Is naar mijn weten heel normaal. Of hij het wel aankan of beter een andere weg had kunnen kiezen is een hele ander verhaal.

28 december 2016 om 08:24

Ik betwijfel waar je meer van leert, paar jaren leren van sterren en in het tweede spelen of elke week spelen in het eerste team.

28 december 2016 om 10:50

Het ligt eraan hoe je het bekijkt. Deze jongen is wanneer zijn contract in Madrid afloopt multimiljonair en is dan pas 21 jaar oud. Het lijkt mij best lekker om dan dat geld al binnen te hebben en je nog een hele carriere voor je hebt. Dat geld heeft hij al, daarna kan hij spelen voor de club waar hij het het naar zijn zin heeft. Al gaat hij spelen bij het 3e zondagselftal van Wijk aan Zee het zou voor hem financieel niet meer uitmaken.

Persoonlijk had ik het misschien ook wel zo aangepakt. Als er zulke bedragen naar zon jonge jongen worden overgemaakt moet je sterk in je schoenen staan om naar de meest leerzame club te verkassen. Nu pakt hij het grote geld en ziet daarna wel hoe het hem verloopt. dat is in principe zijn goedrecht.

Mensen branden graag zon jongen af maar voor dat geld zouden 99 van de 100 mensen hier op het forum zijn gevallen.

28 december 2016 om 08:41

Ach man. Hebben we dat ooit uit de mond van die jongen zelf horen komen? Misschien is dit allemaal wat deel van het plan dat ze met hem hebben. Zoals meerdere hier zeggen; hij is pas 18! Zijn tijd komt nog wel als die rustig zijn pad bewandeld. 18 maanden is het rustige Friesland is misschien wel een heel goed idee nu. Al hoop ik dan toch wel dat die het op zijn 20e flink ontstegen is.

28 december 2016 om 09:43

Hij heeft gewoon een heel goed plan gemaakt eerst een tijd onder de beste trainers ter wereld werken bij real Madrid en dan verhuurt worden om vervolgens terug te keren bij real om een hele grote meneer te worden.

28 december 2016 om 11:19

Ik denk ook dat hij bij Heerenveen de grote jongen uit gaat hangen met zijn salaris. Moet niet kunnen voor zo'n jonge jongen. Gewoon onderaan de piekorde beginnen zoals iedereen en met hard werken je omhoog werken.

De meeste ( ik ook ) zullen waarschijnljik aan Ajax gedacht hebben, maar eigenljik is Heerenveen een heel logische keuze. Zijn super met het opleiden en begeleiden van Scandinavische talenten. Als het door gaat denk ik dat Heerenveen een heel goede zet heeft gedaan. Al zal het voor hem wellicht wel een beetje wennen zijn, van de stad Madrid naar het dorp Heerenveen...

28 december 2016 om 09:06

Ajax was echt volledig onbegrijpelijk geweest van Ajax oogpunt. Ajax heeft nu al veel talentvolle middenvelders daar voegt Ödegaard weinig aan toe behalve speeltijd van eigen talenten inpikken. Bij Heerenveen zal hij ook veel meer aan spelen toekomen, slimme keus.

28 december 2016 om 23:02

Ik weet niet of je die knaap wel eens hebt zien voetballen, maar jij hebt het over de breedte van de selectie. Kwalitatief denk ik zeer zeker dat hij iets toe kan voegen bij Ajax.

Hij zou als speler van Real Madrid toch niet bang zijn om ook bij Ajax te falen? Of zal Ajax alleen voor een half jaar willen huren. Anders kan ik me niet voorstellen dat zo'n speler voor Heerenveen zou kiezen in plaats van Ajax. Waar het mee spelen om de titel en Europese wedstrijden toch een grote plus zijn. Zou natuurlijk een enorme stunt van Heerenveen zijn. Ik ben benieuwd naar wat het gaat worden. Ook voor Nederland een mooie PR stunt natuurlijk.

28 december 2016 om 07:20

Wie zegt dat Ajax nog interesse in Odegaard heeft? Ik heb het nog nergens kunnen vinden..

28 december 2016 om 07:27

http://m.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=296936 Dat stond hier

28 december 2016 om 07:36

Nope. Daar gaat het slechts over onbevestigde berichten van een Noors televisiestation.
Ik heb gistermiddag het Noorse nieuws in de gaten gehouden (mijn Noors is redelijk), en daar hadden ze het ook over een tussenstop op Schiphol op weg terug naar Madrid.

Maar echt een bericht vanuit het Ajax-kamp over Odegaard, nope.. dat heb ik niet gezien.

28 december 2016 om 09:45

Wat zou Ajax ook met Odegaard moeten? Ze hebben meer dan genoeg opties voor de positie waar Odegaard op speelt. En ik vraag me ook af of hij dan zoveel beter is dan bv Noury. Ik betwijfel dat.. Heb er in ieder geval nooit bewijs van gezien. Voor Heerenveen is het publicitair gezien natuurlijk een mooie stunt. Maar of ze daar nou zoveel hebben aan het huren van een 18 jarige jongen voor 1,5 jaar...

28 december 2016 om 07:25

Ik zal niet weten wat Ajax er mee moet, als het nu een linksbuiten was dan hadden we hem op dit moment wel kunnen gebruiken. Op hem zen positie staat zit die alleen maar eigen talent in de weg, Nouri, Van de Beek, Frenk de Jong. Voor Heerenveen is dit echt een stunt als dit doorgaat.

28 december 2016 om 07:52

Maar met alle respect, ik denk dat deze Odegaard van hogere huize komt dan de spelertjes die jij opnoemt.
Maar ik weet wat je bedoeld, toch moet je niet constant blind staren op je eigen jeugd om beter te worden.
Soms is een injectie van buitenaf toch beter oa Onana, Schone, Ziyech en wil ik Dolberg in het midden laten want die was nog jong bij Ajax gekomen.

28 december 2016 om 08:08

Een talent van 18 die nog nooit een lange periode op het hoogste niveau gepresteerd heeft dat is niet de injectie die Ajax nu nodig heeft. Ajax heeft sowieso slechte ervaringen met het huren van zogenaamde super talenten. Odegaard is er nog lang niet, dat Real hem nu terug zet naar het niveau Heerenveen klinkt ook niet echt positief.

28 december 2016 om 08:46

@luckykes

"spelertjes" waarom zo denigrerend? Zijn prima voetballers die niet perse onderdoen voor het wonderkind uit Noorwegen. Dat Odegaard kan voetballen is duidelijk, maar waarom zou Ajax hem huren? Wat schieten ze er mee op? Alleen als een optie tot koop mogelijk was, was het interessant. Maar Odegaard gaat Ajax echt niet naar een hoger niveau tillen

28 december 2016 om 11:38

@znathan
Met spelertjes bedoelde ik jonge broekies. Niet denigrerend bedoeld, integendeel.
Het zijn zeer goede talenten.
Maar Odegraad, of je het wilt of niet, is realistisch gezien veel en veel beter dan die spelers van Ajax die genoemd waren.
Odegraad heeft al zes of zeven heuze interlands achter zijn naam.
Odegraad is nu net achtien maar zit wel bij Real.
De genoemde spelers zijn allemaal van ongeveer dezelfde leefdtijd maar hebben nog niet eens Ajax 1 gehaald (basis)
En de reservers van Real zijn nog altijd beter dan menig (top)club in Europa.
Ik zeg ook niet dat Odegraad Ajax beter zal maken maar er wordt juist denigrerend vanuit de Ajax hoek naar hem gedaan.
Met onze jeugd in de weg zitten want die zijn net zo goed of beter, wat ik hier allemaal lees.
Ja ja, daarom had Real ook Odegraad gehaald en niet een Nouri of van de Beek.
Real heeft alleen maar verstand van.............(vul maar in)

28 december 2016 om 07:55

Ajax heeft genoeg middenvelders natuurlijk. Het is wel de bedoeling dat hij veel gaat spelen. Het uitzicht daarop bij Heerenveen is nog groter dan bij Ajax. Dat zal Real en Ødegaard ook in gedachten hebben. Op dit moment zal het belangrijk zijn dat hij veel "vlieguren" maakt. Het niveau zal iets minder uitmaken. En voorts denk ik dat Ajax niet gesproken heeft met Madrid. Waarschijnlijk dachten ze dat hij onhaalbaar was.

28 december 2016 om 14:37

Ik denk dat Ajax liever eigen talent een kans geeft. Op Odegaard maak je geen winst als je hem huurt en we zien allemaal hoe snel het bergafwaarts kan gaan (bijv. Bertrand Traore).

Ik vind het een vreemde stap om te worden verhuurd, als speler van Real, aan een club als Heerenveen. Dan word je over 18 maanden weer verhuurt of verkocht. Want de stap van Heerenveen naar het 1ste van Real is wel erg groot. Einde verhaal van Ödegaard bij de Madrid.

28 december 2016 om 07:51

Ach ja, er worden toch ook spelers van Manchester City verhuurd aan Heerenveen. En als Ødegaard het goed doet is hij over 1,5 jaar nog altijd maar 19. Wellicht dan nog één of twee jaar verhuurd en dan wel goed genoeg voor Real Madrid.

Ik heb er een nachtje over kunnen slapen en de schrik is verwerkt. Hopelijk lost hij zij talent in en word Heerenveen weer het opleidingshuis van wel eer. Vroeger heb ik Lasse Schone zijn eerste broodje frikandel mayo laten proeven op Skoatterwald. Volgende week misschien toch maar Odegaard eens zien trainen.

28 december 2016 om 14:39

Zo vreemd vind ik het niet eens. Odegaard is nog maar 18, maar het is momenteel nog lang geen speler voor de Europese subtop, laat staan nog hoger. Een club als Heerenveen is dus een goede stap voor deze jongen om ervaring op te doen. Ik had wel verwacht dat hij uiteindelijk naar clubs van het formaat Heerenveen zou vertrekken op huurbasis.

Wat een titel weer zeg!! Is nog helemaal niet zeker VZ dus het brengen als een feit is erg voorbarig. Zorgt wel voor de nodige clicks natuurlijk....

We wachten af, qua naam al een grote speler(iedereen kent hem) maar heeft het nog helemaal niet laten zien.

28 december 2016 om 08:52

Moeten we jou even uitleggen wat aanhalingstekens betekenen?

28 december 2016 om 09:28

Nou doe dat maar even dan......

Al zet je er honderd aanhalingstekens bij, dan nog is het geen citaat van iets of iemand. Juist dat maakt het misleidend want niemand heeft tot nu toe het definitieve bericht bevestigd.

Ga je nu mijn tekst ook nog even grammaticaal ontleden of laten we het zo?

28 december 2016 om 10:27

Door die aanhalingstekens moet je het lezen als een gerucht, alsof een stem het door de wandelgangen zegt als het ware. En dan is het opeens geen feit maar een gerucht. Ik vind het wel handig, zo kun je goed filteren door alleen de titel te lezen en niet het hele artikel te hoeven leze

28 december 2016 om 11:57

Dat is vreemd..want alle vz artikelen staan tussen aanhalingstekens. Dus wat je zegt is onzin.

Leuk qua marketing, maar of hij iets toevoegt aan Heerenveen? Je ziet hoe moeilijk Mastour het heeft bij Zwolle en dat is qua talent een vergelijkbare speler denk ik. Wel goed dat het voor 18 maanden is.

28 december 2016 om 13:07

Hoe kom je daarbij? Odegaard heeft in Noorwegen en bij het nationale team al veel meer speelminuten gemaakt in het eerste dan bij Mastour het geval is. Mastour is altijd een overschat talent geweest die voornamelijk enorm gehypet werd door Marokkaanse voetballiefhebbers met Nederlandse roots.

28 december 2016 om 14:45

Odegaard mocht een paar keer invallen bij Noorwegen, maar heeft geen vaste basisplaats. Ik vind dat ook geen goed argument om spelers met elkaar te vergelijken. Erik Pieters is bijvoorbeeld waarschijnlijk de beste linksback die we momenteel hebben, maar heeft al twee jaar geen interland gespeeld. Bovendien is het niveau van de Noorse nationale ploeg ook niet bijster hoog.

Mastour was op zijn 15de een gigantisch talent. Niet alleen onder Nederlands / Marokkaanse voetballiefhebbers, maar ook in Europa. Maar als je op je 15de een absoluut toptalent bent in die leeftijdscategorie, wil dat niet direct zeggen dat je de wereldtop ook gaat halen. Er zijn genoeg voorbeelden van spelers die het niet waar hebben kunnen maken.

Ik zie Odegaard het liefst bij Ajax spelen. Kan hij mooi de ballen geven aan Dolberg en andersom.Zou een goede koppel zijn.

Lijkt mij een leuke versterking voor Heerenveen. Hij schijnt het al goed te doen bij Castilla en het niveau verschil tussen de Segunda Division en de Eredivisie valt volgens mij nog aardig mee. Verder ben ik blij dat hij niet naar Ajax is gekomen. Het is maar gokken of hij het laat zien. Dan heb ik liever een iets meer ervaren speler die de aanval komt versterken.

28 december 2016 om 14:51

Alles onder de subtop in de Spaanse La Liga is gewoon van een matig niveau hoor. De grote clubs in Spanje krikken het niveau enorm op. Ik acht de Eredivisie wel een stuk sterker dan de Segunda Division.

Verder natuurlijk een leuke versterking voor Heerenveen inderdaad. Ben wel benieuwd hoe goed die jongen nou echt is. Heb nog steeds het gevoel dat de hype groter was dan de potentie van Odegaard. Zelfs als hij bij Heerenveen smaakmaker zou worden, is dat geen enkele garantie dat hij het uberhaupt in de Europese subtop gaat redden.

28 december 2016 om 15:16

Castilla speelt niet in de Segunda, maar in de Segunda B - het derde niveau. Dan is de Eredivisie nog wel een flinke stap omhoog.

Voor Ajax was deze jongen natuurlijk niet wat! Loopt eigen jeugd in de weg! Maar voor een club als Heerenveen is dit toch geweldig ?

Ik heb deze speler nog nooit zien voetballen zeg ik eerlijk! Maar het moet volgens de media wel een heel groot talent zijn ben benieuwd laat me verassen hoop dat hij de uitblinker van het seizoen word!

Diezelfde ouders hebben hem bij Real gezet in de volle wetenschap dat het eerste elftal en basis plaats bijna onmogelijk was. Van Madrid naar Heerenveen, ben bang dat deze jongen nog een hele lange weg te gaan heeft. Voetballen kan hij zeker, nu eens kijken hoe hij het gaat doen op kunstgras

28 december 2016 om 15:18

Met kunstgras zou hij geen probleem moeten hebben. Zijn oude club Strã¸msgodset speelt daar ook op.

Als die naar Ajax was gegaan was het een prima huur geweest en nu gaat hij waarschijnlijk naar Heerenveen en dan ineens heeft Ajax hem toch niet nodig! Tsja..............

Ik vond het al raar, aangezien ajax al meer als genoeg middenvelders heeft.

Mwah, zaakwaarnemer geruchten (van wie dan ook) kan zelfs komen van spelers die weg willen. Verder is t nogal een een-tweetje SCH en Scandinaviërs. Kan ook grappige perspipo zijn die krant niet weet te vullen. Laat maar wegblijven, Thern en Thorsby vind ik mooi genoeg

Gelukkig niet naar Ajax. Ik zat al totaal niet te wachten op nog een tot vleugelspeler omgetoverde middenvelder, die ook nog eens overkomt als een verwend/arrogant kind. Hij staat nog steeds bekend als een geweldig talent. Ik hoop dan ook dat hij het bij Heerenveen in onze Eredivisie kan/gaat laten zien, maar ik heb er persoonlijk een hard hoofd in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Willem II22-6
12.ADO Den Haag20-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

24 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Vitesse 15 3 2 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik wil nog steeds basisspeler worden bij Real Madrid, dat zou geweldig zijn’

De verwachtingen waren hooggespannen toen Martin Ödegaard op zestienjarige leeftijd het Noorse Strømsgodset IF inruilde voor Real Madrid. De twintigjarige middenvelder wacht nog op zijn doorbraak in de Spaanse hoofdstad en...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren