Update: FC Twente reageert officieel op ‘beschamende’ zaak

Zaterdag, 24 december 2016 om 08:54Thijs Post • Laatste update: 08:46

FC Twente moet 1,1 miljoen euro betalen aan Rob Jansen. De zaakwaarnemer werd door de arbitragecommissie van de KNVB in het gelijk gesteld in de zaak tegen de club, zo meldt De Telegraaf. Jansen, directeur van het internationale bedrijf Wasserman, had nog commissiebetalingen rond de transfer van Kamohelo Mokotjo en de contractverlenging van Tim Hölscher tegoed.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Ik vraag me af of hij dat echt meent dat hij boos is of dat hij het er nu een beetje dik oplegt; de zaken zijn destijds gedaan onder bewind van 'ongure' personen binnen Twente die het niet zo nauw namen met de regels. Ik kan van de huidige leiding van Twente wel begrijpen dat ze met dit soort zaken nu verstandig mee omgaan.
'fc Twente spande op zijn beurt namelijk een zaak bij het Nederlands Arbitrage Instituut (nai) aan tegen Wasserman (het bedrijf van Jansen), waarin het een bedrag van 1,1 miljoen euro terugvordert.'
Dus eerst maar kijken wat daar uitkomt.
Dan maar een paar duizend euro besteden aan een paar rechtszaken maar dan wordt de zaak wel bekeken door onafhankelijke personen die 'recht' spreken. Ik snap Jansen wel maar ik snap Twente ook.
En als Twente moet betalen dan moet het maar.

Jansen: 'het gaat mij niet eens om de centen'. Dat gelooft natuurlijk niemand. Kijk, als je vindt dat Twente eerlijk moet zijn, dan moet je niet met zulke uitspraken komen.

Vervelend voor Twente dit.
Net nu de club weer langzaam overeind krabbelt uit de ellende.
Ik denk dat het zeer de moeite waard is om in hoger beroep te gaan.
Gesteund uiteraard door bekwame juristen.

24 december 2016 om 17:43

De pot verwijt de ketel dit. Hoezo vervelend voor twente? Vervelend voor jansen. Als jij een deal aangaat met iemand en je raakt in zwaar weer dan hoef je niet meer aan de afspraak te voldoen? Want dat is vervelend voor je? Twente moet gewoon aan zijn verplichtingen voldoen. Jansen niet betalen en wel aisaidi halen, lijkt alsof ze er gewoon niets van geleerd hebben

24 december 2016 om 18:33

Zal eerst maar eens klijken of je wel kan winnen. Anders draai je op voor de juridische kosten plus wederom negatieve publiciteit.

Als je contractueel verplicht ben te betalen, heb je gewoon weinig kans te winnen.

Zal dus betalen, uithuilen en doorgaan zijn... ziekelijke bedragen bij deze spelers. Weet iemand of dit enigszins 'normale' bedragen zijn voor diensten van zaakwaarnemers? (ik ga uit van de geldsmijterij van het oude bestuur)

24 december 2016 om 09:11

Ziekelijke bedragen inderdaad. Maar als ik een beetje offtopic mag... Hoe doet Mokotjo het bij jullie? Baal nog steeds dat hij niet de opvolger van Clasie is geworden. Leek me precies hetzelfde type. Is hij doorgegroeid of valt hij wat tegen?

24 december 2016 om 09:18

Doet het aardig en ik vind hem nu de man bij Twente sinds Ziyech naar Ajax is

24 december 2016 om 09:24

Mokotjo is de dragende kracht van het team. Vrijwel wekelijks (een van) de beste speler van Twente. Ik kan niet anders zeggen, maar sinds Ziyech weg is doet hij het werkelijk geweldig.

24 december 2016 om 18:37

Ja dat zijn normakle bedragen. Een management bureau verdient normaliter iets van 15 procent van alle opbrengsten per jaar (is ook zou in bijvoorbeeld de entertainment industrie).

In het voetbal wil het nog weleens voorkomen dat een manager gratis werkt dus niet elk jaar 15 procent op strijtk maar bij elke transfer een fee in rekening brengt om alles te dekken. Vergeet niet dat het om alle kosten van het kantoor gaat inclusief in juridische begeleiding en marketing begeleiding gedurende meerdere jaren.

Rare vraag. Waarom betalen de spelers dit niet uit eigen zak? Waarom moeten de clubs hiervoor betalen?de Spelers worden goed beloond en 10% commissie van hun loon moet toch naar hun zakenwaarnemers kunnen gaan?
Waarom een zaken waarnemer? Is een goede advocaat niet goedkoper en deze kan het zelfde doen....

24 december 2016 om 11:39

Ik denk dat zaakwaarnemers er puur zijn vanwege de leeftijd waarop alles begint en daarna is het gemakkelijk om te blijven en contracten met je zaakwaarnemer te verlengen.

24 december 2016 om 12:24

Zolang clubs de zaakwaarnemer blijven betalen en het de spelers geen geld kost zal het systeem in stand blijven. Zodra spelers dit zelf moeten betalen denk ik dat ze wel zullen kiezen voor goedkopere opties als bijv. een advocaat.

24 december 2016 om 18:39

Kan ook maar dan vraagt de speler jetzelfde bedrag als extra tekengeld en is het minder transparant. Een management bureau rekent normaliter 15 procent per jaar over alle opbrengsten.

Een zaakwaarnemen is meer dan een enkel persoon, het is een bureau met specialisten in dienst waaronder advocaten en marketing experts.

Een beetje tendentieuze berichtgeving van de Telegraaf dus; er is sprake van een voorlopig / tussenvonnis. Dat maakt genoeg duidelijk. Het is absoluut niet zo'n gemakkelijke en eenduidige kwestie. En ja, Janssen het is natuurlijk ook heel beschamend, dat je in die andere lopende zaak uitleg moet geven over wat je hebt gedaan voor die €1,1milj die Fctwente terugvordert?
En je schaamt je niet voor de bedragen, die je met spelersbegeleiding in rekening brengt. Bedragen waar je bijna de hele regering mee kan betalen. Graaier.

24 december 2016 om 18:41

Het is wel iets genuanceerder. Een tussenvonis is wel degelijk een uitspraak echter hij is nog niet volledig en definitief echter je weet wel welke kant het op gaat.

De bedragen die in rekening worden gebracht zijn de management fee voor de spelers begeleiding. vijftien procent per jaar is dan heel normaal. En dat wordt gewoon tijdens de onderhandelingen besproken. Twente gaat daar zelf mee akkoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Zuid-Afrika
27 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren