Becker en Setkus halen druk tegen Sparta eindelijk van Haagse ketel

ADO Den Haag heeft eindelijk weer een wedstrijd weten te winnen. De laagvlieger was zondag met 1-0 te sterk voor Sparta Rotterdam, dankzij een doelpunt van Sheraldo Becker. ADO sluit de eerste seizoenshelft daardoor af met zeventien punten uit evenzoveel wedstrijden; voor Sparta geldt hetzelfde.

/

Midweeks incasseerde ADO een oorwassing in het bekertoernooi tegen Feyenoord (5-1) en daarvoor hadden de hofstedelingen al vier opeenvolgende competitiewedstrijden verloren. Een zege op Sparta was dus een must, maar in de eerste helft wisten beide ploegen maar weinig kansen te creëren. Beide ploegen opereerden behoudend, waardoor het tempo laag lag. De eerste serieuze kans van de wedstrijd was voor Bart Vriends, wiens kopbal na een hoekschop naast zeilde. De wedstrijd was toen 28 minuten onderweg.

Namens ADO vuurde Wilfried Kanon naast. De beste mogelijkheid van de eerste helft volgde vlak voor het rustsignaal. Tyronne Ebuehi legde de bal terug op Ruben Schaken en de aanvaller probeerde Roy Kortsmit te verrassen met een schot in de verre hoek. Kortsmit bracht echter op sierlijke wijze redding. ADO had in de slotfase dus het overwicht en hield dat ook in de beginfase van het tweede bedrijf. Hector Heuvel maakte het Kortsmit lastig met een schot van net buiten het strafschopgebied; Michel Breuer moest de rebound voorkomen. Het Haags offensief duurde voort. Kortsmit voorkwam nog een eigen doelpunt van Breuer, maar had even daarna geen antwoord op een poging van Becker bij de tweede paal.

/

Gervane Kastaneer had Ruben Schaken weggestuurd met een diepe bal, waarna de ex-Feyenoorder de bal afleverde bij Becker. Het doelpunt dwong Sparta om uit de schulp te kruipen en dat gebeurde dan ook. Twintig minuten voor tijd volgden uitstekende kansen voor Zakaria El Azzouzi en Thomas Verhaar; ADO-keeper Ernestas Setkus lag tot tweemaal toe in de weg. ADO gokte op de counter en probeerde de voorsprong te verdedigen. Die opdracht werd een stuk lastiger nadat Hevel zijn tweede gele kaart kreeg voor een charge op El Azzouzi. Setkus ontpopte zich echter tot reddende engel na schoten van El Azzouzi en Cyril Chevreuil.