Real Madrid wint WK voor clubs dankzij Ronaldo

Zondag, 18 december 2016 om

Real Madrid heeft voor de vijfde keer het WK voor clubs gewonnen. Dat had de Spaanse supermacht te danken aan Cristiano Ronaldo, die in de verlenging tegen het verrassend stugge Kashima Antlers zijn klasse toonde: 4-2. Ronaldo produceerde een hattrick.

/

Op voorhand werd Real Madrid bestempeld als de torenhoge favoriet, maar de Spaanse topclub maakte een behouden en gelaten indruk. De Koninklijke leek de tegenstander wat te onderschatten: zo maakte Ronaldo in de openingsfase vooral indruk met een aantal dubbele scharen, al struikelde hij ook een keer over de bal. Dat Real Madrid binnen tien minuten op voorsprong kwam, Karim Benzema schoot de rebound binnen na een knal van Luka Modric, deed het spel van de club geen goed.

Real Madrid speelde slordig, trainer Zinédine Zidane had er zichtbaar geen plezier in en het verrassende Kashima Antlers draaide de score helemaal om. Gaku Shibasaki kreeg de bal even voor rust wat gelukkig mee, maar tegendraads schoot hij fraai binnen. Na de onderbreking tekende Shibasaki ook voor de 1-2, door een individuele actie af te ronden met een schot van afstand. Real Madrid moest komen om een sensatie af te wenden. Na een overtreding op Lucas Vázquez mocht de tot dat moment slecht spelende Ronaldo aanleggen vanaf de stip: 2-2.

In de absolute slotfase waren de beste kansen voor Kashima Antlers en Real Madrid mocht van geluk spreken dat Sergio Ramos geen tweede gele kaart kreeg. De mandekker legde zijn tegenstander neer en had van het veld gemoeten, maar op het laatste moment besloot de scheidsrechter toch anders. Met elf tegen elf kon Ronaldo de hoofdrol voor zich opeisen. Eerst schoot hij diagonaal binnen na een handig passje van Benzema (3-2), vervolgens schoot hij hoog binnen na een mislukt schot van Toni Kroos.


Poll

Cristiano Ronaldo was de man van de wedstrijd


Gerelateerd

144 reacties (laatste reactie door chi7)

Cristiano Ronaldo. Speelde een zwakke wedstrijd, en werd in de live-meepraten met de grond gelijkgemaakt en werd vergeleken met amateurvoetballers, maar toch stapt uitgerekend hij het veld af met 3 goals, waaronder de gelijkmaker en de 2 winnende goals. De ultieme manier om kritiek te laten verstommen. Wat een legende.

18 december 2016 om 14:06

De gelijkmaker was een penalty, die kon Benzema evengoed erin knallen. De 3de was de voorbereiding van Benzema en de 4de een binnentikker.

Benzema is de legende, speelde een betere pot.

18 december 2016 om 14:07

Heeft meer te maken dat er veel Barcelona fans zijn die wedstrijd van Real Madrid kijken, echte objectieve spelers weten hoe goed hij echt is.

18 december 2016 om 14:08

Eerlijk, hij fungeert als eindstation en knalt er penalties in. Zet Benzema en Aguero erinvoor die rol en ze knallen er ook 3 in vandaag. Niets speciaals gezien. IK ben Real fan en anti-Ronaldo ja, vind hem overschat.

18 december 2016 om 14:12

Ik heb je nog nooit iets positiefs over Real Madrid zien zeggen. Je zegt t alleen om je punt te versterken. Een hattrick scoren is normaal gezien een hoogtepunt in iemands carriere. Alleen Ronaldo en Messi laten het hedendaags lijken alsof iedereen het kan. Nee, Benzema had er vandaag geen 3 ingeprikt, kan ik je bijna verzekeren.

18 december 2016 om 14:40

@FRtorres Toch wel vriend hij is buitengewoon en zonder zijn (verschrikkelijke afschuwelijke lelijkste) goals. Hmm dan zou het een heel ander potje geweest zijn dus natuurlijk is hij fenomenaal!

18 december 2016 om 15:53

Waarom moeten ze zich schamen , heb je hunongeslagen streak gezien? Kon vandaag afgelopen zijn hoor? Dit was geen pot die gelijk kon eindigen. En vond het verder trouwens juist leuk verlenging, deze wedstrijd vind ik al jaren echt tien x niks maar deze deze pot had nog iets...naar mijn mening.

Verder wat perspectief betreft, ik denk gezien de wedstrijd dat Kashima het echt leuk gedaan heeft maar we moeten ook niet doen of een speler van hun kon tippen aan maar 1 real speler vandaag. Hoe slecht Real het ook deed
En volgensmij prijst VZ lid Klopp helemaal niet cr de hemel in, en wat hij zegt lijkt me overigens gewoon kloppend?
Op nl tv werd/word cr juist niet de hemel ingeprezen (terecht vind ik ook,) , maar eindstand wint hij alsnog een golden trophee?
Vind wel mooi dat monden snoeren zo hoor. Dat mag gerust gezegd worden.

18 december 2016 om 16:54

Het was duidelijk dat Real moest winnen vandaag. In die reeks van 37 matchen zonder nederlaag heeft Real vaak wat te danken aan de arbitrage. Ze worden wel heel erg vaak bevoordeeld.
En tjah, Ronaldo, kan eigenlijk niet bijzonder goed voetballen, maar staat bijna altijd op de goede plaats

18 december 2016 om 17:47

Nee hoor, valt mee. Niet perse meer dan elke andere topclub. Clubs als Barca en Real worden altijd iets meer bevooroordeeld, dat hoort er nou eenmaal bij.

Mooi dat we hebben gewonnen maar Real was gewoon zwak

Moet neem ik aan: Dankzij de scheidsrechter & de Fifa zijn.. Ongelooflijk wat een wanprestatie van de arbitrage.

Penalty was discutabel, zeker op de videobeelden is te zien dat je op zijn minst moet twijfelen over wie nu de eerste overtreding begaat. Die tweede gele kaart voor Ramos laat toch wel zien dat de scheidsrechters duidelijke instructies hebben gehad om Real vooral deze wedstrijd te laten winnen.

Wat een ongelooflijke blamage weer.

18 december 2016 om 14:08

Niet huilen, was gewoon 100 procent penalty. Hij had er zelfs rood voor kunnen geven. Dus niet zeuren over Ramos.

18 december 2016 om 14:13

een penalty?? de scheids had hier een gele kaart moeten geven aan Vã¡zquez. Er gebeurde totaal niks

Benzema scoorde de eerste, gaf de assist voor de 3de en kon er evengoed die penalty ingelegd hebben. Ik mag het verkeerd voorhebben maar vond dat Benzema zijn team naar de overwinning sleepte.

18 december 2016 om 14:26

@rtrox,

Far from the truth. Ook Benzema speelde niet goed.
Die eerste bal belandt voor zijn voet nadat het schot van Modric gepareerd wordt. Daar had hij geluk dat er ook nog een verdediger bleef hangen, waardoor het geen buitenspel was.

Natuurlijk gaf Benzema de assist op Ronaldo, maar deze wordt heel goed ingeschoten. Ook de vierde goal schiet Ronaldo perfect binnen.

Conclusie: Ronaldo was vandaag belangrijker voor het team dan Benzema.

Wat een geweldenaar, met deze man win je prijzen. Je kan nu heel makkelijk doen en zeggen dat deze prijs nergens over ging, maar je kan het ook bekijken dat Ronaldo er wel staat en teams prijzen bezorgt. Niets minder dan lof voor deze beste speler van de wereld en ik hoop nog vele jaren te genieten van hem!

De Fifa heeft de winnaar gekregen die ze wilden. De scheidsrechter wou Ramos een rode kaart geven maar gaf hem om onverklaarbare reden toch maar niet. En er was een videoscheidsrechter die had moeten zien dat Ramos rood moest krijgen. Wat een corruptie nog steeds bij de Fifa!!!
Dit moet voor de Real fans ook een nare bijsmaak geven om zo te moeten winnen!!

18 december 2016 om 15:40

De frustratie bij mensen als jij maakt de overwinning alleen maar mooiet

18 december 2016 om 16:30

Dat je daardoor meer geniet toont enkel een gebrek aan klasse aan.
Het gros dat gekeken heeft wilde een mooie pot voetbal zien en is teleurgesteld in het feit dat een topclub zo bevoordeeld is.
Weet niet wat daar nu zo geweldig aan is.

18 december 2016 om 17:36

Tuurlijk. Elke mogenlijkheid wordt gebruikt om Real Madrid in een slecht daglicht te zetten. De gele kaart die niet gegeven is is het enige discutabele wat er is gebeurt. Dat fans van Barcelona nota bene dan uit pure frustratie dingen als Uefadrid oid roepen is niet mijn fout. De frustratie komt niet perse van de 'bevoordeling' vandaan, maar van het feit dat Real Madrid weer een prijs heeft, en Ronaldo weer 3 goals kan bijschrijven.

18 december 2016 om 17:45

Nee hoor, hij smaakt heerlijk! En eigenlijk na het lezen van deze thread nog lekkerder

Het was een verdiende overwinning. Dat Real mazzel heeft gehad doet daar niks aan af.

Ronaldo wat een held!!! Een grote LEGENDE, overigens een uitstekende tegenstander gezien.

Leuk voor real maar niet verrassend. De Europese clubs domineren dit toernooi al jaren en krijgen op zuid-Amerikaanse clubs na amper tegenstand.

Overigens pleit ik voor het afschaffen van dit toernooi, over de jaren is het voor de neutrale kijker bijzonder oninteressant gebleken. Vergelijkbaar met de confederations cup.

18 december 2016 om 16:34

Heb je de wedstrijd dan wel gezien vraag ik me af? Want ze kregen juist veel tegenstand deze wedstrijd + discutabele penal waardoor Real nog verlenging afdwongen. Hiernaast hing 3-1 zelfs in de lucht.

"dankzij Ronaldo". Dit zie ik wel vaker bij Voetbalzone. "magistrale Ronaldo". "ontketende Ronaldo". Ik zou eigenlijk even de headline van het duel tegen Wolfsburg of Atletico op moeten zoeken. Ik heb de afgelopen 5 jaar nooit. Echt letterlijk nooit, een magistrale Ronaldo gezien. Ramos had er af gemoeten, petje af voor Kashima. Net als Atletico in de CL finale voor de Decima was de tank gewoon leeg bij de Antlers. Ik denk dat je zo 6-7 spelers kan noemen van Real die beter waren dan Ronaldo, om even terug te komen op dat "dankzij"

18 december 2016 om 14:12

Jij hebt nooit een magistrale Ronaldo gezien? Dan heb je veel interessante wedstrijden gemist de afgelopen jaren ben ik bang. Het komt ook over alsof je het heel erg dwars zit dat hij zoveel eer krijgt toegekend. Afgunst is een heel betreurenswaardig karaktertrekje als je het mij vraagt.

Zelf heb ik mij absoluut vermaakt dit duel, mooi ook om te zien dat een Aziatisch team het zo sterk doet. Uiteindelijk heeft Real natuurlijk net iets te goede spelers die op een bepaald moment het verschil wel maken, en dat bleek dus ook.

18 december 2016 om 14:22

Welke wedstrijden waren magistraal dan? Ik meen het. Zeg het maar, ik ga de full highlights terugkijken. Ik ben zelfs bereid om stukken van de hele wedstrijd te kijken. Als ik ze kan vinden online. Waar moet ik afgunstig over zijn dan? Ronaldo heeft honderden miljoenen, staat constant in de spotlights, een van de beste voetballers ter wereld, fotomodellen als vriendin. Ik heb dit stukje zo vaak getypt voor mijn gevoel. Maar Ronaldo staat zo ontzettend ver van mij af. Denk je nou echt dat ik jaloers ben? Waar ik me over opwindt is dat Ronaldo helemaal niet goed was, maar mensen doen alsof dit wil zo is. "haters" die nu hun mond "gesnoerd" krijgen omdat hij een paar keer scoort. Hij is gewoon eindstation in een geoliede machine, mensen doen alsof hij Messi is. En dat is hij niet. Ik heb Ronaldo nog nooit een wedstrijd zien domineren. Dat kan hij gewoon niet. Tegen Wolfsburg niet, tegen Zweden niet en tegen Atletico niet. Nog maals, wat mij opwindt is dat mensen doen alsof hij dit wel kan, omdat hij scoort.

18 december 2016 om 15:05

Real Madrid 2-1 Bayern Mã¼nchen: Halve finale CL 2011-2012
FC Barcelona 2-2 Real Madrid: La Liga 2012-2013
Sevilla 2-3 Real Madrid: La Liga 2014-2015
Real Madrid 4-2 Villarreal: La Liga 2010-2011
Real Madrid 3-0 Wolfsburg: Kwartfinale CL 2015-2016
Atletico Madrid 0-3 Real Madrid: La Liga 2016-2017
Om er een paar te noemen.

18 december 2016 om 15:10

@nicator

Lang geleden dat ik zo veel onzin in een stuk tekst heb gezien. ''in de laatste 5 jaar nooit een magistrale Ronaldo gezien''. Het feit dat je nog durft te zeggen dat je geen afgunst heb richting Ronaldo met die zin alleen al in je tekst zegt genoeg over jou. Je mag zijn voetbalstijl misschien niet mogen maar die uitspraak maakt heel jou tekst al zo ongeloofwaardig.hoe wil je overigens een wedstrijd ''domineren'' dan? Een man vier keer voorbij gaan? Vier scharen en een panna? Uit heel jou tekst spreek je letterlijk alles tegen wat je typt. Simpel geval van afgunst maar te dom om het zelf in te zien.

18 december 2016 om 15:18

Waar is bayern munchen - Real Madrid? Toen Ronaldo liet zien hoe je Bayern verslaat

18 december 2016 om 15:32

Behalve de laatste 2, die ik al genoemd had als niet bijzondere performances van Ronaldo, kan ik wel even op elke wedstrijd ingaan. Ik heb de highlights allemaal terug gekeken, bij sommige wedstrijden stukken doorgespoeld.

Real Madrid 2-1 Bayern.
Een penalty en een intikker. Na een magistrale pass van Ozil. Daarna een penalty in de shoot-outs gemist. Hoe is dit een magistrale performance?

FC Barcelona 2-2 Real Madrid
Dat was trouwens een heel zwak Barcelona voor mijn gevoel. Vanuit die hoek, had Victor Valdes dat eerste schot moeten hebben. Echt ontzettend slecht gekeept. Ronaldo doet helemaal niks bijzonders. Hij creeert geen ruimte voor zichzelf, speelt niemand voorbij, neemt de bal niet op een speciale manier aan ofzo. Hij haalt het maximale uit de situatie door hard in de korte hoek op doel te schieten, wat Valdes had moeten houden. Messi deed trouwens wã©l iets magistraals die wedstrijd, de 2-1. Daarna weer een intikker na weer een magistrale pass van Ozil

Sevilla 2-3 Real Madrid
Perfecte voorzet van Isco die precies goed valt voor Ronaldo. Hij hoeft niet eens wat bijzonders te doen. Paar stapjes naar achter en springen. De 2e goal is denk ik puur geluk. Tenzij Chicarito dat bedoelde. Dan was het fantastisch. Van Chicarito. Niet van Ronaldo. Dat was een intikker. De 3e kopbal van Ronaldo was fenomenaal. Daar kan je niks anders over zeggen. Ja, alleen dat de keeper er mijns inziens niet goed bij zat en de voorzet net zo goed was als de kopbal. Hij creeert niks zelf. Desalnietemin wel een wereldklasse goal. Is dat genoeg om over de hele wedstrijd gezien te zeggen dat Ronaldo fenomenaal is? Nee.

Real Madrid 4 - 2 Villarreal
Het begint al goed. Een intikker. Daarna een heerlijke voorzet van Alonso. Precies op de goede plek neergelegd. Simpele kopbal van heel dichtbij. Wat ik beter vindt van Ronaldo is die 3e goal, die is echt heel knap. Enorme honger om te scoren. Die keeper is wel echt schandalig slecht na die voorzet van Kaka. Die assist op Kaka was ook echt nice. Maar ook niet genoeg om het magistraal te noemen.

Heb je Messi tegen Sevilla gezien dit seizoen?

18 december 2016 om 15:51

Nicator, leuk dat je nu alleen naar doelpunten kijkt, om te oordelen of een speler over de hele wedstrijd geweldig speelde. Zullen we dat ook eens met jouw voorbeeld doen?
Aangezien je er niet bij zegt of het die van een paar maanden terug is of die van een maand geleden, zal ik ze er beiden bij pakken:
4 maanden geleden (3-0 wedstrijd): louter een simpel passje op Turan die het vervolgens goed afmaakt. Voor de rest niet bij de goals betrokken.
1 maand geleden (1-2 wedstrijd): goede voorbereiding Neymar waarbij Messi hem alleen maar binnen hoeft te schuiven (1-1). Bij de 1-2 mag hij tot de 16 dribbelen zonder dat iemand hem aanpakt, waarop hij hem aflegt op Suarez, die hem binnenschiet. Al met al; niet zo bijzonder.

18 december 2016 om 15:57

Maar wat toon je hier een beperkte visie te hebben zeg. Ik ken zat verdedigers die defensief afschuwelijke beesten zijn geweest doorheen de geschiedenis maar in de opbouw niet goed of zelfs slecht waren. Als deze spelers er eigenhandig voor kunnen zorgen dat een erg sterke tegenstander niet tot scoren komt en hun team zo een nipte 1-0 uit het vuur kan slepen maar zelf offensief en in de opbouw helemaal 0,0 inbreng heeft. Is dat dan een slechte voetballer? Nee! Die man kan alsnog de beste en/of belangrijkste voetballer zijn ter wereld. Omdat hij zo goed is in wat hij doet. Ja Messi is als voetballer completer, ja Messi kan ook op het middenveld uit de voeten en alsnog domineren, ja Messi is in de opbouw en met de bal aan de voet veel sterker. Zo zijn er nog een boel voetballers. Maar niemand was de afgelopen jaren zo goed als Ronaldo in wat hij doet. Zet op zijn positie een Sanchez, Hazard, Neymar, Griezzman en waarschijnlijk voegen een aantal van hen voetballen meer toe. Maar gaat het team er op zijn geheel op vooruit? Dat denk ik absoluut niet. Het is niet Ronaldo's taak om met geniale passjes te komen, om voetballend de hele defensie van de tegenstander te domineren. Het is zijn taak om te scoren, simpel. Scoort hij 3x dan heeft hij een topprestatie geleverd. net zoals Pepe een topprestatie levert wanneer hij de tegenstander het voetballen kan beletten en het balletje daarna bij Kroos inlevert. Daarom is voetbal een teamsport, omdat er verschillende rollen en taken zijn. Ronaldo heeft zijn taak en voert die meestal geweldig uit. Al is het de laatste maanden wat minder. Is Ronaldo een betere voetballer dan Messi? Ze zijn vooral heel anders, maar nee, ik denk dat Messi beter is. Maar Ronaldo presteert soms beter. Zoals hij vandaag ook gewoon goed presteert.

18 december 2016 om 16:44

Eindjee, ik snap niet wat je bedoelt.

Afgunst:
nijd, wangunst, jaloersheid, jaloezie, naijver

Dat is de woordenboek definitie van afgunst. Ik geef aan dat ik niet snap hoe ik jaloers ben op Ronaldo omdat hij zo ver van mij verwijderd is. Is dat onzin? Ik zeg dat ik geen afgunst heb, en die zin zegt al genoeg over mij, volgens jou. Dat is nogal beledigend. Denk ik. Ik weet niet echt wat je bedoelt. Kan je het uitleggen?

Je wilt een wedstrijd domineren door de bal op te eisen, de bal te komen halen, de bal vast te houden en consequent de juiste optie te kiezen, en onbespeelbaar te worden voor de tegenstander. Het is waar dat dit moeilijk te doen is voor een vleugelspeler die vooral moet scoren. Iemand als Modric, Ozil of Iniesta kan dit een stuk makkelijker door zijn positie op het veld. En toch is er iemand die het scoor-instinct van Ronaldo kan combineren met wat een Modric doet bij Real. Namelijk Messi.

In heel mijn tekst spreek ik tegen wat ik typ. Omdat ik zeg dat ik niet jaloers ben op Ronaldo? Én te dom om het zelf in te zien? Heb je zelf geen probleem met jaloezie voor voetballers die 1000000x zo veel talent hebben als ik of jij? Voor mij is het iets onvoorstelbaars. Blijkbaar voor jou niet, want jij blijft mij daar maar van betichten.

18 december 2016 om 17:44

@nicator

Je hebt geen enkel idee waar voetbal om draait. Je argumentatie slaat kant noch wal. Tevens voel ik een vrij grote mate van verzuring in je comments. Grow up, en laat je anti-Ronaldo haat gaan. Het is een geweldige doelpuntenmaker. Niemand claimt dat het voetballend een god ala Maradona of Messi is.

18 december 2016 om 15:28

Mee eens, credits horen te gaan naar een Modric, Kroos, Ramos, Pepe etc. Ook vandaag was Benzema de uitblinker en niet Ronaldo.

Niet al te beste wedstrijd en Ramos had er inderdaad vanaf gemoeten maar een gelukje mag je ook wel is hebben. Ging moeizaam maar toch de wereldbeker veroverd!

18 december 2016 om 14:12

Gelukjes hebben jullie best vaal. Haha geintje. Gefeliciteerd. Denk dat deze prijs de spelers ook niet echt boeit, zijn al eerder blij dat ze ongeschonden naar huis kunnen terug keren..

18 december 2016 om 14:14

"gelukje mag je ook wel is hebben". Denk maar even gauw terug aan de CL-loting(en) en late kopballen van Ramos. Real mag eerder wel eens een keer ongeluk hebben. Het spel wat ze laten zien is verschrikkelijk. Het is het 8e wereld wonder dat Zidane op zo'n grote streak zit zonder te verliezen.

18 december 2016 om 15:20

Geluk forceer je he. Die late kopballen van Ramos zijn gewoon kwaliteit, dat is niet geluk. Lotingen kun je natuurlijk niet beheersen haha. Waarom heeft PSV geen centrale verdediger die er eentje in de laatste minuut er altijd inkopt ;

18 december 2016 om 16:10

Ik zal je denk ik maar wat lesgeven want je snapt er niks van nicator .
Ten eerste geluk dwing je af.
ten 2e? Late kopballen van Ramos jij denkt is enkel geluk?
Dit is kwaliteit. Zie jij wel hoe op maat dergelijke ballen vallen?
3e ; Ongeluk? Je hebt geen idee hoelang ik Real volg ik heb genoeg "ongeluk" gezien van Real, het geluk mag eens een keer ze toelachen.
4e punt? 8e wereldwonder?
Geef gewoon toe het is knap. Het kon ook zijn dat Zidane 10 potjes gelijk had gespeeld ofzo of miss wel had verloren.
5e Het spel is verschrikkelijk wat ze laten zien zeg je maar hun tegenstanders kunne niet winnen? Dan wat zegt t over die tegenstanders?
Neej sorry ook jij weer..hypocriet..met je reactie.
Maar heb me weer vermaakt in dit draadje haha

Niet de beste wedstrijd van Real. Er was overduidelijk sprake van onderschatting en in het begin leek Real daar mee weg te komen. Gelukkig moest er nog wat strijd geleverd worden om deze prijs te winnen. Respect voor de Japanners, ze hebben werkelijk alles gegeven!

Ik heb me in de eerste helft ongelooflijk geã«rgerd aan Ronaldo. Wat heeft hij veel kansen verprutst door een zeer matige balbehandeling. De tweede helft ging dit gelukkig wat beter en het is natuurlijk heel knap dat hij er nog drie weet te maken. Dat is zo uniek aan Ronaldo, hij hoeft niet goed te spelen om belangrijk te zijn. Ik ken geen enkele andere speler die zich alsnog zo kan herpakken in een wedstrijd. Topklasse!

Ik ben blij met deze prijs en de ongeslagen reeks die maar voort blijft duren. Gefeliciteerd mede-Madridistas!! Hala Madrid!

Het meest zinloze en overbodige toernooi ooit. Waarom wordt er uberhaupt zo'n toernooi gespeeld als de winnaar vooraf vaststaat? En waarom zijn er hierboven nog mensen die zich opwinden over de wedstrijd. Mijn advies. Stop met kijken naar dit soort nonsens en ga nuttige dingen doen. Als iedereen dit gaat doen verdwijnt dit soort onzin snel.

18 december 2016 om 14:22

@wondersloff,

Een ploeg van een ander continent kan zomaar stunten. Bovendien moet je niet vergeten dat Chelsea als CL-winnaar in 2012 gewoon de finale van dit toernooi verloor.

Natuurlijk maakt een Europese club veel meer kans om dit toernooi te winnen, maar dat doet niets af aan het feit dat het een leuke krachtmeting en ontmoeting is tussen clubs uit de verschillende hoeken van de wereld. Bovendien is het voor de Aziatische en Zuid-Amerikaanse ploegen een mooi toneel om zichzelf te laten zien.

De afgunst druipt er vanaf in dit artikel....... Volgens mij is iemand met het verkeerde been uit bed gestapt.

Real Madrid startte niet echt overtuigend maar heeft de wedstrijd toch naar zich toe getrokken. Het tij begon geleidelijk te keren en Kashima Antlers heeft hier en daar mooie kansen gehad. Daarnaast heeft Kashima Antlers een ontzettende prachtige wedstrijd gespeeld ! Complimenten.

Iedereen kan zeggen wat hij/zij vindt, maar CR7 heeft ze er vandaag wel ingetikt, weliswaar niet tegen de sterkste tegenstander maar het blijft alsnog een goede prestatie. Voetballend niet het allermooiste laten zien, maar daar hebben we op het veld andere spelers voor.

18 december 2016 om 14:46

Haha en hoe, deze man scoort drie en ja hij is weer slecht jep. Deze man is een doelpuntenmachine. Ik ben geen super fan van hem, vanwege zijn spel intelligentie, maar om nou te gaan zeggen dat hij slecht is etc. is van de zotte! Deze man sloopt tegenstanders met zijn goals, maar nee hoor de vergrootglas wordt op andere zaken losgelaten.

18 december 2016 om 14:49

Ach niet zoveel van aantrekken, mensen kunnen niet objectief reageren als ze een topic zien over real, barca Ronaldo of Messi dan worden het allemaal kleine kindjes die de gekste gaan roepen.

Toch wel weer klasse zeg (zoals ik heb gelezen heb t niet gezien) speelde Ronaldo een slechte wedstrijd, en dan uiteindelijk nog een hattrick maken als het er echt toe doet

18 december 2016 om 15:48

Ben eerlijk gezegd ook verbaasd als nadrukkelijk volger van de Japanse competitie. De topploegen uit Europa zijn altijd 5 klasses beter dan die van de Aziatische. Kashima werd 3de dit seizoen maar door de rare opzet van de competitie die pas 2 seizoenen geleden is ingevoerd gaan de nummer 1 en 2 van beide seizoenshelften het tegen elkaar opnemen voor het kampioenschap in halve finales, vandaar dat Kashima er staat. Maar zoals ze vandaag hebben gespeeld had ik nooit durven dromen, mijn complimenten aan Kashima ondanks dat ik ze niet support.

Lucky Real. Hoe kan je als scheids op dat moment na een fopduik een pingel geven. om maar stil te zijn over de niet gegeven 2e gele kaart aan Ramos.. diep triest hoe de Japanners de zege door de neus geboord is

18 december 2016 om 15:44

Weinig mensen in Japan die hierom zullen klagen. Vinden het eerder een eer om tegen Madrid te spelen en ook nog eens te kunnen zeggen dat de nummer 3 een verlenging wist uit te slepen. Waren zeker discutabele momenten en helaas wordt de minder bekende ploeg benadeeld wat vaker voorkomt zowel in de CL als wereldwijd, maar goed, ik ben trots op ze!

18 december 2016 om 17:41

Hij smaakt goed hoor!

Real wint de WK voor clubs dankzij de scheidsrechter. Ramos had zijn 2de gele kaart bij 2-2 stand moeten hebben.

18 december 2016 om 17:40

Wie zegt dat Antlers dan gewonnen had? Dat Real mazzel heeft gehad, dat klopt. Over het eventuele verdere verloop valt weinig zinnigs te zeggen lijkt me.

Wat speelde Real slordig en ongeinteresseerd zeg, al met al verdiend gewonnen natuurlijk met alweer een hoofdrol voor Ronaldo, maar dit Real moet echt beter als ze om de titel en de cl willen meedoen.

looool gewoon een verlenging nodig ook,
wk voor clubteams is nou niet echt een meest serieuze toernooi, helaas. Voor Europeanen dan.
Het is eerder een verassing als Europese ploegen het enigszins lastig hebben of zelfs verliezen zoals Chelsea paar jaar terug.

Gefeliciteerd real fans. Match niet gekeken, dus kan niet echt oordelen, maar aangezien verlening zelfs nodig was om hier te winnen lijkt het een leuke match geweest te zijn.

Real kwam er het laatste kwartier niet meer aan te pas met 11 tegen 11 laat staan als het 11 tegen 10 was geworden. Dan had ik het nog moeten zien wie zou winnen.

18 december 2016 om 17:39

Tja, wellicht had Real er dan 6 in gecounterd. We zullen het nooit weten

Het lijkt erop alsof videoscheids ook nauwelijks gaat helpen om het voetbal eerlijker gaat maken. Het was duidelijk te zijn dat Ramos zijn 2de gele kaart (rood) had moeten hebben. De scheidsrechter wilde het ook geven, maar de videoscheids hield het tegen. Als een speler van die Japanse ploeg het had moeten krijgen, had hij het wel gegeven.

18 december 2016 om 14:24

Juist wel anders hadden ramos dus rood video ref hield het tegen en penalty was ook door videorecorder enlist goedgekeurd

Vond alleen modric en de invallers van real goed. De rest speelde ondermaats. We komen er goed mee weg dat ramos er niet uit is gestuurd. Dat was duidelijk geel.

Wel lachen dat Real een verlenging nodig heeft tegen een club die alleen maar meedoen aan dit toernooi, omdat ze de hosts zijn. Maar kan iemand mij iets uitleggen? Die penalty was natuurlijk geen penal en waarom weigert de ref dan de videoref te gebruiken? Instructies? Who knows.

Maar daar stopt het niet. Dan krijgen we Ramos die voor de 100e keer in z'n leven aan rood ontsnapt. Het mooiste is nog dat die scheidsrechter naar z'n borstzak grijpt, ziet dat het Ramos is (die al op geel staat) en zich dan heel snel bedenkt. Instructies? Who knows. Het was allemaal in ieder geval vreselijk verdacht.

Wat me ook is opgevallen, is dat Real de finale van de Champions League, EU Supercup en nu het WK super slecht zijn en verdienen te verliezen, maar dan toch winnen dankzij individuele klasse van bepaalde spelers en e-n-o-r-m-e arbitrale blunders. Fijne avond vanuit Chongqing, China beste mensen.

18 december 2016 om 15:23

De videoref is wel gebruikt de scheids mag geen penalty rood geven zonder dat de videoref controleert dus makkelie vond het geen rood en een penalty

18 december 2016 om 15:33

Ik vind eerder lachen dat ze nu officieel beste club ter wereld zijn. Vond trouwens wel leuk verlenging

(en ohjah onder zidane zijn ze op dit moment dat ik dit typ, een boel matches ongeslagen ..sterker nog, geen 1 club in de 5 sterkste competities van europa is op t moment zolang ongeslagen als Real Madrid).

Scheids vond ik zwakjes fluiten (maar goed dat vind ik wel vaker).
Ramos had echt eruit gemoeten bijv. , benoem je idd ook terecht vind ik.
Verder, Ik denk dat je iets verward, want veel heeft ook te maken met geluk en geluk dwing je ook af, soms zit dat mee soms weer niet.
En waar het misschien nog meer van afhangt is van kwaliteit , dat is een belangrijk aspect dat je ook weer vergeet. Het is natuurlijk geen toeval dat ze winnen vanwege ook " individuele klasse" .

Hoe dan ook, de tegenstander van vandaag, ook respect voor hun ze hebben echt gestreden en t was ze gegund, en het kon ook zijn dat hun wat meer geluk hadden, maar i/d problemen is Real eigenlijk nooit gekomen.

Wat ik vaak zie is dat hypocriete in dit soort reacties, en daar lach ik juist om (leedvermaak).
Want stel, real had hele wedstrijd gedomineerd maar kashima wint 1-0? Dan zouden dergelijke personen het meteen terecht vinden.
Won Kashimi bijv door 2 penaltys? Dan zegt men jaa penalty Goal. Maar als CR penalty scoort zegt men , ja is maar een penalty.
Won Real hier 2-1 bijv dan zou men zeggen pff real had 6-0 moeten winnen.
WOn Real 6-0? dan zou men zeggen pfff nieteens 11-0 maken ze?
Ik kan nog doorgaan hoor maar waar het op neer komt is. in zulke mensen hun ogen is niks goeds.

Jammer is dat dan weer...enfin Real is beste van de wereld, ja via verlenging.

groetjes vanuit amsterdam, nederland beste mensen

18 december 2016 om 17:38

Kijk de herhaling nog een keer. Het was vrij duidelijk een penalty. Mocht je dat niet zien, dan twijfel ik ten zeerste aan je zicht capaciteiten, en daarmee komt de validatie van de rest van je stuk ook in gevaar. Misschien dat de zure wolk je zicht heeft belemmerd, erg jammer.

Ongelofelijk knappe prestatie van Kashima. Het feit alleen al dat ze in de finale kwamen was een wonder, niemand die daar ook maar van kon dromen. En dan weet je er tegen Madrid, hã©t madrid, van Ronaldo, Benzema, noem maar op een verlenging uit te slepen. Waarschijnlijk speelde Madrid niet op 100% maar dessalniettemin een prachtprestatie. Petje af voor Kashima, de nummer 3 van Japan, wellicht dat mensen verbaasd zijn dat men uberhaupt een balletje kan trappen in Aziã« maar er zijn wel degelijk een handje vol ploegen in Japan, Korea en China die mooi en verzorgd kunnen voetballen. Ben trots op de Antlers, ze hebben hier een klein beetje het Aziatische en Japanse voetbal op de kaart gezet.

Gefeliciteerd Real met deze prijs. Ik vind het jammer om te zien dat er zoveel reacties zijn die niet serieus genomen kunnen worden. Ronaldo zorgt er vandaag voor dat zijn team deze prijs wint, dat staat vast. Echter kunnen wij allen zien dat deze beste man al een lange tijd niet meer op zijn manchester united/Real eerste 2 jaren niveau speelt. Hij heeft veel meer kansen nodig en voegt steeds minder toe aan het spel. Het duurt niet lang meer voordat Ronaldo simpel kan worden vervangen door een Aubameyang. De ballon d'or had natuurlijk naar Messi gemoeten, daar valt niet over te discussiëren. Ben benieuwd wie er aan het einde van het seizoen met de CL/La Liga vandoor gaat! Visca el barca!

18 december 2016 om 17:51

Vriend, om te beginnen ben ik geen Ronaldo hater. Ik bewonder zijn records en velen goals juist enorm. Ook feliciteer ik jou en mede real supporters met deze overwinning. Door jouw reactie wordt mijn standpunt alleen nog maar versterkt, er zijn veel te veel mensen hier op Voetbalzone die niet weten waar ze het over hebben of alleen subjectief kunnen reageren. Ik kan een heel verhaal neerzetten hier maar dat heeft geen zin, fijn weekend nog allen.

Dik verdiende overwinning van Real. Antlers speelde zeer verdienstelijk en wist er een verlenging uit te slepen, maar dat was dan ook echt het maximaal haalbare.

Heerlijk om al die zure reacties te lezen. Het worden er ook alleen maar meer de komende tijd vrees ik voor alle azijnzeikers. Dit elftal blijft winnen, en de prijzen beginnen zich weer op te stapelen.

Ook mooi dat alle complot theorieã«n weer van stal worden gehaald, hilarisch. Nu ook officieel de beste club ter wereld! :D

Doorgestoken kaart dit hele toernooi waar al helemaal nergens op slaat. Ramos had rood moeten hebben en dan was de wedstrijd anders gelopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Actuele wedstrijden

3808 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

De Ligt kiest ‘speciaal’ rugnummer: ‘Ik krijg te maken met een erfenis’

Matthijs de Ligt is vrijdag tijdens een persconferentie officieel gepresenteerd bij Juventus. De negentienjarige verdediger zette eerder deze week al zijn handtekening onder een vijfjarig contract, terwijl la Vecchia Signora een...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 19 juli
Manchester United is van plan om een pikante transfer door te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren