‘Gewilde Messi kan in China vijfhonderd miljoen euro aan salaris opstrijken’

Vrijdag, 16 december 2016 om 08:24Daniel Cabot Kerkdijk

Steeds meer voetballers uit Europese topcompetitie ontvangen lucratieve aanbiedingen uit China. Diverse Engelse en Spaanse media verzekeren dat zelfs Lionel Messi benaderd wordt om in de Super League uit te komen. Hebei Fortune, dat onder leiding van Manuel Pellegrini staat, zou naar verluidt wel heel ver willen gaan.

/

Hebei Fortune is bereid om Messi liefst honderd miljoen euro netto op jaarbasis uit te keren, vijf jaar lang, zo klinkt het. Op de loonlijst van de Chinese club staan al spelers als Gervinho en Ezequiel Lavezzi. Laatstgenoemde verdient per jaar liefst 26,5 miljoen euro, zo bleek onlangs uit documenten van Football Leaks. Gervinho staat voor iets minder dan de helft op de loonlijst, en ook Stéphane MBia en Gaël Kakuta verdienen goed.

Barcelona is hoe dan ook van zins om Messi langer aan zich te binden. De overeenkomst met de vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or loopt in de zomer van 2018 af en de Catalanen willen de aanvaller voor de achtste keer een nieuw contract laten ondertekenen. In de nieuwe verbintenis, die waarschijnlijk tot medio 2021 zal zijn, zal naar verluidt een jaarsalaris van 35 miljoen euro netto worden opgenomen.


Poll

Denk jij dat Lionel Messi ooit in China gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door paddepoel)

Zelfs als je in Europa voetbalt bij een topploeg verdien je al geld als slijk en heb je al meer geld dan je ooit kan opdoen.
Waarom zou je je sportieve carriã¨re opgeven om in het obscure China te gaan voetballen voor een paar jaar en nog een veelvoud te verdienen?

Zodat je je wagenpark met nog meer auto's kan uitbreiden, in een nog grotere luxe-villa kan gaan wonen?

16 december 2016 om 08:53

@decades: of misschien zo veel verdienen, zodat je nadien in je eigen land 'messi-courts' kan aanleggen en jeugd uit de armoede kan helpen? Zonder dat je afhankelijk hoeft te zijn van fondsen. Al die miljoenen kan je investeren in vastgoed en van die opbrengsten doe je aan armoede bestrijding.

16 december 2016 om 09:26

Wilde eigenlijk op Decades reageren, maar sluit me hier volledig bij aan.
Met 500 miljoen kun je zoveel doen. Hij heeft al gigantisch veel geld en kan met 500 miljoen mooie dingen doen. Ik wist het wel.

Al zou dit waar zijn en krijg je 500 miljoen, ben je gek al doe je dat niet.

16 december 2016 om 08:49

Nu snap ik waarom Lavezzi van de radar is verdwenen. Is hij nu niet de bestbetaalde speler van heel de wereld?

16 december 2016 om 09:16

Ik snap vrij weinig van je zin, maar als je zegt dat je dit sowieso moet doen dan ben ik het niet met je eens. Messi verdient nu al zo'n €50 miljoen per jaar en speelt bij één van de beste clubs ter wereld. Als hij straks zijn carrière afsluit bij Barcelona is zijn vermogen waarschijnlijk al een slordige €500 miljoen. Dat betekent dat je, rente/roi buiten beschouwing gelaten, de rest van je leven elk jaar 10 miljoen uit kan geven. Waarom zou je dan naar een land verhuizen waar je je niet kan meten met de besten, je de taal niet spreekt (en ook niet in een paar jaar onder de knie gaat krijgen) en de entourage ook een stuk minder is? Ik denk echt niet dat je er gelukkiger van wordt.

16 december 2016 om 09:26

Messi verdient helemaal geen €50 miljoen per jaar aan salaris. Waar haal je dat vandaan? Het nieuwe salaris dat Barcelona hem aanbiedt in zijn nieuwe contract is ca. €35 miljoen per jaar.
Ja, Messi verdient wel €50 miljoen per jaar maar dat is misschien inclusief sponsorgelden (welke hij ook kan opstrijken in China). Nu zeg ik niet dat hij naar China moet gaan, maar het is zeker wel zo dat zijn salaris verdrievoudigd zou worden (mits dit bericht waar is waar ik mijn twijfels over heb)

16 december 2016 om 10:13

Messi verdiend zoals je zegt met sponsorgeld makkelijk 50 miljoen per jaar. Maar denk je serieus dat hij zoveel blijft krijgen als hij in China gaat voetballen. Het is voor bedrijven veel minder aantrekkelijk lijkt me om zich aan Messi te verbinden, want hij gaat helemaal van de radar voor de meeste mensen

16 december 2016 om 10:47

@eriksen4life
Denk je dat hij mã©t sponsor gelden bij barca meer dan 500miljoen per jaar binnen harkt??

16 december 2016 om 11:07

500 miljoen per jaar zal die in China ook niet gaan verdienen, dus begrijp je niet helemaal. Messi verdient hier rond de 70 miljoen per jaar inclusief alle extra's naast zijn salaris. Maar die sponsor deals die hij hier heeft, zal hij daar waarschijnlijk niet behouden. Al zal hij daar weer andere deals kunnen krijgen en toch weer veel verdienen.
Maar tussen 70 miljoen en 100 miljoen zit "maar" 30 verschil. Gok niet dat hij voor dat bedrag naar China zal vertrekken.

16 december 2016 om 11:17

er wonen meer dan een miljard mensen in china. ik denk dat zijn sponsorinkomsten as een raket omhoog vliegen als hij daar gaat voetballen. zeker de eerste jaren.

16 december 2016 om 12:38

Messi houdt nu ongeveer 50 miljoen netto per jaar over, waarvan ongeveer de helft zijn salaris bij Barcelona is. Dit gaat naar 35 miljoen netto als hij zijn nieuwe contract tekent, dus zal dat 60 miljoen netto per jaar worden. Dan kan hij dus 66% meer verdienen in China.

16 december 2016 om 14:03

Ik zeg nergens dat dat alleen salaris is, is inderdaad sponsorgeld. Ik zeg ook nergens dat hij dat geen sponsorgeld op kan strijken in China en ook niet dat zijn salaris niet zal stijgen als hij toch gaat, dus we zijn het niet met elkaar oneens.

Wat ik zeg is dat hij al meer dan genoeg geld verdient en daarnaast op topniveau actief is en ik dat niet op het spel zou zetten voor een situatie waarin het enige wat er echt 'verbetert' je salaris is, terwijl de rest (entourage, prijzen, eventueel geluk gezin) juist minder wordt.

Natuurlijk gaat Messi dit niet doen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat IK er overna zou denken hoor. Hij heeft al zoveeel prijzen en dan nog paar jaar 500 miljoen (!!!) Verdienen en terug maar Argentinie, ik denk dat hij de armoede dan klein beetje kan minderen daar in zijn stadje.

16 december 2016 om 08:59

haha ik zou er niet over na hoeven denken. lekker vijf jaartjes in China voetballen en 500 miljoen bijschrijven, zonder twijfel.

16 december 2016 om 09:15

Het is maar wat je belangrijk vindt. Persoonlijk vond ik het afscheid van Zizou het mooiste hoe een topvoetballer aan het einde van zijn carriere kan komen. Een vol estadio Bernabeu met supports die tranen deed laten rollen waar menig oprah zanger van had kunnen dromen. Hij stopte bij Real Madrid op het toppunt terwijl ik nog het idee had dat hij nog gemakkelijk een aantal jaren had door kunnen gaan. Maar daardoor is het beeld van grootste voetballer blijven bestaan.

Was toch anders geweest als hij 5 jaar naar China ging om zijn zakken verder te vullen om Zizou in zijn laatste jaren te zien struggelen met het voetbal niveau dan wat hij altijd gewend was. Dat hij zover afgegleden zou zijn, was veel pijnlijker geweest. En vergeet niet, dat blijft hangen over zijn gehele carriere. Kijk maar naar de Braziliaanse ronaldo. Het is toch het dikkertje als je aan hem terug denkt, terwijl hij echt wel speciaal was.

Hoop dat Messi stopt op zijn hoogste punt in Camp nou met een waardig afscheid, wat bij dergelijke speler ook hoort.

16 december 2016 om 09:34

Ach onze legende Johan Cruijff vulde ook zijn zakken in de VS, en zijn reputatie werd er niet veel minder door.

16 december 2016 om 09:49

Dat is misschien ook zo maar toch geeft het net wat meer glans over je cariere als je stopt bij Barcelona, Real Madrid dan met alle respect Hebei Fortune... Voor het geld hoeft hij het niet te doen want hij speelt ook niet echt voor een hongerloontje bij Barcelona of niet te beginnen over al die lucratieve superdeals die hij al binnen heeft geharkt. Ik gok zo dat hij al vijf of zes generaties van de Messi familie kan voorzien van welzijn en roem. Het zal hem ook wel sieren als hij bij Barcelona stopt. Maargoed wie(zou het)niet doen?

Godvet wat een idiooy bedrag.

16 december 2016 om 10:40

Dat geld zouden ze in een mum van tijd terugverdienen met shirtverkoop en merchandise..
Ja het is veel geld, maar zoveel geld gaat er nou eenmaal in om.
Helemaal als je de beste speler ter wereld bent.

Dit is ook direct de reden waarom ik niet zo bang ben voor de opkomst van het Chinese voetbal - met 500m kan je een fantastische opleidingsstructuur neerzetten, maar als je dat geld allemaal verkwist aan wat grote namen die een paar jaar op hun gemak cashen en weer vertrekken dan wordt het nooit wat.

16 december 2016 om 09:49

Volledig met je eens, alhoewel ik wel een kanttekening wil plaatsen. Iemand als Lavezzi, Goulart, Teixeira wordt een Europeaan niet warm of koud van waar die voetballen en zullen ook niet superveel exposure zijn voor de Chinezen, dus hen halen heb ik nooit begrepen. Echter denk ik dat het halen van De Lionel Messi echt ervoor zorgt dat stiekem veel mensen de Chinese competitie een beetje in de gaten houden, simpelweg omdat het Messi is.

Ik persoonlijk denk dat 500 miljoen plus transfersom voor Messi een vele malen betere investering is dan 50 miljoen voor Lavezzi.

De transfer van Messi zou mogelijk zelfs rendabel kunnen zijn bij een land met anderhalf miljard inwoners en een mannenoverschot (die vaker geneigd zijn voetbal te kijken dan vrouwen).

16 december 2016 om 09:59

Misschien, maar Pele en Cruijf waren ook levende legendes, en het heeft nagenoeg niets gedaan voor onze belangstelling voor Amerikaans voetbal. Xavi was ws de beste middenvelder van onze tijd en speelt nu in Qatar, maar ik denk dat zelfs onder de allergrootste Barca fans weinig mensen zijn die eens een avondje lekker Qatarees voetbal gaan kijken.

16 december 2016 om 10:37

Ik snap je punt, denk dat het inderdaad mee zal vallen dan.

Ik persoonlijk bedoelde meer dat het land zelf, en de inwoners zich meer gaat focussen op voetbal. De situatie met Xavi kun je niet echt vergelijken daar Qatar een miniscuul landje is met weinig passie voor voetbal. In China heb je een potentieel immense markt die al deels is aangeboord door de FA, maar een ware legende die daar voetbal gaat promoten zou echt de aandacht van het land enorm kunnen vergroten denk ik. Alhoewel ik Messi daar veel minder geschikt voor vindt dan Ronaldo, aangezien ik bij Messi het idee heb dat ie absoluut niet buiten zijn comfortzone en gespreid bedje kan spelen.

16 december 2016 om 10:57

@hangover96

Vroeger was er geen internet of TV die al het voetbal uitzond dus was het ook veel moeilijker voor mensen om Pele en Cruijff in Amerika te volgend. Xavi is een goede middenvelder maar de populariteit van Messi is misschien wel 1miljoen keer zo groot.

Ik denk echt wel dan mensen als is het maar via Twitter / Instagram / andere media Messi gaan bekijken in China. Nou dan zien ze dus Chinese bedrijven voor bijkomen die daardoor weer bekender worden zoals Alibaba ook bekend is geworden in Europa.

500 Miljoen dan is in het bedrijfsleven een peulenschil bedragje, vooral in China.

16 december 2016 om 10:57

Ze kunnen niet en en doen?
Dus als ze dit nu doen besteden ze dat automatisch niet aand e rest?

De Chinese regering pomt zelf miljarden in voetbal, en laat overal velden en trainings velden aan leggen! Er zit in dat land zo veel meer geld dan hier in Nederland die ztoppen er alles in.

En als er 1 cultuur is in de wereld met dicipline en werklust zijnhet de Chinezen wel.
Daa zit echt eenheel plan achter en zetten ook echt een structuur neer. Ze zullen daar nooit iets ondernemen zonder een plan er achter.

En dan zeggen ze dat voetballers het alleen voor het geld doen. Nou we hebben nu dus een startprijsje voor messi

16 december 2016 om 10:43

Iedereen doet het alleen voor het geld.
We werken allemaal voornamelijk voor ons geld, waarom zouden voetballers anders moeten zijn?
Als ik voor precies hetzelfde werk het 5-voudige aan salaris krijg om bij een bedrijf even verderop te werken dan ben ik ook vertrokken.
Messi zal het wel niet doen omdat hij al superveel verdiend en op topniveau wil blijven voetballen.. mar normaliter is het heel normaal als je het wel zou doen.

16 december 2016 om 17:37

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, green label, uitdaging... Aangezien Messi niet naar China gaat, is geld blijkbaar niet het enige he

17 december 2016 om 19:33

Geloof je het zelf?
Ik zeg dus ook, Messi hoeft het niet te doen en kan makkelijker nee zeggen aangezien hij al meer geld heeft dan hij ooit kan uitgeven.
Denk je dat hij niet was gegaan als hij 1 ton per jaar zou verdienen bij Barcelona?
Laten we elkaar nou allemaal niet voor de gek houden.

Nogmaals, Messi is in de positie dat hij nee kan zeggen omdat hij al dik en dik miljonair is.

Is dat nog voetbal?? Da is toch niet menselijk!! 100 miljoen pfff ik was weg ze 😂😂

16 december 2016 om 11:33

Haha ik kom er al voor 1 miljoen voetballen

Zouden ex-prof voetballers nu niet zwaar balen dat ze in een hele andere tijdperk speelden haha? Ik zie het al voor me Maradona uit retirement komen als hij kon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4933 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7547
4.Sevilla7022
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3328
TrincãoAanvaller263
NetoKeeper60
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper290
Jordi AlbaVerdediger323
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

3750 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 33 28 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
Laatste voetbalnieuws

Marca: ‘Tata Koeman geeft halve landstitel cadeau aan Real Madrid’

Barcelona moest zaterdag genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Atlético Madrid in LaLiga: 0-0. Het team van Ronald Koeman heeft het zich, met nog drie speeldagen te gaan, daardoor nog...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren