Drietal kan verlengen: ‘Zij dragen bij aan de identiteit van FC Twente’

Woensdag, 14 december 2016 om
/

FC Twente is tevreden over de ontwikkeling van een drietal talenten en wil hen langer aan de club binden. De Tukkers zijn in gesprek met Peet Bijen, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely over een langdurige verbintenis.

Volgens Voetbal International tekent de 21-jarige Bijen, dit seizoen vaste waarde in het team van René Hake, voor drieënhalf jaar. Twente wil de optie in het contract van rechtsback Van der Lely lichten, waardoor hij nog eens twee jaar vastligt in Enschede. Ook Van der Heyden kan rekenen op een nieuw contract.

“De kwaliteit is altijd leidend en wij vinden dat deze jongens zich goed ontwikkelen”, legt technisch directeur Jan van Halst uit. “Daarnaast komen deze spelers uit de eigen opleiding en dragen ze bij aan de voetbalidentiteit van FC Twente.”


Poll

Eindigt FC Twente dit seizoen in het linkerrijtje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door emielw053)

Ligt het aan mij of doet Twente het behoorlijk goed dit seizoen?

14 december 2016 om 12:13

Als je gewoon naar de ranglijst kijkt zul je zien dat Twente het inderdaad aardig doet.

Ik vind het mooi om te zien dat er weer nieuwe 'clubmensen' opstaan bij Twente, dat is een gezonde basis voor een gezonde toekomst. Ter Avest daar heb ik als ajacied al een tijdje een oogje op, goed talent die denk ik snel de top van NL aankan. Ik zat te denken om hem te kopen en direct weer te verhuren aan Twente, hebben ze in Enschede wat extra liquide middelen en hem gewoon ter beschikking en Ajax voor de toekomst een goedkoop en goed talent bij.

Het is natuurlijk vervelend om een paar jaar tegen een club gestreden te hebben die boven hun stand leefde en vooral omdat ze zo tegengesteld verkondigde, maar ik ben desondanks blij dat ze nog bestaan en opnieuw aan het bouwen zijn. Daar doet afgelopen weekend ook niks aan af.

14 december 2016 om 13:17

Sportieve reactie, helemaal na afgelopen weekend waarin ik me voor kan stellen dat die verliespunten onterecht aan kunnen voelen als Ajacied zijnde.

Ik ben ook blij dat we weer kunnen gaan bouwen en dat we weer met beide benen op de grond staan (noodgedwongen). We hebben inderdaad een aantal jaren boven onze stand geleefd, helaas hebben wij daar als supporter geen inzage in en zagen alleen de positieve resultaten die uiteindelijk volgden. En tja, dan blijven sommige supporters het nodig vinden om een grote mond te krijgen, iets wat hier niet eens past. Toch zijn die positieve resultaten op 1 hand te tellen bij het gesjoemel met o.a. Doyen. In de jaren dat we met hen in zee gingen was het nl. lang zo goed nog niet (op sportief gebied).

Jongens als deze zijn voor mij de reden om elke andere week naar het stadion te gaan. Noodgedwongen veel jongens uit de regio en/of jeugd, die na een korte 'inwerk'periode er nu gewoon staan en bovendien ook het snot voor de ogen lopen. Dat wekt gewoon veel sympathie op bij het publiek. Vooral Ter Avest en Bijen kan ik erg van genieten, dat zijn beide bijters die weleens over de schreef gaan met hard spel (ter Avest had er best af gemogen afgelopen zondag), maar daarnaast ook nog eens heel aardig kunnen ballen. Daarnaast zie je Vd Lely met de week groeien, dat is gewoon hele slimme voetballer die misschien meer middenvelder is en Vd Heyden is een heel dynamische middenvelder die hopelijk meer kansen zal krijgen afgelopen zondag als een ware kuitenbijter zijn gang ging. Het zijn allemaal geen nieuwe Messi's, maar het type no-nonsense voetballer waar ik persoonlijk erg van kan genieten. Goed bezig die jongs!

14 december 2016 om 15:09

@twenteov

Twente speelde gewoon goed en Ajax was ondermaats, dus kan Twente weinig kwalijk nemen nog de scheids of iets anders.

Ik begreep de positiviteit wel maar Munsterman stond mij gewoon niet zo aan. Hoop dat Twente de opleiding weer op de been krijgt, want dit waren natuurlijk talenten van de generatie die bij Twente waren in de periode dat ze boven hun stand leefde. Dat zou het eerste zijn waar je weer in moet gaan investeren.

Is het nou klaar met dat ongelooflijk irritante gezeur over twente?!
Ja, het is gebeurd, ja het is een schande en ja het gebeurd bij genoeg andere clubs.
Geloof mij nou maar dat ze op dit moment een van de netste clubs van de eredivisie zijn.
Wat vorig jaar is gebeurd, dat is gebeurd en daar kunnen de mensen van nu niets meer aan doen.
Denken jullie nou echt met jullie hypocriete gelul dat dit soort dingen niet gebeuren bij de andere clubs?
Hahaha laat me niet lachen!
(natuurlijk zijn er uitzonderingen).

14 december 2016 om 12:14

Ja en nee, het zal natuurlijk nog lang boven de club hangen. Vergeet niet dat we jaren 'geweldige' verhalen hebben moeten aanhoren van Munsterman waarbij iedereen er in polonaise achteraan liep. En tegen oneerlijke concurrentie hebben gestreden, ik vind het niet gek dat men dat niet zo snel vergeet, zeker niet de manier waarop.

Maar je moet wel het kaf van het koren scheiden, daar heeft dit niks mee te maken, dit is gewoon positief net als de sfeer in het stadion tegen mijn club Ajax afgelopen weekend.

14 december 2016 om 12:27

Maar nu is PSV aan de beurt.
Alleen denk ik niet dat dit zoã¢â´n heisa met zich meebrengt want ik lees al verscheidende verhalen dat dit onder creatief denken en handelen valt.
Er werd als voorbeeld gesteld dat als je een auto van je baas mag kopen maar niet boven de 10000 euro, je een auto voor dat bedrag koopt met vele opties erbij zoals winterbanden, onderhoud etc. zodat de prijs bijelkaar het dubbele wordt of dergelijke.
Ja ja, in mijn ogen is dat net zo listig en bedrog als die soortelijke gevalletjes met Twente toen.

14 december 2016 om 12:28

Tuurlijk dat is te begrijpen, maar je hebt (terecht) klagen, en klagen om het klagen.
En dat tweede is wat er nu een beetje gebeurd.

14 december 2016 om 13:11

Wat zeg jij nu weer joh, de gemeente Eindhoven heeft gewoon inzicht in de situatie van PSV hoor en die zeggen dat ze zich gewoon aan de regels houden.
Nogmaals dat salarisplafond komt Niet!!!! vanuit de gemeente. Dat komt vanuit PSV zelf. Dus of ze nu wel of niet boven die miljoen zitten heeft verder helemaal niks met de gemeentedeal te maken. Al zouden ze 3 miljoen salaris uitkeren, dat maakt de gemeente verder niet uit, zolang ze maar kunnen laten zien dat die uitgaven te verantwoorden zijn. Ze hebben afspraken met de gemeente dat ze en gezonde financiã£â«le bedrijfsvoering moeten hebben en geen CL mogen inbegroten, aan die afspraken houden ze zich. Dus dit is echt op geen enkele manier te vergelijken met Twente.

14 december 2016 om 15:12

@jdw17

Toch heeft PSV hulp gekregen van de gemeente in een noodgeval, dat kon onder voorwaarden die weinig waard blijken te zijn. Niet erg netjes vind ik, want eerlijk gezegd ben ik nog niet overtuigd van de fin. situatie bij Psv, in mijn ogen houden transfers en CL geld de resultaten goed en dat was waar het voor die tijd verkeerd ging. Het is wel beter geworden, maar nogmaals, ik ben niet overtuigd.

14 december 2016 om 17:15

De voorwaarden waren toch dat men ervoor ging zorgen dat men financieel alles op orde kreeg en sluitende begrotingen zou hebben? Als gevolg daarvan heeft PSV dat salarisplafond verlaagd.

14 december 2016 om 12:52

Liever dat "irritante gezeur" dan het alternatief, want dat was degraderen en op den duur een mogelijk faillissement. De kritiek die men op de club heeft is namelijk wel gewoon gegrond. Het is momenteel nog een makkelijk argument om een discussie aan banden te leggen of om supporters te frustreren. Het enige waaraan ik me kan irriteren, is als men ineens met 'feiten' komt die absoluut niet kloppen om de situatie nog erger te beschrijven. Verder moeten we als supporters niet gaan doen alsof het zo snel alweer vergeten moet worden. Het is nog maar net een half jaar geleden. De club is zich goed aan het herstellen, maar we zijn er nog lang niet.

14 december 2016 om 13:47

Wen dr maar an Emiel. Zulke verhalen kunnen als je pech hebt nog wel een jaartje of 10 doorslepen. En je zal zien, des te succesvoller, des te groter het gezeik. Leg het naast je neer en laat ze maar lullen, toch? Uitspraken als:

"geloof mij nou maar dat ze op dit moment een van de netste clubs van de eredivisie zijn.

Zou ik ook niet doen, er is geen enkele club waarbij dat te beweren is en je kan het al helemaal niet bewijzen. Maar ik snap je verder wel.

Waar ik wel erg moe van wordt bij FCT is dat kramp-achtige "one big happy family" dat daar heerst, terwijl Munsterman en kornuiten het tegendeel hebben bewezen. De uitspraak "ze dragen bij aan de identiteit van Twente" past prima in het straatje van Yomanda uitspraken. Maar goed, dat zal wel aan mij liggen

14 december 2016 om 14:22

@harecles

Ik kan je laatste zinnen niet helemaal plaatsen. 'one big happy familie' was denk ik de laatste 2 a 3 jaar onder het bewind van Munsterman helemaal niet zo happy. Genoeg supporters gehoord over slechte en saaie wedstrijden en op bestuursniveau was het volgens mij ook niet zo geweldig (oa ontslag van van Halst).

14 december 2016 om 18:51

Spreek af en toe wel eens wat collega supporters van je, maar die waren alles al weer vergeten. Niks aan de hand, wat is het probleem en overdrijf niet zo; zoiets. Ik besef me dat het inderdaad niet iedereen betreft, en dat ik lekker bezig was iedereen over het bekende kammetje te scheren

15 december 2016 om 09:07

Over die opmerking heb je achteraf zeker gelijk!

Toch vind ik dit alledrie buitengewoon matige voetballers. Zet daar drie willekeurige andere spelers uit de kelder van de Eredivisie en je merkt geen verschil bij Twente. Dit zijn niet de spelers waar de goede prestaties vandaan komen. Dat zijn de aanvallers van City en Mokotjo.

14 december 2016 om 13:03

Kijk jij wel eens wedstrijden van Twente?? Bijen is een zeer goede betrouwbare centrale verdediger die vrijwel nooit fouten maakt. Van der Lely was begin vorig seizoen matig, maar heeft zich goed ontwikkeld en speelt het hele seizoen al sterk en valt op met goede onderscheppingen en slidings. Over van der Heyden ben ik het wel met je eens, hoewel hij net als Bijen en Van der Lely nog altijd heel jong is en nog genoeg tijd heeft om zich te verbeteren

14 december 2016 om 14:07

Buitengewoon matig nog wel. Omdat ze niet in de samenvattingen van de NOS voorbij komen zeker?

14 december 2016 om 14:13

Ik moet zeggen dat in Twente niet wekelijks zie spelen, maar ik heb wel een aantal wedstrijden gezien in vind met name die vd Lely goed, vd Heyden ook afgelopen weekend tegen Ajax maar die Beijen heeft me nooit echt kunnen bekoren.

14 december 2016 om 14:22

Zie het zo, als Peet Bijen bij een van de top drie speelde, dan was het geen Sanchez, Bottegin of Moreno, maar dan werd er wel gezegt dat hij een waardige vervanger (reserve) voor hun zou zijn.

14 december 2016 om 15:31

Jdw17

Iedereen zijn voorkeur natuurlijk, Bijen is voor mij van de talenten juist de persoonlijke favoriet. Hij laat de laatste weken echt gigantische groei zien. Dat vind ik extra knap met een Marsman achter zich en een Thesker (die ik niet zo goed vind) naast zich. Hij zal vast nog wel eens een slippertje maken (zoals hij in zijn beginperiode in Fct1 ook maakte), maar ik zie wel potentie in die jongen. Daarbij heeft hij de lengte, agressie en drang naar voren (dribbelt vaak middenveld in) wat het voor mij leuk maakt om naar te kijken.

Maar overall ben ik allang blij dat we tegenwoordig een voor-de-regio herkenbaar elftal hebben (ook met de 3 Man. City huurlingen) dat ook nog eens leuk mee draait en dat de sfeer onderling in het stadion weer goed is (sinds het vertrek van Schreuder eigenlijk al).

Goed nieuws. Fijn dat twente dit soort jonge spelers langer aan zich kan binden.
Zijn talenten die een Twente hart hebben. Succes
Gaat zeker goed komen

Goed nieuws! Van der Lely is een onwijs slimme speler, die wedstrijden en persoonlijke duels leest, aanvoelt en daarop anticipeert. Hij is ietwat traag, en zijn handelingssnelheid ligt niet erg hoog, maar hij beschikt over goed voetballendvermogen en ook verdedigend word hij steeds sterker. Bijen ontwikkelt zich ontzettend goed. Is een hele degelijke verdediger die zelden te betrappen is op foutjes. Voetballend is hij erg goed en daarom komt hij ook graag het middenveld in. Hij moet nog wel wat harder worden, en sterker in duels, maar de basis is uitstekend! Van der Heyden is voetballend erg goed al komt hij vaak over als een wat lompe en no-nonsense speler in persoonlijke duels. Maar zijn techniek is erg goed. Het is dat Klich en Mokotjo een basisplek hebben, maar anders zou hij er gewoon prima kunnen staan! Mooi om te zien dat de jeugd (noodgedwongen) de kans krijgt. In vergelijking met vorig seizoen zie je ook dat deze jongens zich ontzettend ontwikkelt hebben. Bijen, Lely, Heyden, Ter Avest en Andersen. Ik zie wel graag Andersen op de plek van Thesker! Een groot Deens talent dat niet voor niets in de belangstelling stond van Chrystal Palace vorig seizoen.

Ik als Groningen supporter vind het mooi gaat ...twente toch ook mooie club ....

Met name Van der Lely ontwikkelt zich stormachtig. Speler met een buitengewoon goed gevoel voor positie. Hiermee compenseert hij zijn te kort aan (handelings)snelheid. Hij is bovendien slim en rustig aan de bal. Speelde afgelopen zondag El Ghazi uit de wedstrijd.

Goed om te lezen dat er weer positief over FC Twente wordt geschreven en gesproken. Bijen, Van der Lely, Van der Heijden en Ter Avest zijn inderdaad talenten uit de eigen opleiding toen alles nog mogelijk leek te zijn bij Twente, Je zult het nooit weten, maar je kunt je wel afvragen of deze jongens een kans hadden gekregen, wanneer Munsterman c.s. nog aan de touwtjes hadden getrokken.
Het is voor FC Twente ontzettend belangrijk dat de eigen geroemde opleiding weer zo snel mogelijk wordt opgetuigd met goede jeugd-trainers met een hart voor FC Twente. Kijk alleen eens, wat er aan vroegere FC Twente-talenten nu bij Heracles rondlopen.
Van de eigen jeugd zal FC Twente het in de toekomst toch moeten hebben.

Kan er als FC Twente supporter ontzettend van genieten dat er wekelijks 5 Ãƒâ  6 spelers uit de jeugdopleiding meedoen en ook gewoon een goed niveau halen en daarnaast ook alles geven. Jongens die zelf ook trots zijn om voor Twente te spelen en het niet alleen als opstapje zien. Ondanks dat we dit seizoen nergens voor spelen, vind ik dit seizoen toch veel leuker dan de afgelopen seizoenen, hoewel er toen wel voor Europees werd gespeeld. Het zag er allemaal zo plichtmatig uit met een speelwijze die gewoon het aanzien niet waard was.

Zou geweldig zijn! Van der Lely en Bijen verassen mij heel erg dit seizoen. Die hebben flinke stappen gemaakt. Eindelijk weer jongens uit eigen jeugd die ook blij zijn dat ze voor Twente mogen uitkomen. Van der Heyden moet mij nog wel wat overtuigen maar zie je wel volwassen worden. Hopelijk zal Ter Avest de lijn omhoog weer oppakken. Ik vind hem dit seizoen vaak slordig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

2 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren