‘Het was bijzonder concreet, maar hij wilde alleen nog maar naar Ajax’

Zaterdag, 10 december 2016 om 14:13Robin Bruggeman • Laatste update: 14:16

Dat Hakim Ziyech afgelopen zomer ging vertrekken bij FC Twente, leek al lang zo goed als zeker. Toch duurde het even voordat de transfermolen rond de spelmaker op gang kwam en de Marokkaans international koos uiteindelijk voor een binnenlandse overstap naar Ajax.

/

Dit tot groot verdriet van een aantal buitenlandse gegadigden, waaronder Anderlecht-voorzitter Herman van Holsbeeck: “Ik moet eerlijk toegeven dat ik lang de ontwikkeling van Ziyech heb gevolgd”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Dat was bijzonder concreet tót Ajax in de laatste Champions League-voorronde werd uitgeschakeld door FK Rostov.

“Tot dan ging Ajax vol voor Leon Bailey (van Racing Genk, red.), maar na de uitschakeling werd Bailey onmogelijk en zijn ze op Ziyech gesprongen.” Daarna werd het voor Paars-Wit een kansloze zaak: “De speler wilde vanaf dat moment enkel nog naar Ajax. En zijn wij voor Nicolae Stanciu gegaan.”


Poll

Denk jij dat Leon Bailey een grotere versterking voor Ajax was geweest dan Hakim Ziyech?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Nou als je ziet hoe belangrijk Stanciu is dan is dat nog helemaal niet zo slecht geweest.

10 december 2016 om 16:01

Ben je aan het dollen? Hij speelt als een kneusje van 200.000 rupiah ipv de man van 10 miljoen euro. Je ziet wel direct dat hij de nodige kwaliteiten heeft en hij zijn som allicht zal rechtvaardigen maar het kwam er nog niet uit, enkel de laatste weken een paar momentjes.

10 december 2016 om 19:10

Mwah 13 miljoen zie je niet aan zijn spel af. Maar ik weet zeker dat Stanciu samen met Chipciu en Teodorczyk een goede combinatie wordt. Je ziet nu bij vlagen al klasse van rechts af spatten. Met Tielemans erachter schat ik Anderlecht op haar top Europese subtop in.

10 december 2016 om 19:49

Europese subtop is overdreven. Ik denk dat Tielemans ook niet meer lang blijft en verder valt het allemaal wel mee. Hebben een aantal leuke spelers, maar ook Anderlecht kan bij lange na niet mee in het koopgeweld van de Europese subtop.

11 december 2016 om 11:09

Tuurlijk zie je nu al de vlagen van kwaliteit. hij is de laatste weken beter bezig, en begint eindelijk regelmatig te scoren.
En de driehoek tielemans, dendoncker, stanciu is het beste middenveld in belgie . Liever dat dan simons, vormer, vanaken...
En nu de geruchten komen dat musonda mss terug naar Anderlecht komt, zal het alleen maar beter en beter beginnen draaien.

En onzen Teo zal wel blijven scoren :-)

11 december 2016 om 11:13

Het feit dat je weer volkomen onnodig moet sneren naar het middenveld van Club Brugge zegt genoeg over jou, Jens. Nergens hier gaat het over Brugge.

Qua intrinsieke kwaliteiten zijn ze de beste driehoek maar ze laten het nog niet zien dit seizoen.

Snap niet dat als je iemand wilt hebben, dat je hem volgt tot eind augustus, waarna ie naar een andere club vertrekt die gelijkwaardig aan de jouwe is. Had hem dan in juli of begin augustus opgepikt als je je echt kansrijk als club achtte.

10 december 2016 om 14:28

Ik denk dat het om de financiã«n ging. Ziyech was veel duurder dan Stanciu. Stanciu kostte Anderlecht zo'n 7,5 miljoen excusief bonussen, terwijl Ajax 11 miljoen voor Ziyech heeft betaald.

Waarschijnlijk heeft Anderlecht te lang ondergeboden op Ziyech. Overigens ging het bij de transfer van Stanciu om een recordbedrag voor Anderlecht.

10 december 2016 om 15:16

De begroting van Ajax is ook gewoon hoger dan die van Anderlecht. Opzich ben ik wel blij met de loting van Ajax maar er had zeker ook een zwakkere tegenstander uit kunnen rollen.

10 december 2016 om 14:30

Ajax en anderlecht zijn niet helemaal gelijkwaardig. Het niveau in Amsterdam ligt toch wel hoger. Dat kun je afleiden aan recente onderlinge duels en prestaties in het algemeen. Ben er wel eens dat Anderlecht gewoon te lang heeft zitten treuzelen.

10 december 2016 om 16:50

Daarnaast kan ik me voorstellen dat Ziyech liever in Nederland zou blijven dan naar Belgie zou gaan. Zelfs als Ajax en Anderlecht gelijkwaardig zouden zijn.

10 december 2016 om 14:31

Ziyech was te duur. Twente wilde die 11 miljoen en Anderlecht betaalde met die 8 miljoen voor Stanciu al een recordbedrag. Denk bovendien dat Ziyech zelf het ook wel eens continu afgehouden kan hebben. Zoals bekend bekijkt Ziyech heel zorgvuldig zijn vervolgstap. Anders had hij nu wel bij een middenmotor in Duitsland of Engeland gespeeld.

10 december 2016 om 14:51

Precies dit, hij moet zelf ook nog naar Anderlecht willen.

Anderlecht hat Praet gewoon moeten behouden. Met dendoncker, Tielemans en praet hadden ze gewoon een enorm talent vol middenveld gehad.. Heb altijd wel een zwak voor Anderlecht gehad. Goede ploeg, lopen altijd wel 2/3 geweldige talenten rond.
Denk persoonlijk dat Hakim niet in de speelstijl van Anderlecht zou passen. De enige echte "rasvoetballer" waar Hakim zich in anderlecht me zou op kan trekken is Tielemans. De rest zijn meer statisch en kracht mensen.

10 december 2016 om 19:53

Anderlecht heeft net als Ajax en PSV niet de middelen om die spelers te behouden. Als een club eenmaal een flinke som geld biedt, zijn ze gewoon kansloos. Clubs als FC Twente, Heerenveen en ga zo maar door staan hun beste spelers af aan de landelijke topclubs en zij staan op hun beurt hun beste spelers weer af aan de Europese subtop of daarboven. Zo gaat dat nou eenmaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Anderlecht

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. RamanAanvaller359
W. WeijsUnknown
J. DuranvilleAanvaller10
A. ColassinAanvaller00
M. BouchouariVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Anderlecht.

331 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 23 4 3 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Vertrouwen in transfer Ziyech is ook na week van radiostilte volop aanwezig

AC Milan heeft nog altijd vertrouwen in de komst van Hakim Ziyech, zo meldt Sky Italia. De Italiaanse grootmacht verlengde vrijdag op het allerlaatste moment de aflopende contracten van Frederic Massara...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren