Euforisch Paris Saint-Germain dondert in Montpellier van roze wolk af

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond een gevoelige nederlaag geleden. Het team van Unai Emery was bij Montpellier op zoek naar de zesde competitiezege op rij, maar ging hard onderuit: 3-0. Daarmee kwam er ook een einde aan de reeks van twaalf ongeslagen wedstrijden op rij. Koploper OGC Nice kan zondag uitlopen op de titelverdediger, indien in de thuiswedstrijd tegen Toulouse een positief resultaat wordt geboekt.

/

De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar enkele minuten voor rust sloeg een gedisciplineerd spelend Montpellier toe. PSG kreeg de bal niet weg en na voorbereidend werk van Steve Mounie werkte Paul Lasne de bal listig over Alphonse Areola heen: 1-0. Na de onderbreking liep de thuisploeg verder uit. De tweede helft was slechts twee minuten oud toen Areola volslagen kansloos was op een krachtig schot van Ellyes Skhiri: 2-0.

PSG kreeg diverse mogelijkheden om de nadelige marge te verkleinen, maar invaller Hatem Ben Arfa en Blaise Matuidi faalden in de afwerking. Tien minuten voor het einde gooide Ryad Boudebouz het duel in het slot. De aanvaller mocht oprukken richting het strafschopgebied, kreeg alle ruimte van de verdediger en zijn listige schot van afstand was te machtig voor Areola. PSG kan later vanavond naar de derde plaats in de Ligue 1 zakken, indien AS Monaco in eigen huis van Bastia wint.

Denk jij dat Paris Saint-Germain ook dit seizoen weer kampioen van Frankrijk wordt?