Beste speler van Azië droomt hardop: ‘Iedereen wil in Europa spelen’

Vrijdag, 2 december 2016 om 13:38Gijs Freriks • Laatste update: 13:16

Omar Abdulrahman is verkozen tot Aziatisch Voetballer van het Jaar. De 25-jarige aanvallende middenvelder van Al-Ain kreeg meer stemmen dan de Chinees Wu Lei en Hammadi Ahmad uit Irak én kreeg de award donderdagavond in het Emirates Palace in Abu Dhabi uitgereikt.

/

Abdulrahman loodste Al-Ain naar de finale van de Azatische Champions League en in veertien wedstrijden op het toernooi werd hij acht keer verkozen tot man van de wedstrijd. Hij was eveneens belangrijk voor zijn land in de kwalificatiereeks voor het WK in Rusland. “Deze prijs is niet alleen voor mij. Deze prijs is ook voor mijn collega’s en broeders van Al-Ain en de nationale ploeg. Deze prijs is eveneens voor de technische staf van beide elftallen.”

Abdulrahman voegde eraan toe dat hij op een dag de stap wil maken naar een grote Europese competitie: “Iedere speler droomt ervan om in Europa te spelen, maar het hangt ook af van de wil van God. Als ik een goede aanbieding van een grote en goede club krijg, dan zou ik er geen problemen mee hebben. Maar Al-Ain is ook een erg grote club en iedereen droomt er ook van om voor Al-Ain te spelen”, besluit de 57-voudig international van de Verenigde Arabische Emiraten.

Zlatko Dalic is bij Al-Ain de trainer van Abdulrahman en is trots op zijn pupil: “Ik ben zo trots op hem dat hij de beste speler van Azië is geworden. Hij is mijn aanvoerder en is een erg bijzondere en geweldige speler. Ik ben blij voor hem.” Ploeggenoot Mohaned Salem zegt: “We zijn erg blij voor Omar omdat deze prijs niet alleen een beloning voor hem, maar voor de hele Verenigde Arabische Emiraten is. Omar heeft het verdiend om op de eerste plaats te staan. Hij heeft constant een hoog niveau gehaald”, aldus de verdediger.


Poll

Denk jij dat Omar Abdulrahman goed genoeg is voor een Europese topclub?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door superrr)

Ik vraag me af op basis waarvan mensen 'ja' stemmen in deze poll. Hebben diegenen deze speler dan in actie gezien tegen ploegen met een enigszins hoogwaardig niveau, of stemmen zij ja op basis van dit artikel?

2 december 2016 om 13:47

Hij is zeker de beste voetballer in Azië en kon ook al naar clubs in Europa, maar Al-Ain betaald hem zo goed dat hij voor veel Europese clubs niet te betalen is

2 december 2016 om 14:45

Dit id een hele bekende gozer, ik zie hem al 4 à 5 jaar lang op youtube komen met best skills etc. Deze jonge vernedert voetballers.
En oja F2 heeft ook een filmpje met hem.

2 december 2016 om 15:19

Op basis van dat soort filmpjes zou ik ook in aanmerking kunnen komen voor een transfer naar een topclub. Die dingen zeggen echt helemaal niks over de kwaliteiten van een speler.

2 december 2016 om 16:04

In dat soort landen krijgt elke voetballer meer dan in europa

3 december 2016 om 02:13

Ajaxxxlove, bekijk t nou maar want als je dat kon zat je niet achter je pc...

3 december 2016 om 09:15

Maar of het ook functioneel is in een Europese top competitie is maar de vraag? Ik zie die filmpjes ook voorbij komen en heel knap hoor. Alleen wel ff een ander niveau daar hoor. Lopen een paar net niet g voetballers tussen wil je niet weten.

Is dat het broertje van David Luiz haha?

2 december 2016 om 14:21

Weet je toevallig hoeveel hij daar verdiend per jaar?

3 december 2016 om 00:22

Nee hoezo?

2 december 2016 om 16:08

Van Dante

2 december 2016 om 16:43

Misschien is hij wel, alleen is Abdul meer een aanvaller en een Arabier president douche.

Ik denk dat hij zo mee kan in de Europese subtop. Een club als Sevilla, Valencia, Everton. Het probleem is het salaris. Abdulrahman is een van de weinige spelers in die regio die echt goed kan voetballen. Meestal zijn de beste spelers in die leagues in het Midden-Oosten de buitenlanders die daar voor veel geld heen gaan. Een speler uit de Emiraten die misschien wel de beste speler daar is, is enorm veel geld waard voor die clubs. Buiten een aantal spelers in de Chinese League is hij misschien wel de meest overbetaalde speler wanneer je kijkt naar kwaliteit/salaris. Hij moet dus ontzettend veel inleveren om in Europa te komen spelen, en zal bovendien bijna geen status hebben.

2 december 2016 om 13:59

Weet jij zijn salaris of is dit puur op basis van gedachten?

2 december 2016 om 15:28

De details van zijn contract liggen niet op straat, maar er wordt gesproken over 14m van de plaatselijke munteenheid, wat omgerekend ongeveer 3.5m euro per jaar is. Schijnbaar is dat na belasting, of zonder dat er uberhaupt belasting wordt geheven. Er is geen enkele club die dat voor hem over gaat hebben. Hij gaat natuurlijk ook alleen maar meer verdienen naar mate hij ouder wordt, en zijn status daar groeit. Ik denk dat zijn salaris 3x kleiner wordt als hij in Europa komt voetballen. Om maar even de vergelijking te trekken, Bonaventura, een van onze ( AC Milan) beste spelers, zit op 1m na belasting.

2 december 2016 om 17:18

Veel voetballers zijn daar al dik en dik miljonair en voetballen niet voor geld. Geloof me dat hij voor 1 miljoen hier bij Psv komt voetballen.

2 december 2016 om 14:19

Echt een geweldige spelershotel. Mooie voetballer ook! Typische speler voor Spanje. De techniek en z'n steekpass. Fysiek iets minder maar gebruikt z'n lichaam heel goed om uit de duels te blijven met z'n skills. Hoop hem te zien bewonderen op het wk. Goede speler voor Valencia of Sevilla natuurlijk.

Technisch enzo top maar fysiek wat minder, is daar al veel te lang blijven hangen. Ik zie elk jaar opnieuw zijn naam verschijnen maar hij is ondertussen al 25. Misschien dat hij in La Liga nog wat kan omdat dat een technische competitie is met weinig fysiek maar hij zal het qua tempo, kracht en algemeen niveau toch moeten afleggen tegen spelers die Europa gewoon zijn. Hij speelt nu in een zondagsklasse.

2 december 2016 om 18:28

deze jongen volg ik al sinds de olimpische spelen, geloof me deze jongen kan zo mee met een subtop club in europa sterker nog ik zou het niet raar vinden als hij gewoon de absoluute top.

Ik herinner me hem wel vd olympische spelen in Londen. Liet daar paar bijzondere acties zien. Viel me op omdat ie bij VAE speelde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

UAE

FIFA ranking: 74
2 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Iran105
5.Irak3-3
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina UAE.

2 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren