Schalke komt vroege achterstand te boven en meldt zich in linkerrijtje

Schalke 04 heeft zondagmiddag goede zaken in de Bundesliga. Darmstadt 98 nam in Gelsenkirchen brutaal de leiding, maar de thuisploeg wist de achterstand om te buigen. De ploeg van trainer Markus Weinzierl won het duel met 3-1 en meldt zich in het linkerrijtje.

/

Darmstadt, dat dit seizoen pas acht punten bij elkaar wist te spelen, kende een droomstart in de Veltins Arena. Na vijf minuten spelen werd de score geopend door Marcel Heller. Op aangeven van Sandro Sirigu zette hij de 0-1 op het scorebord. Na de vroege achterstand nam Schalke al snel het initiatief over en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Deze werd gevonden na 26 minuten spelen. Sead Kolasinac kopte de bal spijkerhard tegen de touwen op een afgemeten voorzet van Eric Maxim Choupo-Moting.

Diezelfde Choupo-Moting kreeg nog geen twee minuten later een grote kans om Schalke naar de leiding in de wedstrijd te schieten. Na een onhandige overtreding van Darmstadt-aanvoerder Aytac Sulu mocht de Schalke-aanvaller aanleggen vanaf elf meter. Hij schoot echter zonder veel overtuiging en zag doelman Michael Esser redding brengen.

Choupo-Moting zou zijn fout later in de wedstrijd goedmaken. Want na een uur spelen bracht hij Schalke alsnog aan de leiding. In het restant van de wedstrijd probeerde Darmstadt de achterstand ongedaan te maken, maar het was Schalke dat scoorde. Alessandro Schöpf stelde de overwinning veilig met zijn doelpunt in de negentigste minuut.