Milan stelt na rust orde op zaken en wint ruim van degradatiekandidaat

AC Milan heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen op bezoek bij Empoli. De ploeg van trainer Vincenzo Montella had het voor rust nog moeilijk met de degradatiekandidaat en ging met een 1-1 tussenstand rusten, maar na de thee stelde Milan orde op zaken en werd het 1-4.

/

Het duel met Empoli, de nummer zeventien uit de Serie A, zou op voorhand geen problemen op moeten leveren voor Milan. Maar de bezoekers hadden het lastig in het Stadio Carlo Castellani. Empoli speelde onbevangen en ging voor een stunt. Toch waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Na een kwartier spelen vond Suso vanaf de rechterflank de inkomende Gianluca Lapadula, die de bal van binnen de zestien tegen de touwen werkte.

Lang kon Milan niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later lag de bal er aan de andere kant in. Een voorzet vanaf de rechterflank werd weggewerkt door doelman Gianluigi Donnarumma, maar de talentvolle uitgekomen doelman werkte de bal onbedoeld in de voeten van Riccardo Saponara. Hij controleerde de bal uitstekend en werkte keurig af. Hij maakte na 501 minuten einde aan de doelpuntendroogte van Empoli.

/

De thuisploeg kreeg voor rust een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het vizier stond niet op scherp in de voorhoede. En die missers kwamen de Italiaanse laagvlieger duur te staan. Ongeveer een kwartier na rust werd het duel in een periode van drie minuten beslist in het voordeel van Milan. Na een fraaie aanval tekende Suso in de 61ste minuut voor de 2-1. Drie minuten later ging Giacomo Bonaventura aan de linkerflank op avontuur. Hij mocht ver komen en haalde zelfs de achterlijn. De linkspoot legde de bal terug en zag Andrea Costa de bal achter zijn eigen keeper werken. Met nog een half uur op de klok wist Empoli niets meer terug te doen. Een kwartier voor tijd bepaalde Lapadula de eindstand op 1-4.