‘Alles ging me voor de wind, nu ben ik de jongen met ziektewetuitkering’

Dinsdag, 22 november 2016 om 10:05Dominic Mostert

Henk Dijkhuizen revalideert nog altijd van zijn zware knieblessure. De rechtsback moest in april onder het mes, nadat hij een afgescheurde voorste kruisband van zijn rechterknie overhield aan de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade. De blessure kwam keihard aan voor Dijkhuizen, die zich plots realiseerde hoe hard de voetbalwereld kan zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Roda JC Kerkrade een nieuw contract aanbieden aan Henk Dijkhuizen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door jaapdevos)

Waarom een nieuw contract aanbieden. Hij kan voorlopig niet meer voetballen.
Je neemt toch geen babysitter in dienst als je geen baby hebt?

Hij kon voor zijn blessure verlengen maar was nog interesse van andere clubs dus wacht hij met verlengen. Dan zijn dit de risico's die om de hoek komen kijken.

22 november 2016 om 13:09

Je neemt geen babysitter in dienst als je geen baby hebt. Bedoel je hiermee te zeggen je neemt geen geblesseerde speler in dienst als je geen competitie hebt voor geblesseerde spelers? Vreemde poging ludiek te zijn...

22 november 2016 om 13:37

Ajax heeft regelmatig de contracten van (zwaar)geblesseerde spelers verlengd. Dat is natuurlijk een signaal naar alle spelers, de club is er ook voor je als het niet zo goed gaat.

Henk mag bij Roda gratis herstellen, gebruik maken van alle faciliteiten, sport ruimtes, fysio therapeut en herstel trainers. Dat is al meer dan enig ander persoon die een blessure oploopt !
Hoop wel dat hij voldoende herstelt en weer kan aansluiten bij Roda na de winterstop (voor te beginnen een klein contract) je moet altijd zien hoe het uitpakt.

Altijd een prima back gevonden voor de Eredivisie. Mocht Roda zijn contract niet verlengen, laat hem maar lekker naar PEC komen als rechtsback. Brammetje van polen is al jaren een van de zwakke schakels

Hoe kun je nou een zinnig antwoord geven op deze poll? Het ligt er toch maar helemaal aan wat zijn niveau zal zijn als hij hersteld is? Daar kun je nu onmogelijk een antwoord op geven. Hoop het beste voor hem!

Geeft ook aan hoe clubs ook kan zijn. Geen wonder dan dat je als speler gewoon gaat voor de beste deal voor jou zelf, want als je iets meemaakt als Dijkhuizen, dan word je aan de kant geschoven. Het is iets wat aan beide kanten voorkomt en Roda bewijst Dijkhuizen hier ook een dienst door hem gratis te laten revalideren, maar mensen reageren te vaak vanuit het perspectief dat de arme voetbalclubs genaaid worden door arrogante, op geldbeluste voetballers en dat die voetballers maar al te blij moeten zijn met alles waar de club blij mee is. Dijkhuizen is van een begeerde rechtsback naar iemand in een uitkering gegaan die na zijn blessure heel hard moet hopen dat zijn knie hem niet al te erg hindert om nog een bestaan te hebben als profvoetballer. Begint weer op nul eigenlijk.

Dus ja, het is ook een bewijs dat voetbalclubs ook net zo koud kunnen zijn, want je had ook een rechtsback waar je heel tevreden over bent met geen voorgeschiedenis van een bepaalde blessuregevoeligheid een contract kunnen aanbieden. Roda helpt hem nu ook, maar tot op zekere hoogte. Nogmaals, hun goed recht, maar dan mag er ook worden toegegeven dat dit iets is wat aan beide kanten van het argument regelmatig voorkomt.

Nou misschien toch maar een gewone opleiding beginnen?
Kan toch geen kwaad en daarbij verbreed je jezelf als mens.

Heeft Groningen ook gedaan...getuigd van respect voor speler ook al is hij tijd niet inzetbaar.....andersom moet dat ook voor speler gelden dan

Vind het heel netjes van Roda dat ze deze knul een gratis revalidatie laten doen op de club, erg sympathiek. Was de beste man zelf haast vergeten aangezien hij al zolang geblesseerd is... Was als speler soms erg goed, zeker aanvallend (kan me nog een westrijd ado uit herinneren, 1-4, waar hij de sterren van de hemel speelde) maar liet verdedigend soms nog wat te wensen over. Aangezien Milec een beetje hetzelfde geval is (maar toch net wat beter) is Henk voor op de bank geen slechte keuze, zeker met het oog op de toekomst. Ik zeg: contract geven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.VVV-Venlo16-1
11.Jong Ajax152
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger100
G. JoppenVerdediger100
R. de BoerKeeper100
S. MarzoVerdediger102
B. BouchouariMiddenvelder101
D. JubitanaMiddenvelder102
A. AbsalemVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

16 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren