Update: Amerikaanse bond stelt succestrainer aan als opvolger Klinsmann

Dinsdag, 22 november 2016 om

Jürgen Klinsmann is ontslagen als bondscoach van de Verenigde Staten. Het congé van de Duitse oefenmeester komt nog geen week na de ontluisterende 4-0 nederlaag tegen Costa Rica. "We willen Jürgen bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid in de afgelopen vijf jaar", zo benadrukte bondsvoorzitter Sunil Gulati.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door kefa83)
21 november 2016 om 21:38

De eerste interland van de VS vond plaats in 1916. 100 jaar geleden dus.

21 november 2016 om 21:42

Hun eerste officiele Fifa-interland was in 1916 tegen Zweden. In 1948 nog eens met 11-0 van Noorwegen verloren overigens. In 1930 haalden ze de halve finale van het Wk

Jammer. Klinsmann sympathieke gozer. Misschien iets voor Van Gaal of wereldburger Hiddink, wanneer die daar de motivatie nog voor heeft.

En dan te bedenken dat de VS nog met 3-4 won in de ArenA.

21 november 2016 om 21:54

Tja, dat was onnodig en gebeurde in de laatste fase. Ook Duitsland verloor trouwens wel een oefenwedstrijd van de VS.

21 november 2016 om 22:18

Wat ik bedoelde te zeggen is dat ze toen een sterke indruk maakten.

21 november 2016 om 23:18

Volgens mij was het vooral Nederland dat een zeer zwakke indruk maakte destijds. Wat een gatenkaas was het achterin, nog net geen kaasfabriek!

Voorheen waren ze niet zo bezig met voetbal, de laatste jaren is het uitgegroeid tot een top 3 sport in de Vs.
De stadions zitten voortaan goed vol en komen per wedstrijd meer supporters als in de Ere-Divisie.

21 november 2016 om 22:01

top 5 sport, basketbal, honkbal, american football en ijshockey zijn nog steeds populairder

21 november 2016 om 22:02

misschien dat voetbal nog net voor ijshockey staat

21 november 2016 om 22:01

Is het echt al een top 3 sport? Ik dacht american football, honkbal, basketbal en ijshockey er nog voor kwamen.

21 november 2016 om 22:03

nee american football, basketbal en honkbal zijn nog steeds veel populairder in amerika

22 november 2016 om 00:01

Nou is basketbal niet zo'n enorme concurrent voor voetbaltalent, er lopen in het profvoetbal erg weinig spelers van boven de 2m rond.

21 november 2016 om 22:03

Ja er wonen dan ook net iets meer mensen en er zijn grotere steden in Amerika dan in Nederland..

21 november 2016 om 22:39

de mls is echt niks vergeleken met de 'grote 4': nfl, nba, mlb en nhl. waar de nfl duidelijk de grootste is en de nhl de kleinste. alleen al de nationale televisierechten van de nfl komen rond de 3,5 miljard dollar te liggen. bij de nhl is dit ongeveer 200 miljoen. dan heb ik het nog niet eens over de andere inkomsten. ijshockey wordt verder in scandinavie (finland voorop), tsjechie en rusland gekeken (ja ook de russen kijken massaal nhl). waar nhl in amerika zelf niet het grootst is, is het wel een populaire kijksport in de rest van de wereld. net als de nba, waar ze zich nu vooral gaan richten op de chinese markt.
voetbal is daarentegen echt peanuts. dit komt omdat het oorspronkelijk ook niet uit amerika komt en er al 4 grote sporten zijn waar de hele marketing zodanig op is afgestemd dat andere sporten ook niet nodig zijn.

21 november 2016 om 23:27

Ja, maar door de groei van de mexicaanse/latijns-amerikaanse bevolking in de VS komt er wel echt een duidelijke verschuiving.

21 november 2016 om 23:48

Als Trump zijn woorden waar maakt zal de groei drastisch afnemen van de mexicaanse/latijns-amerikaanse bevolking
Maar welke verschuiving zie jij dan? Dat het iets toe neemt in populariteit zal ongetwijfeld wel zo zijn, en dat er iets meer geld in om gaat zal ook wel zo zijn. Maar kijkend naar de laatste jaren blijven de cijfers qua marktgebied, tv-rechten, merchandising enz. van de grote 4 stijgen. Dus een duidelijke verschuiving lijkt mij niet aan de orde

21 november 2016 om 23:49

Misschien, maar de MLS salarissen liggen onder de eredivisie, erg veel talent lok je daar niet mee. Die dure wandelende reclameborden als Gerrard gaan uit een apart potje, maar dat helpt het lokale voetbal maar weinig.

Maar wedstrijden worden goed bezocht (meer bezoekers dan de NBA en NHL zag ik), de competitie is spannend en er zijn ontzettend veel jeugdspelers - maar meer als hobby, de echte talenten kiezen voor American Football of atletiek.

22 november 2016 om 00:00

precies. het grote geld zit niet bij het voetbal in amerika. of je moet inderdaad een bekende speler uit europa zijn die gaat afbouwen.

de competities zijn zeker spannender in amerika. in europa hebben wij een compleet ander systeem t.o.v. amerika. dit maakte de sport natuurlijk zeer interessant en aantrekkelijk. zoals ik al in een eerdere comment zei: de marketing is al helemaal erop aangepast, daar kom je niet zomaar tussen.

de mls wedstrijden worden ook zeker goed bezocht. alleen is de merchandising inkomsten veel lager. waar een vrij fanatieke nba fan makkelijk 3000 euro uitgeeft in een jaar aan merchandising, kan je er bij de voetbal wel een nulletje vanaf halen. de betrokkenheid is dus veel hoger bij de nba. net als bij de nhl, nfl en mlb.

22 november 2016 om 20:24

Het is toch echt dat Amerikaans Voetbal sport 1 is en Basketbal nummer 2 en dan voetbal op 3 komt, voor Ijshockey en Honkbal...

ik zou als de knvb bestuur klinsmann polsen om voor nl elftal coachen, want hij weet hoe je een vechtmachine maakt met de amerikanen. alleen zal knvb helaas niet doen.

21 november 2016 om 22:10

Mja, die vechtmachine vocht toch niet zo heel erg hard de laatste tijd. Vind het maar wat fijn dat de knvb hem hoogstwaarschijnlijk niet zal aanstellen.

21 november 2016 om 22:30

Die vechtmachine heeft vooral te maken met de Amerikaanse sport mentaliteit.

22 november 2016 om 07:43

Vechtmachine? Tekst gelezen? Een van de redenen van zijn ontslag:
[....evenals de ongeorganiseerde speelwijze en de ongemotiveerde indruk die de spelers maakten.

Domme keuze. Ik denk dat Klinsmann een van de weinige coaches op de wereld is die weet je hoe je dit Amerikaanse elftal aan de praat moet krijgen en de VS gaan zich toch wel plaatsen voor het WK (ik geloof nog 8 speelronden te gaan en ze hoeven maar een paar puntjes in te halen op landen van het kaliber Honduras en daaronder). Uiteindelijk eindigen Mexico, Costa Rica en de VS toch bijna altijd in die top 3 landen die zich plaatsen en een dipje aan het begin van de kwalficatieronde verandert daar niets aan. Nu je weer helemaal op 0 moet beginnen met een nieuwe coach, vergroot je de kansen alleen maar om het WK mis te lopen. Ik denk dat ze hier spijt van gaan krijgen.

22 november 2016 om 20:13

Klinsman zit er al zo ontzettend lang, en als je eerlijk bent zijn de prestaties niet echt verbeterd onder zijn regeringsperiode. De timing is wat ongelukkig, maar zijn houdbaarheid begon inmiddels wel een beetje over de datum te raken.

Het lijkt erop dat ze in Amerika niemand anders hebben dan die Bruce Arena. Die moet voor vanalles komen opdraven. Ik zou als ik hun was verdergaan met iemand die dezelfde visie had als Klinsmann! Genoeg Europese trainers in Europa die nu geen club hebben!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Verenigde Staten

FIFA ranking: 24
43 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. HorvathDoelman
S. JohnsonDoelman
G. BerhalterVerdediger
J. BrooksVerdediger
O. GonzálezVerdediger
N. LimaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Verenigde Staten.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 mei
Edin Dzeko staat voor een toptransfer binnen de Serie. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren