ME moet ingrijpen op De Heikant na grimmige sfeer op tribunes

Vrijdag, 18 november 2016 om

Achilles’29 leek vrijdagavond een 1-0 zege te boeken op FC Oss, maar door doelpunten van Tom Boere en Justin Mathieu gingen de bezoekers er toch nog met de winst vandoor. Een deel van de toeschouwers liet zich aan het einde van de wedstrijd niet van zijn beste kant zien op De Heikant.

/

Omroep Gelderland schrijft dat de mobiele eenheid moest ingrijpen om de rust te bewaren. Agenten sprongen met hun wapenstokken en schilden het veld op en gingen voor het uitvak staan om de orde te bewaken. De fans van Oss moesten uiteindelijk onder politiebegeleiding naar de bussen worden geleid.

Het door Eric Meijers getrainde Achilles staat nu na veertien speelronden met vijf punten op de laatste plaats in de Jupiler League. Oss heeft zes punten meer en staat zeventiende.Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door kaka_kaka)

Dus als ik het goed begrijp zijn de supporters van oss de boosdoeners terwijl ze hebben gewonnen?

19 november 2016 om 00:36

Mispoes. In de eerste alinea wordt gesteld dat de Achillessupporters zich niet van hun beste kant lieten zien. Dat vervolgens de Oss-aanhang onder politiebegeleiding het stadion uit moest, heeft er alles mee te maken dat die beschermd moest worden tegen de Achillesmeute.

19 november 2016 om 00:59

Achillesmeute, amateur supporters. Waar gaat het heen..

19 november 2016 om 02:09

Dat staat helemaal niet in de eerste alinea. Er staat dat het een deel van de toeschouwers betrof maar niet welk deel.

Achilles 29 hooligans? Ik vraag me echt af hoe je zo fanatiek fan kan zijn van een club die zo kort professioneel voetbal speelt..

18 november 2016 om 23:59

Hoe lang ze profvoetbal spelen maakt daar toch niet zoveel voor uit? De club bestaat al heel lang, en heeft daardoor ook supporters die al lang lid en fan zijn. Niet zo vreemd lijkt me.

18 november 2016 om 23:59

Ja heel vreemd inderdaad dat je fan kan zijn van een amateurclub of een club die pas net professioneel voetbal speelt. Ik was even vergeten dat je alleen goede clubs mag supporteren. Sta ik dus gewoon illegaal al jaren langs de lijn bij eersteklasser AWC. Wat een naïeve opmerking zeg...

19 november 2016 om 00:05

Dus bij een club in bijvoorbeeld de 2e divisie kan je ook niet fanatiek supporter zijn? Vroeger wel eens een amateurwedstrijd van bijvoorbeeld Ijsselmeervogels-Spakeburg bijgewoond of kijk je alleen maar 'professioneel' voetbal?

Volgens mij heb jij een verkeerd beeld over fanatiek zijn en wat een hooligan is. En ja bij sommige wedstrijden kan het uit de hand lopen dat kan zelfs in de 6e klasse.

Ik woon in oss. En hier stond ook het hele station vol m.e. en politie wn schreeuwende fans. Terwijl ze gewonnen hebben. De losers

19 november 2016 om 07:40

Ik woon ook in de buurt van Oss. In de middag niets van gemerkt. Bij Den Bosch - Oss of vice versa is het ook altijd een feest

Er was helemaal niks aan de hand. Dit is provocatie.

Altijd hetzelfde met Oss. Die mensen zijn gewoon gestoord. Twee jaar geleden Den Bosch - Oss was ik in het stadion. Braken al door de hekken voordat de warming up was begonnen. Volgens mij worden die wedstrijden nu de komende jaren zonder uitpubliek gespeeld. Ben je lekker mee als supporter om de derby van het jaar te missen door een aantal hersenloze idioten. Nu winnen ze notabene tegen een soort van amateurclub die niet eens een harde kern heeft en misdragen ze zich nog steeds.. bah

19 november 2016 om 02:48

Haha deze reactie... Ik was ook bij de wedstrijd. Op de M-side. En onafhankelijk. Je verhaal is waar hoor, Oss supporters braken een hek eruit. Maar de provocatie was vanaf DB kant. En later waren de Bosschenaren er als de kippen bij om het tweede hek er uit te slopen, met het resultaat dat ik oog in oog met een Rottweiler de wedstrijd verder moest kijken. Kortom: Dit is echt niet zo naar Oss supporters toe te schuiven 😉

19 november 2016 om 15:14

Den Bosch was net zo schuldig hoor als je dat bedoelt.. Maar dit artikel ging over de ´supportersⴠvan Oss dus vandaar dat ik hierop reageerde. En provocatie is geen reden om daadwerkelijk over de schreef te gaan. Daar kan je ook boven staan. Als ik het me goed herinner won oss die wedstrijd ook dusja...

Er klopt echt helemaal niks van dit bericht. Ik was op het sportpark en er is echt niks gebeurd. Politie kwam uit het niks sportpark op. Man man man.

Iedereen die hier nu praat over dat wij supporters zich eigen misdragen hebben, niemand van jullie was erbij. Er was niks aan de hand totaal niks. In de 85e minuut stormt er een groep ME'ers naar het uitvak alsof de pleuris uitbreekt. Dit was pure provocatie van de politie, niemand hoeft dit te geloven. Maar overal staan nu verschillende verhalen terwijl er daadwerkelijk niks is gebeurd. In en intriest dat het op deze manier moet en dat de media het zo uitvergroot.

19 november 2016 om 00:57

Zoals wel vaker voorkomt, zelf heb ik dit meerdere malen mee gemaakt bij willem 2. Denk dat de ME zich begint te vervelen na een minuut of 80 en dan zonder pardon in actie komt. Veelal gebeurd dit niet tegen de hooligans maar tegen de gewone supporter.

19 november 2016 om 01:01

Inderdaad, als wij echt fout zaten dan had ik het ook toegegeven. Maar dit zoals vandaag heb ik echt nog nooit meegemaakt.

19 november 2016 om 01:47

Natuurlijk is het de ME die provoceert toch. Al zijn de supporters dronken of doorgesnoven, het blijven altijd engeltjes. Are you fucking kidding me?

19 november 2016 om 02:08

@Regulator. Hoor je hem zeggen dat supporters engeltjes zijn en niks deden? Hij geeft alleen aan dat de politie/me onnodig provoceerde en neem van mij aan dat dat regelmatig gebeurd. Door de adrelaline schatten ze situaties soms juist ernstiger in dat ze zijn. Heb het meerdere malen gehoord van een vriend die notabene werkt als beveiliger in stadions. Overigens wordt er van alle kanten (zowel Achilles29 supporters als de Oss supporters) hetzelfde gezegd, er was vrij weinig aan de hand. Vaak als er wel degelijk wat was is er iid geval 1 partij die een ander verhaal heeft.

19 november 2016 om 08:38

Haal je kop uit het zand man. Bijna elke fanatieke supporter kan je wel een voorbeeld noemen waarbij de politie overdreven reageerde. Die zijn echt niet de heiligheid zelve hoor, geloof me maar.

19 november 2016 om 06:54

Dit zelfde geval hadden wij laatst daar ook. 400 Superboeren on tour en dan gelijk spelen in Groesbeek. Sfeer zat er goed in, ondanks het gelijk spel. En uit het niets komt er 5 minuten voor tijd een muur van beveiliging op het veld te staan, zonder enige reden. Sfeer was prima en zag er absoluut niet naar uit dat het mis kon gaan.

19 november 2016 om 10:17

Grappig dat je dat zegt, volgens mij was je er zelf niet bij. Heb zelf de camera beelden gezien. Op het begin van de wedstrijd is er door Oss 'supporters' al door een hek heen gebroken om op het sportpark te komen. Dit ging niet op geheel vriendelijke manier, de handjes konden niet thuis gehouden worden.

19 november 2016 om 13:16

De eerste klappen werden uitgedeeld door de stewards van Achilles. Niks was geregeld daar, er was niet eens een dixie om te kunnen schijten. Maarja de media en ook mensen zoals jij die weten het allemaal zo goed te vertellen terwijl ze het misschien op een afstandje hebben gezien of gehoord wat er is gebeurd!

19 november 2016 om 11:50

Politie mag pas het stadion inkomen als dat word aangegeven door achilles. Dus die hebben dat gedaan omdat ze dat leuk vonden?

Lol ik heb wel eens op tv gezien hoeveel man er aanwezig is op het sportpark van Achilles. Zijn gewoon doodnormale mensen. Zag net een reactie dat er ook helemaal niets aan de hand was. Maar goed.

Lekker duidelijk verhaal. Wat deden de supporters dan dat de ME te pas moet komen? Omdat de ME te pas kwam zegt mij niet zoveel. Misschien verveelde zij zich. Graag meer info.

19 november 2016 om 10:37

Lees de berichten boven aan even daarin word jou verhaal bevestigd!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
Liverpool hoopte Bruno Fernandes te kunnen betrekken in het vertrek van Rafael Camacho naar Sporting Portugal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren