FC Twente en makelaar vechten ‘schimmenspel’ uit voor de rechter

Woensdag, 16 november 2016 om 07:53Thijs Post • Laatste update: 07:48

FC Twente en zaakwaarnemer Rob Jansen zijn verwikkeld in een harde miljoenenstrijd, zo bericht De Telegraaf. Beide partijen stonden dinsdagavond voor de rechter in een door Wasserman (het bedrijf van directeur Jansen) aangespannen arbitragezaak.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door sch-volgert)

Wie hier gelijk heeft is nauwelijks te achterhalen als buitenstaander. Mondelinge afspraken blijven waardeloos.
Hoewel ik die Jansen een grote gladde engnek vind, net als veel makelaars overig, zou ik nog niet eens gek op kijken dat hij in de tijd van Munsterman en co. mondelinge toezeggingen heeft gekregen. Dat Twente geld van hem wil zien kan ik net zo weinig mee, ook niet hard te maken.
Hopen dat het met een sisser afloopt.

16 november 2016 om 09:01

Als het om dat soort bedragen gaat, zou ik toch wel iets op papier zetten. Maar ik ben het met je eens: voor een buitenstaander niet te beoordelen dat. Maar daar is de rechter dan ook voor.

16 november 2016 om 09:24

Het is natuurlijk ook raar dat het niet contractueel geregeld is bij deze bedragen. Al kan ik me indenken dat ons oude bestuur wederom wat te verbergen of te omzeilen had.. we weten inmiddels waar ze toe in staat waren en dat er met dit soort zaken met geld werd gesmeten. Maar blijkbaar vond Jansen ook dat het contracteel niet zo hoefde. Maar idd lastig om als buitenstaander een oordeel te geven.

16 november 2016 om 09:38

Stel dat Twente ongelijk krijgt. Wat betekent dit voor de financiã«n met betrekking tot de categorie-indeling? Betekent dit dat het financiele plaatje (weer) niet klopt?

16 november 2016 om 09:46

Niets, dat is allemaal al onderzocht en uitgezocht.

Mondelinge afspraken van 1 miljoen euro. Dat is al schimmig. Lijkt me dat je bij dat soort bedragen toch iets op papier hebt?

Wordt tijd dat de voetbalwereld iets tegen de zaakwaarnemers doen. Die verdienen zoveel bij een transfer. Menig carriã¨re wordt door deze zaakwaarnemers naar de kloten geholpen.

4 ton voor een contractverlenging van een eigen speler, die niet eens speelt. Waar gaat dit over. In éã©n woord absurd !

16 november 2016 om 11:02

Een speler die einde contact is of loopt heeft natuurlijk een bepaalde transferwaarde. Wanneer dit vanwege een aflopend contract niet meer betaald hoeft te worden dankzij Bosman stroomt het geld rechtstreeks bij speler en zaakwaarnemer in het laadje. Anders lopen ze einde contract en pakken ze ergens anders tonnen tekengeld, welkom in de wondere wereld van het voetbal.

Rob Jansen's woorden: “ik schaam mij ervoor dat ik hier moet zitten en moet luisteren naar deze verdachtmakingen."
Waar Rob Jansen zich in ieder geval voor moet schamen is dat hij überhaupt dit soort bedragen denkt te mogen vragen voor nauwelijks een tegenprestatie.
Hoewel Fctwente in de afgelopen jaren niet heeft uitgeblonken in ethisch handelen, ben ik nu blij, dat Van Halst c.s. ver van dit soort zaken wil blijven en van Jansen in ieder geval eist, dat aangegeven wordt welke werkzaamheden hij voor die bedragen dan wel heeft uitgevoerd.
Ik ben nieuwsgierig wat de uitkomst zal zijn, maar ik hoop, dat Rob Jansen geen dubbeltje krijgt toegewezen. Niet alleen voor Fctwente, maar ook voor de voetballerij. Al die zaakwaarnemers graaien maar, en de clubs kunnen nauwelijks rondkomen en moeten met sponsors en financiers (gemeenten en particulieren) weer om de tafel om leningen gedeeltelijk af te schrijven.
En begeleiding van spelers behoort niet door de clubs te worden betaald, maar door de betreffende speler. Je wordt ingehuurd door een speler en niet door een club. Wat een onzin, Rob Jansen c.s.

Het is al merkwaardig als dergelijke overeenkomsten niet op papier staan. Meestal, eigenlijk altijd in Nederland, is het dan ,,zwart''. En daar was Twente niet zo op tegen, en die Jansen waarschijnlijk ook niet. Jansen roept dat hij nog geld tegoed heeft, maar FCT zegt dan dat de afspraken niet gemaakt hadden mogen worden door de voormalige bestuurders. Nou, dat zal ook wel meevallen. Inmiddels is genoegzaam bekend dat iedere transactie ,,een luchtje'' heeft/had.
Een gladjanus van een makelaar die afspraken maakt met oplichters moet haast wel mislopen. Die Bvo's hebben boter op hun hoofd om steeds maar weer de macht te gunnen aan die makelaars, bang dat ze een deal of een speler mislopen. Blijf als BVO gewoon weg van al die makelaars... het is een dienst die ze aan spelers verlenen, dus.... die gaat maar betalen toch!!!!
Al jaren hoor je dat ze er wat aan gaan doen, maar de macht van patjepeeã«rs spelersmakelaars wordt steeds groter. Voorbeelden genoeg. Maar goed, in ieder geval is de belastingdienst op de hoogte. Die interesseert het geen snars wie welk geld moet betalen of ontvangen. Het bedrag is nu in ieder geval bekend. De BD zal te allen tijde cashen!!!! Toch maar even het allerhoogste tarief en een onderzoekje tegenaan gooien bij dit soort geboefte.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper170
T. EbuehiVerdediger170
Julio PleguezueloVerdediger171
DaniloAanvaller1711
J. BoschMiddenvelder161
G. RoemeratoeMiddenvelder160
V. ČernýAanvaller166
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Zuid-Afrika
27 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren