Keane haalt uit: ‘De mening van Ronald Koeman interesseert me niet’

Dinsdag, 8 november 2016 om 17:35Yanick Vos

/

Roy Keane kan zich niet vinden in de kritiek die Ronald Koeman heeft op de Ierse bondscoach Martin O'Neill. De trainer van Everton uitte kritiek op het feit dat middenvelder James McCarthy verschillende keren werd opgeroepen, terwijl hij niet fit was.

“Wat de mening van Ronald is, interesseert me helemaal niet”, meldt assistent-bondscoach Keane tijdens de persconferentie van Ierland daags voor de kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk. “Als een speler fit genoeg is om te reizen en het gevoel heeft dat hij kan spelen, zeker in een kwalificatiewedstrijd, dan moet de club daar maar mee leren leven.”

Keane geeft aan dat het niet de eerste keer is dat er een soortgelijke kwestie speelt. “We hadden eerder een probleem met Roberto Martinez. Hij overdreef altijd een beetje. Ik verwachtte altijd dat spelers van Everton zich op krukken of kruipend bij ons hotel zouden melden. Het lijkt erop dat we deze problemen met Everton weer gaan krijgen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door gangstarr)

Wat een vervelende gozer is die Keane toch.. Ik kan me letterlijk niet 1 keer herinneren dat hij eens iets opbouwends of positiefs gezegd over iemand anders dan hijzelf.. Als Koeman vindt dat zijn spelers afgemat worden(waar hij overigens gelijk mee had in het geval van McCarthy!) dan is dat zijn goed recht om te zeggen. Koeman kennende heeft hij het eerst via de bond geprobeerd maar als dat niet werkt is dit de enige manier om iemand te manen tot medewerking toch?!

8 november 2016 om 17:52

Nouja, ik vind wel dat ie hier een punt heeft. Meegaan en goed genoeg zijn is, mits aangegeven fit genoeg te zijn, spelen.

8 november 2016 om 18:35

Een voetballer wil altijd spelen, wat het lijf zegt is iets anders

8 november 2016 om 19:20

Wat een verstand nou een gebrek aan kan je beter zeggen.
Tegen dit soort niksnutten moet hard op getreden worden.
Mooie staat van dienst als speler maar ook daar zag je al regelmatig dat het niet helemaal lekker gaat met hem.

8 november 2016 om 19:26

Ik vind dat je gelijk hebt. Keane is (of speelt) nog altijd dezelfde bad boy die hij als speler was. Moet nu toch wel een keer volwassen zijn geworden?

"wat de mening van Ronald is, interesseert me helemaal niet"

Nou blijkbaar wel, want hij komt met een heel verhaal wat kant nog wal raakt (iets uitgebreider verhaal bij Telegraaf).

Hij heeft geen punt. Beetje hetzelfde verhaal als met Robben. Bayern betaalt zijn salaris. Als hij net geblesseerd is geweest, dan moet je daar voorzichtig mee omgaan.

Juist Keane. Het gaat hier om het nationaal belang. Dat staat bij mij boven het club belang. En men moet eens kappen met dat 'maar de club betaalt je salaris' verhaal. Bezitten ze jou als ze jouw salaris betalen of wat ? Alsof Koeman (bijvoorbeeld) Robben zou sparen in een cruciaal duel als hij bondscoach zou zijn. Hypocriet allemaal.

8 november 2016 om 19:33

Nationaal belang?

Ben jij zo'n type die in het supportersvak staat met blote bast als het -10 graden is en dan maandag ziek melden?

Je baas betaalt je salaris, maar bezit je niet....

Beetje kort door de bocht.

8 november 2016 om 20:29

Apart dat jij de link legt tussen fanatisme en waarde hechten aan het nationaal belang. Over kort door de bocht gesproken.

9 november 2016 om 07:57

Aparte conclusie trek jij. ik leg helemaal geen link.

Er bestaat zoiets als goed werknemerschap. Het accepteren van een oproep van de bond door een geblesseerde / bijna herstelde speler valt daar m.i. niet onder. Je hebt je tegenover je werkgever goed te gedragen en je beschikbaar te houden voor arbeid. Door in te gaan op een oproep verklein je die kans.

Ik haal "nationaal belang" aan, omdat het lijkt alsof je het voetbal een beetje te serieus neemt.

9 november 2016 om 11:59

Het heet 'nationale' elftal, als je er speelt ben je een international, volgens mij is 'nationaal' belang een heel normale uitdrukking in de context die ik gebruik.

8 november 2016 om 21:37

@gangstarr, uiteindelijk zijn er twee belangen bij. Koeman wil de speler fit hebben voor zijn club en Keane heeft mccarthy nodig bij gebrek aan beter.
Het is toch geen onzin om te zeggen de club betaald je salaris, zo is het feitelijk toch ook. Als Mccarthy geblesseerd weer terugkeert is het land niet de dupe ervan en de club wel, mag je daar dan niets van zeggen.
Ze kunnen in ieder geval afspraken maken met de club of het bespreekbaar maken.
Dit is volgens mij nu ook gebeurd met Robben en voor Belgiã« met Kompany. Lijkt mij niet meer dan logisch!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ierland

FIFA ranking: 42
16 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Servië209
2.Portugal1711
4.Luxemburg9-10
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ierland.

2 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 24 juni
Manchester United is in de markt voor Yannick Carrasco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren