‘Meest gehate club van Duitsland’ gelooft in landstitel: ‘Waarom niet?’

Dinsdag, 8 november 2016 om 12:30Thijs Post

RasenBallsport Leipzig zou zomaar eens de landstitel in Duitsland kunnen veroveren, denkt Oliver Burke. De rechtshalf van de vermogende Duitsers denkt dat zijn ploeg de druk van het presteren wel aankan.

/

“Maar we moeten ons er niet te veel op focussen. Als we iedere wedstrijd geconcentreerd ingaan en allemaal hard blijven werken, dan is het zeker mogelijk. We hebben een geweldig team met veel kwaliteit, dus waarom zou het niet kunnen?”, aldus de Schot tegen Sky.

Burke kwam afgelopen zomer voor vijftien miljoen euro over van Nottingham Forrest. Dit enorme bedrag kon op tafel gelegd worden dankzij sponsor Red Bull. De club maakt overigens geen fans in eigen land met haar beleid: men wordt gezien als de ‘meest gehate club van Duitsland’. RB Leipzig kan in de voetsporen treden van 1. FC Kaiserslautern. Nadat de club in 1997 promoveerde uit de 2. Bundesliga, werd het direct landskampioen een jaar later.


Poll

Denk je dat RasenBallsport Leipzig de titel pakt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door zermattperson)

Weet iemand misschien waarom dit de meeste gehate club van Duitsland is?

8 november 2016 om 12:39

omdat veel mensen zien als een gemaakte club, geen traditie etc. Een gekochte club zeg maar, omdat alles vanuit Red Bull komt.

8 november 2016 om 12:40

Omdat ze in 6 (?) jaar van een erg lage klasse naar de Bundesliga zijn gepromoveerd, puur door het geld. Doorgaans houden mensen niet zo van clubs die puur door een groot rijk bedrijf groot worden. Zo ook dus bij Leipzig.

8 november 2016 om 13:03

Nou in Engeland vinden het ze prachtig hoor

8 november 2016 om 13:11

ligt eraan wie je het vraagt hoor, niet voor niets dat supporters zelfs zo ver zijn gegaan als hun eigen club starten.

8 november 2016 om 14:53

Nou clubs als Hull vind ik nou niet bepaald prachtig...

8 november 2016 om 16:07

In duitsland mag een club ook niet voor meer dan 49% in handen zijn van een commercieel bedrijf. Een totaal andere competitie dus qua regels en doen.

8 november 2016 om 17:56

Dan herinner jij de haat die Chelsea/Man City hebben gekregen duidelijk niet. Nu is het inmiddels redelijk geaccepteerd omdat elke club rijk is in de PL, maar 5-6 jaar geleden was dat absoluut niet zo.

8 november 2016 om 18:48

Denk dat er toch weinig Engelse van City of Chelsea houden

8 november 2016 om 12:41

Vanwege al het geld dat er ingepompt wordt door red bull

8 november 2016 om 12:41

Speelde in 2009 nog in de laagste competitie van Duitsland en heeft met een hoop geld de top gehaald. Weinig publiek en een voorbeeld van modern football waar alles om geld draait.

8 november 2016 om 12:42

Bestaan volgensmij sinds 2009 groot stadion weinig fans en worden gesponsert door red bull

8 november 2016 om 12:42

Volgens mij omdat ze veel kapitaal hebben en daarom veel spelers gaan kopen, tis een koop ploeg en niet een ploeg die het doet met eigen jeugd. Volgens mij is dat de reden maar goed so wat wie koopt er niet, bijna alle topploegen doen hier tegenwoordig aan mee.

8 november 2016 om 12:43

Omdat ze zijn ontstaan in 2009, en in die 7 jaar iets van 5 competities omhoog zijn gegaan door het geld van Red Bull. Je kan ze zien als de belichaming van 'geld koopt succes'.

8 november 2016 om 12:43

Omdat ze gesponsord worden door Redbull en supporters in Duitsland hebben een hekel aan zulke clubs. Bayer, Wolfsburg, Hoffenheim enz. worden ook gehaat maar niet als Leipzig omdat Leipzig meer geld heeft dan de genoemde clubs

8 november 2016 om 12:51

Zal best, maar clubs als Bayern, Dormtund en HSV worden ook enorm gehaat iin Duitsland. Leizpig zal daar ongetwijfeld schijt aan hebben. Overigens komen er wel steeds meer complimenten voor deze ploeg van supporters van traditionsvereinen. Mede omdat Leizpig goed voetbal op de mat legt en jonge talenten (veelal van Duitse afkomst) de kans geeft.

8 november 2016 om 13:28

Wat is Hoffenheim precies voor bedrijfsclub als ik vragen mag?

8 november 2016 om 14:11

hoffenheim is het speeltje van dietmar hopp

8 november 2016 om 17:09

Hoffenheim was een kleine dorpsclub waar miljardair Dietmar Hopp (van IT bedrijf Sap) als knaapje gespeeld had, en vijftien jaar geleden veel geld in begon te steken. Ze stegen rap in acht jaar tijd van de vijfde divisie naar de Bundesliga, precies op dezelfde manier als RB Leipzig nu doet: investeren in jonge spelers, ambitieuze coaches.

Hoffenheim staat nu derde in de Bundesliga, net achter RB Leipzig.

8 november 2016 om 18:14

@hangover96

Nog wel misschien iets leuks Hoffenheim is een plaats in Duitsland wat maar 3272 inwoners sinds (2006) zouden er nu vast wel meer zijn.. maar voor dat stadion wat hun er hebben staan waar 31.164 supporters inkunnen is het wel een leuk feitje haah

on-topic
Snap wel dat die club word gehaat! presteren op kosten van Red bull!

8 november 2016 om 12:44

Veel supportersverenigingen zijn tegen de commercie van de sport. RB Leipzig wordt verweten, door het aanbrengen van de sponsor Red Bull (en de verandering van het logo etc), een erg commerciele club te zijn.

St. Pauli liet bijv. het logo van RB Leipzig niet zien tijdens wedstrijden, op de website etc. omdat hier het logo van Red Bull in is verwerkt.

In tegenstelling tot Dortmund toont deze club meteen al meer ambitie dan 90% van de overige ploegen in de Bundesliga. Dortmund is voorafgaand al tevreden met plek 2, Schalke en Leverkusen zijn al tevreden met CL, terwijl Leipzig in zijn debuut seizoen gewoon voor de titel gaat. Zo moet dat ook. De manier hoe Leipzig voetbalt met relatief veel onbekende spelers is geweldig om te zien. Ralph Hassenhã¼ttl heeft er een goed voetballende pressing machine van gemaakt. Vorig jaar heeft die met een beperkt elftal bij Ingolstadt het al voor elkaar gekregen om bijna Europees voetbal te halen. Leipzig eindigt sowieso top 2 dit jaar, en wie weet komt er wel een mega stunt in de maak.

8 november 2016 om 12:45

Om de ambitie te hebben om kampioen te worden, moet er ook genoeg geld aanwezig zijn, amders is het een onrealistische ambitie. In tegenstelling tot met clubs als Schalke 04 en Bayer Leverkusen hebben ze bij RB Leipzog geld als water, het is dus ook niet zo vreemd dat zij veel ambitie tonen.

8 november 2016 om 12:57

Haha dit is het eerste jaar dat Leipzig in de 1.bundesliga speelt. Leizpig geeft veel geld uti? Ja misschien wannneer je ze gaat vergelijken met Mainz of Augsburg, maar alles behalve in vergelijking met Leverkusen of Schalke.

Leverkusen heeft dit jaar voor meer dan 40 miljoen aan spelers gekocht. En die zitten allemaal dood leuk op de bank (volland, Baumgartlinger, Dragovic)

Vorig jaar zelfs meer dan 50 miljoen uitgegeven aan o.a. Herhandez, Kampl en Aranguiz.

Dat komt neer op ruim 100 miljoen in 2 jaar tijd.

Schalke gaf dit jaar een kleine 40 miljoen uit. Vorig jaar idem dito ( en dat aan beperkte speelrs als Di Santo en Caicara)

Kom je uit op zon 75 miljoen euro

Leipzig gaf dit jaar dan ook zon 50 miljoen uit. Aan allemaal jonge talenten die tot dusver de verwachtingen aardig waar weten te maken. Jaar ervoor waren ze 26 miljoen euro kwijt. dus het is niet zo dat Leipzig meer geld heeft uitgegeven als Schalke of Leverkusen.

Een Hamburger SV geeft jaarlijks ook 30 miljoen uit, maar daar zit totaal geen idee of visie achter.

8 november 2016 om 12:47

Ik wilde al zo een reactie plaatsen. Ik ben het helemal met je eens. Leipzig toont tenminste wel ballen. Leipzig heeft ook een leuke filosofie, jonge spelers aantrekken voor goedkoop ipv gevestigde spelers kopen

8 november 2016 om 12:54

Jongere spelers voor goedkoop? Neenee, dat zeker niet. Ze betalen vet meer dan de hoofdprijs voor jonge (wel talentvolle) spelers die nog niks gepresteerd hebben. Moet wel zeggen dat de spelers die ze halen goed uit pakken.

8 november 2016 om 13:31

@ Super

Zij betalen de hoogste salarissen in Europa voor spelers in de leeftijdsgroep tussen 18 - 24 jaren

8 november 2016 om 13:48

Helemaal mee eens. You're in it to win it. Je zit in een competitie om die te winnen niet om maar op de 2e/3e/4e plek te komen die dan toevallig recht geeft op Europees voetbal.

RB Leipzig mag gehaat zijn maar tonen veel en veel meer ballen dan Dortmund die weer een tussenjaar tegemoet gaat.
En het is imo heerlijk om gehaat te worden door andere supporters. Vind ik ook het lekkere aan Chelsea. Zaait een beetje angst.

Ga zo door, Rbl!

Lijkt mij wel een stunt haha, gewoon kampioen worden. Toch wel geinig eigenlijk dat er wel steeds meer 'fans' bij Leipzig bijkomen, terwijl er zoveel haat is jegens die club. Want laten we eerlijk zijn, het stadion, het trainingscomplex en de manier van spelen zijn toch uitmuntend te noemen. Succes kan dus worden gekocht!

8 november 2016 om 15:38

"succes kan dus worden gekocht!"

Gelukkig niet helemaal waar. Manchester City is de op vijf na rijkste club ter wereld en heeft al 46 jaar geen Europese prijs meer gewonnen.

8 november 2016 om 16:01

Maar is wel gewoon kampioen geworden, en heeft de halve finale van de Champions League behaald. Voor een 5 na rijkste club is dat dan goed lijkt mij. Aangezien er dan dus nog een aantal clubs boven zitten.

8 november 2016 om 16:53

Afgelopen 5 jaar: 2x kampioen, 2x tweede en 1 halve finale CL.

8 november 2016 om 22:07

''fans'', Ik neem aan de je daarmee mensen bedoelt die nooit in het stadion zullen komen en niet eens weten waar Leipzig ligt

9 november 2016 om 12:55

@pcmrulez, de stad Leipzig ook niet vergeten. Dat is namelijk ook nog eens een prachtige stad in oost duitsland.

In principe hou ik niet van clubs die door een rijke investeerder groot zijn geworden (man City bijvoorbeeld), maar in het geval van RB Leipzig vind ik het niet zo erg. De Bundesliga kon wel wat vers bloed gebruiken. Bayern is oppermachtig. Dortmund was de afgelopen jaren de enige die nog enigszins in de buurt kwam van Bayern. Als daar door Leipzig verandering in komt vind ik dat prima. Jammer dat het van een Leipzig moet komen en dat het een club als Schalke of Bayer niet lukt maar alles is beter dan een monopolie zoals die al bijna 30 jaar aanwezig is.

Leipzig wordt alleen gehaat door vele voetbal fans in D, omdat hun succes gewoon gekocht is.

Het is net zo alsof iemand hier uit deze blog een team mag bouwen met de grootste talenten in Europa, de beste beschikbare technische staff en de meest moderne voorzieningen voor een professionele voetbal club, plus de beste infrastructuur, in een omgeving die naar top voetbal hunkert, maar waar geen andere top club in de buurt is. Geld speelt geen rol, het is er gewoon. Vele "collega's" hier zullen ook succesvol zijn met deze voorwaarden.

Dat deze constellatie voor nijd zorgt lijkt mij logisch, en dat is ook de primaire reden voor de haat.

Van mij mag het, want professionele voetbal is gewoon een business verhaal, niets anders. Als zij de titel winnen, is de hegemonie van Bayern even doorbroken. Dat is zeker geen nadeel voor de Duitse voetbal.

8 november 2016 om 13:45

Waarom zouden mensen niet een voetbalclub mogen beginnen met beste beschikbare technische staf en beste spelers ter wereld die het goedkoopst zijn?? (dus geen Pep Guardiola als trainer of Ronaldo/messi kopen, maar gewoon heel goed scouten)

Als er bewijzen van spreken een glazenbol bestond, die over de hele wereld "goedkope" potentiã«le toptalenten en volwassen topspelers kunnen scouten dan waardeer ik dat enorm hoor. Het is gewoon de verdienste van de club die in opmars is, die zoiets gebruikt. Het is nou eenmaal de realiteit dat je als nieuwe club (ook de clubs die niet naar een bedrijf verwijzen) niet zomaar supporters kunnen ontvangen, omdat ze geen geschiedenis hebben. Ik vind het alleen maar mooi als er moderne clubs zouden bestaan met een bijzondere scouting systeem die de beste toptalenten scouten over de hele wereld.

8 november 2016 om 13:54

@ Zermatt

Volgens mij zeg ik nergens dat mensen niet dat mogen doen wat Red Bull in Leipzig doet. Sterker nog, ik zeg gewoon in mijn post, dat het van mij allemaal mag. Vandaar snap ik deze reactie niet.

8 november 2016 om 13:53

Zoals Johan Cruijff ooit zei: "ik heb een zak geld nog nooit een doelpunt zien maken."

Je spelers die je allemaal koopt moeten er ook staan. Ze moeten presteren dmv een goede trainer en staff. Het is niet zo dat een club geld uitgeeft en alles vanzelf komt. Zeker niet.

8 november 2016 om 13:58

@ Ruud Devil

Precies. De talentvolle spelers staan er omdat er o. a. op alle gebieden een top beleid beschikbaar is.

Ondanks deze hebben de meest succesvolle clubs op aarde meestal ook het grootste budget. Uitzonderingen bevestigen alleen deze regel.

Het haat jegens Leipzig is wel beetje vaag. Ja, ze krijgen geld van een miljoenenbedrijf, maar ze kopen geen Ronaldo, Messi etc. En ze maken nu een groot fanbase, enige club uit Oost-Duitsland in de Bundesliga, dus ik zie het probleem niet echt.

pfff.. Dit lijkt erg op het verhaal van Bayer Leverkusen. Dat is ook een club zonder historie maar dat is uiteindelijk wel goedgekomen. Verwacht ik van deze club ook. Beetje tegenstand voor Bayern is een prima zaak.

Dus dan is PSV ook de meest gehate club in NL omdat het een bedrijfsclubje is?

8 november 2016 om 13:56

Misschien is het idd wel te vergelijken met PSV ja, alleen bij PSV is dat 100 jaar geleden gebeurd en is de historie eroverheen gegroeid. (Al weet ik niet hoe het zit met de haat jegens PSV in die tijd en of die er überhaupt was) Ik denk eerlijk gezegd dat dit ook wel zo zal zijn bij Rbl, langzaam maar zeker wordt er een historie opgebouwd en weet niemand meer beter dan dat RBL een grote club is.

8 november 2016 om 19:38

Bayer bestaat ook al een tijdje en de Duitse supporters mogen ze nog steeds niet

8 november 2016 om 15:46

@pettajf:

PSV is 103 jaar geleden op amateurniveau begonnen als bedrijfselftal voor werknemers van een plaatselijke fabriek, draait inmiddels al bijna 90 jaar mee in de top van het Nederlandse voetbal en is al heel lang niet meer afhankelijk van het moederbedrijf.

RB Leipzig bestond 9 jaar geleden nog niet eens en is niets meer dan het hobbyprojectje van een multinational.

Ik mag toch hopen dat je het verschil ziet tussen beiden...

8 november 2016 om 17:02

Ach joh, niet zo heel lang geleden in de jaren 80/90 werd over PSV net zo gesproken, een onpersoonlijke koopclub, geen historie, financiele doping door Philips terwijl volksclubs als Feyenoord en Ajax het met goudeerlijke kaartverkoop deden, etc. Die onzin gaat voorbij zodra er gedurende langere tijd goede prestaties zijn behaald, en zo'n club een paar keer ook andere supporters Europees een beetje trots heeft kunnen maken, en binding opbouwt in de regio.

Op een gegeven moment groeit er een generatie op die niet beter weet of RB Leipzig een Duitse topclub is, en dan verdwijnt die haat vanzelf naar een stel ouwe zuurpruimen in het cafe.

Je ziet het zelfs nu al met TSG Hoffenheim gebeuren, dat was tien jaar geleden net zo'n kunstmatige club met de miljarden van Dietmar Hopp. Ze staan nu derde achter Leipzig, en wie loopt daarover nu te zeuren?

RB Leipzig gaat alvast in de winter geen geld uitgeven aan nieuwe spelers, liet sportief directeur Ralf Rangnick weten aan Bild.

RB is de standaard in voetballand. Wie is dan tegen volledige sponsoring?
Is natuurlijk veel eerlijker. Voetbal op de manier zoals bedoeld is. (veel)
Geld maakt welke sport dan ook beetje bij beetje kapot. Commercie in
plaats van sport op de eerste plaats. Zie CL. EL is het door "topclubs"
beschimpte mismaakte broertje, vanwege gezichtsverlies en nauwelijks
inkomsten. Zo ziet de voetbalwereld er tegenwoordig uit. En daar maakt
Red Bull Leipzig ook deel van uit. De vraag is, zet dit door of keert op een
gegeven moment de wal het schip? Ik vrees het eerste.....

8 november 2016 om 14:39

Wat je over die el zegt geldt alleen voor die paar topclubs uit de cl waar iedereen zo'n hekel aan heeft. Daaronder zijn honderden clubs die er dolgelukkig mee zijn. Met als aardig voorbeeld mijn eigen club een poos geleden.

Ik vind het vervelend dat deze club hier alleen "meest gehate club van duitsland" genoemd wordt. 1x is leuk maar nu is t wel genoeg. Bovendien vraag ik me af of t waar is. Ik vermoed namelijk dat bayern veel gehater is. Niet onder hun enorme aanhang natuurlijk, maar waarsch door hun grootte en dominantie wel door de aanhang van zo'n beetje elke andere club.

Vind het een club van niks. Goed beleid zonder daarbij met geld te smijten zeggen sommigen hier? Klinkklare onzin! Man, Red Bull heeft de afgelopen jaren honderden miljoenen in die club gepompt. RB is niks anders dan een, puur voor marketingdoeleinden, kunstmatig gecreëerde club. Clubs als RB trekken de ziel uit het voetbal.

Kan iemand misschien de 'grote spelers' van dit team noemen, ken dit team niet echt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

RB Leipzig


15 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Y. PoulsenAanvaller245
P. GulácsiKeeper280
P. TschaunerKeeper00
AngeliñoVerdediger214
Voor de complete selectie: Clubpagina RB Leipzig.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren