Jong PSV verliest koppositie na verlies, El Ghazi scoort voor Jong Ajax

VVV-Venlo is de nieuwe koploper van de Jupiler League. De ploeg van trainer Maurice Steijn won vrijdagavond zelf van FC Dordrecht en profiteerde daarmee optimaal van de misstap van Jong PSV bij Helmond Sport. Anwar El Ghazi had tegelijkertijd een aandeel in de nipte overwinning van Jong Ajax op NAC Breda.

/

VVV-Venlo - FC Dordrecht 3-1
De eerste twintig minuten van het duel waren rommelig, maar daarna bracht Vito van Crooij de thuisploeg aan de leiding: 1-0. Dat leek tevens de ruststand te worden, maar één minuut voor rust werd Michael Chacon in het strafschopgebied naar de grond gewerkt. Hij benutte vervolgens zelf de toegekende elfmetertrap. De drie punten bleven echter in Noord-Limburg: nog geen tien minuten na rust benutte Clint Leemans een strafschop en op het moment dat de 2-2 in de lucht hing, maakte VVV de 3-1 via Ralf Seuntjens.

/

Helmond Sport - Jong PSV 1-0
Het eerste bedrijf op De Braak was allesbehalve vermakelijk: de kansen waren op een hand te tellen en beide ploegen waren niet op initiatief te betrappen. In de tweede helft trok Helmond Sport het duel naar zich toe. Vijf minuten na rust haalde Marc Höcher vanaf de rand van het strafschopgebied uit en zag Yanick van Osch hoe de bal via de paal in zijn doel belandde: 1-0. De kansen stapelden zich vervolgens op voor de Helmonders, die echter of onnauwkeurig waren of op Van Osch stuitten. In de slotfase probeerde Jong PSV nog een slotoffensief in te zetten, maar de bezoekers konden de nederlaag en het verlies van de koppositie niet vermijden.

/

Jong Ajax - NAC Breda 2-1
Vlak na voor rust zette El Ghazi de thuisploeg op voorsprong. Abdelhak Nouri bediende Pelle Clement met een fraaie boogbal, de aanvaller legde terug en El Ghazi werkte af: 1-0. De door Ajax naar de beloften teruggezette aanvaller had in de tweede helft opnieuw kunnen scoren, maar Jorn Brondeel had een antwoord op zijn lage schot. Matthijs de Ligt kopte uiteindelijk uit een corner de 2-0 binnen en groeide daarmee uit tot de jongste doelpuntenmaker in de Jupiler League van dit seizoen. Cyril Dessers kopte een kwartier voor tijd de 2-1 achter Peter Leeuwenburgh, maar tot meer waren de bezoekers uit Breda niet in staat.

Anwar El Ghazi hield vanavond een traditie bij AFC Ajax in stand ;)