Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heraclied zet punt achter loopbaan: ‘Het gaat gewoon niet meer’

Laatste update:
/

Ramon Zomer heeft zijn voetballoopbaan per direct beëindigd. De 33-jarige verdediger raakte begin augustus geblesseerd aan zijn knie. De kwetsuur blijkt ernstiger dan vooraf werd gedacht, waarop Zomer heeft besloten een punt te zetten achter zijn carrière.

“Mijn knie is hartstikke slecht. Het gaat gewoon niet meer”, zegt Zomer op de clubsite van Heracles. “Verschillende behandelingen zijn al niet meer mogelijk, zo slecht is mijn knie er aan toe. Ook in het dagelijks leven voel ik dat het niet goed zit. Als ik ontzettend mijn best zou doen, zou het wellicht ooit nog een keer mogelijk zijn om een wedstrijd te voetballen. Maar dat zou een veel te groot risico zijn.”

Zomer speelde eerder voor FC Twente, NEC en sc Heerenveen. Afgelopen zomer verlengde hij zijn contract nog met een jaar in Almelo. “Ik had me dan ook zeker niet voorgenomen om na drie of vier maanden al te stoppen. Het is vervelend dat deze blessure een einde maakt aan mijn carrière. In een poging om te herstellen heb ik nog wel spuiten laten zetten in de knie, maar dat heeft niet geholpen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
2 november 2016 om 12:53

Ja dat is wel een rare gedachte als je bedenkt dat hij pas sinds het seizoen 2014/2015 bij Heracles speelde en daarvoor bij Heerenveen dat gewoon op gras speelt.

2 november 2016 om 12:58

Neemt niet weg dat voetballen op kunstgras ronduit slecht is. Kijk alleen al naar al de (knie)blessures die er nu bij PEC zijn. Ook in het amateurvoetbal zie je een enorme stijging aan kruisband en spierblessures. Zo heel gek vond ik die gedachte dus niet eens.

2 november 2016 om 12:59

Wetenschappelijk onderzoek wijst echter uit dat er niet aantoonbaar meer blessures ontstaan op kunstgras.

2 november 2016 om 12:59

Bron, dammie?

2 november 2016 om 13:06

http://www.topsporttopics.nl/ kennisbank/ niet-meer-blessures-bij-voetballen-op-kunstgrasbr...
Alsjeblieft.

"voetballen op kunstgras leidt niet tot meer of ernstigere blessures dan op gewoon gras. Ook leidt het wisselen van ondergrond niet tot een verhoogde kans op blessures. Dit blijkt uit een studie waarin meer dan 1900 wedstrijden van 32 Scandinavische professionele clubs geanalyseerd zijn."

2 november 2016 om 13:15

Denk dat veel blessures in het amateurvoetbal ook door verkeerd schoeisel komt. Als je 4x per jaar uitwedstrijd op kunstgras hebt ga je hier niet schoenen voor aanschaffen met kleinere nopjes. Heb sinds begin oktober ook mijn laatste wedstrijd gespeeld op kunstgras. Vind het heerlijk voetballen, maar krijg elke x weer last van knie en enkels. Word er te oud voor haha

2 november 2016 om 13:30

@D-F-J
Er zijn meerdere bronnen en onderzoeken waarbij sommige door kunstgrasleveranciers dus die zijn misschien wat minder betrouwbaar maar ook hetgeen Fr12jules aanhaalt waarbij men over langere tijd blessures in scandinavie in kaar heeft gebracht en gekoppeld heeft aan de ondergrond. Dergelijke onderzoeken blijven natuurlijk een beetje lastig omdat de ondergrond maar een van de elementen is maar het is in dat onderzoek en nog een andere die ik bekeken hebt, niet aangetoond dat er significant meer blessures ontstaan op kunstgras.

2 november 2016 om 13:50

Maravilla1

Bron?? Bij mij is het juist precies andersom namelijk.
Als ik het zo lees is het niets meer dan jouw mening.

2 november 2016 om 13:55

Je moet dat onderzoek in het juiste perspectief zien. Kunstgrasvelden worden daarin vergeleken met alle soorten grasmatten, niet alleen de velden van professionele clubs. Bepaalde soorten blessures (gewrichtsblessures) komen wel degelijk vaker voor op kunstgras, doordat kunstgras stroever is dan gewoon gras. Ook slijtage van gewrichten is meer voorkomend. Daar tegenover staan de zwaardere blessures door slechte grasvelden (gebroken voeten, benen etc., maar ook enkelblessures). Het is moeilijk om onderzoek goed te vergelijken, omdat slechte grasvelden meegenomen moeten worden voor een vergelijking, terwijl het beter was geweest om slechte en goede grasvelden als 2 aparte dingen te beschouwen.

2 november 2016 om 13:58

Ik zou dus die van kunstgrasleveranciers zeker niet serieus nemen, wc eend verhaal. Onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek moet er zijn. Feit is wel dat meer spelers erover klagen dan er blij mee zijn. Deze klachten zijn meestal over het stuiteren van de bal en de hardheid van de grond waardoor klachten worden ervaren.

2 november 2016 om 14:04

Er zijn inderdaad onderzoeken die beweren dat kunstgras niet meer blessures opleveren, maar er zijn zeker ook onderzoeken die juist zeggen dat dit wel zo is. Het televisieprogramma radar bijvoorbeeld heeft onderzoek gedaan en daaruit bleek dat spierblessures vaker voor komen op kunstgras dan op normaal gras.

Pec zwolle vermoedt hetzelfde en is (na 4 knieblessures in korte tijd) daarom ook een onderzoek gestart naar blessures op kunstgras.

Ik kan inderdaad niks bewijzen, maar ik vermoed dat spelen op kunstgras in combinatie met schoeisel gewoon slechter in voor het lichaam.
Ikzelf speel wekelijks op kunstgras en heb altijd last van mijn hamstrings en onderrug. 5 van mijn vrienden hebben hun kruisband ingescheurd of afgescheurd op kunstgras. Ik denk dat het geen toeval is.

2 november 2016 om 14:16

@nijogeth
Op heel veel onderzoeken is wat aan te merken en daarom zie je ook dat heel veel hypotheses ook meermaals onderzocht worden over de tijd. Zo is de kwaliteit van het veld (zowel kunst- als grasvelden) natuurlijk ook een aspect, net als de aanleiding voor de blessure, de fysieke toestand van de speler etc ook aspecten zijn. Het is helaas nog niet mogelijk om exact dezelfde situatie na te bootsen met als enige verschil een andere ondergrond.

Dat gezegd hebbend, is het wel een onderzoek en altijd nog beter dan de vermoedens zoals velen die hier uitspreken en als feit de wereld inslingeren. Velen hebben een aversie tegen kunstgras die gebaseerd is op gevoelens en perceptie maar proberen dat te rechtvaardigen middels stellingen dat je op kunstgras veel meer kans op een blessure hebt. Wetenschappelijk is dat niet aangetoond en ook het aantal knieblessures dat Zwolle nu heeft, zegt helemaal niets. Dat kan ook aan andere aspecten liggen.

Ik heb overigens ook ergens een onderzoek gelezen waarin de vergelijking werd gemaakt tussen de aard van de blessures en daar zag je wel een verschil tussen kunstgras en normaal gras.

2 november 2016 om 14:16

Ik kom net dit nog tegen:

Professor Backx zag inderdaad geen verschil in het totale aantal blessures dat wordt opgelopen op kunstgras in vergelijking met natuurgras.

En hij is niet de enige die zich hier mee bezighield. Experts buigen zich al jaren over de relatie tussen kunstgras, dat ondertussen toe is aan zijn derde generatie, en blessures in topsport. Een van hen is Jan Ekstrand, sportarts, voormalig teamdokter van het Zweedse nationale team, en momenteel vice-voorzitter van de medische commissie van de Europese voetbalbond (uefa). Hij bestudeerde enkele jaren geleden de impact van de ondergrond van het speelveld op blessures. De Zweed onderzocht 767 professionele voetballers van twintig teams, waaronder eredivisieclub Heracles, die zijn thuiswedstrijden speelt op kunstgras. Hij concludeerde dat het risico op blessures hetzelfde is op kunstgras als op natuurlijk gras.

Ekstrand: „het aantal blessures blijft gelijk. De aard van het letsel verschilt wã©l licht: op kunstgras heb je minder spierblessures en iets meer enkelblessures. De artificiã«le ondergrond heeft een slechte naam bij trainers en spelers, maar dat is gebaseerd op de ervaring met de eerste generatie velden. Met de tijd zal de weerstand verminderen.”

Uit onderzoek in Noorwegen, waar 60 procent van de voetbalclubs uit de eerste divisie op kunstgras speelt, blijkt eenzelfde beeld. En ook in andere sporten, zoals American football, werd na onderzoek geconcludeerd: er is geen toename van blessures door spelen op kunstgras. Wel stelt ook Backx dat er een verschil is in het type kwetsuren dat spelers oplopen op kunstgras. Zij krijgen relatief meer te maken met enkelblessures, en minder met bovenbeenblessures. Het aantal opgelopen knieblessures blijft dan weer gelijk op beide ondergronden. Significante verschillen werden niet vastgesteld.

Altijd een prima verdediger geweest. Niet goed genoeg voor de top of suptop maar wel voor provincies clubs. Ik ben benieuwd wat hij in de toekomst gaat doen. Lijkt me een prima jongen om er bij te hebben in functie bij Heracles.

Ben nooit fan van hem geweest bij nec, maar was toch een goede prof en een mooie carriere gehad. Veel te jong om te stoppen helaas!

2 november 2016 om 13:03

Veel te jong valt ook wel mee, hij had max nog een jaar gehad waarschijnlijk. Maar wel een goede prof en mooie carriere ja.

2 november 2016 om 13:20

Waarom? Speelde vorig jaar nog top bij heracles, dan kan je echt nog wel 3 jaar bij minimaal een degradant spelen.

Erg jammer.
Nuttige verdediger die ons vorig jaar richting Europa heeft geholpen.

Gelukkig valt hij niet in een zwart gat met een sportwinkel in Nijverdal

2 november 2016 om 21:52

Ik vond hem zeker in zijn tijd bij sc Heerenveen een goeie verdediger. Net tekort voor de top maar hij haalde altijd een voldoende en had een hoge ondergrens.
Jammer dat hij nu zo abrupt moet stoppen. Met een slechte knie is kunstgras ook niet best.

Op en top profspeler!
Goed werk geleverd voor mijn clubje NEC! Succes in de toekomst!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren