Weer alarmfase één voor De Boer na nieuwe nederlaag

Zondag, 30 oktober 2016 om 22:36Dominic Mostert • Laatste update: 22:46

Frank de Boer moet opnieuw vrezen voor zijn baan. De trainer van Internazionale hoopte het ergste achter de rug te hebben, maar zondagavond ging het weer mis: Sampdoria was met 1-0 te sterk voor de dolende Milanezen. Door de verliespartij evenaart De Boer het negatieve clubrecord van het seizoen 2011/12, toen Inter ook vijf keer verloor in de eerste elf wedstrijden van het seizoen.

/

Zodoende mag de oefenmeester zich weer voorbereiden op venijnige kritiek op de voorpagina's van de Italiaanse sportkranten. De Boer redde zijn hachje midweeks met een zwaarbevochten 2-1 zege op Torino, nadat de drie duels daarvoor uitmondden in een nederlaag. De supporters hoopten dat het lek boven was; in het Stadio Luigi Ferraris bleek het tegendeel. Sampdoria, dat in de voorgaande zeven seizoenen slechts één keer van Inter wist te winnen, kwam een stuk feller uit de startblokken. Het resulteerde in enkele mogelijkheden, onder meer voor Fabio Quagliarella.

Inter leek de storm echter te overleven. De ploeg van De Boer kwam zelf ook meermaals gevaarlijk voor de dag. Gaandeweg de eerste helft ontspon zich een wedstrijd met een moordend tempo, waarin beide teams messcherpe counters lanceerden. Zowel Sampdoria als Inter trof het aluminium: namens de thuisploeg raakte voormalig NEC'er Édgar Barreto de paal met een acrobatische poging, terwijl Marcelo Brozovic aan de overzijde vanaf een meter of negen op de lat vuurde. Op slag van rust was het alsnog raak en Quagliarella was de gevierde man.

/

Sampdoria combineerde in het strafschopgebied door de Milanese defensie en de aanval werd in de verre hoek afgerond door de aanvaller. De bezoekers waren vastberaden om na rust iets aan de achterstand te doen. Éder was al gauw dichtbij, maar zijn schot zeilde over. Mauro Icardi, terug op het oude nest bij Sampdoria, verprutste de grootste kans om de score in evenwicht te brengen. De aanvaller was tegen Torino nog de grote verlosser, maar kopte ditmaal rakelings over vanuit het vijfmetergebied. Het zat Inter ook niet mee, daar Rodrigo Palacio in blessuretijd de lat raakte en de bal vervolgens van de lijn werd gehaald. Door de nederlaag komen Sampdoria en Inter op gelijke hoogte te staan. Ze delen de elfde plek, met ieder veertien punten uit de eerste elf duels.


Poll

Staat Frank de Boer volgende week nog aan het roer bij Internazionale?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door zanetti44)

De boer denkt als een verdedigende middenvelder.

30 oktober 2016 om 23:06

Wat bedoel je daarmee?

31 oktober 2016 om 01:08

Goeie omschrijving. Hij lijkt alleen maar aandacht te besteden aan balbezit, geen balverlies, goed staan achterin. Het aanvalsspel is pover.

31 oktober 2016 om 07:04

Maar dan nog. Vandaag verliezen ze puur en alleen op felheid. Uiteraard is dit een taak van de coach maar er mag toch ook wel iets vanuit de spelers zelf komen, toch? Echt ongelofelijk lamlendig, dit teampje.

31 oktober 2016 om 07:35

Helemaal mee eens. Hoop dat hij de tijd krijgt tot de winterstop zodat hij een paar jonge gemotiveerd spelers kan toevoegen en de oude ongemotiveerde eruit kan gooien.

Heb alleen de laatste 15 minuten gezien, maar wat een slecht voetbal was dat .. Gun de Boer een leuke tijd in Italië, maar ben bang dat dat maar van korte duur zal zijn.

30 oktober 2016 om 23:02

Oh en welke coach maakt van dit geweldige Inter de goedgeoliede machine dan? De Boer is gewoon in een zinkend schip gestapt. Dat heeft niets met zijn ego te maken. Het feit dat jij iemand geen succes gunt is ook wel een tikje triest.

30 oktober 2016 om 23:08

Diego Simeone heeft zijn contract niet verlengd bij Atlã©tico Madrid en was oud speler van Inter Milan....

30 oktober 2016 om 23:29

Eén ding heeft de Boer goed gedaan bij Ajax, ze een paar keer kampioen gemaakt. Maar het voetbal? Dat was echt niet om aan te gluren. Ajax speelt nu al veel frisser onder Bosz, terwijl dit ook nog veel beter kan. De Boer is gewoon een beperkte en stugge trainer die alleen zijn eigen visie nastreeft. Met dit inter kan je gewoon geen 4-3-3 gaan spelen, dat is toch duidelijk? De enige die dat zelf niet begrijpt is Frank. Ik hoop echt dat hij nooit weer bij Ajax terug komt want hij spreekt mij totaal niet aan met zijn chagrijnige kop en saaie voetbal.

31 oktober 2016 om 00:12

Ik kijk zelden serie A maar met Perisic en Candreva hebben ze toch sterke buitenspelers? Perisic speelde op het EK nog zo sterk op links.

31 oktober 2016 om 07:34

Ik neem aan dat Frank zich eerst goed verdiept heeft in de club, voodat hij eraan begon. Als het een zinkend schip is wat jij beweerd, dan heeft Frank het niet goed ingeschat. Ik denk meer dat Frank nog veel moet leren als coach, wat ook niet vreemd is, als je nog maar 1 club hebt getrained.

31 oktober 2016 om 09:02

Haha waar heb ik gezegd dat ik hem geen succes gun?

31 oktober 2016 om 13:15

Met Inter moet je gewoon 3-5-2 spelen, dat doen ze al jaren.

30 oktober 2016 om 23:24

Ajax heeft hij ook nooit goed laten voetballen. Vier keer kampioen was geweldig maar het extreem zwakke voetbal en de matige Europese resultaten blijven ook hangen. Desondanks gun ik hem alle succes. Het is een fijne, vriendelijke en gepassioneerde vent en ben dan ook wel benieuwd waarom jij het hem niet gunt?! Zit er oud zeer?? Stelde die je favoriete speler niet op?

30 oktober 2016 om 23:35

De eerste 2,5 jaar speelde Ajax gewoon vrij goed voetbal, alleen toen Eriksen en Alderweireld weggingen werd het een stuk minder, die laatste 3 waren niet goed, maar die 2,5 jaar daarvoor juist wel.

30 oktober 2016 om 23:45

Maar net wat je goed vind. Ik heb geen enkel kampioenschap verdiend gevonden. Wel omdat je de beste van Nederland was. Maar niet omdat geen enkel jaar Ajax speelde als een kampioen. Ik herinner me het als saai, voorspelbaar en traag. De echt goede wedstrijden zijn om twee handen te tellen. En dan is het gewoon zwak.

31 oktober 2016 om 06:49

Nee dat vond ik niet. Hij maakt zijn elftal zeer verdedigend met veel gericht op balbezit en werken aan "meeverdedigen". Hij stelt alle spelers op die kan verdedigen.

gewoon zo ontzettend boos. inter speelt zo afschuwelijk slecht dit seizoen. het doet gewoon pijn aan je ogen. allemaal de schuld van het klote beleid dat inter amper vooruit heeft geholpen afgelopen jaren. de fans die naar inter kijken elke week verdienen wel iets beter.

30 oktober 2016 om 22:52

Heb het gevoel dat de spelers De Boer niet zo serieus nemen. En het is echt niet zo dat Inter kwaliteit tekort komt want dat is echt niet zo. Ze hebben een sterke defensie, creatieve spelers en een goede spits. Het klikt op de een of andere manier niet tussen Frank en de groep.

30 oktober 2016 om 23:04

de defensie is juist een probleem. de linker -en rechterflank zijn bezet door matige spelers of spelers die heel wisselvallig zijn. en centraal is murillo uit vorm en op de bank hebben we nog de 'geweldige' ranocchia.

30 oktober 2016 om 22:55

Ik weet niet helemaal wat je bedoel met beleid, daar weet jij waarschijnlijk meer over dan ik, maar sinds de overname van Thorir is de selectie wel behoorlijk versterkt. Het enige wat je hem kwalijk kan nemen is dat ze Kovacic hebben verkocht, maar ik snap wel dat het moeilijk is om hem bij Inter te houden als Real voor hem langs komt.

Denk dat dit de laatste wedstrijd van De Boer was. Mensen kunnen dan we roepen dat hij laat in de voorbereiding kwam, maar na 11 wedstrijden is er nog steeds geen verbetering. Als dit zo door blijft gaan mogen ze Bij Inter blij zijn als ze aan het eind van het seizoen in de top 1 staan, terwijl ze een selectie hebben die voor de top 3 moet spelen.

30 oktober 2016 om 23:01

er zijn ook slechte beslissingen genomen afgelopen jaren. kondogbia halen wat uiteindelijk ten koste ging van kovacic zoals je al zegt. ook spelers als melo halen en de slechte laten blijven en ze zelfs een contractverlening aanbieden. daarnaast had mancini al aan het einde van vorig seizoen moeten worden ontslagen. iedereen zag dat zijn speelstijl niet deugde en er werd in de 2e seizoenshelft ondermaats gepresteerd.

30 oktober 2016 om 23:31

Ik vind dat de selectie van inter helemaal niet behoorlijk versterkt is. Denk je echt dat er momenteel een topselectie staat?

31 oktober 2016 om 00:28

Melo is het oogappeltje van Mancini dus vind ik het wel begrijpelijk dat Inter hem heeft gehaald. Ik zie het juist als iets positiefs dat trainers de spelers krijgen die ze willen. En Kovacic was voor de komst van Kondogbia al geen basis speler en Kondogbia is in zijn Monaco vorm wel beter dan Kovacic. Als hij zijn vorm terug krijgt kan hij een van de beste spelers worden bij Inter. Inter moet een coach nemen die de Italiaanse competitie kent, want met de Boer heb ik het idee dat hij totaal niks weet over Italiaans voetbal. Ook gewoon lekker overstappen naar
3-5-2 en gaan counteren met snelle spelers als Eder en Candreva

Handanovic
Ranocchia
MIranda
Murillo
Candreva
Medel
Kondogbia
Santon
Perisic
Icardi
Eder
31 oktober 2016 om 23:34

ranocchia is slecht dus absoluut niet. medel kan daar beter spelen. verder is kondogbia ook niet erg goed bij inter dus die kan ik missen. perisic is daarnaast geen 10 dus zet hem aub links.

Tja wat moet je hier op zeggen. Inter is gewoon helemaal geen team met een matige verdediging. Inter moet inderdaad veel beter maar een Blanc, Bielsa of Reja lossen dit ook niet op. Die moeten in de winter gewoon 3 verdedigers erbij kopen om mee te kunnen doen in de top 6. Ben wel benieuwd waar de italiaanse media morgen mee komt. Het enige wat je de Boer kan verwijten is dat hij niet alles dicht timmert maarja zo zit de Boer niet in mekaar.

Triest, Inter hoort gewoon om het kampioenschap mee te doen en staat nu al op een zulke grote achterstand dat het dit seizoen een illusie lijkt om nog kampioen te worden... Hopelijk komt het dit seizoen nog goed met deze schitterende ooit zo machtige club en in 2010 nog Champions League winnaar

Inter straalt moedeloosheid af. Spelers werken wel hard maar er is geen samenhang en geen rust in balbezit. Voorzetten kwamen niet aan en men was wederom niet klinisch genoeg met kansen: Icardi die voor lege doel mist, Brozovic die op de lat schiet of bal dat net niet over de lijn gaat. Heel frustrerend en dat lees je op de gezichten van de spelers af. Het is niet zo dat Sampdoria zo sterk was maar inter die dramatisch was. Ik weet niet hoe De Boer dit zooitje ongeregeld aan voetballen kan krijgen. Het is zo wisselvallig.

Denk dat Frank toch maar een andere speelwijze moet gaan toepassen.
Tuurlijk het kan nog goed gaan met deze speelwijze/tactiek maar als het niet gauw beter gaat moet hij wel serieus gaan nadenken. (moet hij nu ook al)

Vind het als Milan fan heel jammer dat het zo slecht gaat bij Inter. Hoop echt weer op de tijden dat Inter vs Milan om de titel strijdt maar ben bang dat het Frank niet gaat lukken. De selectie is toch echt top 3 waardig maar zoals ook al bij Ajax duidelijk was mist De boer duidelijk tactisch inzicht en een 'plan B' kunnen bedenken als het niet loopt.

30 oktober 2016 om 23:05

als het zo doorgaat zal milan het op 20 november niet moeilijk hebben met inter. het ziet er echt dramatisch uit bij inter.

30 oktober 2016 om 23:07

Hopelijk is De Boer dan nog steeds de coach daar.

30 oktober 2016 om 23:32

Win je dan als Milanista liever van een sterk Inter met veel passie en inzet of van 1 spelers die als verloren kippen rond rennen op het veld

Het was echt een afschuwelijk slechte wedstrijd ook. Er lijkt geen idee achter te zitten. Bal naar voren rammen zonder reden. Aannames die van de voet springen. Zij lijken zowel technisch als tactisch tekort te komen. Dit lijkt niet te repareren, zeker het technische gedeelte niet...

31 oktober 2016 om 01:11

Toch is dat de taak van de trainer. Die moet een spelwijze overbrengen op zn spelers, een strijdplan. En die spelers zijn nou ook weer niet zo slecht dat ze dat niet kunnen uitvoeren.

Heel makkelijk achteraf praten dit, maar ik heb eigenlijk nooit vertrouwen gehad in de overstap van De Boer naar Inter. Op een ongelukkig moment ingestapt (daarmee doel ik op de zeer korte seizoensvoorbereiding), en ondanks enkele grote namen en aankopen lijkt het team nog los zand.

pfff wat valt er eigenlijk te vertellen. Het is weer ouderwets lijden als Interista. Wiens schuld is het, de Boer, de spelers??? Het is iig gebrek aan vertrouwen en het zit inter ook niet mee en we missen open kansen, bal op de lat. Ik vind sowieso dat de Boer de kans moet krijgen om in ieder geval wat op te bouwen want lukraak trainers ontslaan daar schiet niemand mee op en de Boer probeert tenminste een visie te hebben itt Mancini

Dat Icardi zulke opgelegde kansen mist kan de Boer niet zoveel aan doen.

De Boer bevestigt wat ik altijd zei en dacht. Het is een lichtgewicht. Leuk en aardig voor jonkies bij Ajax die aan zijn lippen hangen maar totaal ongeschikt als coach voor in de top. Hij kan nooit met spelers omgaan die wat terugzeggen en tactisch heeft hij nooit indruk op mij gemaakt. Als je altijd hetzelfde spelletje speelt met Ajax, ook tegen Madrid en Barca dan laat je mij niet echt zien wat je over meerdere ideeã«n beschikt.

Het is ook grappig om te zien wanneer een Nederlandse coach het slecht doet in het buitenland het altijd aan de buitenlandse club ligt en nooit aan de Nederlandse coach zelf. Wanneer de coach het wel goed doet dan ligt het nooit aan die club maar wel aan die coach.

Wij vinden Co Adriaanse ook een topcoach in Nederland. Internationaal gezien hebben ze geen idee over wie je het hebt. Misschien overschatten we onze coaches een beetje. Tel eens even hoeveel Nederlandse coaches buitenlandse topclubs coachen of op z'n minst succesvolle subtoppers.

31 oktober 2016 om 00:08

Frank de Boer straalt in alles Louis van Gaal uit en heeft geen idee hoe hij met culturen moet omgaan zoals een Guus Hiddink of Dick Advocaat. Ik kan me voorstellen dat de selectie van Inter zijn autoritaire gedrag niet serieus nemen. De Boer heeft wel een bepaalde visie voor ogen die bij sommige clubs goed kunnen aanslaan, alleen werkt zijn aanpak gewoon niet bij dit Inter. Dit Inter heeft Simeone nodig en De Boer zou een goede trainer kunnen zijn voor een Bundesliga club. Hij heeft bij Ajax immers laten zien dat zijn methodes ook prijzen opleveren.

31 oktober 2016 om 19:32

Misschien zou De Boer wel aarden bij een Swansea of een laagvlieger in de Bundesliga. Verder is er een verschil met Van Gaal. Van Gaal is op tactisch gebied zoveel sterker dan De Boer. Ik heb Van Gaal zovaak meesterlijke wissels zien maken. De Boer heeft er meer eeen handje van om spelers op hun verkeerde positie op te stellen waarbij zij nog slechter gaan spelen. Denk aan een Theo Jansen of een Duarte.

31 oktober 2016 om 01:13

De laatste jaren is het inderdaad alleen Koeman die indruk maakt bij buitenlandse clubs. Meer niet.

31 oktober 2016 om 08:22

Ik denk dat jij vergeet dat als je ergens slecht presteert je niet meteen een slechte coach bent ?
Of vind/vond je Louis v Gaal Guus Hiddink Johan Cruijff Leo Beenhakker bijvoorbeeld ook lichtgewichten, allemaal grote trainers ook internationaal en allemaal ontslagen bij topclubs sommige meermaals.

Het feit dat Frank met Ajax hetzelfde speelde tegen Barca als tegen Heracles heeft niets met gebrek aan ideeen te maken, je snapt toch zelf wel dat je kansloos ben in principe.
Je kan dan gaan achteruitlopen maar dat gaat je niet redden, je kan ook met bluf en lef gaan spelen hopende op onderschatting aan hun kant en een topdag aan jou kant.

Ajax haalde zo dus ook resultaat tegen Barca, City, United, Lyonen Milan en had ook van Real gewonnen als die twee glaszuivere goals niet werden afgekeurd.

Of hij met spelers kan omgaan die wat terugzeggen weet jij en ik niet, maar je doelt waarschijnlijk op "de grote' EL Ham, die een enorme arogantie heeft en nergens maar dan ook nergens op vergelijkbaar op hoger niveau iets heeft laten zien.
Beetje vreemd om daar maar steeds de Boer van te beschuldigen terwijl EL Ham toch steeds heeft bewezen dat de Boer gelijk had dor hem te passeren.

De Boer lijkt een beetje ten onder te gaan door zijn succes bij Ajax. 4x kampioen in 5 jaar. Dat is natuurlijk een prachtig CV. Maar men lijkt te vergeten dat:
1) Ajax de grootste club is in Nederland met het meeste geld. Kampioen worden met Ajax is normaal en niks bijzonders in die zin.
2) De Boer heeft in zijn eerste seizoenen tot twee keer toe een gigantisch achterstand moeten goed maken. Dat zou iets moeten zeggen als je een trainer binnen haalt.
3) Die inhaalslag viel in beide gevallen samen met de nodige blessures in de vaste selectie. Dat roept de vroeg op of die kampioenschappen tactisch inzicht van de Boer waren of toeval treffers.

Nu, ik ben best fan van de Boer, maar net als zo vaak in NL wordt er snel een enorme hype gecreã«erd. Zijn prestatie bij Ajax is noemenswaardig maar niks onnatuurlijks. Wat dat betreft zijn er trainers die grotere wonderen hebben verricht zoals een Ron Janssen bijvoorbeeld.

De Boer is gewoon een middelmatige coach die volledig gefixeert is op het lijden van zo min mogelijk balverlies en verder weinig inzicht lijkt te hebben in hoe je een ploeg goed laat aanvallen. Getuige de vier jaar volstrekt inspiratieloos Ajax.

Daarom zeg ik countervoetbal moet je goed kunnen uitvoeren en dat je gelijk de bal inpasst naar je medespeler waar je tegenstander zich bevindt en de aansluiting moet vergaren en dat is bij inter ver te zoeken dit jaar.

Even een vraagje, is Perisic ook zo goed als die bij Kroatie is?

Italiaanse media melden al dat dit de druppel is een De Boer ontslagen gaat worden. Ze hebben ook al een opvolger klaar staan; Laurent Blanc.

31 oktober 2016 om 08:14

Goede opvolger en heeft bij PSG al met grote ego's gewerkt.

Gazetta en Corriere dello Sport schrijven dat het avontuur van De Boer bij Inter voorbij is. Nu kan dat ook mediaspeculatie zijn. F. De Boer zal wel een geschiktere bondscoach zijn dan die verschrikkelijke Blind.

Oei, vrees dat de Boer nu echt moet gaan vrezen voor zijn baan, je krijgt zo weinig tijd in Italie en ze doen het gewoon niet goed, ondanks die overwinning op Juventus.
Gok dat hij binnenkort kan vertrekken, wel zonde, maar ja ze willen resultaten bij Inter, al vraag ik me af of dit op korte termijn gaat lukken, ook met een andere trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1023 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan4917
3.Juventus4625
4.AS Roma4412
5.Atalanta4322
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
L. MartínezAanvaller2313
R. LukakuAanvaller2217
I. PerišićMiddenvelder212
A. VidalMiddenvelder201
A. BastoniVerdediger200
R. GagliardiniMiddenvelder182
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

183 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2020- Nederland
2018-2020 Atlanta United
2017-2017 Crystal Palace
2016-2016 Internazionale
2010-2016 Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zou niet weten waarom De Boer hem niet naar het EK zou meenemen’

Theo Janssen laat alvast zijn licht schijnen over de definitieve EK-selectie die Frank de Boer waarschijnlijk in mei wereldkundig zal maken. De analist vindt dat Noa Lang vanwege zijn uitmuntende prestaties...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren