Celta de Vigo blameert zich na geweldige start in krankzinnig duel

Celta de Vigo heeft vier dagen voor de Europa League-return tegen Ajax averij opgelopen in LaLiga. Het team van Eduardo Berizzo stond na een kwart wedstrijd spelen met 0-3 voor tegen Las Palmas, maar het werd toch nog gelijk op de Canarische Eilanden. Celta de Vigo staat nu op de negende plaats.

De bezoekers uit Galicië kenden een droomstart, want na zes minuten knalde Daniel Wass een vrije trap tegen de touwen. Sinds de start van het seizoen 2013/14 scoorden van alle spelers uit de vijf traditionele topcompetities enkel Hakan Calhanoglu, Lionel Messi en Miralem Pjanic vaker uit een directe vrije trap dan Wass. Iago Aspas maakte er met een dubbelslag vervolgens 0-3 van en dus leek Celta de schaapjes wel op het droge te hebben.

De blauwhemden, die voor het eerst sinds 1996 (Rayo Vallecano, 1-3) in de eerste helft van een LaLiga-uitwedstrijd drie keer scoorden, gaven de zege echter nog helemaal uit handen. Pedro Bigas kopte raak uit een vrije trap waarna Jonathan Viera vanaf elf meter de aansluitingstreffer maakte. Sergi Gómez veroorzaakte de strafschop en werd met rood van het veld gestuurd. Kevin-Prince Boateng tekende vervolgens met een intikker voor de 3-3.