Willem II zegeviert weer eens in eigen huis en vermijdt negatief record

Willem II heeft zaterdagavond na dertien niet gewonnen thuisduels eindelijk weer eens drie punten gepakt in het Koning Willem II Stadion. De Tilburgers, die bij veertien thuiswedstrijden zonder zege een nieuwe negatief clubrecord zouden vestigen, waren met 2-1 te sterk voor FC Groningen. De thuisploeg stijgt door de zege maar liefst vijf plaatsen op de ranglijst en doet de rode lantaarn over aan Roda JC Kerkrade.

/

Willem II en FC Groningen schotelden de fans in Tilburg een vermakelijk eerste half uur voor, waarin het spelbeeld op en neer vloog. De bezoekers openden de beschietingen via Tom van Weert, die net naast schoot, en een bal op de lat van Semir Memisevic. De thuisploeg trof een minuut later ook het houtwerk, toen Sergio Padt een schot van Funsu Ojo net op de paal wist te tikken.

Hans Hateboer redde zijn ploeg even later door een schot van Bartolomew Ogbeche van de lijn af te halen. Na die enerverende openingsfase trok Willem II meer het initiatief naar zich toe, al leidde dat op een knappe volley van Jordy Croux na verder niet tot grote kansen. Die inspanningen in de eerste helft leken na rust even hun tol te eisen, want beide ploegen begonnen bedeesd aan het tweede bedrijf.

/

Willem II gaf met nog een half uur te gaan echter weer gas bij en Ogbeche’s schot over de lat was het slotstuk van een veelbelovende aanval. Een actie van Croux brak de wedstrijd even later toch open: zijn voorzet werd in twee instanties door Thom Haye achter Padt gewerkt. Groningen kwam nog geen tien minuten later via Mimoun Mahi langszij, maar moest met nog vijf minuten te gaan toch de winnende toestaan. Ogbeche was attent bij een rebound en kon de bal simpel langs Padt tikken.

Vind jij dat Willem II de zege verdiende?

1
2

Met dank aan Bas Nijhuis de slechtste en onbetrouwbaarste scheidsrechter van Nederland. Aanvaller valt keeper aan, zet zijn kont in de keeper, gaat niet voor de bal. Waardoor Willem2 de rebound binnen kon werken.

29 oktober 2016 om 20:41

Alsof ze anders niet verdiend hadden om te verliezen..

29 oktober 2016 om 20:44

Wat heeft dat er mee te maken?

29 oktober 2016 om 20:45

Het is onbelangrijk of het verdiend is als er gewoon een arbitrale fout word gemaakt.

Maakte inderdaad aan beide kanten fouten. Al was hij niet zo slecht als wiedemeijer vorige week. Nlse scheidsrechters zijn drama op een enkeling na.

On: verdiende overwinning. Willem II had licht de overhand op Groningen.

Noem eens een situatie waarbij Willem II werd benadeeld dan?

29 oktober 2016 om 20:58

Bijna alle kleine overtredingen van groningen mocht er door gevoetbald worden bij Willem II werd er elke keer gefloten.

29 oktober 2016 om 21:23

Vooral die overtreding waarna Hateboer voordeel had moeten krijgen zeker?

29 oktober 2016 om 21:33

Dat was een fout idd maar er werd wel voor jullie gefloten

29 oktober 2016 om 22:29

Op het moment dat het niet moest inderdaad

Faber out! Dit is het slechtste Groningen van de laatste 10 jaar.
Scheids wederom dramatisch maar we kennen ook niks anders dit seizoen.
Gefeliciteerd Willem II supporters

29 oktober 2016 om 20:59

Dank je. Jullie zitten precies in hetzelfde schuitje als ons. Altijd zuur om zo in de laatste minuten te verliezen. Hier was de opluchting nou echt groot. Eindelijk weer eens een overwinning.

Ongelooflijk hoe klein de verschillen onderin zijn, mede doordat ploegen als Groningen en PEC er nog niet veel van bakken.

Mooie club, mooi stadion, ik hoop dat ze erin blijven. Net als Sparta.

29 oktober 2016 om 23:59

Ik ook horen ook allebei in de eredivisie thuis.

Dus weer een negatieve rol van Nijhuis bij een wedstrijd van Groningen. Lijkt me geen toeval meer.

Ik denk dat het management en de supportersvereniging van Groningen aan de Knvb moeten voorstellen dat Nijhuis maar geen wedstrijd van Groningen meer moet fluiten. Er is sprake van een patroon.

Terechte zege van Willem II hadden de meeste groten kansen. Dit geeft ze denk ik wel vertouwen voor de rest van de wedstrijden.

Padt ging gewoon in de fout.

Geen overtreding?

30 oktober 2016 om 09:19

Een lichte, maar die keeper had dat makkelijk moeten kunnen verwerken. Het is geen zaalvoetbal he. Het is en blijft een contact sport.

Groningen speelde bij vlagen toch aardig voetbal. De beste kansen waren idd de 1e helft voor Willem II, maar Groningen werd toch echt een glaszuivere penalty onthouden. Ook waren er verder discutabele momenten waar Groningen zwaar benadeeld werd, zoals bij de 2-1 en het vlak voor tijd geen voordeel krijgen na een overtreding. Ook erg vreemd dat bijvoorbeeld Falkenburg niet bedtraft werd na 2 geniepe overtredingen. Maar al die dingen zijn voor ons al lang geen verrassing meer als dhr Nijhuis fluit.

Er moet weer een zondaar gezocht worden bij Groningen.

29 oktober 2016 om 22:52

Nee hoor, Groningen is niet best, dat realiseren wij ons wel terdege. Maar op zulke belangrijke momenten mag je wel een objectieve arbitrage verwachten.

Lekker om weer eens met een glimlach naar huis te gaan. Ik kan me de groningen supporters goed voorstellen; penaltie Lachmann raakt geen bal maar de enkels. Krijg je een andere wedstrijd. Ik vond de goal van ons geen overtreding, als je goed kijkt naar de beelden zie je dat het een fout is van de keeper.

Scheids zat er 1x goed naast en dat was bij de penalty, leek me overduidelijk. De 2-1 vond ik, net als Padt zelf, geen overtreding. Wel lekker om eindelijk weer eens een overwinning te kunnen vieren.

Duidelijk hinderen van de keeper in het 5 meter gebied (waarvoor nog steeds geldt dat de keeper daarin beschermd is) zonder de bedoeling de bal te spelen waardoor Padt de bal niet goedd kan verwerken. Overduidelijk een overtreding! Gewoon kwestie van de spelregels toepassen.

Even ter herinnering laatste 2 wedstrijden waarin Nijhuis Groningen fluit.

PSV uit. Onterechte rode kaart, onterechte penalty tegen en zonder enige reden 8 minuten extra tijd bijgetrokken.
Willem 2 uit.100 procent penalty niet gegeven en ten onrechte doelpunt toegekend.

Twente supporter Nijhuis maar even niet meer Groningen meer fluiten.

30 oktober 2016 om 10:50

Padt zelf vond het een fout van hem dus snap niet dat jullie het dan wel een overtreding vinden. Ja er werd geblunderd maar op dat moment niet door de scheids.