Dortmund weet Kohlenpott-derby ondanks overwicht na rust niet te winnen

Borussia Dortmund slaagde er de afgelopen drie Bundesliga-wedstrijden niet in om te winnen en zaterdagavond is nummer vier daar bij gekomen. Aartsrivaal Schalke 04 overdonderde de thuisploeg in de eerste helft, maar kwam nauwelijks tot kansen. Dortmund presteerde in de tweede helft veel beter, al liet het ook een aantal flinke mogelijkheden onbenut. Die Borussen melden zich door de 0-0 wel in de top vijf, terwijl Schalke net boven de degradatiezone blijft zweven.

/

Ieder jaar is de derby tussen de twee aartsrivalen een beladen aangelegenheid en dat was zaterdagavond niet anders. Schalke klapte er in het Signal Iduna Park vol op en de thuisploeg had de gehele eerste helft moeite om onder de druk vandaan te voetballen. Dat Dortmund er in de eerste 45 minuten niet in slaagde een enkel schot op het doel van Ralf Fahrmann te lossen, spreekt boekdelen.

Schalke was aan de andere kant overigens niet veel gevaarlijker, al gingen zij wel als morele winnaar de rust in. Franco Di Santo was na een kwartier spelen nog het dichtst bij een openingstreffer, maar zijn schot smoorde in een woud van benen. De rust, of een donderpreek van Thomas Tuchel, deed Dortmund duidelijk goed, want de thuisploeg kwam veel beter de kleedkamer uit. Christian Pulisic kopte na een kleine tien minuten spelen een voorzet van Lukasz Piszcek door, waarna Ousmane Dembélé van dicht bij de lat trof.

/

Die Borussen bleven daarna aandringen en Felix Passlack zag zijn poging van afstand net over de lat verdwijnen. Met nog twintig minuten te gaan moest Fahrmann na een knappe aanval van Dortmund ingrijpen bij een poging van Mario Götze, terwijl hij even later definitief geklopt leek. Hij kreeg op de lijn echter hulp van Sead Kolasinac, die Pulisic net de pas af kon snijden. Pierre-Emerick Aubameyang liet zich tien minuten voor tijd voor het eerst zien, maar zijn volley na een slim wippertje van Götze ging naast.

Vind jij een 0-0 gelijkspel de terechte uitslag?