‘Iedereen probeert die van ons af te pakken, zowel Ajax als Feyenoord’

Vrijdag, 28 oktober 2016 om 07:30Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:23

PSV verkeert de laatste weken niet in de allergrootste vorm. De ploeg van Phillip Cocu staat momenteel vierde in de Eredivisie, met zeven punten minder dan Feyenoord. De Eindhovense club werd afgelopen week bovendien in de KNVB Beker geëlimineerd. Een overwinning in het uitduel met Vitesse, zaterdag, is dan ook het devies.

/

De selectie van PSV zat donderdag bijeen om de gang van zaken te bespreken. "Alles moet beter. Ik denk dat iedereen weet en beseft wat er bij PSV nodig is om kampioen te worden, die titel van twee seizoenen te verdedigen", zo vertelt Willems via de officiële kanalen van PSV.

Willems weet dat PSV het tegen Vitesse op basis van de laatste wedstrijden niet makkelijk zal hebben. "Maar ik denk dat met onze kwaliteiten en het team dat wij hebben, we wel een kans maken", zo vervolgt de linkerverdediger. "We verdedigen een titel van twee seizoenen en iedereen probeert die van ons af te pakken. Zowel Ajax als Feyenoord en natuurlijk de anderen. Dus die zal je met alle wilskracht moeten verdedigen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door onelovechris)

Daar schort het nu net aan.... wilskracht en inzet.....

28 oktober 2016 om 07:45

Kansen afmaken daar schort het aan.

28 oktober 2016 om 07:55

Teamspirit daar schort het aan..

28 oktober 2016 om 12:33

Nou inderdaad. Hij doet net alsof iedereen de wedstrijd tegen PSV als de match van het jaar beschouwd.

Onzin, PSV laat het zelf liggen.

Tja soms word er wat anders van je verwacht dan en zal het op kracht en wilskracht moeten maar dat blijkt ook niet te lukken.

ook mag je van cocu aanrekenen dat hij aan sommige spelers veel te veel vertrouwen blijft geven.
Een de Jong is niet heilig als hij in vorm is en hij zijn doelpunten mee zou pakken prima.
Maar als je spits 5 wedstrijden niet brengt wat hij zou moeten mag je hem gerust een wisselen. Nu word hij niet echt getriggert iig.

Hoor hem! Als er een voetballer is die gewoon niet gefocust is, is het Willems wel. Hij voetbalt zo vrijblijvend. Zo gemakkelijk als hij zich laat passeren. Van alle spelers is hij degene die verzaakt. Bij de anderen heb ik het gevoel dat ze een dip hebben. PSV moet hem zo snel mogelijk lozen.

28 oktober 2016 om 08:30

Sinds zijn blessure presteert hij al he-le-maal niks meer. Ook totaal onbegrijpelijk dat hij wordt opgeroepen voor Oranje. Waarom niet Brenet ipv Willems?

28 oktober 2016 om 08:52

Er zijn wel bij meer spelers problemen hoor..

Guardado en in mindere mate Moreno zijn (nog) niet zo goed/bepalend als vorig seizoen. Wellicht dat bij Guardado teleurstelling meespeelt over het niet mogen meedoen aan de OS of een transfer naar de Mls.. Misschien ook niet.

Luuk de Jong zit duidelijk in een vormdip en zit niet lekker in z'n vel (ook verklaart dat z'n gedrag). Dat geldt ook voor bijv. Arias, Willems en Pereiro. Zijn ook niet in hun beste vorm.

De blessures van Hendrikx en Locadia alsmede het vertrek van een aantal ervaren wisselspelers zoals Schaars, Lestienne, Maher, Ritzmaier en de basisspelers van Ginkel en Bruma (ervaren Nederlandse spelers).

Daarnaast vallen de vervangers van Bruma en van Ginkel gewoon nog wat tegen (isimat is toch een stukje minder en Schwaab is ook nog niet zo goed gebleken).

En dan komt daarbij dat deze CL poule voor PSV toch echt een heel stuk zwaarder is dan die van vorig jaar. Bayern en Atletico is andere koek dan Wolfsburg en United.

En ondanks dat PSV vorig seizoen kampioen is geworden was dat ook niet zo overduidelijk en afgetekend als PSV het jaar daarvoor met Wijnaldum en Depay. M.a.w. zo groot is het verscil ook niet met Ajax en Feyenoord heeft gewoon goed ingekocht en is erbij gekomen als concurrent (iets wat Cocu al in de voorbereiding voor waarschuwde)..

Dus ondanks dat PSV in een vormcrisis zit en bijv. een verlies tegen Sparta voor de beker een blamage is, is het ook niet zo verrassend dat het niet zo goed als vorig jaar rond deze tijd. En dan komt dat niet eens omdat PSV zoveel slechter presteert qua punten. Wel als je kijkt naar het spelbeeld en de irritatie in de selectie (denk aan Willems, Luuk de Jong en hun reactie op het publiek) enerzijds en de toegenomen prestaties van de concurrentie (met name Feyenoord).

Ach het valt wel mee hoor zo slecht speelt PSV niet ja uit bij Sparta maar voor de rest valt het wel mee want ze creã«ren kansen genoeg waar de vorige seizoenen alles erin vloog is het nu wat minder , maar je moet je pas echt zorgen maken als je niets meer creã«ert en dat doen ze volop dus dat kom t wel weer goed hoor .

28 oktober 2016 om 10:47

Die instelling slaat helemaal nergens op en is gewoon erg zwak. Nou zie ik aan je profielfoto waarom je dat hoopt, maar laat ik het even uitleggen voor je:

Voetbal is geen jurysport. Er is geen jury die zegt "psv heeft zoveel kansen gehad. Eigenlijk verdienen ze wel een doelpunt". Nee, de bal moet in het net, en dan boeit het me niks hoeveel kansen je krijgt of niet, zolang ie er niet in gaat, telt ie niet. En de quote "dat komt wel weer goed hoor.". Weet je wat ik daar al m'n hele leven lang op zeg? 'niet vanzelf'. Uiteindelijk moeten ze er zelf voor werken. Men zegt nu al weken lang "komt wel goed", maar nog is het niet goed gekomen.

28 oktober 2016 om 11:17

Hij probeert alleen maar aan te geven dat PSV qua voetbal het niet slecht doet maar het ontbreekt aan scorend vermogen. Een Luuk de Jong in vorm of uit vorm scheelt aanzienlijk aangezien PSV het voornamelijk van hem moet hebben. De dragende spelers hebben een dip, gebeurt bij iedere club. Nu is het oa. aan Cocu om te laten zien of hij een goede trainer is ja of nee.

28 oktober 2016 om 11:17

@noudy

Het is geen instelling hoor! Sloep heeft gewoon gelijk.

Op dit niveau stapt niemand het veld op met de verkeerde instelling. Het is hun brood en voor de meeste gewoon werk.

Natuurlijk begrijp ik je teleurstelling. Dat heb ik ook als Ajax slechte resultaten behaalt. Maar wanneer de resultaten tegen vallen dan moet je kijken naar het spel. Wanneer je genoeg kansen creã«ert dan zit het wel goed. Wanneer men niet de kansen weet af te maken dan kan het een kwaliteitsprobleem zijn.

Maar PSV speelt nog met dezelfde aanvallers als vorig jaar. Dus lijkt het meer een zelfvertrouwen kwestie te zijn. Het missen van strafschoppen. Voetballes krijgen van Bayern en dan merken dat je toch niet zo goed ben als je dacht dat helpt niet. Wanneer de resultaten weer mee zit dan zal het afmaken weer een stuk makkelijker gaan. Let maar op!

28 oktober 2016 om 11:23

Tip!!!

Als ik Cocu was dan zou ik de Jong gewoon weer de strafschoppen laten nemen. Je zal zien dat zijn zelfvertrouwen groeit wanneer hij er weer eens 1 er weet in te schieten. Cocu heeft er zelf een ding van gemaakt door te nemers te wisselen. Laat je belangrijkste spelers het gewoon nemen. En ja zij kunnen wel eens missen. Nou en...

Beter dat dan dat spelers onzeker worden. Er zijn geen vaste strafschopnemers te noemen die nog nooit hebben gemist in de top.

28 oktober 2016 om 11:42

@steven West

Een speler moet toch op z'n minst de mentale weerbaarheid hebben om, wanneer ie meer strafschoppen mist dan scoort, te denken "misschien heeft Cocu wel gelijk. Nou ja, dan maar velddoelpunten scoren", in plaats van gelijk in een mental breakdown te raken. Ik begrijp wanneer spelers een strafschop hier en daar kunnen missen, maar zodra je er geen meer kan maken, heb je een serieus penalty probleem, en dat geldt niet alleen voor Luuk.

Ik denk dat het inderdaad wel een kwaliteitsprobleem zal zijn, want als ik de kansen zag in de laatste 10 minuten van PSV-Sparta. Man man man, dan had het zo 4-0 kunnen zijn. Misschien dat er dan ook een "kalmte"probleem is bij Psv, als ik zie dat ze dat soort kansen en strafschoppen niet gewoon kunnen afmaken.

28 oktober 2016 om 12:35

@noudyo

Over het algemeen is het makkelijker om een doelpunt te maken via een strafschop dan een velddoelpunt. En als je als spits het niet kan dan heb je wel een groot probleem. En de Jong kan dit heus wel. Hij mist zelfvertrouwen.

En zijn kansen missen net het doel. Het komt echt wel weer vanzelf dat de kansen er weer in gaan. Hij heeft al bewezen dat hij het kan dus waarom nu niet.

Aan Cocu om met deze speler te werken. En een spits heeft doelpunten nodig. Laat hem daarom weer de strafschoppen nemen. Altijd 50% kans!

28 oktober 2016 om 13:07

Nou, hopelijk komen de doelpunten snel, want als ik Lammers zie, dan kan De Jong met zijn huidige vorm gemakkelijk gepasseerd worden. Ik snap dat De Jong zelfvertrouwen nodig heeft, maar als supporter wil ik gewoon doelpunten zien, en die komen er niet. Al moet ik 'm wel nageven dat Luuk wel 4 assisten te paken heeft.

28 oktober 2016 om 10:55

Voor PSV is het te hopen dat ze redelijk aanhaken tot de winterstop en dat ze dan weer zo'n goede speler halen ala Van Ginkel vorig seizoen. Want ik zit momenteel de selectie te bekijken tov vorig seizoen en ik moet het dan nog maar zien of ze met deze spelers het verschil gaan maken. Kansen creeren is leuk, maar het kan ook een gebrek aan kwaliteit zijn.

* Lestienne had vorig seizoen pech ivm prive problemen, maar was gevaarlijk en had een aardig rendement met 3 goals en 10 assists in 23 wedstrijden.

* Van Ginkel 8 goals en 1 assist in 16 wedstrijden

* Locadia (geblesseerd) 12 goals en 14 assists in 42 wedstrijden

En misschien kwam Luuk de Jong met deze (betere) spelers om zich heen ook wel beter uit de verf want toen liep hij met goals assists 1 op 1. 32 goals en 12 assists in 44 wedstrijden. Nu vind ik het zoals Fox Sports afgelopen dinsdag liet zien allemaal te voorspelbaar.

28 oktober 2016 om 13:27

Klopt en zoals ik ook al zei in een eerdere post zaten vorig jaar ook veel meer ervaren spelers zoals Schaars, Maher en Isimat nog op de bank..

Dat is toch anders dan jeugdspelers bij Psv.. Bij Ajax of Feyenoord zit dat dan toch meer in de cultuur (om direct goed mee te draaien met het 1e als jeugdspeler).. PSV heeft het dan toch altijd meer van scouting moeten hebben..

Ik zou Luuk de Jong er gewoon eens uithalen en die jonge Lammers erin knallen . Die jongen schiet ze er om de havenklap in bij Jong Psv, terwijl Luuk de Jong er weinig van bakt. Kortom, er is weinig te verliezen. Het ligt er bij PSV niet aan dat ze geen kansen creã«ren, maar het afmaken ervan.

In feite klopt afpakken wel ja, maar eigenlijk hebben ze de titel afgelopen seizoen in de laatste wedstrijd ook afgepakt van Ajax. Al had Ajax dat we laan zichzelf te danken, maar kwam voor PSV wel aardig wat geluk bij kijken.
Als PSV zo doorgaat gaan ze zeker geen kampioen worden.
Een overwinning bij Vitesse is noodzakelijk, anders gaat het alleen nog maar meer rommelen binnen de selectie en bij de fans.
Het spel is wel goed, maar als je de kansen niet afmaakt heb je daar ook geen donder aan.

28 oktober 2016 om 10:33

PSV was de titelverdediger dus hoe hebben ze de titel van Ajax afgepakt precies?

28 oktober 2016 om 10:50

Niks geluk. We hebben gewoon de meeste punten gepakt dat seizoen. Punt uit. Of je nou kampioen wordt op de laatste speeldag of de 30e speelronde boeit niks, want aan het einde van de rit, hebben ze gewoon de meeste punten (of beste doelsaldo).

28 oktober 2016 om 11:15

Volgens mij konden de staf, de selectie en de supporters in Eindhoven hun geluk niet op, toen ze het in de dying seconds van het seizoen het gelukzalige bericht doorkregen, dat het ongelukkige Ajax onnozel punten had laten liggen en PSV gelukkig alsnog onverwacht de replica-schaal in ontvangst mocht nemen.

Natuurlijk is degene die na de laatste speeldag de meeste punten heeft vergaard de terechte kampioen, maar 'niks geluk', dat lijkt me iets overdreven. Altijd fijn als je het geluk aan je zijde hebt en je concurrent en de gedoodverfde titelkandidaat het de laatste wedstrijd tegen een degradatiekandidaat onvoorzien laat liggen. Geluk is toch geen vies woord of iets dergelijks?

28 oktober 2016 om 12:36

Geef gewoon eerlijk toe dat het wel geluk was.
Zou ik in geval Feyenoord ook toegeven en zou er zeker niet minder blij mee zijn.
Maar volgens mij hadden jullie zeker nooit verwacht dat Ajax bij de Graafschap punten zou laten liggen. Dus nee niet letterlijk afpakken, maar wel wegkapen op het laatste moment.
Ik heb niet gezegd dat het niet terecht was, maar wel geluk.

Dit zijn weer van die praatjes naar het publiek toe. Zij hebben een goed gesprek gehad? Want voor het gesprek hadden zij geen wilskracht om de titel te verdedigen? Tuurlijk!! Je kan het die arme jongen ook niet kwalijk nemen. Hij weet natuurlijk ook niet wat hij moet zeggen. En hij komt ook niet over als een intelligente jongen. Dus hij zegt maar iets om het PSV publiek tevreden te houden dat zij er nu echt iets aan gaan doen!!

Het gaat gewoon even niet lekker en de uitslagen zitten even niet mee. Geen van de teams in de eredivisie hebben zoveel individuele klasse dat zij makkelijk hun wedstrijden kunnen winnen. Die tijden zijn simpelweg voorbij omdat de eredivisie in zijn geheel behoorlijk achteruit is gegaan qua kwaliteit.

Wel heeft de top iets meer kwaliteit. Zij zijn nog af en toe in staat om iets van geld uit te geven. Wel moeten zij wel eerst iets verkopen voordat zij behoorlijke aankopen kunnen doen. Kortom het is dweilen met de kraan open! De rest doet het met jeugd en transfervrije spelers. Het is echt grote armoede kijk maar naar deze transferperiode.

Nu heeft PSV een mindere fase en dat knauwt aan het zelfvertrouwen. Zij zitten even in een negatieve spiraal. Waar het bijvoorbeeld bij Feijenoord het juist andersom is.

Kortom gewoon doen wat je altijd deed en met meer zelfvertrouwen het veld op en de resultaten zullen vanzelf weer positief worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller103
R. SchmidtUnknown
C. GakpoAanvaller93
J. DrommelKeeper90
Y. VertessenAanvaller91
M. van GinkelMiddenvelder81
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
95 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren