‘Het elftal is beter gaan draaien sinds hij speelt'

Donderdag, 27 oktober 2016 om 13:15Yanick Vos • Laatste update: 13:23

/

Na de ruime bekerzege in Werkendam op Kozakken Boys (1-6) ligt de focus bij Ajax op het duel van zaterdag met Excelsior. Om de druk op koploper Feyenoord hoog te houden moet er gewonnen worden van de Kralingers. Dat zullen de Amsterdammers gaan proberen met André Onana onder de lat, wie een goede indruk maakt op trainer Peter Bosz.

Het vertrek van Jasper Cillessen is opgevangen door de Kameroense doelman. Zijn concurrent Tim Krul is nog niet speelklaar, maar zodra hij weer fit is, staat Bosz voor een lastige keuze. "Krul moet straks echte wedstrijden spelen bij Jong Ajax. Dan kijken we daarna wat de volgende stappen zijn", zei Bosz donderdag op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag. "Ik vind dat Onana het uitstekend doet. Hij is het aan het waarmaken. Hij houdt vaak de nul en het elftal is ook beter gaan draaien sinds hij speelt."

Onana is niet de enige Ajacied die zich momenteel op een goede manier laat zien. Tegen Kozakken Boys gaf Bosz talenten als Matthijs de Ligt, Abdelhak Nouri en Václav Cerny de kans om zich te laten zien. Met name deze drie spelers kloppen op de deur bij Bosz. De coach is voorzichtig met de Ajax-talenten. "Ik snap het ongeduld van sommige spelers. Maar te vroeg een speler brengen is soms ook niet goed."

Naar verwachting valt Bosz zaterdag tegen Excelsior terug op zijn vaste basisspelers. "We mogen niet verslappen, want het zal ook tegen Excelsior weer lastig worden", aldus Bosz, die een dag later aandachtig zal kijken naar het duel tussen Feyenoord en het goed draaiende sc Heerenveen. "Ik heb geleerd om niet naar het programma van concurrenten te kijken. Ik focus me alleen op onze eigen wedstrijden", aldus Bosz.


Poll

Hoe verwacht jij dat Ajax - Excelsior eindigt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Onana ontwikkeld zich prima. Ik zou het echt niet weten als Krul weer fit is. Never change a winning team, toch? We zullen in de toekomst wel zien wat Bosz gaat doen.

27 oktober 2016 om 13:39

Tijdens de Afrika cup zal krul gaan spelen. Daarna is het een vraagteken

27 oktober 2016 om 13:47

Ik meen gehoord te hebben dat Onana de Afrika Cup best wilt laten schieten. Zou het verstandig van hem vinden, want anders bestaat de kans dat hij de rest van het seizoen op de bank zit en alleen eventuele bekerwedstrijden zal keepen.

27 oktober 2016 om 14:16

Is hij eigenlijk eerste keeper bij kameroen?

27 oktober 2016 om 14:17

Klopt wat Redanxo hieronder zegt. Als Onana basisspeler is, kiest hij voor Ajax en laat hij de Africa Cup gaan (waar hij trouwens geen basisspeler is). Kortom, ik denk dat als Onana zo doorgaat, Krul voornamelijk de bank gaat warm houden. Iets wat ik totaal niet had bedacht voor het seizoen begon. Aan de andere kant, ze hebben Onana niet voor niets bij Barca vorig jaar weggehaald. Dan moet zo'n jongen natuurlijk iets kunnen. En dat kunnen we nu ook zien. Waar hij vorig jaar bij Jong Ajax nog veel rare momenten had, zijn die nu eigenlijk praktisch verdwenen. Ik hoop dat Bosz hem dan ook lekker laat staan!

27 oktober 2016 om 15:23

Nee, dat is ook de reden denk ik waarom hij liever bij Ajax blijft

Dus beter dan met Cillissen? Dat lees ik tussen de regels door

27 oktober 2016 om 13:33

Als je statistieken en spelbeeld bekijkt ja. Dus inderdaad beter dan met Cilesse.

27 oktober 2016 om 13:36

Cillessen heeft 4 wedstrijden oid gespeeld onder Bosz?

27 oktober 2016 om 13:43

Precies, sinds de voorbereiding met de slechte seizoensstart, toen het hele elftal draaide als een drol die werd doorgespoeld. Inclusief Cillissen.

27 oktober 2016 om 14:10

Is slecht te beoordelen, nadat Cillissen niet veel onder Bosh heeft gespeeld.

Als Onana zo doorgaat is hij inprincipe zelf beter dan een Cillissen, Onana zal ook terugslagen gaan krijgen. De vraag is dan hoe hij hiermee omgaat.

27 oktober 2016 om 14:12

Onana is talentvol maar krul is wel.een klasse beter. Qua ervaring ook essentieel

Ben ik de enige die dacht dat het hier over Schã¶ne ging?

27 oktober 2016 om 13:28

Nee, totdat ik het artikel las

27 oktober 2016 om 13:28

Nee, je bent niet de enige

Lekker laten staan, daarmee demotiveer je zo'n jongen verschrikkelijk als die op basis van een naam als Krul wordt gewisseld. Daarnaast is Krul hierna weer weg en Onana blijft voorlopig.

27 oktober 2016 om 13:40

Op basis van een naam als Krul. Die man is wel meerdere malen speler van de maand in Engeland geweest en pakte daarnaast regelmatig punten voor Newcastle. En dat ie straks weer weggaat...hij wil weg bij Newcastle en vindt Ajax een mooie vervolgclub heeft ie al aangegeven. Dus met dat in het achterhoofd..

27 oktober 2016 om 13:45

Krul is toch maar 1x speler van de maand geweest? December een paar jaar geleden. Toen had ie 1 wereldpot tegen tottenham die hem een hele grote naam heeft gegeven. Maar verder was het in engeland een degelijke doelman, maar niet super bijzonder ofzo.

27 oktober 2016 om 13:54

Krul was/is in Engeland een ontzettend hoog gewaardeerde keeper. Werd vaak vol lof over hem gesproken. Ze hebben hem nooit in het rijtje topkeepers gezet, maar wel de categorie daar net onder. Wat toch een mooie prestatie is.

Ondanks dat Onana het prima doet, ga ik ervan uit dat Krul straks "gewoon" op goal staat. Als een fitte Krul niet op goal staat is dat namelijk geld weggooien en daar houden ze in Amsterdam niet van! :-)

27 oktober 2016 om 13:40

Overmars zeker niet, mij interesseert niks als 'buitenstaander'. Ik zie liever een jong talent, die een transfersom verdedigd. Dan een huurling, die je klaarstoomt voor een andere club.

27 oktober 2016 om 14:32

Nouja, Onana kost toch ook geld (salaris, aankoopsom)

Vind dat eerlijk gezegd maar een dom excuus en hoop niet dat Bosz zich de les laat lezen door Overmars puur omdat hij graag ziet dat Krul zijn wedstrijden keept. Momenteel doet Onana het uitstekend en die kan bovendien ook nog flink in waarde stijgen als die zo door blijft spelen.
Lekker hem het vertrouwen blijven geven zolang die zo blijft presteren.

Hij maakt geen fouten, zorgt voor stabiliteit in de verdediging EN is de toekomst. Jammer voor Krul, want die heb ik ook hoog zitten, maar ik zie geen enkele reden om Krul in de basis te zetten, alleen maar afbraak-risico's

27 oktober 2016 om 13:56

Wedstrijd tegen Panathinaikos vergeten? Daar zag Onana er erg slecht uit.
Sindsdien gaat het beter, maar Krul is meerdere klasses beter.

Persoonlijk is 't een eenvoudige keuze.
Het is fijn dat Onana het goed doet in de afwezigheid van Krul, maar laten we nou niet net zo lang wachten tot het wel fout gaat...

27 oktober 2016 om 14:10

Haha 'bij afwezigheid van Krul'. Met alle respect, maar Krul is al ruim een jaar afwezig. Heeft pas sinds kort weer regelmatig gras onder zijn voeten en heeft nu ook weer niet zo'n geweldigde staat van dienst. Deed het prima bij Newcastle, maar daar blijft het ook bij.

Onana laat het momenteel elke week zien dat hij er verdient te staan, heeft al regelmatig de 0 weten te houden en een penalty gestopt. Krul gaat het seizoen afmaken als 2e keeper omdat Boer simpelweg niet meer voldoet.

27 oktober 2016 om 14:33

Dus als ik het goed begrijp, ben je waardeloos na een langdurige blessure?
Het is nogmaar zien of Krul het niveau van hiervoor haalt, dat is zeker, maar volgens mij geld dit voor keepers een stuk minder dan voor veldspelers.
Ik denk dat we straks (juist door zn lange afwezigheid) een uiterst getergde Krul zien, die zichzelf weer wil bewijzen.

"deed het prima bij Newcastle, maar daar blijft 't ook bij"
Haha, Newcastle speelde wel gewoon in de premier league he?
Daar was elke wedstrijd gewoon 't equivalent van een Champions League wedstrijd voor Ajax.
Hij blonk uit en was weekelijks éã©n van de beste keepers van de Premier League.

Ligt natuurlijk wel aan de afspraken die gemaakt zijn met Newcastle. Kan goed dat Krul moet spelen. Weet iemand hier iets meer over?

27 oktober 2016 om 13:32

Ik denk niet dat Ajax met een dergelijke voorwaarde akkoord zou zijn gegaan.

Ik zou hem lekker laten staan en Krul reservekeeper maken. Hoe goed Krul ook is, hij is volgend jaar weer weg. Voordat hij fit is, wedstrijdritme heeft en weer in topvorm komt nader je het einde van het seizoen. Het is wel zonde van de huursom zeg, pfff. Denk niet dat hij voor een appel en een ei is vastgelegd. Maar wie had dat kunnen weten?

27 oktober 2016 om 13:45

Krul speelt sowieso tijdens de afrika cup

27 oktober 2016 om 13:47

ligt eraan of Onana gaat. Die heeft al gezegd dat hij liever met Ajax voor de titel strijd dan op de bank gaat zitten bij Kameroen.

Onana is sowieso onze eerste keeper nu.
We gaan toch geen huurspeler erin zetten voor zo'n talent, tenzij de huurspeler duidelijk beter is.
Als Andre zo goed blijft keepen heeft Bosz geen enkele reden om te willen wisselen.
Hoop dat hij zo door gaat!

27 oktober 2016 om 13:38

Traore speelt ook nog steeds, terwijl die onthutsend zwak speelt. Klaarblijkelijk gaat jouw (logische) vlieger niet per se op bij Ajax.

Onze Afrikaans tijger mag wat mij betreft lekker blijven staan, Krul lijkt weggegooid geld te zijn. Bovendien ben ik erg tevreden over Onana, en hij vertegenwoordigd een transfersom.

27 oktober 2016 om 13:37

Je hebt een prima back-up straks als Onana meedoet bij de Afrika Cup

27 oktober 2016 om 13:40

Hij zei volgens mij dat als Ajax zegt dat hij nodig is, hij niet mee zal doen bij de Africa Cup.

27 oktober 2016 om 13:42

Lol, dat is waar ook. Dan moet het krul het laten zien, maar ik ben voor eigen jeugd voor huurlingen.

27 oktober 2016 om 13:45

* of jong talent, ik weet dat Onana geen eigen jeugd is. Voor bepaalde leden weer, over dat woord 'eigen jeugd' gaan struikelen.

27 oktober 2016 om 13:51

Haha ik begrijp wat je bedoelt inderdaad! Maar zoals Stagiaire inderdaad aangeeft, mogelijk doet hij niet eens mee met de Afrika Cup en is Krul helemaal overbodig.

28 oktober 2016 om 21:42

Helemaal eens, en hij blijft bij Ajax.

Als ik Bosz was zou ik vaker brengen. Straks staat de Africa-cup voor de deur en is hij de ideale vervanger van Ziyech. Hetzelfde geldt voor Cerny of Clement ivm voortraore. El Ghazi kon weer niet overtuigen!

Hij ontwikkeld zich prima toch waren de 2-2 van Celta en de 1-1 van Feyenoord houdbaar.

27 oktober 2016 om 13:47

Lewis, die 2-2 van Celta betwijfel ik. Maar die goal van Kuyt? Nee joh, als juffrouw Dijks zijn werk deed. Was er niks aan het handje!

27 oktober 2016 om 14:46

Dat Dijks weer liep te slapen heb je gelijk in. Zo slecht om je man dan niet kort te dekken. De aanval werd ingeluid door El Ghazi die het voor de zoveelste keer niet nodig vond om zijn verloren bal terug te veroveren. Snap niet dat Bosz dit niet opmerkt. Krul is langer dan Onana en heeft goede reflexen heb hem bij Newcastle zulke ballen weg zien tiken.

Als Cerny zo door blijft gaan, zie ik geen reden om El Ghazi telkens de kans te blijven geven. Man man man. Die is gewoon elke vorm van vertrouwen kwijt onder Bosz. Loopt met de diarree tussen de billen en durft geen actie meer te maken... Zo zonde.

27 oktober 2016 om 13:49

LW, welke wedstrijden kijk jij? Traore krijgt de kans, en die laat niks meer zien dan een mooie glimlach. Geef Cerny maar enkele wedstrijden de kans, helemaal mee eens!

27 oktober 2016 om 14:51

Traoré speelt net 2 wedstrijden minder. Hij verdedigt iig wel mee. Iets wat El Ghazi de vastloper nog nooit gedaan heeft. Zelfs ballen die verliest vertikt hij om terug te veroveren. Zaterdag staat Traore er weer met El Ghazi als stand in

27 oktober 2016 om 14:51

Cerny als Stand in bedoel ik

Zal vast een terugval krijgen aangezien hij zo jong is. Dan Krul erin en volgend seizoen hele jaar basis.

Daarnaast, alsjeblieft Bosz, stel gewoon Dijks en El Ghazi of Cerny op. Sinkgraven is een drama op linksback en Traore is hopeloos uit vorm.

Beetje hetzelfde als het Jones/vermeer verhaal he. Ik zou zeggen, laat beide keepers staan. Zowel Jones als Onana.

Op dit moment Onane wisselen lijkt me niet logisch. Dan ga je tijd en moeite investeren in een jongen die je een half jaar later kwijt bent steek dan die tijd in Onane zodat hij volgend jaar helemaal top is.
Daarnaast ben ik van mening dat Cerny erin moet komen voor Younes wat maakt Cerny een goede indruk en een echte buitenspeler die de diepte op zoekt en niet alleen maar de bal in zijn voeten wilt hebben.
Daarnaast zou ik ook meteen weer Tete rechtsback zetten en Veltman eruit halen Tete is toch echt wel een klasse beter op die plek.
Na dit seizoen moeten Gudelj, Klaassen en Veltman echt een transfer maken want ze zullen anders echt hun plek kwijtraken want de jonge talenten kloppen aardig op de deur.

Hij haalde afgelopen zondag behoorlijk het bloed onder mijn nagels vandaan, maar hij straalt veel zelfvertrouwen uit en keept verder prima. Als het de keeper van Feyenoord zou zijn, zou ik erg blij zijn met hem.

Als Krul in januari weer eens fit is, zou het raar zijn om hem op te stellen. Dan kan hij bij Ajax wedstrijdritme op doen om daarna te vertrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2535
2.PSV215
4.Feyenoord1912
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger104
R. GravenberchMiddenvelder101
S. BerghuisAanvaller103
S. HallerAanvaller107
D. TadićAanvaller105
J. TimberVerdediger91
E. ÁlvarezMiddenvelder92
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

43 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2019-2021 Bayer Leverkusen
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
Laatste voetbalnieuws

Napoli haalt uit in eigen huis; Peter Bosz boekt 3-4 zege

Napoli heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de Europa League. In eigen huis waren de Italianen met 3-0 te sterk voor Legia Warschau, dat desondanks nog steeds aan kop gaat voor...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 oktober
Hoewel Mohamed Salah interesse geniet van Real Madrid, heeft hij oren naar een langer verblijf bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren