‘Het lijkt wel dat Ajax elke keer geluk heeft in De Kuip’

Zondag, 23 oktober 2016 om 17:25Gijs Freriks

Eljero Elia maakte zondag na zestig minuten zijn rentree in het shirt van Feyenoord en was direct belangrijk, want uit de voorzet van de linksbuiten scoorde Dirk Kuyt met het hoofd de gelijkmaker (1-1). Elia zei in een interview met RTV Rijnmond echter op méér dan één punt te hebben gehoopt tegen Ajax.

/

“Persoonlijk af het een goed gevoel, maar niet qua teamprestatie”, aldus Elia. “We creëerden veel kansen, alleen gingen ze er niet in. Ik denk dat het wedstrijdspanning is, want normaal gaan die ballen er wel in (…) Het lijkt wel sinds ik hier ben dat Ajax elke keer geluk heeft in De Kuip. Nu speel je ze bijna negentig minuten helemaal weg, maar scoren zij de 0-1.”

Elia liet aan FOX Sports nog weten dat hij eerder had kunnen invallen, maar dat ‘de trainer (Giovanni van Bronckhorst, red.) precies weet wat hij moet doen’: “Ze weten hoe fit ik ben. Ik vond dertig minuten vandaag wel genoeg, maar had gehoopt op meer. Ik wil alleen maar belangrijk zijn voor het team.”

Van Bronckhorst
Van Bronckhorst zegt op de website van Feyenoord ‘een dubbel gevoel’ aan de 1-1 te hebben overgehouden: “Met deze kansen had er meer in gezeten. Aan de andere kant weet je ook dat je met nul punten had kunnen achterblijven. Door het gelijkspel blijft het gat op de ranglijst nu vijf punten, dat overheerst. Na tien gespeelde wedstrijden is de conclusie dat het begin van de competitie heel goed was voor ons. Van hieruit moeten we verder werken en deze lijn door trekken, om te beginnen aanstaande woensdag voor de beker tegen Excelsior.”


Poll

Zou jij een fitte Eljero Elia in de basis zetten bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door soccersupp)

Slap Elia. Geluk bestaat niet. Waar Feyenoord normaal 90 minuten lang geconcentreerd speelt kun je het tegen Dolberg niet veroorloven 89 minuten geconcentreerd te zijn. Jan-Arie stond de verkeerde hoek te dekken. Terechte uitslag. Als je wil winnen moet je je kansen benutten.

23 oktober 2016 om 17:37

Natuurlijk bestaat geluk wel. Heel belangrijke factor in voetbal.

Ben het er wel mee eens dat vd Heijden niet goed genoeg is als verdediger. Nederland moet eens ophouden met middenvelders veranderen in verdedigers.

23 oktober 2016 om 17:50

@asroma, weet niet welke wedstrijd jij gezien hebt maar op dat ene moment met dolberg na speelde hij een wereldpartij

23 oktober 2016 om 18:00

Hij verspeelde ook een paar keer onnodig de bal en greep alter bij een schot van Dolberg ook niet in. Vd Heijden is echt niet een speler van het niveau dat Feyenoord moet nastreven.

23 oktober 2016 om 18:44

Ja dat ene moment is anders wel het verschil tussen 5 of acht punten. Wereldpartij is foutloos.

24 oktober 2016 om 09:57

Geluk is een emotie. (on)geluk in de zin dat jij bedoelt bestaat niet. Mensen willen graag betekenis geven aan kans, maar dat is nonsens. Er is bij een bepaalde situatie een bepaalde kans dat er iets wel of niet gebeurt; in dit geval dat een bepaalde speler scoort. Neem b.v. de kans van Botteghin: die gaat er bijna nooit in. Om zo'n kans te benutten moet daar een topspits staan en dan nog gaat hij er vaker niet in dan wel.

Hoe dan ook, Feyenoord speelde gisteren beter als team, maar de verkeerde mensen kwamen in de positie om te scoren en bij Ajax niet. Dat geeft een vertekent beeld. Vandaar dat ik denk dat Schöne meer recht heeft om te balen dan Elia.

Overigens beginnen vrijwel alle talentvolle jongetjes als aanvaller om de simpele reden dat ze beter zijn dan de meeste leeftijdsgenootjes. Wanneer ze dan bij een BVO terechtkomen, gaan er veel een linie achteruit. Pepe was ooit aanvaller in Portugal, had hij ook niet omgeturnd moeten worden als verdediger? Ik kan er nog zo tien opnoemen. Daarnaast verdedigt v/d Heijden dit seizoen heel behoorlijk, beter b.v. international en notori schijnverdediger Bruma en die is 100 opgeleid als verdediger..

23 oktober 2016 om 17:41

Feyenoord heeft gewoon altijd moeite kansen af te maken tegen angstgegner Ajax, normaal maak je er 4. Vandaag was de kans geweest dat complex eens van je af te spelen.

23 oktober 2016 om 19:19

Maar uiteindelijk dachten veel Ajax fans dat Ajax zou winnen op basis van kwaliteit, maar uiteindelijk had Feyenoord het betere veldspel en moest Ajax het hebben van uitbraken. Want je kan kansen missen, maar Feyenoord had tenminste kansen. Feyenoord het betere team vandaag!

23 oktober 2016 om 20:12

Betere team of niet, je pakt maar een punt waar je toch echt liever had gehad dat je club er drie had gepakt.

23 oktober 2016 om 21:31

Net zoals veel Feyenoorders dachten dat ze Ajax vandaag een flinke tik zouden uitdelen ipv 5 min voor tijd een gelijkspel veilig te stellen. Je hebt een thuisvoordeel, geen supporters van de tegenstander, een grote dosis zelfvertrouwen, hoefte geen Europese uitwedstrijd te spelen en trof een tegenstander in matige vorm. Wat je nog meer nodig voor een overwinning?

23 oktober 2016 om 22:19

Feyenoord heeft afgelopen donderdag gewoon in de Europa League gespeeld. Desondanks hebben ze verreweg het beste van het spel gehad, het ontbrak ze alleen aan scherpte voor de goal. Dat is het enige wat ze van de overwinning heeft gehouden.

23 oktober 2016 om 23:22

@tubes; feyenoord moest doordeweeks winnen om succes te boeken in europa. Ajax trad aan tegen een tegenstander die het vizier op de eigen competitie had gericht en had aan een gelijkspel genoeg om tevreden terug te keren.
Feyenoord speelt de laatste weken minder lekker dan ajax. Ajax doet een paniekaankoop die miljoenen biven het transferrecord van feyenoord ligt.
Waarom kom je met zo'n onzin-post aanzetten? Daar kan iedereen net zoveel onzin tegenover zetten als hij zelf wil

23 oktober 2016 om 17:59

Respect!!! Een Feyenoorder die het realistisch bekijkt. Net zo als ik vind dat Feyenoord alle overwinningen hiervoor ook zelf heeft afgdwongen. En mocht er dan in een van die wedstrijden toch sprake zijn van enig geluk dan hebben ze die zelf gecreeerd.

Geluk dat Feyenoord de kansen niet afmaakt of heeft dat toch met de mindere kwaliteit van de spelers te maken?

23 oktober 2016 om 17:30

Dat heeft te maken met de mentale druk die Feyenoord voelt. Bilal verstijfde gewoon. Als ze ophouden met de wedstrijd tegen Ajax zo bijzonder te maken is er heel wat meer te halen. Guidetti is geen wonderspeler, maar hij had grofgezegd wel sch**t aan zijn tegenstander. Daardoor kon hij koel blijven en een hattrick maken. Kuyt is ook volwassen genoeg om te scoren. Het is jammer, maar 1-1 is het consolideren van de voorsprong. Prima uitgangspunt dus.

23 oktober 2016 om 17:37

Dat is inderdaad het hele probleem denk ik. Bij Ajax leeft deze wedstrijd ook, maar toch altijd net wat minder. En dan heb je iemand als Dolberg die nergens nerveus van wordt. Zet dat eens af tegen gastjes als Bilal of Vilhena die wekenlang worden opgezweept om Ajax kapot te spelen. Die gasten kunnen zulke druk niet aan blijkt elke keer.

23 oktober 2016 om 17:45

Al wil Feyenoord kampioen worden dan moeten ze dit soort wedstrijden winnen. Dan zet je een grote stap. Consolideren is niet voldoende. Feyenoord heeft heel veel voordeel uit het feit dat ze geen spelers hebben verloren en al twee jaar aan een team bouwen, in vorm zijn en het thuisvoordeel hebben.

Ajax heeft maar 1 speler op dezelfde positie als vorig seizoen en daarom hebben ze aan het begin punten verloren. Dit was juist het moment om toe te slaan. Nu gaat Ajax steeds meer in vorm komen en andere teams hetzelfde, die gaan steeds beter een team bouwen en kunnen dan makkelijker punten snoepen.

De uitgangspositie is nu minder als voor de wedstrijd vind ik. 8 punten had een harde mentale klap geweest en PSV staat nu weer op 7 en komt daardoor ook weer dichter bij.

Ik ben het wel mee eens dat het publiek een blokkade lijkt te worden. De druk is voor jullie spelers te hoog en die spelen daardoor minder.

23 oktober 2016 om 17:54

@surreal
Ajax en PSV moeten nog tegen elkaar. Dus daar ga je ook weer voordeel van krijgen. Daarnaast is consolideren prima.
We hebben vandaag ook kunnen zien dat Ajax voetballend niet beter is dan Feyenoord. Ze moeten op basis van deze wedstrijd nog wel een stuk beter worden. Daarnaast is de verdediging van Ajax labiel. Je hebt Sanchez die erg goed is, maar de rest is eigenlijk niet Ajaxwaardig. 5 en 7 punten in oktober is gewoon veel. Er zijn vooralsnog geen tekenen dat Feyenoord plots gaat verzaken. Dat risico is bij Ajax en PSV groter op basis van de resultaten.

23 oktober 2016 om 20:51

@feye88. Vergeet ff niet dat alles in het voordeel van Feyenoord was. Zij speelde donderdag thuis tegen de slechtste tegenstander in de poule. Ajax speelde uit tegen de beste tegenstander in de poule, op een waardeloos veld.

Feyenoord kon spelers sparen, mogen dan ook nog thuis. Gek hè dat ze beter veldspel vertoonde.

23 oktober 2016 om 21:04

Wat een gezeur: ajax speelde tegen een B-team in Spanje. Ajax mocht donderdag vooraf al tevreden zijn met een gelijkspel terwijl Feyenoord moest winnen. Ajax is financieel in staat om een paniek-aankoop te doen voor een prijs die 25 hoger ligt dan de duurste aankoop allertijden van de tegenstander van vandaag.
Kortom: je bent ah zeuren om het zeuren

24 oktober 2016 om 08:54

Dat is dus juist het probleem van Feyenoord, de spelers staan de laatste jaren zo onder spanning tijdens de wedstrijd in de Kuip dat ze bezwijken onder de druk.
Als je tegen een slecht Ajax de punten niet weet binnen te houden dan geeft dat stof tot nadenken. Je kunt nog zoveel kansen creeeren maar als er niet meer als 2 tussen de palen krijgt dan gaat er iets niet goed.
Het is ook niet zo dat je er zeker van kunt zijn dat ze de 5 punten voorsprong bij de winterstop nog hebben. En na de winterstop gaat het ook niet altijd even lekker bij Feyenoord.
Aan de andere kant ik snap niet waarom de laatste jaren Ajax zo slecht is in de Kuip, dat is ook best verontrustend. Maarja wat wil je als je Sinkgraven en Veltman als backs hebt wat waren die slecht zeg. Als je met Elia en Berghuis begint hebben ze echt een hele slechte middag imo. Berghuis is beter als dat blind paard en Elia kan in de wedstrijd groeien voor zolang hij het vol kan houden, nu moet hij geforceerd gaan spelen. Gelukkig voor jullie is hij wel beslissend, maar ik denk dat als hij was gestart je niet eens zo ver had hoeven laten komen.

Dat ligt gewoon aan jullie Eljero. Als jullie is fatsoenlijk kansen afmaken tegen Ajax, sta je nu op 30 punten.

Dat is geen geluk, maar het ontbreken van de echte klasse aan feyenoord kant. Ajax was slecht vandaag, maar dan zijn ze kennelijk nog steeds goed genoeg om feyenoord in eigen huis niet te verliezen.

23 oktober 2016 om 17:33

Wat is echte klasse dan? Dit vind ik een beetje raar. met 10 wedstrijden en 28 punten waarbij je Ajax en PSV al gehad hebt, kun je niet spreken van een gebrek aan "echte" klasse. Daar is dit teveel een momentopname voor.
Volgens jouw redenering heeft Ajax niet genoeg echte klasse om topwedstrijden te winnen.

23 oktober 2016 om 17:40

Echte klasse om het verschil te kunnen maken in een topwedstrijd als deze. Waar andere belangen, emoties etc spelen. Kuijt kan het wel, bilal duidelijk niet. Dus gebrek aan klasse

23 oktober 2016 om 17:40

Echte klasse om het verschil te kunnen maken in een topwedstrijd als deze. Waar andere belangen, emoties etc spelen. Kuijt kan het wel, bilal duidelijk niet. Dus gebrek aan klasse

23 oktober 2016 om 17:41

Hij bedoelt denk ik meer dat Ajax meer spelers heeft die tijdens een zaadwedstrijd toch nog wat kunnen creeeren. Younes kan uit het niets scoren, Dolberg ook, Ziyech kan uit het niets een wereldpass geven. Feyenoord heeft het vaak meer van de teamprestatie en georganiseerd spel waarmee ze tegenstanders kapotspelen. Net dat beetje extra waar Ajax onder De Boer naar op zoek waren hebben ze nu. En dat is wel een groot verschil tussen Ajax en Feyenoord denk ik. Feyenoord is fantastisch begonnen, maar er moet niet vergeten worden dat ze een aantal keer redelijk geluk hebben gehad dat ze 3 punten behaalden. Valt dat geluk weg dan denk ik dat het lastiger voor Feyenoord gaat worden om zulke slechte wedstrijden te winnen. Lastiger dan voor Ajax, aangezien zij dus net wat meer individuele klasse hebben waardoor je altijd wel een 100% kans zal krijgen.

23 oktober 2016 om 17:42

Goed spelen en punten pakken is in mijn beleving niet hetzelfde als klasse hebben in een ploeg, of vindt jij van wel? feyenoord wint veel en dat doen ze goed en het zit ze mee, zoals nec uit vorige week, maar het is geen wonderploeg waar de klasse vanaf druipt.

23 oktober 2016 om 17:43

Kun je niet op basis van 1 wedstrijd zeggen na 9 overwinningen. Het is een competitie, niet een momentopname. Blij zijn met het vertoonde spel en doorpakken volgende week.

23 oktober 2016 om 17:48

Die 9 overwinningen zeggen ook niet alles, net zo goed als al die verliespartijen van vorig seizoen niet alles zeggen. Feyenoord heeft nu de vorm en het vertrouwen, al vind ik ze de laatste weken wel minder goed voetballen. Terwijl bij PSV zulke dingen nu juist ontbreken. Maar vandaag zie je, zeker niet voor het eerst, dat spelers als vd Heijden en Bilal gewoon geen toppers zijn.

23 oktober 2016 om 17:49

Dus als Feyenoord de wedstrijd omdraait en wint is het geluk. Anders is het een gebrek aan klasse. Ik vind dat Feyenoord vorige week terecht won. Ze hebben NEC 80 minuten lang laten rennen en die waren kapot. Op conditie en fysieke kracht win je die wedstrijd. Heeft niks met geluk te maken. Dat Ajax teert op individuele kwaliteiten is in mijn ogen eerder een tekortkoming dan een kwaliteit. Je moet eerst een goede organisatie hebben staan. Dat bewijst Ateltico Madrid al jaren. Die hebben niet zoveel echte toppers, maar kunnen toch meekomen met Real en Barca. Ajax heeft vandaag laten zien niet meer kwaliteit te hebben dan Feyenoord. Ze hadden weinig in de melk te brokkelen, maar werden qua veldspel weggetikt.
Kwaliteit is een ontzettend breed begrip. Georganiseerd kunnen spelen is een ontzettend belangrijke kwaliteit. Inzet en mentaliteit zijn dat ook. Kuyt is er groot mee geworden. Voetballen is meer dan technisch heel goed zijn. Want technisch is Ajax zeker beter, maar daar heb je niks aan als je de rest niet op orde hebt. Daarom verlies je tegen Rostov

23 oktober 2016 om 17:50

Ik vind wel dat er klasse vanaf druipt. Weet je hoe moeilijk het is om afspraken na te leven op een veld? Als je dat kan en fysiek zo sterk bent dat je na een slechte wedstrijd in de laatste tien minuten alsnog kunt winnen (nec) is dat heel knap.

23 oktober 2016 om 18:04

Je kunt alles recht praten wat krom is. Feyenoord was niet scherp vandaag anders hadden ze wel eerder een doelpunt gemaakt. Desondanks weten ze een 0-1 om te buigen naar een 1-1, sommigen noemen dat ook een 'klasse'.

In mijn ogen ontlopen beide ploegen elkaar niet veel en is de wedstrijd dan ook verlopen zoals ik het verwacht had. De druk bij de thuis voetballende club lag wat hoger, maar beide teams wilden zeker niet verliezen. Wanneer Ajax met een 'gestolen' 3 punten naar huis zou gaan was ongeveer het droomscenario. Het seizoen duurt nog lang en dan is de achterstand nog te overzien, maar moet je niet op laten lopen. Er zal hier en daar nog wel een misstap volgen en als je dan zelf scherp blijft tegen een mindere tegenstander is het wellicht makkelijker om de boel recht te breien dan in een kuip. .

23 oktober 2016 om 18:09

Feyenoord heeft niet altijd geluk zoals tege NEC

23 oktober 2016 om 18:09

je bedoelt zoals ajax recent nog thuis tegen Utrecht, zoiets?

23 oktober 2016 om 18:25

Dat ze die wedstrijd tegen NEC omzetten in winst dan zit het mee, maar als dat tegen Ajax niet lukt hebben ze geen kwaliteit...

23 oktober 2016 om 18:41

Feitelijke zeg je twee maal hetzeflde, maar blij te zien dat je het onderkent.
Ik vind het bijzonder vermakelijk hoe iedereen vanuit het rotterdamse in de verdediging schiet. Alle realiteitszin is verdwenen, erg vermakelijk.

Niemand zegt hier dat Ajax vandaag beter was. Maar er zijn er wel velen die terecht vinden dat het missen van een paar grote kansen kwaliteits gebrek is.
De dooddoener dat zo'n wedstrijd als vorige week het geluk van een kampioen is, is me namelijk te makkelijk. Dat geldt alleen voor een ploeg die steeds echt goed speelt en dan heel af en toe een brakke wedstrijd tussen door. Bij feyenoord valt het net steeds goed, dat gaat ze een keer opbreken.
Daarom denk ik ook dat feyenoord uiteindelijk geen kampioen wordt. Wie wel? Ik weet het niet.

23 oktober 2016 om 18:44

Feye88, jij hebt een heel andere beleving van klasse. Ploeteren en steeds net de punten binnen harken is een kwaliteit, zonder meer, maar geen klasse.

23 oktober 2016 om 19:22

Ja precies waar bij Feyenoord tot nu toe alles goed viel, kun je ook wel bedenken dat dat een keer op houd en ze punten gaan verspelen net zoals PSV ook echt wel weer aan het scoren raakt/.

23 oktober 2016 om 20:57

In de verdediging schieten? Je kraamt onzin uit.
Ik denk trouwens niet dat je veel naar Feyenoord kijkt, want tegen NEC ploeterden ze, maar verder hebben ze elke wedstrijd waarvan je het mag verwachten redelijk simpel gewonnen.
Dat ploeteren is geen ploeteren. Feyenoord doet alles behalve ploeteren. Ze zijn zeer goed georganiseerd. Je voldoet aan het stereotype Ajacied die alles wat niet sprankelend technisch voetbal is ploeteren vindt. Dan vind je dat zeker ook van Atletico?

23 oktober 2016 om 17:44

Mwah, ben ik het niet helemaal mee eens. Het is niet de verdienste van Ajax dat Feyenoord de kansen niet afmaakt, dus 'nog steeds goed genoeg om Feyenoord in eigen huis niet te verliezen' vind ik niet.

23 oktober 2016 om 17:50

Het is wel de verdienste van Ajax dat Feyenoord überhaupt zoveel kansen kreeg. Al is het natuurlijk ook geen toeval dat Ajax zoveel weggeeft, achterin vind ik het op Sanchez na erg matig bij Ajax.

23 oktober 2016 om 17:54

Hij zegt toch ook dat het komt door het ontbreken van klasse bij Feyenoord. Als ze gewoon de kansen afmaken (vooral die 2 van Botteghin en Kuijt) dan winnen ze. Dat doen ze niet, dus is Ajax goed genoeg om niet te verliezen. Vooral dankzij Dolberg die wel die klasse heeft.

23 oktober 2016 om 17:57

Natuurlijk is dat een gebrek van Feyenoord, maar dan kun je toch niet doen alsof Ajax vandaag 'goed genoeg' was? Ze hebben het bijna geen moment in eigen hand gehad en geprofiteerd van een gebrek bij de tegenstander. Dan vind ik niet dat je kunt zeggen dat je goed genoeg was.

23 oktober 2016 om 17:59

Jaakke. Bedankt dat je hier nu voor eens en altijd laat zien hoe arrogant jullie zijn.
Want een prachtig voorbeeld geef je hier.

23 oktober 2016 om 18:07

Wat de oorzaak precies is van het missen van 3 x een 100% kans en 3 x een halve kans, dat weet niemand. Wat je wel weet als je deze wedstrijd hebt gezien is dat ajax er 80 minuten helemaal niet aan te pas kwam, Feyenoord zowel qua fysiek als qua voetbal duidelijk de baas was in eigen huis.
Dat geeft de spelers, de trainert en de supporters een goed gevoel! Ondanks de uitslag.
Ajax werd de laatste weken alweer zo opgehemeld als beter voetballende ploeg bla bla bla,, daar is vandaag Niets van terug gezien!
De bal van Dolberg langs vd Heijden was ook nog eens strontgeluk via de kluts! Hij maakt hem daarna overigens wel heel mooi af, dat wel. Dat is dan de klasse die een Bilal net niet heeft inderdaad.
Aan de andere kant creëerde Feyenoord wel zelf minstens 6 kansen door eigen inzet en voetballend vermogen. (meer dan in de wedstrijd tegen PSV en Manu). Dat is de klasse die Feyenoord heeft, zoals zij dat elke wedstrijd tot nu toe ook laten zien. Ze geven gemiddeld hooguit 1 of 2 kansen weg per wedstrijd, zoals ook vandaag weer. Normaal resulteert dat in een overwinning, zoals al 11x hiervoor is gebeurd (incl Manu en Zorya). Vandaag zou een 3-1 of 4-1 een terechte uitslag zijn geweest gezien het spelbeeld.

24 oktober 2016 om 02:27

@fr1963

De oorzaak weet je natuurlijk best, gebrek aan klasse. Bij Ajax heb je die klasse spelers wel, die hebben weinig kansen nodig om te scoren.

De uitslag is altijd terecht indien er geen scheidsrechterlijke dwalingen waren. En die zijn er vandaag niet geweest. Gewoon een 1-1 in een thuis wedstrijd.

24 oktober 2016 om 09:08

Je creert aardig wat kansen ja, maar ben je het met me eens dat er tegen weinig tussen de palen wordt geschoten?
Dat is klasse/gogme/scherpte of hoe je het ook wilt noemen.
Enkel Bilal en Kuyt (goal) krijgen hem tussen de palen, verder heb je Botteghin die hem overschiet (en niet zo een klein beetje ook), Kuyt die hem naast krult, Jorgensen die hem naast krult (niet echt een 100% kans) je had de eerste helft minimaal 2/3-0 voor moeten staan dan is het over en sluiten en dan wordt het nog misschien een hheeeeellleeeeeee dikke overwining.
Je ziet nu dat je klasse mist omdat er niemand is die de klus uit het niets kan klaren, met een doelpunt of een assist. Dit gaat Feyenoord een keer opbreken, de mindere goden zullen een keertje geluk hebben en dan sta je als je uitkijkt met lege handen.

24 oktober 2016 om 22:17

De drie keer 100% kans heb ik niet gezien. Een paar goede kansen maar die vielen net niet lekker genoeg voor de voeten of gingen te gehaast (jorgensen). De actie alleen op de keeper af was een 100% kans.
Feyenoord heeft beduidend meer afgedwongen dan Ajax maar ze speelden te "bonkig" . Of dit nou kwam omdat ze teveel inzet hadden en teveel liepen maar het gebrek aan finesse was schrijnend.

23 oktober 2016 om 18:22

En toen Feyenoord van PSV won was het geluk volgens jou. Lekker slap lullen...

23 oktober 2016 om 18:31

ik weet niet precies tegen wie je het hebt, maar inderdaad, de winst in Eindhoven was geluk. Psv was daar veel beter, maar heeft ook onvoldoende kwaliteit om de trekker dan over te halen.

23 oktober 2016 om 21:16

Maar dan heeft ajax toch ook geluk gehad vandaag? ? Zo kun je nog wel ff doorgaan

Zelf kansen niet afmaken en de tegenstander die dat wel doet, heeft niks met geluk te maken maar kwaliteit en scherpte. Probeer je onkunde eens een keer niet af te schuiven op geluk.

24 oktober 2016 om 20:25

Vorige 11 wedstrijden werden wel gewonnen, soms met meer dan 3 doelpunten verschil. Kansen worden normaal dus wel afgemaakt. Meer dan bij ajax, ajax heeft toch ook minder goals gemaakt en er meer tegen? Waar was dan die klasse??

Elia is ondertussen meer naam en reputatie dan prestatie. Hij heeft mij nog steeds niet helemaal kunnen overtuigen bij Feyenoord.

Het lijkt nu alsof Feyenoord zoveel beter was.. niet dus. Ajax heeft zware EL avond gehad, met gelijke voorbereiding was het hier 0-3 geworden.

23 oktober 2016 om 17:32

Wij hebben donderdagavond ook nog een potje gespeeld, hoor...

23 oktober 2016 om 17:35

Ik denk dat hij een zware uitwedstrijd bedoelt en dat feyenoord thuis speelde

23 oktober 2016 om 18:06

Nah, op en neer naar Spanje vliegen is tegenwoordig echt niet veeleisend hoor. Zeker aangezien het een vroege wedstrijd was, dan ben je om twaalf uur gewoon weer geland en lig je om een uur in je bedje. Uitspelen is altijd minder fijn dan thuis natuurlijk, maar om nu te zeggen dat dit zoveel invloed heeft dat het dan 3-0 wordt (terwijl Feyenoorook EL had) is veel te optimistisch.

23 oktober 2016 om 17:36

Ik denk niet dat de drie uur die Ajax meer heeft gehad om zich voor te bereiden veel uitmaakt. Dit klinkt wel heel zuur.

23 oktober 2016 om 17:36

Hahahha, mooiste smoes van de dag. Feyenoord heeft ook gewoon Europees gespeeld donderdag.

23 oktober 2016 om 17:46

Wel dus. Feyenoord heeft het tempo gemaakt en een handvol 100% kansen gecreëerd. Beetje sneu dat je zelfs dan nog moet doen alsof Ajax veel beter is.

23 oktober 2016 om 18:05

Wat een onzin dit zeg.

Feyenoord(nee ik ben geen Feyenoorder) heeft ook Europees gespeeld.
Ok thuis maar dat is ook gewoon iets meer dan 90 minuten. Ajax heeft alleen de vliegtuig moeten pakken. niets meer niets minder.
Zet je ajax bril af en wees een vent(of een vrouw) Feyenoord verdiende ietsjes meer dan dit en Ajax heeft geluk gehad. Alleen een minuut of 15 na de goal was Feyenoord het kwijt voor de rest waren ze de beste. Had het voor de competitie beter gevonden dat Ajax won(nee ik ben geen Ajaxied) maar met de 1-1 komt Ajax goed weg en vergeet Feyenoord een gat te slaan.

Maar goed dat is mijn mening.

23 oktober 2016 om 18:07

@frikx

Als je een EL wedstrijd als excuus gaat gebruiken, zou dat betekenen dat Ajax niet in de top mee kan spelen. Wat een drogreden zeg.

En waar baseer je die 0-3 op? Feyenoord had voorafgaan deze wedstrijd nog geen punt laten liggen. Terwijl Ajax tegen Willem 2 en Roda thuis, ploegen die onderaan moeilijk hebben niet van had kunnen winnen.

23 oktober 2016 om 18:18

Waarschijnlijk niet veel van de wedstrijd gezien neem ik aan, gezien je onzinninge commentaar.
Feyenoord was op alle fronten beter, fysiek en qua voetbal. Zelf veel kansen gecreëerd, ajax 1 kans gecreëerd. Normale uitslag 3-1 of 4-1.
Bottegin schoot hem er tegen PSV wel in...... nu schoot hij hoog over........kuyt prikt zo'n bal vanaf rand 16 normaal gewoon in de hoek, nu mikte hij over......bilal, ja, dat is gewoon gebrek aan klasse inderdaad. Elke beetje spits zou de keeper omspelen en rustig scoren.......enz enz.
Het geeft vertrouwen te zien dat ze ondanks een zware wedstrijd 3 dagen geleden, nu zo energiek ajax totaal uit de wedstrijd voetbalden.
Compliment aan de spelers van Feyenoord, geeft absoluut vertrouwen naar de toekomst!
Prima wedstrijd gespeeld, lucky ajax kreeg wederom veel te veel.
Had nu gewoon op 8 punten moeten staan. Maar iets zegt mij dat deze 5 punten weleens genoeg zouden kunnen zijn......

24 oktober 2016 om 02:30

Nogmaals, niet op alle fronten. Ajax is veel doeltreffender. De eerste de beste kans is meteen een doelpunt. En Ajax is vandaag totaal niet lucky geweest, geen fouten van de scheidsrechter maar Ajax was gewoon veel effectiever.

En deze vijf punten zijn bij lange na niet genoeg. Je moet nog uit naar Ajax zonder publiek. Daarnaast is het programma zwaar en lang met veel doordeweekse wedstrijden.

24 oktober 2016 om 20:29

Ajax nog 2x psv......dat kost je 4 of 6 punten...
Feyenoord heeft bewezen in afgelopen 9 wedstrijden over meer klasse te beschikken: Meer gescoord en minder tegen!

24 oktober 2016 om 09:13

Beide hebben een extra avondje moeten voetballen, ja Ajax heeft nog moeten reizen maar dat reizen wordt zo overschat. Ze moesten niet ergens in de middle of nowhere spelen maar op 2 uurtjes vliegen dus dat kan niet als excuss worden aangedragen. Ze stappen het vliegtuig uit en ze zijn thuis want het vliegveld is voor Ajax bijkant om de hoek.
Feyenoord was feller, dwingender maar beter? Beter ben je als je je legio kansen af maakt of in elk geval tussen de palen krijgt en de keeper tot wereldreddingen dwingt, was gisteren niet het geval.

Het is geen kwestie van geluk, maar een kwestie van kwaliteit. De wijze waarop Dolberg die kans afmaakt, dat is pure klasse. Zo kalm, technisch volmaakt, De wijze waarop Bilal (bijvoorbeeld) faalt, dat is simpelweg een gebrek aan kwaliteit.

Geluk of zelf niet de kansen niet benutten? Ik denk meer het laatste hoor Elia.

Te gemakkelijk, Eljero. Natuurlijk was Feyenoord de bovenliggende partij, maar dan moet je wel je kansen afmaken. Kijk even hoe het verschil is tussen het afronden van Basacikoglu en Dolberg.

In de andere wedstrijden lukt het wel, nu helaas niet. Je kan bij sommige kansen misschien inderdaad wat meer geluk hebben, bv bij de kans van Botteghin, maar hij kan natuurlijk ook rustig een hoek uitkiezen.

Het is alleen de ballen naar voren peren en er achteraan rennen met voetbal heeft het niet veel te maken . Voetballend kunnen ze het niet volhouden tegen een zeer matig Ajax. Feyenoord stopt er veel energie in waardoor het lijkt of ze de betere zijn.

23 oktober 2016 om 17:43

Ajax speelt misschien iets beter positie spel, omdat ze wat meer technische spelers hebben, maar Feyenoord maakt dat helemaal goed door het fysieke spel, dat hebben we vandaag gezien.

Sjaakie Swart heeft Ajax weer voor lul gezet trouwens met zijn uitspraak dat Ajax meer kwaliteit heeft en zou winnen. Wie gaat hem een mediaverbod opleggen voordat hij nog meer blunders begaat? De man moet tegen zichzelf in bescherming moeten worden genomen.
En Guidetti zette zichzelf voor schut door te zeggen dat Feyenoord met 4-0 zou winnen.

23 oktober 2016 om 18:10

Dan noem je er ook wel twee. Ik luister graag naar mensen die kunnen reflecteren. Swart, Guidetti, maar ook iemand als Co Adriaanse horen daar niet bij.
Gelijkspel is een goede afspiegeling geweest, waarbij duidelijk is geworden dat Feyenoord verder is dan Ajax. Maar als die Dolberg zich zo blijft doorontwikkelen wordt hij van het niveau Lewandowski. Wat een speler is dat...

Heeft niks met geluk te maken van ajax maar het ligt aan je zelf. Face it! Geen excuses

Er lijkt inderdaad een vloek te heersen voor Feyenoord als het om de klassieker gaat. Alle 3 voorgaande edities in de kuip de betere meerdere 100% kansen en elke keer krijgen ze te tegendoelpunt onterecht tegen. Ach ja tevreden met een gelijkspel.

23 oktober 2016 om 17:47

Nee. Twee jaar geleden won ajax op wonderbaarlijke wijze. Die andere twee keer had ajax recht op de overwinning, waarvan ze er maar een kregen.

23 oktober 2016 om 17:51

Jij vond het gelijkspel van vorig seizoen terecht? Feyenoord is al drie jaar langer dominanter dan Ajax onderling. Dat het resultaat dat niet laat zien is een tweede, maar als je kijkt naar de kansen, balbezet en veldspel dan kun je niet anders concluderen dat Feyenoord gewoon beter was, zoveel vandaag als afgelopen jaren.

23 oktober 2016 om 18:08

Ja die vind ik terecht ja. Ajax en feyenoord gingen die wedstrijd best gelijkop. In de arena vorig jaar verdiende feyenoord wel een overwinning. Overigens was ajax in de beker ook de betere ploeg en toen won feyenoord. Dus dat feyenoord altijd veel dominanter in de kuip is, vind ik niet kloppen.

Geluk?
Gewoon ook slecht presteren van feyenoord zelf.
Als je grote kansen creëert is een statistiek echt belangrijk

Schoten op doel 2-4
Dat zijn dan dus de kans van Bilal en de goal van Kuyt.
Dan doe je het echt zelf. Niets met geluk te maken.

23 oktober 2016 om 17:46

Wat heeft Ajax nou gecreëerd buiten de goal? precies helemaal niks, terwijl feyenoord 3 100 kansen had.

23 oktober 2016 om 17:50

Want feyenoord heeft zelf veel gecreeerd zeker. Een keer hebben ze er zelf een gecreeerd.

23 oktober 2016 om 18:02

Feyenoord heeft inderdaad in vergelijking met Ajax veel gecreëerd. Want Ajax heeft buiten de goal helemaal niks te zeggen gehad!

24 oktober 2016 om 02:32

Niet goed opgelet dus, vlak voor het einde brak Dolberg nog een keer door, het is dat de linksback met een uiterste krachts inspanning nog net de bal wist weg te tikken.

24 oktober 2016 om 09:35

3 100% kansen gehad en er uiteindelijk maar 1 gemaakt. Ajax 1 100% maar ook meteen scoren.
Misschien dat daar de zwakte ligt legio kansen maar 2 tussen de palen zorgwekkend.
Ajax de laatste jaren niet overtuigend in de Kuip maar toch met punten vertrekken, zorgwekkend.
Maar vooral maar blijven roepen dat Feyenoord beter was, beter levert tot op heden weinig op.

24 oktober 2016 om 20:34

Wat is het doelsaldo op dit moment na 10 wedstrijden?
Zwak Ajax inderdaad...vooral achterin geen topploeg. Wordt leuk gemaskeerd door dolberg die met de kluts de bal gelukkig meekrijgt.....

Ja het is wat voor een naam je er aan geeft de een noemt het geluk de ander zegt gebrek aan kwaliteit om rustig te blijven bij het afmaken. Als je ziet hoe Dolberg als jonge jongen zo rustig blijft bij de goal dan zie je wat bij Bilal er aan ontbreekt. Bilal is meer hetzelfde als Viktor Fischer die had ook maar 1 tempo en miste de rust voor de goal.

Het geluk noemen voor Ajax als je je eigen kansen verprutst, jaja. Het was eerder geluk dat Feyenoord nog in de 85 min gelijk maakt. En o ja 4-0 is het niet geworden meneer Guidetti

Geluk? en wat gebeurde er dit seizoen in Eindhoven toen Feyenoord daar won? Feyenoord was vandaag beter, maar ja de bal moet dan wel over de doellijn Eljero. Net zoals een aantal weken geleden had PSV toen meer verdient. Ik denk dat iedereen genoeg rede heeft om tevreden te zijn.

Hoe arrogant kan je zijn. Klaassen en Bosz geven aan dat Ajax heel blij mag zijn met het gelijke spel.
De supporters hier weten het weer zo te draaien dat Ajax beter was.
Wat een grote monden hier.
Ik heb Ajax de laatste 20 jaar in de Kuip nog nooit zoveel gemene en vieze streken zien uithalen. Alles moest uit de kast.

23 oktober 2016 om 18:25

Nou nou, gaat het wel? Neem een glaasje water kerel, dan koel je wat af. Ik zie hier bar weinig mensen beweren dat Ajax beter was hoor, uiteindelijk zorgen goals voor de punten. Wat is echt beter zijn? Is kansen creëren en maar 1 keer scoren beter dan nauwelijks kansen creëren maar dodelijk effectief zijn? Volgens mij zijn dat twee verschillende dingen. Degene die aan het eind van het seizoen bovenaan staat heeft verdiend gewonnen.

In 25 jaar maar 5 keer gewonnen thuis van ajax dus geen onzin praten elia. Ik ben neutraal maar als het feyenoord waar ik vanmiddag naar heb zitten kijken kampioen word stop ik per direct met het kijken naar voetbal. Want slecht niet het juiste woord maar oh oh oh wat een niveau zeg. En dan die C acteurs als berghuis, kramer of een sinkgraven. Nee nee en dit noemen ze de klassieker in nederland.

23 oktober 2016 om 20:30

@balrup. En wat doe je als dit Ajax kampioen wordt. Want die waren nog veel slechter dan de C acteurs van Feyenoord. (dat ze slechter waren zijn de woorden van Bosz en Klaassen)

24 oktober 2016 om 06:10

Maar goed Calafel dit Ajax is wel heel erg kneedbaar, er staan zo nog 8-12 spelers klaar die staan te popelen, en zeker 6-8 daarvan hebben de potentie om bassisspeler te worden bij Ajax 1, of zijn dit al een hele poos geweest.. Als wij heel slecht spelen, dan hebben we genoeg spelers op vrijwel elke positie om daar een andere speler de kans te geven die amper onderdoet voor de ander.

Bij Feyenoord heb je die luxe toch minder, en ik vraag me af wat er gebeurt bij een blessure van El Ahmadi, Jorgensen of Kuyt. Met name El Ahmadi zou wat mij betreft echt onvervangbaar zijn. Ziyech of Dolberg bij ons ook, maar wij hebben ook Sierhuis en Nouri die dezelfde rol als de hiervoor genoemde spelers uitvoeren, maar nog niet echt de kans hebben gekregen om zich te bewijzen. Ze zouden het misschien niet even goed uitvoeren, maar wel naar behoren denk ik. en zij zouden wellicht dan wel weer stappen kunnen zetten.

waar ik naar toe wil: Ajax heeft een veel bredere selectie, en een gouden generatie die aan de deur aan het kloppen is, sterker nog, er klaar voor is. Ik denk dat wij de betere papieren hebben over het hele seizoen. Aan jullie om mijn gelijk te bewijzen, want we hebben minimaal één gelijkspel van jullie nodig.

Volgens mij heet het spel voetbal en niet kansbal. Kansen benutten heeft ook met kwaliteit te maken en die bezitten sommige F'noord spelers dan te weinig. Maar goed, Ajax verdiende niet te winnen, zoveel is duidelijk.

Omgaan met druk is ook een kwaliteit. Als Bilal gewoon rustig blijft, maakt hij vrij gemakkelijk de 1-0. Maar dat gezegd, begrijp ik de frustratie niet echt. Ajax had vandaag moeten winnen. Zij staan namelijk tweede met 5 punten minder dan Feyenoord.

24 oktober 2016 om 02:33

Welnee, uit bij Feyenoord is een gelijkspel prima. Dan kan je thuis winnen, zonder het publiek heeft Feyenoord het vele moeilijker.

Ajax werd uitgespeeld bij die kansen, maar als je ze er niet inschiet ligt dat aan jezelf. Vind het erg jammer want qua spel waren we de betere en op vele momenten zelfs soeverein aan Ajax.

Feyenoord gebrek aan kwaliteit omdat zij een aantal kansen misten? Wat zegt dat over de kwaliteiten van Ajax dan, zij hebben wel geteld maar 2 kansen weten te creëren.

Vandaag was er duidelijk maar 1 ploeg die het verdiende om de wedstrijd te winnen. Maar zo is voetbal, het gaat om de doelpunten.

Feyenoord was vandaag in de eerste helft veruit de betere en had er in die tijd wel een paar goals meer kunnen inprikken gezien het aantal kansen dat ze kregen. Ajax werd echter absoluut niet 90 minuten lang weggespeeld zoals Elia aangeeft, bij die uitspraak zal de emotie wel meespelen. Ik vond juist dat het spel van beide kanten heel rommelig was en er veel te veel onnodig balverlies geleden werd. Het was in mijn ogen dan ook een slechte wedstrijd. Daarentegen zat er wel veel spanning in de wedstrijd waardoor het wel leuk was om naar te kijken. Daarnaast is rustig blijven in de afronding ook een kwaliteit en toevallig beheerst Dolberg die kwaliteit tot in de puntjes. Toen die goal eenmaal viel werd Ajax sterker met een aantal goede kansen op 2-0. Die viel echter niet en dan weet je met het inbrengen van Kramer dat je de goal nog tegen kan krijgen. Dat gebeurde en alles in ogenschouw nemende is 1-1 (gelijkspel) uiteindelijk misschien wel een terechte uitslag.

Wat heeft geluk nu te maken als de tegenstander zulke kansen niet afmaakt. Dat is onkunde van een paar prutsers. Daarentegen heeft Dolberg maar 1 kans gehad en die zat er geweldig in. Dat is pure klasse.

Dit Feyenoord elftal vind het niet meer dan jammer dat ze ajax geen pak slaag konden geven vandaag. Want daar zijn ze momenteel wel degelijk toe in staat, het zat gewoon niet mee in de afronding. Tot nu toe heeft Feyenoord veruit het beste doelsaldo en een spits die meedoet om de topscorer titel, dat heeft dus niets te maken met een gebrek aan kwaliteit, hoewel Bilal natuurlijk veel minder een killer is en ik die misser al meteen zag aankomen.

Om terug te komen op de stelling; ze vinden dit bij Feyenoord niet meer dan jammer; het elftal is dit jaar volwassen genoeg om in te zien dat 1-1 een prima resultaat is tegen een directe concurrent die nu al 5 punten achter te feiten aan loopt. Er had een mokerslag uitgedeeld kunnen worden, maar deze ploeg leeft tot nu toe prima van wedstrijd tot wedstrijd en laat bij vlagen uitstekend spel zien. Ben benieuwd hoe het er in de winterstop voor staat, in december ontmoeten ajax en psv elkaar, als Feyenoord dan niet meer achterhaald is kan dat voor één van beide al een redelijk cruciaal duel worden.

Natuurlijk had Ajax geluk maar Feyenoord mag niet klagen. De eerste 9 wedstrijden viel het steeds de goede kant op, nu zit het een keer niet mee. You win some you lose some...

Elia. We creëerden veel kansen, alleen gingen ze er niet in, uit het artikel.
Ja als we de kansen benutten moeten we winnen.
Maar Feyenoord mag niet mopperen met een gelijkspel. Geluk gaat niet altijd op.
Misschien als Elia en Berghuis er eerder in komen.

Vind ik ook, daarbij hoor ik veel mensen over kansen maar zag ik vooral hooguit mogelijkheden.
En de 2 kansen die Feijenoord kreeg waren kadootjes, ik zag vooral een matig Ajax met super matige Traore

Feyenoord is de laatste jaren wel beter in Rotterdam tegen Ajax. Maar weten niet toe te slaan. Dat heeft helemaal niks met geluk te maken. Wel fijn dat Ajax Feyenoord de eerste punten af snoept.

Met alle respect, maar Feyenoord leeft momenteel ver boven z'n stand en alles zit mee en over geluk heeft Feyenoord ook niet te klagen. Dat blijft niet een heel seizoen goed gaan natuurlijk, ik begrijp de euforie, maar het is elk jaar hetzelfde liedje. Hoop, hoop, en aan het eind van het seizoen blijkt het toch weer valse hoop te zijn.

Er zijn nog 24(!) wedstrijden te gaan en een voorsprong van 5 punten is helemaal niets. 1 wedstrijdje verliezen en 1 keertje gelijk en de voorsprong is weg. Men vergeet dat Ajax de laatste 10 wedstrijden ook niet meer heeft verloren. Ajax heeft veel meer individuele kwaliteit en bovendien ook een veel sterkere bank.

Dat Feyenoord vandaag beter was dat zal best zo zijn , maar win dan ook een keer zo'n wedstrijd en dat doen ze (bijna) nooit. Elke keer horen we achteraf dat Feyenoord eigenlijk beter was, maar ze hebben gewoon niet de klasse om Ajax te verslaan.

Deze wedstrijd was een moment opname en staat op zichzelf. Een keer beter zijn dan Ajax is geen verdienste verder, dat mag ook wel in een thuiswedstrijd. Elke club speelt z'n beste wedstrijd tegen Ajax, maar Ajax is dat gewent.

Clubs als Feyenoord, ADO Den Haag, Utrecht zijn zoveel met Ajax bezig dat ze zichzelf voorbij lopen en de supporters slaan helemaal op hol als Ajax op bezoek komt. Het is dé wedstrijd van het jaar en die móet gewonnen worden, maar 9 van de 10 keer is het hetzelfde liedje en staan ze met lege handen. Dat moet heel frustrerend zijn.

Heel Rotterdam en omstreken schreeuwt en gilt Feyenoord naar een titel, maar dat gaat wederom niet gebeuren. Ik wil niemand z'n droom ontnemen, maar wordt wel op tijd wakker. Voor de winterstop is de voorsprong al verdwenen en volgend jaar begint het hele proces weer van voor af aan.

Hand en verstand gaan niet hand in hand Kameraden !.

24 oktober 2016 om 20:42

Ajax is verdedigend een middenmoter. Geven elke wedstrijd meerdere grote kansen weg heeft al 7 punten gekost in 10 wedstrijden. Feyenoord slechts 2. Met dit gemiddelde wordt Feyenoord met 2 vingers in de neus kampioen!

Heeft niks met geluk te maken, ligt toch echt aan de kwaliteit van feyenoord.

24 oktober 2016 om 20:42

Ja inderdaad! Kijk eens naar het doelsaldo van de 2 clubs!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

100 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren