NEC knokt zich terug na treffer van uitgefloten Foor

Zondag, 23 oktober 2016 om 14:23Gijs Freriks

Vitesse heeft nagelaten om de top vijf van de Eredivisie binnen te dringen. Het team van Henk Fraser leek zondagmiddag de derby met NEC met minimaal verschil te winnen, maar in de 88e minuut tikte Taiwo Awoniyi de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1. Navarone Foor had de score in de eerste helft geopend in Nijmegen.

/

De 24-jarige Foor liep na het voorbije seizoen uit zijn contract bij NEC en tekende bij aartsrivaal Vitesse en werd bij aankomst in De Goffert dan ook weinig hartelijk begroet door een groep supporters. Hij nam echter sportief wraak door doel te treffen, want na 38 minuten scoorde Foor op aangeven van Ricky van Wolfswinkel. Laatstgenoemde leverde voor de tweede keer in een Eredivisiewedstrijd een assist af in dienst van Vitesse; Van Wolfswinkel bereidde óók in 2008 tegen NEC een treffer voor.

NEC en Vitesse begonnen fel aan het duel, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Van Wolfswinkel scoorde wel, maar zijn doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. In een fase waarin de thuisploeg het balbezit wat leek te kunnen koesteren, bepaalde Foor dus de ruststand op 0-1 in het voordeel van Vitesse. Peter Hyballa voerde in de rust een dubbele wissel door: Jay-Roy Grot en Janio Bikel werden vervangen door Taiwo Awoniyi en Reagy Ofosu. NEC bleef het echter moeilijk vinden om openingen te creëren en Vitesse legde bij vlagen heel aardig voetbal op de mat.

/

Na 56 minuten zorgde NEC voor het eerst weer voor enige dreiging: Matt Miazga blokte een schot van Mohammed Rayhi. Een kleine tien minuten later werd de wedstrijd stilgelegd omdat Lewis Baker bij een hoekschop aanstekers en bekers drank naar zijn hoofd geslingerd kreeg en na de hervatting slaagde NEC er lange tijd niet in om wat terug te doen. Hyballa bracht in de persoon van Quincy Owusu-Abeyie nog wel een extra aanvaller binnen de lijnen, maar verder dan een poging van Awoniyi leek de gastheer niet meer te komen. Leek, want in de 88e minuut scoorde Awoniyi na een kopbal van Dario Dumic.


Poll

Een terecht gelijkspel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door cd89)

Wat een ongelofelijk rare beslissing bij de 1-1.

Hoe kun je nou zeggen dat hij niet deelneemt aan het spel, hij loopt praktisch de keeper omver.

23 oktober 2016 om 14:29

Hij stond ook geen buitenspel volgens mij.

23 oktober 2016 om 15:22

Klopt, was ook geen buitenspel. Vond Room er ook niet goed uitzien bij de 1-1

23 oktober 2016 om 16:00

Staat geen buitenspel maar oke.

Haha Room heeft toch niet zo goed geslapen vannacht? Wat een blunder! Erg blij met het punt, het lijkt erop dat je die wedstrijd gaat verliezen en dan kopt Dumic NEC toch naar drie punten. Wat een spanning! Wat een derbysfeer! Chapeau voor de strijdlust van onze mannen, voetballend was het natuurlijk helemaal niks.

23 oktober 2016 om 14:34

Natuurlijk niet naar drie punten, een gelijkspel moet dat zijn. Euforie stijgt me even naar het hoofd.

23 oktober 2016 om 14:38

Hahaha te vrolijk om te typen? Wij hebben het af laten weten en 2e helft amper wat gecreëerd, gefeliciteerd met het punt

23 oktober 2016 om 14:47

Haha, ja natuurlijk. Je denkt zo lang dat je ploeg gaat verliezen en dan is het uiteindelijk toch nog raak. Natuurlijk was het voetbal helemaal niks, maar dat maakt het juist nog mooier. Zou toch verschrikkelijk zijn als die ene goal van die rat beslissend zou zijn.

23 oktober 2016 om 15:01

Het was ook gewoon terecht dat NEC nog wist te scoren, vond het echt vreselijk kijken het laatste kwartier. Jullie hebben overigens wel mijn dag gemaakt. Het is geweldig om de bus terug te nemen en te zien dat ze het vieren alsof ze de Champion's League wonnen. Daarnaast allemaal middelvingers enzo, geweldig grappig.

23 oktober 2016 om 15:16

Mooi hè.... Zo reed ik een paar jaar geleden ook terug uit de GelreHal na een gelijkmaker in de laatste minuut door jullie.... Niet doen alsof het alleen het hier gebeurt

Net als tegen AZ bij een voorsprong achteruitlopen totdat de tegenstander een keer scoort. Die tactiek werkt dus gewoon niet, dit is zo zonde want je gooit nu gewoon 4 punten weg. Volgende week PSV...

23 oktober 2016 om 14:44

Zegt genoeg hoe blij de supporters van NEC waren na afloop! Je verliest hier gewoon van jezelf, ongelooflijk zeg!!

23 oktober 2016 om 15:16

Ik zou ook blij zijn als mijn ploeg een volledig onterecht punt tegen de grotere broer zou pakken. Man man man, wat was dit een onterechte uitslag uiteindelijk. Nec creëerde echt geen enkele echte kans en pakt een punt doordat wij zo stom zijn om de laatste 20 minuten weer achteruit te gaan hangen. Hopelijk leert Frazer hiervan na twee wedstrijden punten weggeven en laten we in Arnhem gewoon overduidelijk zien wat de echte verhoudingen in Gelderland zijn.

23 oktober 2016 om 15:27

Ja, ook heel veel dreiging.... Hoeveel schoten op goal?

23 oktober 2016 om 15:47

Geen idee, vertel jij het me? Ik weet alleen wel dat Vitesse duidelijk meer kansen kreeg en ook een veldoverwicht(je) had.

23 oktober 2016 om 16:01

Jij zal het ongetwijfeld beter hebben gezien op TV. In mijn beleving was Vitesse de eerste 10 minuten beter zonder dreigend te worden. Daarna NEC met een goede kans voor Haacken. Vitesse volgens mij tegen de verhouding in op 0-1. Tweede helft Vitesse iets meer balbezit. Laatste minuten iets meer druk van NEC met een gelukkige 1-1. Dus terecht gelijkspel lijkt me. En dat je een puntje viert in de laatste minuut als je dreigt te verliezen lijkt me terecht. Maar hoor graag jouw mening Yatsema

23 oktober 2016 om 16:02

Ik doe het wel... NEC 4 schoten op doel, Vitesse 5 op doel. Beide ploegen 3 schoten naast het doel balbezit 49-51 en ook misschien leuk om te weten: NEC 0 behandelingen en Vitesse 6...

23 oktober 2016 om 16:03

Vitesse had in de 2e helft vooral heel veel ruimte en mogelijkheden om tot kansen te komen, maar hoeveel ze nou echt daadwerkelijk concreet aan echte kansen(!) gecreëerd hebben valt nog vies tegen. Eigenlijk amper gezien de ruimte die ze kregen door de (stomme) aanvallende wissels van Hyballa.

23 oktober 2016 om 18:16

Behandelingen als in door blessures? Dat vind ik logisch gezien hoe hard nec soms erin knalde en de staat van het veld. Ik had mijn twijfels overigens of een aantal situaties niet een kaart waard waren, maar strijd hoort bij een derby en zolang het niet te gemeen is...

23 oktober 2016 om 18:20

@micheljans : Vitesse had (in ieder geval optisch) een overwicht. Die kans van Von Haacken was eigenlijk ook de enige echt gevaarlijke kans voor nec, als je dat een kans kunt noemen tenminste. Andersom kreeg Vitesse er twee waarvan uit 1 een goal viel en de andere afgekeurd werd wegens buitenspel. Ik zit toch met een kleine kater, vooraf rekende ik nergens op maar achteraf denk ik, er zat gewoon een overwinning in. Maar Vitesse liep teveel achteruit de laatste 20 minuten en nec rook haar kans.

23 oktober 2016 om 20:08

@yatsema: ik begrijp dat je het leuk vind dat Vitesse op t moment meer geld heeft, maar ik snap jullie "broer-syndroom" nooit zo. Waarom wil je zo graag onze broer zijn? Volgens mij zijn we nog altijd de oudere en grotere stad, ongeacht de status van jullie cluppie

23 oktober 2016 om 22:03

@yatsemata Net ff de samenvatting bij Studio Sport teruggekeken, maar die bevestigde alleen mijn beeld. Van beide ploegen geen echte kansen. Ik snap dus niet echt waar je dat onterechte vandaan haalt.... Maar als je 2 kansen een overwicht noemt, ok, dan heb je gelijk...

1e helft NEC beter maar scoort Foor tegen de verhouding in. Vitesse leek tegen zichzelf te voetballen.
Makamba had geel moeten krijgen.
2e helft waren de rollen omgedraaid.
Gelijkspel was terecht.

En dan dat gooien van aanstekers e.d. die gasten sporen niet! Past in geen enkele stadion.

Wat een misselijk mannetje die Foor. Beetje met zo'n vingertje gaan wijzen na je doelpunt. Snap best dat ze hem uitfluiten als je gratis naar de grootste concurrent overstapt.

23 oktober 2016 om 15:41

Tsja al je geen echt NEC hart hebt en een beetje ambitie, dan snap ik de keuze wel.

23 oktober 2016 om 15:45

Foor gedroeg zich juist netjes na de goal. Hij juichte bijvoorbeeld niet, iets wat veel broodvoetballers van tegenwoordig wel uitgebreid doen.

23 oktober 2016 om 17:20

Foor gedroeg zich idd heel goed . Maar dat maakt hem nog niet een mindere verrader

23 oktober 2016 om 15:57

Ik denk dat je bedoelt..... de grootste rivaal!!!

23 oktober 2016 om 16:01

Wat nou? Van Ingen wilde hem al weghebben na de degradatie, dan is ie eindelijk weg is het nog niet goed. Misselijker is dat lui een speler uitfluiten die jarenlang zijn best heeft gedaan voor zijn club, respect toont en uit naar de club. Wat hebben die fluitende en vloekende nobody's meer of ooit betekent voor nec?

ps mooi dat ie de 0-1 maakte, dat doet hem in Arnhem weer goed.

In principe kom je gewoon echt goed weg. Maargoed, Dirk Kuyt zou zeggen dat je dat afdwingt

Vond NEC tot de 0-1 niet zo slecht spelen. Veel energie en beweging. Grot voegde met zijn kracht en balvastheid echt iets toe. Echter was vaak de laatste pass(assist) of zelfs de bal daarvoor al (net) niet goed, en dan kom je zeer moeilijk tot kansen. Tot de achterstand zelf ook niet veel weggegeven. Maar die tegengoal..., mijn god zeg. Op dit niveau kan het echt niet zo zijn dat als Vitesse (bij wijze van) de bal wegwerkt hun spits praktisch een-op-een met onze keeper kan. Een pass! Daar moet echt iets aan gebeuren, want ondanks dat de organisatie van NEC gelukkig wat 'beter' staat de laatste tijd komen dit soort gevallen gewoon te vaak voor. Dat kost je gewoon punten. Want deze tegengoal was echt niet nodig en hing ook niet echt in de lucht.

Na de 0-1 was het overleg echt helemaal weg. Enigszins wel te begrijpen, want zo'n goal is een klap. Maar des te kwalijker vind ik dat Hyballa de wedstrijd praktisch vergooid in de rust door 2 onbegrijpelijke wissels. Ik weet niet of zowel Bikel en Grot geblesseerd waren(zoniet zou het al helemaal belachelijk zijn want beide haalden hun niveau wel i.m.o.) maar dat je daar dan 2 aanvallers, waaronder Ofusu, voor inbrengt dan vraag je erom. Totale disbalans en anarchie. En dat zag je ook terug in het veld. Het is echt dat Vitesse zonder dollen gewoon heel slecht uitspeelde en zelf amper een kans bij mekaar voetbalde want er lag zoveel ruimte. NEC maakte het veld veel te groot. Ook complimenten aan Dumic, Golla en Dyrestam, want die stonden daar echt als beesten alles weg te halen. Vooral Dumic is van ongelooflijk belang voor deze ploeg.

Gelukkig wordt het dan nog 1-1 want dat punt kan je heel goed gebruiken. Of het terecht is vind ik moeilijk te zeggen. Ik vond NEC niet voldoende kansen creëeren om te zeggen dat NEC op basis daarvan een punt verdiende. Echter vond ik Vitesse ook veels en veels te weinig creëeren om aanspraak te maken op de 3 punten, ondanks dat ik ze het grootste gedeelte van de tweede helft wel echt (veel) beter vond. Denk dat je kan stellen dat een overwinning van Vitesse niet onrechtvaardig is, maar dat een punt om bovenstaande redenen ook niet compleet onrechtvaardig is.

Verder zoals ik al zei een heel belangrijk punt dat voor opluchting zorgt, want het is met dit team gewoon keihard punten sprokkelen en de ploegen om ons heen pakken ook allemaal punten. Het hoeft van mij aan de ene kant absoluut niet gevierd te worden als een overwinning maar ik snap de opluchting aan de andere kant ook wel, want het mentale verschil tussen een thuisnederlaag tegen je streekgenoot en op de valreep een punt halen is behoorlijk groot. Kan misschien net dat zetje zijn wat de ploeg nodig heeft. En daarnaast vind ik het een beetje eng om te gaan bepalen hoe anderen met een resultaat om zouden moeten gaan. Moeten ze lekker zelf weten.

23 oktober 2016 om 16:07

Helemaal met je eens, een mooi realistisch beeld van de overbuur. Ik moet, met mijn geel zwarte bril, wel zeggen dat Vitesse heel slordig was, onverklaarbaar veel de bal verspeelde of gewoon weg gaf en zich geen raad wist met de ruimtes. Nec heeft gewoon keihard geknokt voor een punt, waar Vitesse dat had moeten doen voor de 0-2 maar heeft nagelaten. Dat het rommelig of zelfs grimmig werd reken ook de inconsequente scheids aan.

Terechte uitslag, denk ik zo. Zowel Vitesse als NEC waren niet al te dreigend. Vitesse komt door de naiviteit van onze defensie op 0-1, maar roept het in de tweede helft over zichzelf af door weinig aanvallende intenties te tonen. Verder wil ik in het bijzonder de prestatie van onze aanvoerder Breinburg even eruit pakken. Wat een klasbak. Wint iedere duel en verliest er weinig. (Bijna) iedere bal komt bij een mede-speler en daarnaast ook gewoon een harde werker. Hopelijk blijft deze jongen nog lang, maar in de subtop zou deze speler niet misstaan.

Slordig van Vitesse om weer een tegen goal te krijgen in de laatste minuten.
Hadden wedstrijd volledig onder controle.
Niet een echte derby meer. Maar ja NEC gefeliciteerd met het punt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.NAC Breda5328
6.NEC5024
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
E. TavsanMiddenvelder269
R. JangaAanvaller256
J. OkitaAanvaller234
N. AlblasKeeper220
J. VetMiddenvelder204
T. BeekmanAanvaller182
J. van der SluijsMiddenvelder172
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

60 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 6 maart
Rick Karsdorp is akkoord met AS Roma over een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren