‘Dortmund aast op veelbelovende doelman met meer reddingen dan Neuer’

Vrijdag, 21 oktober 2016 om
/

Borussia Dortmund heeft meer dan gemiddelde interesse in Timo Horn, zo verzekert BILD vrijdag. De 23-jarige doelman verdedigt het doel van 1. FC Köln, waar hij een contract tot medio 2019 heeft. In de contractuele overeenkomst is een transferclausule van 'slechts' negen miljoen euro opgenomen.

Volgens BILD is Borussia Dortmund niet geheel overtuigd van de kwaliteiten van Roman Bürki, die Roman Weidenfeller naar de bank heeft verdreven. Laatstgenoemde, 36 jaar, inmiddels, zal waarschijnlijk nog een keer zijn aflopende contract verlengen. De directie van die Borussen staat open voor de komst van Horn, die afgelopen zomer een zilveren medaille won en dit seizoen al meer reddingen verrichtte dan Welttorhüter Manuel Neuer van Bayern München.

Duitse voetbalkenners zien Horn als de toekomstige nummer één van het nationale elftal van Duitsland. De sluitpost gaf enkele maanden geleden al aan dat hij welwillend stond tegenover een vertrek uit Keulen. "Bij een zeer goed aanbod ga ik kijken of een transfer zinvol is. Internationale wedstrijden spelen met een grote club is het overwegen waard", zo erkende Horn.


Poll

Roman Bürki is een goede doelman voor Borussia Dortmund


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door 123 bea 123)

Neuer krijgt die bal ook 3x per wedstrijd in de buurt. Zo raar is het dus ook niet. Maar Horn is zeker wel goede keeper. Duitsland barst weer eens van de belachelijk goede keepers.

21 oktober 2016 om 09:36

Ik denk dat het gaat om een gemiddeld reddingspercentage per schot op doel. Anders zou het inderdaad wel een rare vergelijking zijn.

21 oktober 2016 om 09:42

Dat zou een hoop verklaren!

21 oktober 2016 om 10:07

Sorry Harrie, maar dat is het niet
Horn redt 71% vd schoten terwijl Neuer 80% aantikt. Zegt verder niets over de kwaliteit van de schoten die ze uit het doel hielden, maar je hebt iig een antwoord
Overigens zijn er 10 keepers in de Bundesliga met meer reddingen dan Horn. Horn redde maarliefst 1x meer dan Neuer dit seizoen.

21 oktober 2016 om 10:13

Oh? Dan vind ik het vrij raar om te noemen haha. In totaal 11 keepers dus met meer reddingen dan Neuer. Waardeloze keeper is het ook

Lijkt me ook niet zo heel moeilijk om meer reddingen dan Neuer te maken daar hij meestal niet al te veel te doen heeft. Zal me niet verbazen als de helft van de Bundesligakeepers meer reddingen maakt dan Neuer.

Voor wat betreft het eerste keeper van Duitsland worden, daar heeft de beste man toch aardig wat concurrentie. Ongelooflijk hoeveel keeperstalenten die Duitsers hebben.

21 oktober 2016 om 09:39

Neuer, leno, ter stegen, karius, fahrman, keeper van psg.. manmanman wat een keepers en dan komen wij aan met krul, zoet, cillessen etc

21 oktober 2016 om 09:48

Mooi hè, maar je vergeet toch wel de belangrijkste hoor; Maarten Stekelenburg. Hoor ik die Bert van Marwijk afgelopen zondag met droge ogen beweren dat die in potentie de beste keeper ter wereld is...

Man alleen die Duitsers hebben al vijf betere keepers inderdaad. Was een van die cowboys die jij noemt maar in Twente geboren.

21 oktober 2016 om 10:32

Idd stekelenburg.. hoe kan ik die vergeten na afgelopen weekend

21 oktober 2016 om 11:30

Je vergeet Trapp en Fruchtl.

Dit is echt een geweldige keeper. Echte Kölsche jonge met de potentie om een absolute wereldtopper te worden. Heel erg constant in zijn prestaties en laat dit ook al jaren zien. Zou het jammer vinden als deze clubjongen weggaat. Low roept hem helaas niet op omdat hij niet Europees actief is. Dit hoeft echter geen rede zijn voor een vetrek, aangezien Koln volgend jaar hoogstwaarschijnlijk Europees gaat spelen (dit is niet alleen gebaseerd op de goede seizoensstart).

21 oktober 2016 om 10:02

Wordt hij niet opgeroepen omdat hij niet Europees actief is of omdat zijn concurrenten toch wat beter zijn? Want zijn ploeggenoot Jonas Hector is wel een vaste klant bij Die Mannschaft, dus dit zal niet DE reden zijn.

21 oktober 2016 om 10:11

Noem 3 duitse linksbacks die europees actief zijn.. het is de zwakste positie alleen schmelzer kom ik op dus hector heeft veel geluk

21 oktober 2016 om 10:09

Dat is onzin, Horn wordt niet opgeroepen omdat de concurrentie gewoon te groot is. Adviseur geeft terecht aan dat Hector wel wordt opgeroepen, of de Dortmund spelers die toen in het rechter rijtje stonden in het laatste seizoen van Klopp, sterker nog, Marko Marin werd eens opgeroepen toen hij in de tweede Bundesliga speelde.

21 oktober 2016 om 10:35

Zo'n jonge speler kan toch beter bij Jong Duitsland keepen dan als 3e keeper meegaan met Duitsland. Zeker als er al zoveel goede keepers zijn uit Duitsland.

21 oktober 2016 om 10:51

Zeker, dat kan nu nog, echter is het van korte duur aangezien hij bijna 24 wordt en dan kan je dacht ik niet meer voor Jong Duitsland uitkomen.

21 oktober 2016 om 12:30

Timo Horn is een betere keeper dan Ter Stegen. Maar Low kiest wel vaker voor zijn 0oogappeltjes. Waarom Schmelzer, Castro of Hahn bijvoorbeeld nog nooit een kans hebben gekregen is me ook een raadsel.

21 oktober 2016 om 13:06

Voor Castro en Hahn is er gewoon te veel concurrentie. Schmelzer heeft zo belachelijk slecht gepresteerd bij het Duitse elftal dat ik hem voorlopig ook niet opgeroepen zie worden, dat neemt niet weg dat Hector ook geen topper is, maar hij heeft in aanloop naar het EK wel degelijk gespeeld. En Low kennende houdt hij gewoon heel erg van vastigheid.

Neuer,horn,leno,ter stegen,karius, genoeg goeie keepers in duitsland. Ook wel mooi om te zien hoe goed koln het doet. Ik heb ze zien spelen op het oefentoernooi in aken en toen was het spel toch niet om aan te zien..

Waarom koopt Dortmund niet gewoon Leno? Oké het zal best moeilijk worden, maar Leno heb je echt een potentiële wereldtopper. Zo zorg je er ook voor dat hij in de bundesliga blijft, waardoor de competitie sterk blijft.

21 oktober 2016 om 10:11

omdat het geen grote stap voorruit is voor Leno, zeker niet als je gewoon de overstap kan maken naar de (absolute) top. Leno is beter dan Ter Stgen en Keylor Navas in mijn ogen. En beter dan Bravo.

21 oktober 2016 om 10:36

Maar als hij binnen de competitie wilt blijven is er geen betere stap aangezien hij neuer toch niet uit de basis speelt. Dortmund doet nu al jaren, muv 1 seizoen, mee om de titel waar leverkusen dat vaak laat afweten. Ook europees gezien presteert bvb aanzienlijk beter. Buiten de bundesliga zijn er idd betere stappen te maken op sportief en financieel gebied.

21 oktober 2016 om 10:56

Sorry hoor maar Leno is echt niet beter dan Navas. Navas is echt wel beter dan Leno in mijn ogen. Ik vind leno niet echt snel groeien ten opzichte van 3 jaar geleden.

21 oktober 2016 om 11:16

muaah. Als hij in duitsland wilt blijven kan hij net zo goed bij Leverkusen blijven. Ja Dortmund is vaker kampioen geworden, maar feit is dat zij nu op gelijkwaardig niveau zitten, Dortmund is zeker geen grote stap voorruit. Ze zijn elkaar concurrenten, enige wat hem kan doen veranderen is het financiële plaatje bij Dortmund, die betalen gewoon erg goed en dat kan Leverkusen denk ik niet veroorloven.

@modricmagic.

Jij mag Navas best beter vinden. Ik niet, plus dat het onzin is dat Leno de afgelopen 3 jaar niet beter is geworden, die is in alle opzichten gegroeid.

21 oktober 2016 om 11:23

Op papier is leverkusen een concurrent maar in de praktijk eindigen ze bijna nooit boven dortmund. Dortmund kijkt naar bayern terwijl leverkusen nog niet op dat niveau zit. Ook typerend dat dortmund spelers weghaald bij leverkusen, dat geeft ook wat aa

21 oktober 2016 om 12:10

BVB koopt de beste spelers van Bayer en deze willen daarna toe. Bayer krijgt de spelers (kampl) die bij BVB niet slagen. Is dat omdat deze clubs op het zelfde niveau zitten?

21 oktober 2016 om 12:41

Welke spelers heeft Dortmund allemaal van Leverkusen gekocht dan op Castro nagelaten? Kijk anders even van 2002 na nu. Denk dat de resultaten van Leverkusen en Dortmund dichter bij elkaar liggen dan Dortmund en Bayern.

Vanaf 2002 tot 2016 is Leverkusen achtereenvolgens:
2de, 15de, 3de, 6de, 5de, 5de, 7de, 9de, 4de, 2de, 5de, 3de, 4de, 4de, 3de

Gemiddeld 5de plaats in de competitie

Dortmund is achtereenvolgens:
1ste, 3de, 6de, 7de, 7de, 9de, 13de, 6de, 5de, 1ste, 1ste, 2de, 2de, 7de, 2de

Gemiddeld 5de plaats in de Bundesliga

Dus opzich is het niet zo dat Dortmund het veel beter doet dan Leverkusen behalve dat Dortmund paar landstitels gepakt heeft. Na Bayern zijn dit duidelijk de best presterende ploegen van Duitsland sinds 2002. Schalke komt daarna.

21 oktober 2016 om 13:03

Ach maak je niet druk, je ziet toch hoe hij elk feit verdraait? Met zijn onzin argument, ze mogen de spelers van de concurrentie kopen omdat die er naartoe willen, maar als Bayern bij Dortmund koopt dan mag het opeens niet hahah, net of die spelers niet naar Bayern wilden.

Leverkusen en Dortmund zijn natuurlijk concurrenten, als er na Bayern 1 constante ploeg is dan is het Leverkusen. Dortmund telde jarenlang niet eens mee toen zij in de malaise zaten, Schalke en Wolfsburg zijn zo wisselvallig als wat en BMG begint nu pas echt mee te tellen. Ja Leverkusen is nooit kampioen geworden, maar dat veranderd hun constante prestaties in de buli niet, je moet ook niet naar 123 bea 123 luisteren, zoals jij ook al hebt gemerkt veranderd hij zijn uitspraken en feiten zolang het hem uitkomt.

21 oktober 2016 om 13:58

@ Gnst

Waarom mag Bayern geen spelers van BVB kopen? Mag best hoor, maakt Borussia alleen rijker en Bayern niet noodzakelijk beter.

21 oktober 2016 om 14:00

BVB 8 landstitels, Vizekusen 0 (zero) duidelijke taal.

Burki stond vorig jaar ook nog op een lijst bij Ajax. Er was toen sprake van een vertrek van Cillessen, maar dat ging niet door en Burki ging van Freiburg naar Dortmund. Mocht dit verhaal waar zijn, dan zie ik Ajax graag terugkomen voor deze keeper. Al zal het moeilijk worden om van Dortmund een stap terug te doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
E. TerzicAanvaller
M. StefesUnknown
A. WitselMiddenvelder50
E. HaalandAanvaller55
M. ReusAanvaller51
R. BürkiKeeper30
M. AkanjiVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

266 fans
Keeper, 34 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Bayern München 5 0 1 0
2019/2020 Bayern München 33 0 0 0
2018/2019 Bayern München 26 0 1 0
2017/2018 Bayern München 3 0 0 0
2016/2017 Bayern München 26 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Advocaat maakt groot compliment: ‘Hij doet me denken aan die van Bayern’

Justin Bijlow is blij met zijn nieuwe kans bij het Nederlands elftal. De doelman van Feyenoord werd door bondscoach Frank de Boer opgenomen in de 34-koppige voorselectie voor de oefenwedstrijd tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 oktober
Naast Barcelona en Juventus is ook Manchester United in de markt voor Ryan Gravenberch. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren