‘Ik wist dat hij de perfecte speler was voor Ajax’

Woensdag, 19 oktober 2016 om

Kasper Dolberg kwam begin vorig jaar over van Silkeborg IF en lijkt dit seizoen op weg naar zijn grote doorbraak in Amsterdam. Voor zijn ontdekker John Steen Olsen, die als scout ook verantwoordelijk was voor de komst van onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Viktor Fischer en Christian Eriksen, komt dit niet als een verrassing.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Kasper Dolberg er goed aan heeft gedaan voor Ajax te kiezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door rochester)

Heeft veel potentie om een grote spits te worden heeft goede aannames kaatsen neerleggen afwerken heeft het wel inzich

19 oktober 2016 om 14:42

ik ben over t algemeen enorm negatief en kritisch als t op overmars aankomt. maar dit heeft ie heel goed gedaan.

19 oktober 2016 om 17:40

En hoe dat het een verademing is om hem te zien spelen, ik wacht al jaren op zo'n voetballer bij Ajax. Echt bij ieder wedstrijd doet hij mij verbazen met zijn kwaliteiten. En dan ook zo jong nog, dit wordt echt een topper!

19 oktober 2016 om 18:06

Er word vaak een talent de hemel in geprezen, zeker in Amsterdam... Achteraf blijkt het allemaal wel mee te vallen en staat dat talent snel weer met beide benen op de grond... Maar deze jongen, poeh daar ben ik ook wel jaloers op hoor. Rustig, nuchter en een brok talent... en vooral veel scorend vermogen. Dit is een jongen waarover ik wel wil meepraten dat het een groot talent is.

Prima gescout weer door John Steen Olsen.

Prima speler met een koelbloedige uitstraling. Verder valt het me op dat hij vaak de juiste keuze maakt. Dit lukt niet altijd maar ik zie zelden dat hij de verkeerde kant open draait, de verkeerde loopactie maakt. Ik vind dat opvallend voor zo'n jonge speler en dat is veelbelovend voor de toekomst.

19 oktober 2016 om 14:15

Vooral die koelbloedige uitstraling is geweldig! Heb nu al een zwak voor hem. Doet het tot nu toe erg goed en ik zie veel potentie in hem. Is ook nog maar jong en zal nog een tegenslag krijgen. Maar vind het een verademing!

Hopelijk blijft ie het goed doen. Er zijn meerdere Denen geweest die heel veelbelovend begonnen en daarna een terugslag en fysieke problemen niet te boven zijn gekomen. Bijvoorbeeld een Fischer en Boilesen.

19 oktober 2016 om 16:32

Het zo net alsof je wil zeggen dat de terugslagen en fysieke problemen met hun Deense afkomst te maken hebben . Ik zou niet weten wat dat met elkaar van doen heeft. Er zijn bovendien ook vele Denen die niet kampten met zulke ongemakken na een goed begin in hun tijd bij Ajax. Jesper Olsen, Frank Arnesen, Sören Lerby, Jesper Gronkjaer, Christian Eriksen, etc.

19 oktober 2016 om 17:11

Je vergeet de klasbakken Laudrup.

19 oktober 2016 om 17:27

Ik wil het niet specifiek op Denen gooien, maar meer op dat er wel vaker hele jonge spelers goed starten en vervolgens in een dip terechtkomen waar ze vervolgens niet meer uitgeraken. Laten we daarom voorlopig hem nog niet een toekomstig wereldspeler noemen of te veel van hem te gaan verwachten. Boilesen en Fischer begonnen ook aardig tenslotte.maar zo kunnen we er wel meer noemen. Kishna, El Ghazi, Riedewald e.d. begonnen ook heel aardig en zitten inmiddels toch ook in een dip, waar ze nog niet uit zijn.

19 oktober 2016 om 18:14

Fischer kan echt nog wel een toppertje worden hoor, hij is nog maar net 22.

Boilesen, tja, die snapt het niet helemaal (licht uitgedrukt) en dan kom je niet ver.

Ik zou ook wel eens willen weten hoe Dolberg het dan als linksbuiten zou doen. Aangezien het rendement van Younes zo laag ligt op die positie. Dan kan Huntelaar mooi in de winterstop overkomen en in de spits spelen en Cerny of Traore rechtsbuiten. Dan moet er een hoger rendement uit de aanval kunnen komen.
Ik ben niet tegen Younes ofzo maar zou wel graag meer rendement willen zien van de flank posities. Dit lijkt me een prachtige opstelling na de winterstop als iedereen weer terug is en Haps hopelijk als nieuwe linksback is gehaald. Dan staan er allemaal spelers in die prima passen bij de speelstijl van Bosz:

Krul
Veltman Sanchez Viergever Haps
Klaassen Schone Ziyech
Cerny Huntelaar Dolberg

19 oktober 2016 om 14:17

Hij doet het op de vleugel normaal helemaal niet slecht, dan zie je hem meer dribbelen, naar binnen komen en schieten. Als spits completer dat zeker, lekker laten staan en alleen als Cassierra voor Younes invalt naar linksbuiten zetten met Cassierra in de spits.

19 oktober 2016 om 14:20

Je gaat toch niet Younes er uit halen? Die was in het slechte begin van dit seizoen de enige die gevaarlijk was. Nu zijn dat er gelukkig meer maar hij is alsnog één van de betere. Volgens mij ligt zijn rendement trouwens ook helemaal niet zo laag.

19 oktober 2016 om 14:22

Rendement is misschien wat laag, dat weet ik niet precies. Maar Younes is wel een gevaarlijke speler die nu even een dipje heeft. Maar van zijn dribbels en drive naar voren kan ik echt genieten! Die moet je er niet afhalen, ook al is zijn rendement laag. Hij houdt zo 2 a 3 verdedigers bezig met zijn snelle voetenwerk en hij durft tenminste een actie te maken wat ik erg gemist heb bij Ajax.

19 oktober 2016 om 14:25

Ik zie toch liever een aanval met meer rendement om eerlijk te zijn. Ook al heeft Younes geweldige dribbels en houdt hij 3 man bezig. Als het te weinig oplevert heb je er alsnog te weinig aan. Een aanval met Cerny, Huntelaar en Dolberg gaat geheid meer goals maken dan de huidige aanval. Rendement van Traore en Younes ligt te laag.
Cerny is trouwens ook in staat om dat te doen wat Younes kan maar dan wel met een hoger rendement.
Cassierra vind ik trouwens nog niet het gewenste niveau hebben, eerst maar laten presteren bij Jong Ajax en daar laten ontwikkelen tot een echte Ajax spits.

19 oktober 2016 om 14:29

Hij had vorig jaar voldoende assists en goals. Op dit moment ligt het rendement laag, maar heb er vertrouwen in dat het wel weer goed komt.

19 oktober 2016 om 14:38

@ Stylogmang,

Zelf hoop ik dat Kasper Dolberg gewoon in de punt van de aanval blijft staan. Hij is gewoon een prima diepe spits en waarschijnlijk zal Dolberg nog wel een mindere fase/periode krijgen, wat overigens totaal niet gek is voor iemand voor zijn leeftijd en in de periode dat Dolberg minder presteert, kan je Mateo Cassierra de kans geven als diepe spits.

Zo kun je zowel Cassierra als Dolberg rustig brengen, door allebei zo regelmatig langere periodes basisplaatsen te geven en zo krijgen beide spelers genoeg kansen om zich te bewijzen. Het rendement van Amin Younes is inderdaad erg laag, dat is ook iets wat mij tegenvalt bij hem, maar ondanks dat zou ik Younes altijd wel opstellen bij Ajax.

Het klopt dat Younes dit seizoen nog niet echt sterk bezig is, maar er komt altijd wel aardig wat dreiging van hem af en zoals ik hierboven dus al aangaf: Dolberg moet gewoon als diepe spits blijven spelen en op de flanken moet er dan regelmatig gerouleerd worden tussen Bertrand Traoré, Anwar el Ghazi, Amin Younes en Václav Černý.

Dit is voor mij de ideale opstelling (zie opstelling), mits iedereen fit is. Davy Klaassen is opzicht wel een vrij goede speler, maar ik heb liever een middenveld met Lasse Schöne, Riechedly Bazoer en Hakim Ziyech en in de verdediging heb ik liever Kenny Tete als rechtsback, in plaats van Joël Veltman, en op linksback heb ik liever Jaïro Riedewald, in plaats van Daley Sinkgraven of Mitchell Dijks.

Ik weet dat Bosz graag met aanvallende backs speelt, maar bijvoorbeeld Veltman voegt als back vrijwel niets toe, zowel aanvallend als verdedigend en centraal in de verdediging spelen Sánchez en Viergever zeer degelijk en sterk dit seizoen, dus dan komt Veltman, net als Klaassen, op de bank terecht en Tete is aanvallend misschien ook niet heel sterk, maar de voorzetten van Tete zijn een stuk gevaarlijker dan die van Veltman en daarbij zou ik dus voor Riedewald als linksback kiezen, omdat ik sowieso geen fan van Sinkgraven als back ben en ja, hij heeft een paar goede wedstrijden als back gespeeld, maar ik heb daar liever Riedewald, met Dijks als stand-in, zodat je regelmatig kan rouleren.

Krul
Tete
Sánchez
Viergever
Riedewald
Schöne
Bazoer
Ziyech
Traoré
Dolberg
Younes
19 oktober 2016 om 17:11

In grote lijnen ben ik het met je eens. Zou je echter kunnen toelichten wat Viergever toevoegd? Waarom zou Veltman niet zijn plaats kunnen innemen?

Viergever is in mijn ogen echt te licht voor het centrum van een Nederlandse topclub. Laat staan tegen een tegenstander uit het buitenland.

Verder zou ik persoonlijk Traore vervangen voor El Ghazi. Puur omdat dit een jeugdspeler is en op het moment zij beide in een vorm-dip zitten en daardoor weinig van elkaar verschillen.

21 oktober 2016 om 14:20

@ Claudefioll,

Ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk ook geen fan van Nick Viergever ben en dat ik daar liever Jaïro Riedewald heb. Joël Veltman zal waarschijnlijk niet centraal in de verdediging naast Davinson Sánchez komen te staan, omdat zowel Sánchez als Veltman rechtsbenig zijn en Ajax (en de meeste teams) spelen meestal met een rechtsbenige verdediger rechts in het centrum en een linksbenige verdediger links in het centrum en eigenlijk vind ik dat ook een beetje raar, maar er zijn teams/tegenstanders waarbij dat vrij belangrijk kan zijn voor de spits en ondanks dat ik geen fan van Viergever ben, moet ik wel toegeven dat ik hem zeker niet slecht vind spelen dit seizoen en van Veltman ben ik nooit echt een fan geweest.

El Ghazi heeft zeker talent en van hem ben ik ook een fan, maar ik ben een fan van zowel el Ghazi als Traoré. El Ghazi speelt al meer dan een jaar erg matig, maar als hij z'n vorm hervindt dan is hij zeker een goede speler en Traoré mist veel kansen, maar van hem komt er veel meer dreiging vanaf de vleugels af, dan bij el Ghazi.

Maar zoals ik dus al zei: ik hoop dat el Ghazi z'n vorm nog terugvind, want dan zou ik 'm zeker boven Traoré verkiezen.

19 oktober 2016 om 14:56

Ik vind dat je gelijk hebt en Ajax Haps als linksback moet halen, maar Viergever en Veltman zou ik vervangen door Riedwald en Tete Met Cerny heb je idd een speler die ook diep gaat in tegenstelling tot Younes en Traore. Als Younes slecht draait zou ik Nouri wel eens op zijn plek willen zien.

Echt een supertalent. Vind hem nu al meer potentie tonen dan Milik. Bij Feyenoord hebben we weinig tot niks te klagen over Jorgensen, maar wie er beter is lijkt me duidelijk. Dolberg heeft buiten zijn voetbaltalent ook een goede kop, licht arrogant lachje maar wel met Deense nuchterheid. Over 3 jaar max gaat hij weg voor een bedrag van plus 30 miljoen.

19 oktober 2016 om 14:49

Net zoals Sanchez en Ziyech en als Ajax Bazoer weer in de basis zet misschien ook Bazoer. Zou plus 120 miljoen op kunnen leveren

19 oktober 2016 om 16:40

Waar de supporter welgeteld geen cent van krijgt. Als voetballiefhebber zie ik liever goede spelers die kwaliteit op de mat leggen.

19 oktober 2016 om 16:50

Kwaliteit heeft Ajax al in huis om ze te kunnen vervangen. De Ligt, Nouri, Vd. Beek en Cassierra kunnen hun gaan vervangen nadat ze verkocht zijn. En met die 120 miljoen kun je heel wat leuks mee doen.

20 oktober 2016 om 00:04

@styloGmang
Klopt. Nederlandse clubs moeten hun huid zo duur mogelijk verkopen. Ook bij PSV en Feyenoord zouden een aantal spelers +20 miljoen per speler kunnen opleveren.

19 oktober 2016 om 15:33

Mwoah het blijft een jonge speler die vaak grillig zijn, ik denk dat als hij piekt beter is, maar er zullen ook dalen komen.

deze jongen wordt de volgende suarez, ik bedoel hiermee niet qua speslstyle oid. maar qua status. dolberg wordt een hele grote meneer, mits hij vrij.blijft van hardnekkige blessures. dat is op t mkment een beetje mn angst.

19 oktober 2016 om 15:05

Als ik hem met een ex Ajacied zou moeten vergelijken denk ik meer aan Petersson. Ook een heel bescheiden spits maar met een neusje voor de goal. En qua meevoetballend vermogen als spits heeft hij zelfs een vleugje Zlatan.

19 oktober 2016 om 15:12

nogmaals, ik vergelijk hem niet met suarez qua speelstyle oid. maar puur op status. dolberg heeft t in zich om de beste spits ter wereld te worden. net als suarez dat nu is. of iig 1 van de beste. de vergelijking met petterson kan ik niet echt doen omdat ik petterson te weinig heb gezien vanwege mijn leeftijd.

19 oktober 2016 om 16:50

'Hardnekkingheid' net als Suarez! I see what you did there!

Jongen die eigenlijk alles heeft, een kiezelhard schot om mee te beginnen, prima snelheid en kracht (al mag dit nog bij geschaafd worden, maar goed hij is 19 jaar), loopt erg goed de ruimtes in en heeft een prima techniek maar bovenal zijn snelle draaien en bewegen, die Beugelsdijk moet gek van hem zijn geworden, je komt maar moeilijk in de buurt van Kasper en als je dat al bent draait hij zo weg.

In potentie een betere spits dan zijn voorgangers, maar moet het natuurlijk
wel blijven bewijzen. Daarnaast een keurige knaap zonder capsones of
andere onhebbelijkheden. Wat vooral opvalt is zijn ziedende schot vanuit
het niets. Afgelopen zondag tegen ADO ook weer plotseling een
kanonskogel; prachtig om te zien.
Ajax - en vooral Jong Ajax - is weer leuk om naar te kijken.
Mooi doorgaan op deze weg, Ajax voetbal zoals het hoort!
PSV en Feijenoord spelen al jaren op de voor hen bekende wijze en dus
is het mooi dat Ajax ook weer is teruggekeerd naar de eigen identiteit,
al duurt het nog even voordat het Frank de Boer voetbal helemaal is
uitgebeiteld. Hij zelf is, vermoed ik, dan al ontslagen bij Internazionale.

Hij is redelijk begonnen in Ajax 1. Maar ik vind het wel een beetje snel om hem nu al als "super-talent" te benoemen. Hij is zeer doelgericht en ook goed in de combinatie, maar er gaat ook wel heel veel mis hoor. Vooral zijn aanname in de kleine ruimte leidt erg vaak tot balverlies. Ik hoop dat hij zijn goede begin een goed vervolg kan geven. Als hij aan het eind van het seizoen grote stappen heeft gezet verdient hij misschien het etiket super-talent.

19 oktober 2016 om 17:14

Wanneer is iemand volgens jou dan wel een supertalent? Wanneer diegene zijn land naar de WK finale brengt en de verlossende goal scoort?

Het zal duidelijk zijn dat ik het niet met je eens ben. Het is toch onbetwist dat deze speler ontzettend veel talent heeft. Het is nu de vraag hoe dit zit verder ontwikkeld.

19 oktober 2016 om 17:30

@claudefioll
Iemand is voor mij een supertalent als hij na zijn debuut voortdurend beter wordt, en aan het einde van zijn eerste seizoen een beduidend betere speler is geworden. En aan het einde van zijn tweede seizoen weer beduidend beter is geworden. Dat is een supertalent, een speler die ieder seizoen grote stappen maakt. Dolberg heeft duidelijk veel talent, maar nu moeten we eerst maar eens afwachten hoe hij zich ontwikkelt. Wij Ajacieden zijn nogal snel met het etiket supertalent, en vaak ten onrechte, blijkt achteraf als zo'n zogenaamd supertalent stil blijft staan in zijn ontwikkeling. Fischer en El Ghazi werden ook gezien als supertalent, maar die zijn nu niet beter dan in hun debuutwedstrijd.

Ben blij dat Dolberg nu standaard speelt. Ik vind hem nu al een hele goede speler en er zit nog veel rek in. Wat mij betreft speelt Ajax dit seizoen met de volgende spelers (afhankelijk van vorm, blessures en schorsingen)

GK : 1 Krul 2 Boer 3 Onana
RV: 1 Tete 2 Veltman 3 Westermann
Rcv: 1 Sanchez 2 Veltman 3 Westerman
Lcv: 1 Riedewald 2 Viergever 3 Westermann
LV: 1 Viergever 2 Riedewald 3 Dijks
VM: 1 Schone 2 Bazoer 3 Gudelj
CM: 1 Klaassen 2 Bazoer 3 Gudelj
AM: 1 Ziyech 2 Sinkgraven 3 Schone
RA: 1 Traore 2 El Ghazi 3 Cerny
CA: 1 Dolberg 2 Cassiera 3 Traore
LA: 1 Younes 2 Cerny 3 Cassiera

En dan heb je nog jongens als vd Beek, Nouri en de Ligt die er alweer aankomen. Ik vind het beleid van Overmars daarom ook uitstekend en ik hoop dat hij nog lang bij Ajax TD blijft. Het enige wat ik jammer vind is dat Ajax dit seizoen Haps niet heeft gekocht van AZ, dan was het helemaal perfect geweest (voor Ajax begrippen)

Eindelijk weer een zelfopgeleide spits. Prachtspeler. Kan Ajax veel plezier aan beleven en een flinke zak geld aan verdienen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

115 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren