‘Naar de spelers in de Ajax-voorhoede kijk je graag, Feyenoord speelt anders’

Woensdag, 19 oktober 2016 om

Ajax reist zondag af naar De Kuip en de Amsterdammers kunnen bij winst op Feyenoord het gat met de koploper terugbrengen tot twee punten. Rob Witschge, die zowel voor Ajax als Feyenoord speelde, hoopt op een mooie wedstrijd. De inmiddels vijftigjarige voormalig middenvelder heeft ook een duidelijke voorkeur voor een van zijn twee oude clubs.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie denk jij dat er gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door ruudos)

Serieus? Dit vertelt hij toch wel vrij gekleurd. Ik vind de voorhoede van Ajax helemaal niet mooier/leuker om te zien. Zyjech is een hele aantrekkelijke speler, prachtige pass, mooie bewegingen. Maar Elia (indien weer fit) en Berghuis zijn normaliter ook attractieve voorhoedespelers. Het is mij redelijk om het even. Hij lijkt het wel goed proberen te praten dat Ajax de laatste jaren doodsaai was om te zien, want daar heeft hij gelijk in: Het is leuker dan het de laatste 5 jaar is geweest!

19 oktober 2016 om 11:30

Waarom is het een gekleurde mening en waarom is het goedpraten.
Hij heeft bij beide clubs gezeten en heeft behoorlijk aantal wedstrijden meer voor feyenoord gespeeld dan voor ajax. Waarom zou hij een gekleurde mening geven.

Je kan het er mee eens zijn of niet mee eens zijn, maar een mening die anders is dan de eigen betekent niet direct een gekleurde. De spelers die je noemt zijn inderdaad atractief, maar hebben samen 20 minuten op het veld gestaan. Ajax heeft met Younes, Ziyech, Traore drie spelers die elke wedstrijd spelen. ziyech is aantrekkelijker om te zien dan in dit geval de 10 van feyenoord. Maar dat is mijn mening. Puur persoonsgebonden en niet een ajax-feyenoord gebonden mening.

19 oktober 2016 om 12:12

@ Lanjouwer

Elia is niet fit en Berghuis is totaal niet in vorm.
Zo kan je natuurlijk alles recht lullen wat krom is, als Ajax die Jamaicaan had kunnen aantrekken.

Het gaat om dit moment en op dit moment is de aanval van Ajax aantrekkelijker om naar te kijken en daar kan ik me best in vinden. Wat niet wil zeggen dat de aanval van Ajax beter is.

Edit: Sorry Jdg84, was voor Janjouwer.... Website doet raar.

19 oktober 2016 om 11:33

Naast dat ik het niet met je eens ben over de aantrekkelijkheid van de voorhoede spelers, moet je ook goed lezen wat er wordt geschreven. Er staat heel duidelijk 'momenteel'. Wat ook momenteel is, is dat Elia geblesseerd is en Berghuis op de bank zit. Dat kan zondag weer heel anders zijn, maar dat is niet het punt. Om nog terug te komen op aantrekkelijkheid: Jorgensen vs Dolberg en Bilal/berghuis vs Traore wil je me toch niet wijs maken dat de Feyenoorders minimaal even aantrekkelijk spelen? Ze zijn misschien efficienter (heel belangrijk), maar daar houdt het ook mee op.

19 oktober 2016 om 13:39

Ik geniet wel van de Ajax voorhoede. En dan vooral dolberg en ziyech. Traore en younes doen me wat minder. Maar het ziet er sierlijker uit dan bij Feyenoord. Dat is verder prima. Ik hou wel van die strijd die Feyenoord in een wedstrijd kan leggen.

19 oktober 2016 om 13:50

Jij verteld het ook vrij gekleurd. Het blijven slechts meningen he, die van Witschge is gekleurd en die van jou ook.

Vind Dolberg wel leuker dan Kramer / Jorgensen. Younes / Traore - Elia / Berghuis zijn allemaal even frivool en dreigend geloof ik.

19 oktober 2016 om 14:52

Niks tegenin te brengen. Het blijven meningen. De één geniet van het spel van Guardiola, de ander van Mourinho en weer een ander van Simeone. Het blijft subjectief inderdaad. In dat opzicht kan je het niet als feiten wegleggen

19 oktober 2016 om 15:10

Kwestie van smaak. ik hou meer van mannenvoetbal. Mouwen omhoog, minder voetbalkwaliteiten en/of vernuft hebben, maar dit ruimschoots compenseren met inzet en onverzettelijkheid. Ik geniet van Bottegin, van Karsdorp, zelfs van Vd Heijden. Sinds Nelom niet meer speelt is de achterhoede zo goed! En sterk. Dat Ajax mooier voetbalt, tja dat kan je vinden. Maar de power en onverzettelijkheid van de hele Feyenoord selectie straalt wel iets uit.

Een boeiende pot zondag. Twee verschillende stijlen, waarbij ik eindelijk Feyenoord weer eens een goede kans geef! Vooraf dan..... Want vorig jaar 1-1 en 1-0 was natuurlijk ook goed, zeker gezien het spel...

In een kolkende kuip gaan we het klusje klaren en ze op 8 punten zetten , ik zeg 3-1 zij zijn nog zoekende voorin ook al hebben ze op papier een leuk team

19 oktober 2016 om 11:30

Ik zeg 2-4, Feyenoord overschat zichzelf, en onderschat Ajax. Feyenoord heeft een stabiele verdediging, maar hebben nog geen team getroffen dat de aanvallende kwaliteiten heeft die Ajax dit seizoen heeft. Zelfs PSV en Man United zijn (op zijn zachts gezegd) zoekende. Ze hebben dan wel die vechtersmentaliteit waar Ajax moeite mee zal hebben, maar uiteindelijk zullen de voetbalkwaliteiten overwinnen. Daarnaast heeft Ajax een stijgende lijn gevonden, en zit er nog veel rek in, en Feyenoord heeft het steeds zwaarder. Zondag op 2 punten, en tegen de winter heeft Ajax een gat geslagen met Feyenoord en Psv.

19 oktober 2016 om 11:33

Toch heeft United natuurlijk veel meer aanvallende kwaliteit dan Ajax. PSV uit is ook lastiger dan Ajax thuis.

De reden dat Ajax gaat winnen is dan ook puur mentaal. Feyenoord verzaakt altijd in de Klassieker. Zal dit jaar wel niet anders zijn.

19 oktober 2016 om 11:40

Feyenoord overschat zich zelf? In wat overschatten ze zich zelf?? Zijn juist heel bewust van wat ze wel kunnen en vooral wat ze niet kunnen.

Spelen daarom zo compact en uit een goede organisatie. PSV en Man U hebben natuurlijk beide opz ijn minst de zelfde aanvallende kwaliteiten als Ajax. Daar komt bij dat Feyenoord het juist beter doet als ze zelf het spel niet hoeven te maken.

Erzit nog veel rek in Ajax maar niet in Feyenoord? Dat is ook speculaties. Ajax is jong en kan ook weer door de ondergrens zakken. Feyenoord is juist dit jaar een stuk stabieler.

Zo zie ik ajax ook nooit er 4 maken, ditismeer da wat Feyenoord nu in totaal tegen heeft! Zal hoe dan ook een kleine winst worden voor 1 van de 2 env erwacht niet te veel doelpunten.

19 oktober 2016 om 11:44

Lachwekkend dat jij beweerd dat Zlatan, Rashford Martial, Depay die allen hebben gespeeld tegen Feyenoord minder kwaliteiten hebben dan de aanval van ajax.

19 oktober 2016 om 11:50

@BenNl Ajax heeft nog geen tegenstander getroffen die zo weinig weggeeft achterin en zo makkelijk scoort. Het blijft een aparte wedstrijd als Feyenoord dat fysiek een stuk sterker is het middenveld kan domineren gaat Feyenoord een hele goede kans hebben.

19 oktober 2016 om 11:52

Ik zeg het verkeerd, ze overschatten zichzelf niet, maar door de goede prestaties ligt het verwachtingspatroon erg hoog. Extern wordt Feyenoord toch de favorieten rol voor de titel toe geschoven. Dat gaat spelen in de hoofden van de spelers. Een soort druk dat moeilijker is dan de underdog rol.

Ik zeg niet dat de spelers van PSV en Man United individueel slechter zijn dan die van Ajax. Hoewel in het geval van PSV durf ik dat wel te zeggen. Maar het gaat er om dat het (nog) niet loopt bij die teams, en bij Ajax wel. En dat er nog heel veel rek bij Ajax in zit, en ze de stijgende lijn te pakken hebben, het gaat elke wedstrijd iets beter dan de wedstrijd er voor. Bij PSV totaal niet, Man United was ten tijde van die wedstrijd tegen Feyenoord ook nog lang niet op hun niveau.

Ik heb het gevoel dat Feyenoord wel redelijk tegen hun max aan zit nu qua rek, is toch niet erg, 9 x winst in de eredivisie is moeilijk nog beter te doen he. En natuurlijk lopen er ook een aantal talenten rond, die nog een stap zullen maken, maar als ik kijk naar de wedstrijd tegen NEC zag je toch dat het van diep moest komen. Ik heb het gevoel dat (ondanks dat ze zo stabiel zijn), het elke wedstrijd zwaarder wordt voor Feyenoord, misschien wel door de druk, en het hoge verwachtingspatroon. Ajax zou door de ondergrens kunnen zakken, maar niks wijst daar op.

Ik heb Ajax vaker 4 goals zien maken in de Kuip, en een team dat zo lekker draait als Ajax hebben ze ook nog niet getroffen.

19 oktober 2016 om 12:02

Zo lekker draait als Ajax?
Je kan het ook omdraaien. Welke tegenstander zo goed als Feyenoord op DIT moment heeft ajax al getroffen? in europa niks gepresteerd tot nu toe en in de eredivisie nog geen echte test gehad.

19 oktober 2016 om 12:47

Het compacte spel van Feyenoord heeft ze wel de nodige resultaten opgeleverd. 11 kans en een standaard situatie waren genoeg om van United en PSV te winnen. Bij Ajax zijn ze onnauwkeurig in de laatste pass en afronding. Valt heel veel winst in te halen. Ik denk dat het een spannende wedstrijd wordt met inderdaad weinig goals.

19 oktober 2016 om 13:47

PSV had ook moeten winnen van Feyenoord. Helaas dacht een oude voetbalwet daar anders over

19 oktober 2016 om 15:25

Ik snap dit soort opmerkingen nooit. Hoezo had PSV moeten winnen dan? Hebben ze meer doelpunten gemaakt, zijn er goals afgekeurd? Als je betere spelers en groter budget hebt, moet je dan winnen? Als je beter aan kunt vallen dan de tegenpartij, moet je dan winnen?

Het gaat uiteindelijk om het maken van doelpunten. Hoe maakt niet uit natuurlijk. regel 1; maak meer doelpunten dan de tegenpartij. Als je al niet aan die regel kunt voldoen, dan "had je echt niet moeten winnen"....

19 oktober 2016 om 15:55

@Psv-er!

Nog niks gepresteerd in Europa... je bedoelt het Ajax dat als enig Nederlands team alle Europese wedstrijden tot nu toe in de groepsfase heeft gewonnen?

Ik ben heel benieuwd naar deze wedstrijd, en als Ajax fan durf ik ook geen voorspelling te doen. Waarbij Feyenoord tot zo ver dit seizoen fysiek en mentaal erg sterk speelt, zie je dat het bij Ajax eindelijk begint te draaien de afgelopen wedstrijden en dat er meer voetbal in zit dan bij Feyenoord. (helemaal op het middenveld)

Denk dat het een erg spannende wedstrijd word waarbij de beste mag winnen!

21 oktober 2016 om 12:53

@frankentime. Als je 30 kansen hebt en mist en je tegenstander heeft er eentje en die scoort dan verlies je wel terecht maar had je eigenlijk wel moeten winnen maar heb je het alleen niet gedaan.

Net zoals je fiets die gejat wordt omdat je hem niet op slot heb gezet. Je had hem wel op slot moeten zetten, had je alleen niet gedaan.

19 oktober 2016 om 12:06

Zoekende voorin? Ajax heeft 9 officiële overwinningen achter elkaar geboekt met vaak minimaal een helft leuk, vloeiend en vooral gedurfd spel. Het is bij lange na nog niet perfect, maar om de term "zoekende" voor het aanvalsspel te gebruiken vind ik onzin.

Denk dat wanneer Ziyech een goede wedstrijd speelt, het heel moeilijk gaat worden. Alhoewel hij nog tijd heeft om nog in te komen vind ik dat hij nog steeds niet speelt zoals velen verwacht. Alsnog altijd wel de beslissende factor tot nu toe op 10 behalve de laatste wedstrijd.

Feyenoord speelt leuk voetbal en kunnen het ajax natuurlijk ook moeilijk maken maar ik denk dat het een nipte overwinning wordt voor ajax.

19 oktober 2016 om 11:25

Voordeel voor Feyenoord is dat Ajax komen moet. Voorgaande jaren kon Ajax spelen op een gelijkspel. Hopen op de counter en zo (zeker niet altijd terecht) de 3 punten mee naar huis nemen. De verhoudingen liggen nu anders en ik denk dat dat nog wel eens in het voordeel van Feyenoord kan liggen.
Dit is in ieder geval een klassieker om naar uit te kijken. Ik moet bekennen dat ik hem normaliter redelijk oversla of met een schuin oog naar kijk, maar hier ga ik toch wel even voor zitten!

19 oktober 2016 om 11:28

Mee eens! Ajax zal voor de volle winst gaan om het gat te verkleinen. Dus zal er meer ruimte vrijkomen achterin en dat kan nadelig uitpakken, vraag is hoe feyenoord hiermee zal omgaan. En nogmaals het zal een beetje afhangen van een aantal spelers hoe zei voor de dag komen zondag.

19 oktober 2016 om 11:40

Ajax miet helemaal niets. Maar ajax speelt op de aanval ongeacht of ze 5 pnt achter

19 oktober 2016 om 13:50

Natuurlijk moet Ajax wel. Of heb je vrede met een tweede plaats. Hun filosofie doet niks af aan of ze wel of niet moeten.

19 oktober 2016 om 14:04

@feye88 Na deze wedstrijd staan de posities echt niet vast hoor. Dus bij een gelijk spel hoeft Ajax geen vrede te hebben met de tweede plaats. Feyenoord kreeg het dit weekend voor het eerst echt lastig tegen een kleintje, wie weet wat nog komen gaat. Als Ajax met een gelijkspel weg gaat uit de kuip hoeft dat (los van het mogelijke spelbeeld) niet als verlies gezien te worden. Uit in de Kuip tegen de huidige nr1, niet verliezen is belangrijker. Feyenoord gaat echt nog wel punten verspelen en Ajax lijkt tot op heden alleen maar progressie te boeken.

19 oktober 2016 om 15:19

In principe hoeft Ajax nog niet te wanhopen met 5 punten achterstand in deze fase van de competitie. Feyenoord doet het eindelijk fantastisch en daar geniet ik stiekem wel een beetje van. Toch heb ik het idee dat dit Feyenoord nog niet sterk/stabiel genoeg is om een seizoen lang constant te blijven. Ajax moet dus niet wanhopig op zoek gaan naar de overwinning maar gewoon geduldig blijven.

19 oktober 2016 om 11:25

Ik denk dat het sowieso een lastige wedstrijd gaat worden, maar Ajax moet terwijl Feyenoord kan leven met een punt. Ziyevh heb ik in de Kuip (behalve de vrije trap toen hij nog bij Heerenveen speelde) nog nooit goed zien spelen in de kuip.

Het is een beetje de verhouding Barca - Atletico in het klein, Ajax speelt goed voetbal en Feyenoord moet het vooral van de strijd en inzet hebben.

19 oktober 2016 om 11:28

Naja niet alleen strijd, maar vooral ook een goede organisatie net als A Madrid ja. Iedereen weet zijn taak en voert die uit.

Dit zorgt mede voor de weinige tegengoals. Verdediging en middenveld staan kwa organisatie gewoon erg goed. En de aanval heeft de kracht enenergie om alles af te jagen.

Verde vind ik het wel erg overdreven, Want een Elia, Jorgensen en Berghuis zijn ook stuk voor stuk spelers met een geweldige techniek.

19 oktober 2016 om 12:49

Sinds wanneer heeft Jorgensen een geweldige techniek? Een harde werker pur sang maar een geweldige techniek heeft hij niet.

19 oktober 2016 om 13:51

Jorgensen heeft een prima techniek en hij werkt ook hard ja. Maar zo'n goal achter het standbeen doe je niet als je een harde werker pur sang bent.

19 oktober 2016 om 14:59

Hij is niet voor niets altijd een buitenspeler en een nummer 10 geweest. Hij speelt vaak zat ook gewoon een mannetje uit 1 op 1.

19 oktober 2016 om 15:18

Ik vind het wel meevallen. Kramer scoorde ook eens achter zijn standbeen. Heeft Kramer dan ook een prima techniek? Nu heeft Jorgensen natuurlijk een betere techniek dan Kramer maar om nou te zeggen geweldig? Nee..

19 oktober 2016 om 11:31

Grappenmaker de laatste keer dat Ajax een lange periode goed voetbal heeft laten zien was onder Jol.

19 oktober 2016 om 12:30

En die werd ontslagen, ondanks de veel behaalde aantal punten maar net 1 minder dan Twente.
Oh ja hij mocht het seizoen erna wel weer beginnen maar toch......

19 oktober 2016 om 14:08

Onder Jol was het voetbal ook alleen maar goed dankzij Suarez. Hij speelde vaak super opportunistisch met alle balen op Suarez en die deed er dan vaak wat leuks mee.
En na Jol kwam inderdaad een verdedigende trainer die saai resultaat voetbal speelde. Nu met de nieuwe trainer komt er weer voetbal in.

19 oktober 2016 om 14:15

Het was vaker alle ballen op Pantelic, die was dat seizoen bijna net zo belangrijk als Suarez. De ballen gingen op Pantelic, die kon de bal goed bij zich houden en de verdedigers bezig houden, om deze vervolgens naar Suarez te passen die dan makkelijker zijn actie kon maken daar. Je zag dat Suarez het net wat moeilijker kreeg het volgende half jaar toen Pantelic weg was.

Ik hoop ook dat Ajax 3 punten meeneemt naar Amsterdam, maar ik denk dat het er dit jaar niet inzit. Feyenoord is erg sterk bezig en het team is echt super goed op elkaar ingespeeld!

Toch volgens de statistieken van squawka Creert PSV de meeste kansen (148 dit seizoen) Dan Feyenoord (141) en 3 is Ajax (126)

Ik weet ook dat dit niet alles zegt maar leuk voetbal is toch zo veel mogelijk kansen creeren.

19 oktober 2016 om 11:38

De hele wrdstrijd de bal in de zestien pompen is ook kansen creeren. Dat is niet per se aantrekkelijk

19 oktober 2016 om 11:50

Sinds wanneer pompt Feyenoord heel de wedstrijd de bal in de 16?

19 oktober 2016 om 12:03

Dat zeg ik niet. Ik zeg dat leuk voetbal niet per se gelijkgesteld hoeft te zijn aan kansen creeren

19 oktober 2016 om 12:07

Het artikel gaat over Ajax en Feyenoord en de stats laten zien dat Feyenoord (veel) meer kansen creert. Dit zegt niet alles over hoe mooi het voetbal is. Maar het is toch de beste statistiek om te gebruiken. Iig veel beter dan balbezit.

19 oktober 2016 om 15:44

Mwah, misschien heeft Feyenoord wel een veel makkelijker programma gehad dan Ajax, dus ook het aantal gecreëerde kansen zegt mij weinig. Aantal punten einde seizoen, daar gaat het om.....

19 oktober 2016 om 11:43

Achja psv schiet ze er niet in.. wel is het verschil tussen psv/feyenoord en ajax best groot

19 oktober 2016 om 13:53

Als ajax zn verdediging wat minder naief laat spelen zijn ze de beste. Zo realistisch ben ik wel. Maar tussen de beste zijn en kampioen worden zit een enorm verschil. En dat verschil heet mentaliteit

19 oktober 2016 om 15:44

Geen speld tussen te krijgen. Zondag is voor Ajax de eerste grote test hoe het met de mentaliteit zit, zeker als het resultaat in Vigo niet wordt wat gewenst was. Dat geldt natuurlijk in min of meer dezelfde mate voor Feyenoord tegen Zorya, al verwacht ik daar minder snel een verrassing. Het lijkt er verder wel op dat het qua mentaliteit bij Ajax groeiende is, de magie van De Boer was wel redelijk uitgewerkt, met als summum natuurlijk de laatste wedstrijd vorig seizoen.

19 oktober 2016 om 14:11

Het creëren van kansen hoeft ook niet gelijk te staan aan leuk voetbal. Leuk voetbal is acties en combinaties maken en daar moeten dan de kansen uit komen. Het gaat om een combinatie van meerdere elementen. Een actie aan de zijlijn maar waarvan de bal net achter of uit gaat is mooier om te zien dan een speler die de bal vanaf randje 16 op doel schiet.

Is natuurlijk voor iedere persoon verschillend. Ik kan me voorstellen dat mensen genieten van Schone of Ziyech op het middenveld maar ik ben een type die geniet van spelers als El Ahmadi en Vilhena. Twee pitbulls, zoals ik vroeger genoot van Gatusso.

Bij Ajax geniet ik het meest van Sanchez.

19 oktober 2016 om 11:46

Daarbij kunnen El Ahmadi en Vilhena ook gewoon uitstekend voetballen. Ik ben vooral benieuwd naar het duel Younes-Karsdorp. Wanneer Younes zo laks meeverdedigt als altijd, gaat Karsdorp heel veel gevaar kunnen stichten. Kan een enorm aandeel zijn in een eventuele overwinning van Feyenoord. Aan de andere kant moet Karsdorp ook 90 minuten lang geconcentreerd verdedigen. Het wordt i.i.g een hele boeiende klassieker.

19 oktober 2016 om 14:14

Younes / Kardorp zal vooral afhankelijk zijn van wie het meeste balbezit heeft. Het is bij Ajax verdedigend inderdaad de zwakste schakel. Maar stel Ajax heeft het meeste balbezit dan is Karsdorp meer bezig met verdedigen en krijgt hij de tijd niet om aan te vallen. Dus het zal ook van het spelbeeld afliggen wie dat duel gaat winnen.

19 oktober 2016 om 16:01

Het is maar hoe je wilt redeneren. Ik ga er vanuit dat Ajax meer balbezit zal hebben maar Karsdorp is ook prima in de counter. Bilal is aardig in vorm maar misschien is het beter om met Berghuis te beginnen. Sinkgraven zal het tegen hem lastig hebben en Karsdorp kan er met zijn snelheid en loopvermogen eroverheen denderen.

Als Bilal begint dan komt Karsdorp minder mee op en dan is Feyenoord toch een stuk minder.

19 oktober 2016 om 18:54

Dat is sowieso altijd al een verschil tussen Ajax en Feyenoord fans geweest. In Rotterdam wordt hard werken en doorzetten het meest gewaardeerd en in Amsterdam techniek en speelsvoebal.

Enige die mij positief opvalt in de voorhoede van Ajax is Dolberg, younes en traore zie ik liever verdwijnen voor een cerny en el ghazi. De vleugels van feyenoord zijn zeker wel leuk om te volgen, vooral bilal is frivoler gaan spelen op links.

19 oktober 2016 om 16:08

Ik kijk het liever beide in 1, maar dat moet je niet op dit niveau zoeken, lijkt het.

19 oktober 2016 om 18:58

Tja ik ben benieuwd hoe dat de laatste 5 wedstrijden zich verhoudt. Ajax heeft compleet opnieuw moeten beginnen en waren heel zwak waardoor Feyenoord een voorsprong had en goed begon. Ik vind het dus een beetje irrelevant om die eerste wedstrijden mee te nemen in zo'n statement.

Zoveel heb ik namelijk Feyenoord niet zien creëren tegen NEC en Willem 2.

19 oktober 2016 om 21:25

Onzin? Er staat letterlijk maar 1 persoon op dezelfde plek! Hoe wil je het anders noemen...

Ach als fan van een club die te vaak de keeper van de andere partij de man of the match maakt hoop ik op puntverlies van beide.
Moet er een winnaar komen dan is ajax het minst slechte voor ons.

Ik ben geen aanhanger van top 3, maar k kijk toch graag naar knokploeg feyenoord waar je ziet dat sommige spelers echt nog met hun hart spelen. Ajax is geautomatiseerd en zielloos. Getuige vele reacties van ex spelers...het is een bvtje waar spelers plichtmatig met elkaar spelen om een buitenlandse transfer af te dwingen.zlatan beschreef dat heel mooi in zn boek.

21 oktober 2016 om 11:34

Plus dat Ajax meer zwakke schakels kent. Grote talenten als Dolberg en Traore, maar lieden als El-Ghazi, Gudelje, Bazoer enz zijn net niet goed genoeg, ook niet voor de Nederlandse top. En verdedigend is het altijd billenknijpen als een verdediger op Sinkgraven of Veldman af gaat. De uitslagen van Ajax en Feyenoord gisteren zijn niet bepaald toevallig - in Feyenoord zit net wat meer gedrevenheid en organisatie - zelfs zónder Kuyt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

307 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 5 1 0 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Frank Lampard verrast en houdt Hakim Ziyech buiten basiself van Chelsea

Hakim Ziyech heeft dinsdagavond geen basisplaats in de uitwedstrijd tussen Stade Rennes en Chelsea in de Champions League. De rechtsbuiten van the Blues stond aan de aftrap in de laatste vijf...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren