Vrouwelijke grensrechter aangevallen in Argentinië: ‘Ik kon het niet geloven’

Woensdag, 19 oktober 2016 om

Maria Rocco was afgelopen week als grensrechter actief bij de wedstrijd tussen Quilmes en Deportivo Merlo in de Argentijnse derde klasse en dacht dat het treffen na het laatste fluitsignaal was afgedaan. Een aantal spelers van de verliezende partij, Quilmes won met 2-1, kwam na de wedstrijd echter verhaal halen bij de scheidsrechter. Rocco bemoeide zich met het opstootje en kreeg daarna een klap in haar nek van Emmanuel Frances van Merlo.

/

“Verschillende spelers van Merlo gingen naar scheidsrechter Jorgé Broggi om te protesteren en ik liep erheen om de spelers bij hem weg te halen. Ze zeiden dat de eerste goal hands was en ik vertelde de coach dat hij moest kalmeren, we konden praten, maar later”, vertelt ze aan La Nación. “Op dat moment kwam de politie het veld op om ons te beschermen. Ik stond achter Broggi en ik voelde een scherpe klap in mijn nek. Toen ik me omdraaide zag ik het nummer zeven”

“Ik dacht in eerste instantie dat de aanval gericht was op de scheidsrechter of op iemand anders, maar dat was niet mogelijk aangezien ik alleen was. Hij rende weg en verdween tussen zijn ploeggenoten. Ik kon het niet geloven, ik kon niet geloven dat ik was geslagen”, sluit Rocco af. De grensrechter heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door blauwwitte)

Of het nou een vrouw is of niet, als die nummer 7 inderdaad de klap heeft uitgedeeld: schorsen voor het leven.

19 oktober 2016 om 10:46

Precies

19 oktober 2016 om 10:51

Vind ik ook, Geweld plegen tegen het arbitrale trio is überhaupt genoeg reden om tot schorsing over te gaan, ongeacht dr sekse van de (assistent)scheidsrechter. Het maakt het überhaupt laffer om vanachter aan te vallen, snel maken dat je wegkomt en je vervolgens verstoppen tussen je ploeggenoten.

19 oktober 2016 om 11:08

Als het aan mij ligt pakken we al het geweld richting de arbitrage aan met een levenslange schorsing en een enorme boete, eigenlijk moet de club ook hier tegen optreden en linea directa zijn contract ontbinden. Het is toch van de zotte dat dit alleen in het voetbal gebeurd? Kijk is naar Rugby hoeveel respect ze daar hebben voor de scheidsrechters.

19 oktober 2016 om 12:20

En die boete moet dan gebruikt worden voor het werven en opleiden van scheidsrechter en grensrechters.

waarom hebben wij hier in NL niet zo'n grensrechtsters???

20 oktober 2016 om 00:34

Misschien is dat ook maar beter, er zijn genoeg mannen die de vrouwen als 'het mindere geslacht' zien en dan kunnen dit soort dingen gebeuren, of ze worden niet serieus genomen door de spelers, coaches. Naar mijn mening blijven de mannen in het mannenvoetbal en de vrouwen in het vrouwenvoetbal.

We praten over gelijke rechten voor iedereen. Dat het een vrouwelijke assistent is maakt het niet erger. Je komt niet aan de wedstrijdleiding!

19 oktober 2016 om 13:29

Ik vindt dat wel erger welke sul slaat nu een vrouw deze kunnen zich over het algemeen niet weren tegen een kerel uitzonderingen daar gelaten. Vrouwen blijf je gewoon vanaf ben een vent man.

Walgelijk dat er nog steeds aan de wedstrijdsleiding wordt gekomen! Ik vind dat we mensen die dat doen voor altijd uit de voetballerij moeten verbannen!

Rustig aan joh. Tel eventjes tot tien en relax. Als die nummer 7 dit heeft gedaan dan moet hij idd geschorst worden en een boete krijgen. Maar levenslang? Kom op, ik heb veel ergere dingen gezien naar scheidsrechters door spelers of coaches. Die zijn echt niet levenslang geschorst geweest. Hooguit 8 a 12 maanden met boetes wat na enkele maanden en procedures ook nog eens verminderd werd. En het moet idd niet uitmaken of het een man of vrouw is. Gewoon op zijn strafbare feiten beoordelen en gepaste straf geven.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Quilmes AC


0 fans
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Donderdag 17 januari
Richairo Zivkovic gaat opnieuw van werkgever veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren