‘Het verbaasde me niet dat Van Bronckhorst een beroep op me deed’

Woensdag, 19 oktober 2016 om

Jan-Arie van der Heijden begon het seizoen als wisselspeler, maar knokte zich terug in de basis en verscheen in de laatste vijf competitiewedstrijden steeds aan de aftrap. De 28-jarige centrale verdediger vindt het niet vreemd dat hij weer een kans heeft gekregen.

/

“Het verbaasde me niet dat de trainer weer een beroep op me deed”, zegt Van der Heijden in Voetbal International. “En dat terwijl Feyenoord geweldig was begonnen. Weinig doelpunten tegen had gekregen. Iedereen die de trainingen heeft gezien en het niveau dat ik daar haal, zal beamen dat het niet vreemd is dat ik weer terug ben.”

Van der Heijden, voormalig international van Jong Oranje, heeft inmiddels 31 officiële wedstrijden als Feyenoorder achter zijn naam staan en daarin was hij goed voor één assist. De linkspoot heeft in De Kuip nog een contract tot medio 2018.


Poll

Zou jij Jan-Arie van der Heijden ook in de basis zetten bij Feyenoord?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door fr_vakw)

De meeste mensen zal het wel verbazen. Kongolo maakt er geen geheim van dat hij liever centraal speelt en Woudenberg die begon ook aardig aan het seizoen. Dus de reden dat hij erin kwam begreep ik niet echt. Desalniettemin doet van der Heijden het wel aardig, maar je zit dat hij nu echt op zijn top speelt. Het is zonde want dit gaat nu ten kostte van twee talentvolle spelers. Dit zie je momenteel ook terug bij Ajax met Viergever. Het zijn allebei twee spelers die eigenlijk niet goed genoeg horen te zijn voor de basis, maar omdat ze nu het maximale elke wedstrijd eruit halen, blijven ze spelen.

19 oktober 2016 om 09:51

En daar gaat het toch uiteindelijk om? Het eerste elftal moet geen opleidingsinstituut zijn, daar moet gepresteerd worden. En als van der Heijde momenteel de beste linker centrale verdediger is, dan speelt hij gewoon wekelijks.

Het is louter luxe dat Feyenoord ook nog een van Beek en een Kongolo heeft lopen die beide centraal kunnen spelen. Woudenberg is momenteel nog niet zo ver als bijv. een Karsdorp, waardoor Kongolo automatisch de beste optie is op de linksback positie.

19 oktober 2016 om 09:59

En het feit dat een talent daardoor op de bank komt is ook een goede leerschool voor zo'n jongen. De tijd dat je als talent vanuit de A1 (soms zelfs B1) direct in de basis kwam in het eerste is wel een beetje voorbij.

19 oktober 2016 om 10:43

Komt ook omdat de ontwikkeling van veel talenten stagneerden bij de A's. Denk aan Slabbekoorn, Fernandes, etc. Nu is Hertog trainer van de A's, hij is nog niet heel lang bezig maar heeft er alweer een puinhoop van gemaakt. Daar is totaal geen controle meer over en ik verwacht qua prestaties helemaal niets. Het is te hopen dat de betere talenten zoals Malacia en Vente zo veel mogelijk met Jong Feyenoord spelen.

Nu snap ik ook wel dat het niveau van de Academy extreem is gedaald sinds Brard weg is gegaan en Hertog hem opvolgde als Hoofd Jeugd Opleidingen.

19 oktober 2016 om 09:53

Alleen maar goed voor die talenten. Probeer maar het maximale eruit te halen. Niks komt vanzelf. Jan Arie staat er terecht in. Wellicht een mindere voetballer (of potentie), maar blijkbaar overtuigt die meer. Ik vind dat hij sterk speelt momenteel. Feyenoord heeft de minst gepasseerde defensie en staat eerste. De beste moet geeoon spelen

19 oktober 2016 om 09:54

Nee hoor. De verdediging is gewoon zeer ervaren. Woudenberg kan dat nog niet brengen. Kongolo is gewoon een derde verdediger die ijzersterk is

Toch mooi voor zo'n jongen dat hij zich, voor de buitenwereld, totaal uit het niets weer de weg omhoog heeft ingezet en wekelijks goed speelt bij Feyenoord. Er zullen er weinig zijn die dit gedacht hebben, maar het gebeurd toch. Om de één of andere manier klikt het prima met Botteghin ernaast, die meer als de sloper fungeert, waar van der Heijden veel meer de opbouwer is. Uitstekend centraal duo, dan hebben ze van Beek ook nog achter de hand.

19 oktober 2016 om 09:57

Heerlijk om eens door te kunnen wisselen. Wanneer van Beek weer fit is zou je wat meer kunnen rouleren achterin waardoor spelers wat rust krijgen.

19 oktober 2016 om 10:06

En toch denk ik dat dit duo kwetsbaar is tegen snelle, wendbare, technische, onvoorspelbare spelers. Voor de Eredivisie is het echter sowieso een erg goed duo en ook in Europa denk ik dat je hier redelijk ver mee kan komen. Zeker Botteghin is een verdediger die Europees goed mee zou moeten kunnen qua speelstijl en niveau.

Als we het dan toch over Feyenoord verdedigers hebben: Karsdorp. Heerlijke back. Daar mogen jullie erg blij mee zijn, maar dat hoef ik jou denk niet te vertellen Hopelijk ontwikkelt hij zich beter door dan Vilhena, Kongolo, Van Beek. Die vind ik redelijk stilgevallen. Al heeft het bij Van Beek ook met zijn blessure te maken.

Kalou2005, alvast veel succes en plezier gewenst komende zondag. Moge de beste winnen! Als Ajacied gun ik het Feyenoord deze keer meer dan normaal, dus ook met een overwinning van Feyenoord zou ik nog wel kunnen leven. Mooie club die dit seizoen echt een gooi kan doen naar de titel en hiermee ook weer eens echt aansluiting kan krijgen met Ajax en Psv. Het geld uit de Champions League, het Champions League voetbal en het vieren van het kampioenschap; het zou Feyenoord weer de elan teruggeven die het hoort te hebben als Nederlandse topclub.

19 oktober 2016 om 10:22

Ik heb er ook zin in a.s. zondag. Vooral uit nieuwsgierigheid. In Amsterdam draait het momenteel ook naar behoren. Feyenoord lijkt me wat 'europeser' te spelen dan Ajax waar momenteel 3 Cam's op het middenveld rondlopen. Ben benieuwd of die Feyenoord onder druk kunnen houden of dat ze gaten laten vallen.
Laten we vooral hopen dat er na afloop niet met de vinger naar een (eventuele) scheidsrechterlijke fout gewezen hoeft te worden. Daar heb ik het wel mee gehad. 90 minuten voetbal en dan na afloop samenvatten in 1 fout van de scheids. Lange leve de invoering van de videoref!

19 oktober 2016 om 10:29

Snelheid is niet het belangrijkste. Positie kiezen en elkaar rugdekking geven samen met razendsnelle vleugelverdedigers die naar binnen knijpen zijn minimaal net zo belangrijk. Botteghin en van der Heijden zijn niet de snelste maar zijn beide tactisch en positioneel wel ijzersterk. Daarbij is het net zo belangrijk de aanvoer naar de voorwaardse vanaf het middenveld af te snijden en daar heeft Feyenoord wel de ideale middenvelders voor. Het kan a.s. zondag een leuke wedstrijd worden.

19 oktober 2016 om 11:38

Een overwinning van Feyenoord? Ik hoop op een mooie, spannende pot maar ik hoop wel op de 3 punten.

19 oktober 2016 om 15:58

@ de Toekomst;

Dat blijkt ook telkens; Botteghin en vd Heijden hebben simpelweg een grote draaicirkel, echter is met name Botteghin zeer goed in het positioneel opstellen. Iets wat een Mathijssen bijv. ook had in zijn glorietijd. Daarmee kunnen dit soort spelers hun tekortkomingen verbloemen. Was hij daarin niet kwetsbaar, dan had hij al 3 jaar bij Real Madrid gespeeld, want voor de rest is het echt een geweldenaar.

Enorme stappen gemaakt het afgelopen jaar. Was vorig seizoen zeker niet het niveau dat Feyenoord zou moeten nastreven. Geweldig ontwikkeld en dit jaar 1 van de sterkhouders.

Vind het nog steeds een dramaverdediger. Dit seizoen eindelijk een keer 2 hele goede wedstrijden gespeeld tegen PSV en Manu en nu is iedereen ineens weer lovend. Deze man staat veel te vaak te slapen en lijkt alleen geconcentreerd tegen een grote tegenstander of als hij zijn basisplek terugwil veroveren. Hij mag van mij weer naar de bank.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4852
2.Ajax4652
3.Feyenoord3615
5.Vitesse266
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

16 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 januari
Richairo Zivkovic gaat opnieuw van werkgever veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren