Jong PSV lijdt eerste nederlaag van seizoen

Vrijdag, 14 oktober 2016 om 21:55Robin Bruggeman • Laatste update: 22:29

Jong PSV is vrijdagavond tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De koploper van de Jupiler League werd op bezoek in de polder met 1-0 geklopt door Almere City. VVV-Venlo liet echter na van dit slippertje te profiteren, aangezien de nummer twee zelf ook verloor van Fortuna Sittard. RKC Waalwijk knokte zich van een 2-0 achterstand knap naar een ruime overwinning op bezoek bij FC Oss.

/

Almere City - Jong PSV 1-0
Jong PSV pakte onlangs de eerste periodetitel en was er op uit om die goede vorm door te zetten in Flevoland. De eerste kans was echter voor de thuisploeg toen Sherjill MacDonald op de paal kopte. De bezoekers lieten zich ook zien via een kopbal van Sam Lammers, die net naast ging. Een dikke tien minuten na rust was het toch raak voor de thuisploeg: Yener Arica schoot een vrije trap via de onderkant van de lat fraai binnen. De net ingevallen Albert Gudmundsson kreeg vlak daarna een flinke kans om meteen de gelijkmaker op het scorebord te zetten, maar hij schoot over.

Helmond Sport - FC Volendam 2-0
Furghill Zeldenrust opende na een kwartier spelen namens Helmond Sport de score nadat hij helemaal vrijstaand in de zestien uit mocht halen. FC Volendam moest daarna in de achtervolging, al lukte het de bezoekers op een actie van Gyliano van Velzen na niet echt gevaar te stichten voor de rust. De bezoekers drongen ook na rust aan en Helmond kon niet veel meer doen dan tegenhouden. Dat veranderde zo’n 25 minuten voor tijd, toen Teije ten Den vanaf de rand van het strafschopgebied knap de 2-0 binnen schoot.

/

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 2-0
De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en VVV-Venlo leverde in de eerste helft een boeiend schouwspel op, al waren de kansen op de vingers van één hand te tellen. Aziz Khalouta was vlak voor rust dichtbij toen hij zijn schot via de lat over zag gaan. Na rust ging het snel mis voor de bezoekers: Roel Janssen kon na een overtreding in het strafschopgebied inrukken, waarna Khalouta Fortuna vanaf de stip op voorsprong zette. Voor VVV was er daarna geen houden meer aan en even later werd het dankzij Roald van Hout ook 2-0.

Telstar - NAC Breda 2-0
NAC Breda maakte in voor de rust het spel, maar het was de thuisploeg die op voorsprong kwam. Stefano Lilipaly werd een kleine tien minuten voor tijd door Oussama Zamouri in staat gesteld om de 1-0 binnen te tikken. Orhan Dzepar leek vlak daarna de voorsprong zelfs te verdubbelen. Hij mikte echter net te hoog. Na de thee ging de wedstrijd lange tijd gelijk op en waren er nauwelijks grote kansen te noteren. Lilan Abdulahi kreeg nog een flinke mogelijkheid namens de thuisploeg, maar zijn schot werd ternauwernood uit het doel gehouden. Vlak voor tijd was het toch nog raak toen Joel Donald zijn schot via de keeper over de lijn zag rollen.

/

FC Den Bosch - SC Cambuur 3-1
SC Cambuur was op bezoek bij FC Den Bosch in het eerste bedrijf duidelijk de bovenliggende partij, al lieten de bezoekers wel na zich te belonen. Dit brak de Friezen na de thee op, al hadden zij in eerste instantie wel meer geluk. Met een half uur te gaan was het toch raak: Xander Houtkoop schoot de 0-1 binnen. Lang kon Cambuur hier echter niet van genieten want tien minuten later was het weer gelijk toen Arda Havar uit de rebound de 1-1 voor zijn rekening nam. Tien minuten voor tijd werd het zelfs 2-1 dankzij de koud in het veld staande Ben Santermans en Stefano Beltrame nam uit de counter de 3-1 nog voor zijn rekening.

FC Eindhoven - FC Emmen 0-1
Ondanks dat de twee ploegen met 0-0 de rust in gingen, gebeurde er in de eerste helft toch van alles. Henk Bos zorgde voor het eerste gevaar, terwijl Cas Peters een kopbal in de handen van de doelman zag eindigen. De grootste kans voor de thuisploeg kwam vlak voor rust, toen Dennis Telgenkamp tot het uiterste getest werd door Jinty Caenepeel. Na rust waren het de bezoekers die het voortouw namen en een aantal flinke kansen kregen. De enige treffer van de wedstrijd viel twintig minuten voor tijd, toen Tim Siekman na een knappe aanname de bal tegendraads raak schoot.

/

FC Oss - RKC Waalwijk 2-5
Na drie minuten verscheen al de 1-0 op het scorebord: Istvan Bakx profiteerde van geklungel in de defensie van RKC. FC Oss had volop kansen op de 2-0 en na 31 minuten was het raak via Justin Mathieu. Aan de 2-1 van Pieter Langedijk, vlak voor rust, ging een slippertje van Dominique Kivuvu vooraf. Na de onderbreking trok RKC het duel verrassend naar zich toe. Serginho Greene luidde al na enkele minuten in de tweede helft het doemscenario voor de Ossenaren in: 2-2. Johan Voskamp, Langedijk en weer Voskamp zorgden ervoor dat fans van FC Oss eerder naar huis gingen.

Achilles'29 - Jong FC Utrecht 1-1
In de eerste helft was Achilles de betere ploeg, maar het team van Eric Meijers liet na om te scoren. Tien minuten voor rust keerde Thijmen Nijhuis een inzet van Niek Versteegen, waarna Jelle de Lange het leer van de lijn haalde. In de 59e minuut was het Jong Utrecht dat de leiding nam: op aangeven van Rubio Rubin kopte Sylla Sow de 0-1 binnen. Eén minuut later was het echter al gelijk, via Thijs Hendriks uit een scrimmage. Het duel ging op en neer, met een inzet van Kristoffer Peterson op de paal en een redding van Nijhuis oog in oog met Versteegen. Tien minuten voor het einde kreeg Jop van Steen rood voor een zware overtreding op Tafari Moore, maar Jong FC Utrecht profiteerde niet van de overtalsituatie.

Yener Arica! Wat een heerlijke goal bij Almere City FC - Jong PSV!

Geplaatst door voetbalzone op vrijdag 14 oktober 2016


Poll

Vind jij dat Jong PSV het verdiende om te verliezen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door tellie63)

Ik snap niet hoe ze in godsnaam erop kwamen om de topscorer Sam Lammers, bij een 1-0 achterstand eruit te halen. Hij is juist degene waar je naar verlangd in zo'n wedstrijd.

14 oktober 2016 om 23:59

Het is wel logisch, hij zou zich niet goed gevoeld hebben vandaar

Trots op onze jongens geweldig gedaan. Het ziet er al wel naar uit maar hoop op een goed begin van de week voor RKC.

Weer Arica. Die jongen scoort ook gewoon altijd. Het volgende succesje van Almere. Prachtige goal ook. Terecht gewonnen vanavond. 3-0 had het ook kunnen zijn.

14 oktober 2016 om 22:17

Op Facebook zag ik hem idd voorbij komen heerlijke goal.

14 oktober 2016 om 22:25

Mooie goal ja. Als Arica dit niveau vol houdt dan is die zo vertrokken. Kan de eredivisie wel aan denk ik. Sowieso een club als een de Graafschap of NAC. Wordt die hands down topscorer.

14 oktober 2016 om 22:26

In de juup dan he haha

14 oktober 2016 om 22:33

Wel grappig om te zien dat de beide spelers die worden genoemd bij Ajax in de jeugd hebben gevoetbald. MacDonald en Arica.

Beiden zouden goed mee kunnen doen in de Eredivisie, wie weet wel met Almere City.

14 oktober 2016 om 22:44

Helemaal waar. Echter kon je bij Ajax al zien dat het leuke spelers zijn voor een club uit rechter rijtje eredivisie, maar niet goed genoeg voor Ajax.

14 oktober 2016 om 23:10

Gewoon gewonnen van de koploper. Lekker bezig!

Hoe doet Jurjus het bij PSV?
Staat hij al klaar om Zoet te vervangen als zoet weg gaat?

14 oktober 2016 om 22:47

Lijkt mij wel. Dat heeft hij al bij De Graafschap laten zien. Bij Jong PSV valt er echter niet zoveel over te zeggen. Hij heeft nu evenveel goals tegen als de keepers bij Jong Ajax, maar hij heeft een meer ervaren defensie voor zich met vaak de 32 jarige Simon Poulsen en andere verdedigers die 20+ zijn waarvan de Wijs de bekendste is. Bij Jong Ajax zijn het veelal tieners zoals Carel Eiting en de Ligt. Simon Poulsen was er vandaag niet bij, dus ze hebben hem denk ik gemist.

14 oktober 2016 om 22:58

Bij de Graafschap laten zien? Dat wil niet gelijk zeggen dat je PSV aan kunt.

14 oktober 2016 om 23:23

Karel Eiting? Foutje kan, maar dat is een nummer 6.

14 oktober 2016 om 23:35

Eiting staat dit jaar wel degelijk centraal achterin

15 oktober 2016 om 07:33

Zoet is ook niet bepaald een hoogvlieger. Blinkt op geen enkel punt uit. Jurjus daarentegen heeft laten zien veel talent te hebben en zich al goed staande te kunnen houden. Hij gaat zeker een goede keeper worden en zal snel Zoet voorbij streven. Niet voor niets dat Zoet al aangeeft in de zomer weg te willen..

Als psv fan kan je daar alleen maar blij mee zijn.

Ik snap helemaal niets van die Jong-elftallen in de Jupiler. Je reinste competietievervalsing. Als Jong-Ajax en Jong-PSV op maandag spelen kunnen ze de hele bank van het eerste die het weekend niet in actie is geweest opstellen. Dat kunnen ze vrijdagavond niet, want dan weten ze nog niet wie eventueel in het weekend moet invallen. Dus de tegenstanders die vrijdag tegen hen moeten spelen hebben een voordeeltje en die maandag tegen hen moeten spelen zijn gesjochten. Heeft nu niemand dat in de gaten? Zo kan met het rooster de Knvb de zaak manipuleren.

14 oktober 2016 om 23:21

Maar dat gebeurd niet hoor. Bv bij jong ajax spelen alleen maar jongens van 18 19. Bij psv speelt d8 ik paulsen en Utrecht sneijder. Het is niet zo dat de hele bank van het eerste daar zit

15 oktober 2016 om 00:56

De details... Daar gaat het dus gewoon niet om. Ik snap de supporters van de teams uit de juup heel goed als ze competitievervalsing als argument gebruiken. Ik vind dat heel valide. Bekijk het eens vanaf de basis van deze competitie. Er kunnen nu teams degraderen, maar niet promoveren. Vb jong PSV kan eruit donderen maar kan niet promoveren. Dit gegeven ondermijnt toch elke definitie van het woord 'competitie'? Ik kan er niet zo goed bij..

15 oktober 2016 om 01:31

Zonder de inbreng van jonge elftallen is de competitie zo goed als dood. Clubs vallen met bosjes om. Dadelijk een competitie met 14 clubs, moeten alle heren nog een baan erbij nemen.

15 oktober 2016 om 02:00

Dat gezeur over competitievervalsing. Ajax en psv spelen dit seizoen met erg vaste elftallen en dat komt de prestatie ten goede daarnaast halen ze het niveau van die competitie gewoon omhoog. De jl clubs moeten juist blij zijn dat ze wel kunnen degraderen maar niet promoveren toch alleen maar in hun voordeel en de elftallen zijn bijna elke week hetzelfde

Lekkere overwinning. Geen echte hele grote kansen van zowel Almere als Jong PSV. Achja de 3 punten tellen en daar gaat het om. Jack heeft het weer aardig op de rit, alleen jammer dat ze vaak pas in de 2e helft scoren waar door je het jezelf onnodig moeilijk maakt. Ben benieuwd waar het eindigd dit jaar. Nu komen er leuke wedstrijden aan met als eerst dordt uit volgende week!!

Ja kom op Utreg! Achilles, dat moet toch kunnen!
En ook nog een tijd tegen 10 man!
Vooruit mannen, tactisch beter, waar is de vechtlust?
Maar wel blij dat we van die gruwelijke maandagavond af zijn, de meeste avonden. invol is het wel, deze eerste divisie.

Terechte overwinning van Telstar op Nac. Wat een seizoen is dit aan het worden. Voorafgaand dacht iedereen dat we zouden strijden tegen degradatie maar we staan nu maar 1 punt achter promotie. Hopelijk kunnen we dit nog een tijdje volhouden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong PSV


48 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. KjøløMiddenvelder221
D. VosVerdediger200
J. BakayokoAanvaller2011
N. MarkeloVerdediger190
I. SaibariMiddenvelder182
D. SealyAanvaller185
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong PSV.

8 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 18 januari
PSV heeft zich gemengd in de strijd om de handtekening van Nat Phillips. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren