Chesterfield-spits tóch onschuldig verklaard in verkrachtingszaak

Vrijdag, 14 oktober 2016 om 17:26Yanick Vos • Laatste update: 17:50

/

Ched Evans is vrijdag onschuldig verklaard voor het verkrachten van een negentienjarige vrouw op 30 mei 2011 in het Premier Inn hotel in Rhuddlan, Wales. De 27-jarige aanvaller van Chesterfield kan zich derhalve weer volledig richten op het spelen van voetbal.

De zaak hield Evans lang in zijn greep. In 2012 werd de voetballer nog veroordeeld tot een gevangenisstraf voor verkrachting, maar in april van dit jaar werd deze uitspraak nietig verklaard door het Gerechtshof.

Vrijdag werd Evans in het Cardiff Crown Court onschuldig verklaard door een jury van zeven vrouwen en vijf mannen, die drie uur de tijd nodig hadden om tot de uitspraak te komen. Toen hij de uitspraak hoorde viel hij zijn vriendin huilend in de armen, meldt Sky Sports.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door stravven)

Hele carriere en persoonlijk leven verkracht door zo'n kut wijf...lekker

Dit soort berichten lees ik steeds vaker in de sportwereld. Vrouwen die misbruik maken van de situatie en daardoor hopen een grote schadevergoeding te ontvangen. Deze aanklagers moeten veel harder aangepakt worden. Als blijkt dat het compleet verzonnen is dient die vrouw de straf te krijgen waarvoor de man werd aangeklaagd.

14 oktober 2016 om 17:42

Ik denk dat het niet bewezen is geacht dat hij schuldig is maar dat maakt hem niet meteen onschuldig.
Stel je voor dat die vrouw wel is verkracht en dan ook nog eens de gevangenis beland.

Mes snijdt aan 2 kanten en er zijn er maar 2 die de waarheid weten dus.

14 oktober 2016 om 17:49

Scummyman ik zeg mijn mening op basis van een in mijn ogen groeiende trend om topsporters aan te klagen voor sexuele schandalen. Natuurlijk bedoel ik daarmee niet de zaken met minder jarige. Dat is gewoon walgelijk en altijd fout!

14 oktober 2016 om 18:08

Dus als ik verzin dat jij iets gestolen heb, en je blijkt het niet gedaan te hebben, dan ben je in jouw ogen niet meteen onschuldig? Dat is heel erg krom.

14 oktober 2016 om 18:55

@Richard Vaak wordt iemand ook vrijgesproken op basis van gebrek aan bewijs. Dit wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat diegene niets gedaan heeft.

14 oktober 2016 om 17:44

Maak daar maar gerust het dubbele van die straf van.

14 oktober 2016 om 19:02

Het ging om een meisje van vijftien. Het ligt niet zo simpel dat je bij een vrijspraak gewoon de zaak kunt omdraaien en dat de andere partij dan automatisch schuldig is aan het doen van een valse aangifte.

14 oktober 2016 om 19:13

Sorry, ik heb deze zaak blijkbaar verward met die van Adam Johnson. In zijn geval ging het om een vijftienjarig meisje.
In deze zaak niet. Excuses

Dat wordt een miljoenen claim voor een onterecht verpest leven en carrière. Was een redelijke speler waardoor je toch tonnen per jaar mis bent gelopen. In de jeugd was het een groot talent

Waarom landen nog een jury hebben is voor mij een raadsel. Je gaat toch niet door een groep mensen die niets weten van rechtszaken, beslissen of iemand opgesloten wordt of niet. Ik betwijfel ook of een jury compleet objectief is, daarom heb je toch een rechter die zulke beslissingen moet maken.
On: verschrikkelijk voor die man dat hij vals beschuldigd is. Ik vind als je iemand beschuldigd van zoiets en het blijkt verzonnen te zijn dat de aanklager ook lang de gevangenis in mag.

14 oktober 2016 om 19:10

In die landen zijn ze er banger voor dat de rechter niet objectief is, dan zeven willekeurig opgeroepen burgers.

15 oktober 2016 om 04:33

Er zit alleen een verschil tussen verzonnen en gebrek aan bewijs helaas. Maar er wordt heel vaak aangifte gedaan als iemand er een paar dagen later spijt van heeft, of, nog erger misschien, als excuus voor vreemdgaan. Die mensen moeten kei en keihard worden afgestraft en inderdaad dezelfde straf krijgen als degene die de bak ik zou draaien.

Deze veroordeling heeft er mede voor gezorgd dat mijn club in the championship speelt en niet sheff utd. Was fantastisch dat jaar. Tot de beschuldiging en rechtszaak uiteraard..

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Chesterfield FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: N L 1 Conference
SpelersPositieW
S. LoachKeeper170
K. TshimangaAanvaller1717
N. TysonAanvaller10
J. RoweUnknown
M. MinterKeeper00
D. WhartonKeeper00
L. CrollVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Chesterfield FC.

In de wandelgangen

Zaterdag 4 december
Newcastle United en West Ham United hebben zich gemengd in de strijd om Arthur Cabral. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren