‘Het is een kwestie van gevoel dat ik niet naar Ajax wilde’

Vrijdag, 14 oktober 2016 om

Jasper Schendelaar keept in de jeugdopleiding van AZ en de jonge sluitpost staat bekend als groot talent. Ajax heeft in het verleden meerdere keren geprobeerd de nu zestienjarige doelman naar Amsterdam te halen, maar Schendelaar besloot niet in te gaan op de Amsterdamse interesse.

/

Schendelaar vertelt dat hij de afgelopen jaren regelmatig een telefoontje van Ajax ontving. Hij twijfelde, tot hij met AZ een uitwedstrijd bij Ajax speelde. “Toen was de twijfel in één keer verdwenen en wist ik dat ik bij AZ wilde blijven. Een kwestie van gevoel”, legt Schendelaar uit aan het Noordhollands Dagblad.

Schendelaar ging, voordat hij naar AZ ging, nog wel langs bij Ajax. De Amsterdamse club vond de pupil echter een ‘ruwe diamant’. Schendelaar mocht wel meetrainen bij Ajax, maar een dag later belde AZ. De keuze was toen snel gemaakt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door theedge)

Tja dat kan, sommige houden niet van een topsport klimaat en dat kan ik goed begrijpen. De jeugdopleiding van AZ is heel goed dus als je daar fijner voelt dan is dat de betere keuze. Zie niet heel erg de nieuwswaarde hiervan maar oke.

14 oktober 2016 om 13:54

Lachwekkend dat je met je reactie probeert te insinueren dat er bij Az geen topsport klimaat heerst. Echt veel toevoegen vind ik berichten over waarom iemand niet voor een bepaalde club heeft gekozen ook niet.

14 oktober 2016 om 14:00

Sommige spelers gedijen beter in een huiselijke sfeer.
En je hoeft tegenwoordig niet eerst naar Ajax om een transfer naar het buitenland te maken bewijst oa Vincent Janssen.
Ziyech bewijst echter weer het tegendeel ondanks dat velen voor hem van uit fc twente rechtstreeks naar de europese suptop zijn vertrokken.
Zal ongetwijfeld met de vrije val van twente op de ranglijst te maken hebben gehad.

14 oktober 2016 om 13:55

Die topsport klimaat zal er bij AZ toch ook wel zijn? Tenminste alle keren dat ik de jeugd van AZ bezig heb gezien op trainingen etc heb ik dat klimaat zeker wel gezien. Alleen de ene speler is beter gebaat bij een club waar de spelers wat directer, harder worden aangepakt en de ander wat meer bij een club die iets gemoedelijker met de spelers omgaat etc. Jammer elk top talent is welkom maar niet iedereen wilt bij Ajax spelen. Is niet anders.

14 oktober 2016 om 14:04

Als je het bedoeld zoals je het verwoord, klopt het niet. Als je bedoeld dat bij Ajax de concurrentie hoger is en dat er meer verwacht word, heb je denk ik gelijk.

OT: Ik snap de jongen wel, als je talent hebt kom je er toch wel. Bij Ajax is de concurrentie hoog en moet je ook maar afwachten of ze het in je zien zitten. Bij AZ ben je toch iets sneller de beste, en kun je jezelf goed door ontwikkelen.

Ja ik ben tegen het beleid(van onder andere Ajax) om spelers heel jong te contracteren.

14 oktober 2016 om 15:03

AZ al twee jaar op rij verkozen tot beste jeugdopleiding van Nederland, dus ik weet niet waar jij het over hebt.

Thomas schendelaar? Of bedoelen ze Jasper misschien? Wel heerlijk om eens te zien en horen dat een speler met veel potentie toch heel bewust kiest voor een club die goed bij hem past. Komt mooi uit dat dat mijn clubje is natuurlijk

Die overstap kan later alsnog als hij wilt en goed genoeg is. Wel blijft het verbazingwekkend dat ex AZ spelers maar niet slagen bij Ajax.

14 oktober 2016 om 14:01

Misschien kun je stellen dat Ajax meestal de verkeerde koopt.

14 oktober 2016 om 14:22

Van het lijstje Gudelj, Viergever, Moisander, Sigthorsson, De Zeeuw, El Hamdaoui, Perez vind ik eigenlijk alleen Sigthorsson een enorme tegenvaller, leek meer potentie te hebben toen hij bij AZ speelde. De rest heeft allemaal een belangrijke rol nu of gehad bij Ajax.

14 oktober 2016 om 16:26

Benl, daar ben ik het dus niet mee eens.
Nu is het niet zo dat ze het allemaal heel slecht hebben gedaan, maar echt een enorme meerwaarde en zelf gegroeid zijn ze ook allemaal niet.

Gudelj laat nu zien dat hij Ajax niet beter maakt, integendeel. Viergever is een werker, maar eigenlijk hetzelfde. Sightorson was bij vlagen best aardig, maar ook geen top. El Hamdaoui had last van zijn karakter en is mislukt. Moisander deed het naar behoren.
Eigenlijk zijn alleen Perez en de Zeeuw echt een grote meerwaarde gebleken.

Ik denk toch echt dat die jongen voor AZ kiest omdat die daar eerder de kans denkt te krijgen.
Ajax schijnt redelijk veel talentvolle keepers te hebben.

14 oktober 2016 om 15:17

Dat valt heel erg mee. Keepers zijn moeilijk in te schatten maar ben niet kapot van Bouman, Plomper en al helemaal niet van Joe vd Sar. Jeffrey de Lange heeft wel potentie maar minder als deze Schendelaar. In de B heb je Meuwese die ik nog moeilijk in te schatten vind, al met al valt het best tegen al heb je met Onana en Alblas wel nog 2 jonge talentvolle keepers in Jong Ajax.

14 oktober 2016 om 22:49

Dan was dat een paar jaar terug met Leeuwenburgh, van der Hart o.a.
Weet niet meer wie daar nog meer bij hoorden.

Iemand van 16 jaar kiest ervoor om naar AZ te gaan in de jeugd. Ajax wilde hem misschien ook. Misschien wilde Almere City hem ook of Spakenburg. Maar deze jongen kiest voor de mooie club in Alkmaar en heeft zijn eigen redenen. Nou, mooi zo zou ik zeggen. Niet heel nuttige info, maar het is een beetje komkommertijd lijkt het in de berichtgeving rond de voetballerij. Misschien een tip voor Voetbalzone om soms wat vergeten markante spelers op te zoeken en een uitspraak te laten doen. Dan krijg je artikelen die minstens net zoveel nieuwswaarde hebben en beter worden gelezen: "royston Drenthe wil terug naar de Nederlandse competitie in januari" ofzoiets

Ach Ajax zal wel vaker naast het net vissen. En mocht die jongen in de toekomst echt heel goed worden dan komen zij echt wel terug. Een groot zak geld doet meestal wonderen. Er zijn weinig spelers die hier nee tegen zeggen. Ongeacht of het hun clubvoorkeur heeft of niet.

En inderdaad weinig nieuwswaarde. De meeste mensen hebben nog nooit van deze speler gehoord. En het is maar afwachten of het niet de zoveelste talent is die niet doorbreekt.

Overigens heeft Ajax op dit moment een uitstekende keeper voor de toekomst met Onana in zijn gelederen. Ik zie wel wanneer deze keeper de taal volledig machtig is en zich blijft ontwikkelen dat hij de vaste eerste keus wordt/blijft van Ajax. Deze speler kan voorlopig wel een aantal jaar mee.

Sommige zijn echt niet slim hier, sorry. Er zullen genoeg spelers niet naar Ajax zijn gegaan, op gevoel of totaal geen gevoel. Zeg eens eerlijk, is het dan echt nieuwswaardig. VZ krijgt hier precies wat ze willen. Moeten zij weten, maar je begrijpt toch wel wat VZ wilt?

Een 16 jarige jongen die niet voor Ajax heeft gekozen, Ooohhh really?
Volgens mij gaat het leven echt gewoon door en ook voor die 16 jarige jongen.

Lekker boeiend weer allemaal...

Aan zijn verhaal te zien hielt hij niet van de sfeer die bij het jeugdcomplex van Ajax hing, de randstad is toch anders. Amsterdamse arrogantie, en iedereen die hét mannetje wil zijn. Mede om de sfeer is ook Bergwijn bij Ajax vertrokken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.FC Twente1812
7.AZ147
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller62
A. GuðmundssonAanvaller63
J. KarlssonAanvaller63
M. BizotKeeper70
C. StengsAanvaller62
F. DruijfAanvaller30
B. ReusKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

In de wandelgangen

Dinsdag 24 november
Yusuf Yazici staat wellicht voor een avontuur in de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren