Van Bommel: ‘Ik denk dat hij ook bij Ajax goed gefunctioneerd zou hebben’

Vrijdag, 14 oktober 2016 om 09:20Erik van Dam

/

Davy Pröpper maakte in zijn vijfde en zesde seizoen bij Vitesse een zeer sterke periode door en dat ontlokte de interesse van de Nederlandse topclubs. Ajax deed tweemaal een bod, maar stuitte op verzet bij Vitesse en uiteindelijk ging PSV met Pröpper aan de haal. Mark van Bommel is daar blij mee en is onder de indruk van wat Pröpper heeft gepresteerd sinds hij zich verbond aan PSV.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk je dat Davy Pröpper als een van de eersten op het opstellingenbord staat bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door sanpel)

Wat wil van Bommel nu eigenlijk zeggen wij hebben propper en Ajax niet lekkker Pehhh
wat kinderachtig.

14 oktober 2016 om 09:35

Waar slaat dat nou weer op. Dat zegt hij helemaal niet. Misschien bedoelt hij wel dat hij de interesse die ajax had wel snapt omdat propper daar ook wel gepast had. Je hoeft niet overal een aanval in te zien.

14 oktober 2016 om 09:35

Nee, deze reactie getuigd van volwassenheid. OT: Eens. Ajax heeft wel geprobeerd om hem te halen, maar toen hield Vitesse zijn poot stijf. Nu heeft Ajax trouwens ook een heerlijk middenveld, dat z'n draai nog moet vinden. Ziyech staat altijd als eerste in de opstelling, verder is het nog even zoeken en proberen voor Bosz. Goed om te zien dat de top 3 allemaal een goed middenveld hebben. Tot nu toe vind ik het bij Feyenoord het lekkest draaien, goed ingespeeld, met veel loopvermogen en duelkracht.

14 oktober 2016 om 09:36

Ik denk dat jij de enige bent die dat er uit leest de Kenner Ii.
Ik lees hier vooral dat Propper gewoon een goede speler is die bij zowel PSV als bij Ajax op zijn plaats zou zijn.

14 oktober 2016 om 13:54

Vind de reactie van jou kinderachtiger

Ben nog altijd onwijs blij dat Davy voor mijn cluppie speelt. Fans van andere teams mogen hem misschien gelijk afschrijven na zijn wedstrijd tegen Frankrijk, maar ik zie hem elke week spelen en voor PSV is het gewoon een geweldenaar. Naast zijn inzicht, balcontrole en de vele meters die hij maakt is hij ook nog eens gaan scoren bij PSV. Echt een goede ontwikkeling aan het doormaken.

14 oktober 2016 om 09:44

Helemaal eens en de wedstrijd tegen Frankrijk was niet best, maar daar leek elke middenvelder wel te voetballen of ze de schoenen verkeerd om hadden de eerste helft.
Tweede helft herstelde hij zich maar het gemiddelde van een 0 en een 10 is ook 5.
Propper is de coming man in NL elftal, hij wordt daar de komende jaren een vaste speler, mits Blind zijn zaakjes op orde krijgt, want die laat zich te veel influisteren.

14 oktober 2016 om 10:16

Ik vind dat gehamer op zijn zwakke wedstrijd tegen Frankrijk ook nergens op slaan. Ja hij speelde slecht maar het was zijn eerste basisplaats en hij werd in mijn ogen ook verkeerd gebruikt. Daarnaast is hij in de CL wedstrijden van PSV vorig jaar ook regelmatig een van de beste spelers geweest. Als je kijkt hoe snel die jongen een dragende speler bij PSV geworden is, dan kun je alleen maar concluderen dat hij heel veel talent heeft. Hij mist wat body en snelheid maar is positioneel en technisch heel sterk, heeft overzicht en een hoge handelingssnelheid dus ik zie niet in waarom hij niet nog een of twee stappen zou kunnen maken.

14 oktober 2016 om 12:02

Hoezo werd ie verkeerd gebruikt?

14 oktober 2016 om 12:13

Hij stond regelmatig als een soort tweede spits naast Janssen en daar ligt zijn kwaliteit natuurlijk niet. Propper moet spelers hebben die hij diep kan sturen met een pass of moet bijsluiten en gevaarlijk worden vanuit de tweede lijn. Daarnaast had je door de eveneens opmerkelijke keuze voor Klaassen als hangende buitenspeler ook nauwelijks diepgang aan een van de flanken. Eigenlijk werden in mijn ogen Klaassen, Wijnaldum en Pröpper verkeerd gebruikt in die wedstrijd.

Als ajax fan ben ik zeker een propper fan! Heerlijke voetballer die ondanks zijn mindere wedstrijd tegen Frankrijk zeker nog een stap omhoog gaat doen. Had bij elke topclub in nl gepast!

Heerlijke speler. En nee hij heeft niet alles, maar als dat wel zo was geweest had hij op zijn 25ste ook niet bij PSV maar bij Barcelona gespeeld. Was misschien juist een type dat Ajax miste afgelopen seizoen, iemand die creatief is andere spelers weg kan sturen. Maar dat probleem is uiteraard meer dan opgelost met de komst Ziyech bij Ajax.

Ik vind iedereen hierboven verrassend positief. Ikzelf ben PSV-fan en ook absoluut een Propper-fan, maar hij speelt dit jaar helaas veel minder goed dan vorig jaar. Vorig jaar was ik echt verbluft van zijn niveau, hoe hij zich staande hield in de CL wedstrijden en hoe constant hij speelde in de eredivisie.

Dit jaar oogt het allemaal wat slapper en zitten er vaker wedstrijden tussen waarin je gewoon kunt stellen dat hij niet goed speelde. Natuurlijk speelt het feit dat PSV sowieso even wat minder draait mee, maar alsnog vind ik Propper minder krachtig ogen dan vorig jaar. Vooral in de thuiswedstrijd tegen Atletico leek hij na 60 minuten al pap in de benen te hebben, terwijl hij vorig jaar maar bleef gaan tegen Atletico.

Ik snapte toendertijd niet dat Ajax interesse in Propper had, maar ben nu wel jaloers dat hij bij PSV speelt. Geweldige speler die zich moeiteloos aangepast heeft, en nu al een van de beste spelers van de Eredivisie is.

Ik weet niet of Hij het bij Ajax hetzelde had gepresteerd als dat hij nu bij Psv doet. En dat bedoel ik niet slecht want vind Davy een aardige speler met veel toekomst. Psv is meer reactie voetbal en bij Ajax moet je altijd vanuit een systeem spelen. Zuiver op balbezit en dan naar voren. Psv is meet afwachtende en dan ineens de versnelling.

Propper had natuurlijk bij Ajax ook goed gefunctioneerd. Het is volledig Overmars te verwijten dat hij niet de visie had om Propper te halen maar wel Gudelj. Volstrekt onbegrijpelijk!!
Er is iets structureels mis met de visie van Overmars.
En dat is gewoon schandalig voor iemand die zo'n fors salaris bij Ajax verdiend dat het hem gewoon ontbreekt aan een goede visie!
In het normale bedrijfsleven was Overmars al lang als ongeschikt beoordeeld en ontslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller189
E. ZahaviAanvaller115
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller81
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper180
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

78 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren