Bankzitter Ajax kalm: ‘Ik heb nooit om uitleg gevraagd, ik wil niet klagen’

Vrijdag, 14 oktober 2016 om 07:20Erik van Dam

Jaïro Riedewald is één van de Ajacieden die zijn vaste plek in het team is kwijtgeraakt en die het de laatste wedstrijden slechts met invalbeurten heeft moeten doen. Voorlopig schikt de twintigjarige verdediger annex middenvelder zich echter in die situatie. Riedewald is vastberaden zich terug te knokken in het team en zijn positie te heroveren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou jij Jaïro Riedewald graag standaard in de basiself van Ajax zien?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door ajaxwastop)
14 oktober 2016 om 07:31

Goed onderbouwd ook. Wie op welke positie moet er dan uit dan. Wat maakt Riedewald op dit moment beter. Ik vind dat hij op dit moment niet noemenswaardig beter is dat zijn concurrenten. Dus is de keuze te begrijpen van Bosz. Als ik een positie moet aangeven dan is het lcv. Maar Viergever doet het daar niet slecht. Maar ik denk wel dat er meer rek zit in Riedewald dan in Viergever.

14 oktober 2016 om 07:34

Als linksback toch? Op de lcv positie maakte hij teveel dekkingsfouten. Op het middenveld ipv schone zal ook kunnen hoor. Tenminste vs Feyenoord. Schone kan Tony of Karim echt niet constant achterna gaan. We worden dan vast overlopen net als vs Utrecht. Andersom zie ik Karim wel constant achter onze middenvelders aanhollen evenals Tony.

14 oktober 2016 om 07:36

Hij is op elk van de 3 posities beter dan diegene die er nu staat. Zelfde als tete op de rechtsback.

14 oktober 2016 om 08:18

Bosz had gewoon niet zo'n wijde muil moeten hebben over 'dat hij maar 1 zes had' en dat dat Riedewald was. Riedewald was vorig jaar vast onderdeel van de minst gepasseerde defensie, deed het daar prima. Ja hij hoort erin, maar wat mij betreft achterin. Daar zijn twee opties en de concurrentie is twijfelachtig. Bosz moet hem daar kansen geven en voor het cvm mikken op Bazoer wat mij betreft. Schone is prachtig om erbij te hebben, maar Riechedly is de toekomst. Die moet echt minuten gaan maken en zal het vertrouwen terugbetalen. In vorm is het een allround monster.

14 oktober 2016 om 08:53

Riedewald speelde in het Nederlands elftal linksback tegen Turkije. Bij Ajax kiest de trainer ervoor om een aanvallende middenvelder op die positie te zetten. Need I say more...

14 oktober 2016 om 09:47

@ajax33*

Je schrijft: "ik vind dat hij op dit moment niet noemenswaardig beter is dat zijn concurrenten".

Dat is een slecht argument. Spelers als Riedewald en Bazoer vormen het kapitaal en de toekomst van een club als Ajax. Als zij op de bank komen, levert dat de club kapitaalsvernietiging op. Je moet het derhalve omdraaien. Zelfs als Riedewald niet beter is dan zijn concurrent, dient hij aan spelen toe te komen. Pas als zijn concurrent aantoonbaar beter, is een plaats op de bank te rechtvaardigen. Of dat op dit moment zo is, daar kan je natuurlijk van mening over verschillen, afhankelijk van uit welk perspectief je het bekijkt en de argumenten die je daar voor kan aandragen.

Om toelichting vragen van de coach is niks mis mee toch? Ik zou dan niet meteen als klagen zien. Kom op, het zijn volwassen mannen.

14 oktober 2016 om 08:40

Dacht ik ook aan. Lijkt me toch wel handig om te weten wat je eventueel fout gedaan hebt/moet verbeteren en welke positie je je moet richten bijvoorbeeld.

14 oktober 2016 om 09:36

Inderdaad. Sterker nog het is juist goed om uitleg te vragen want dan weet je wat je moet verbeter.

Ik snap Bosz in deze totaal niet. Ja Riedewald is een betere CVM dan Cvl, maar hij is wel een betere CVL dan Viergever is. Je wilt uiteindelijk je sterkste elftal opstellen, spelers moeten flexibel zijn maar een trainer ook. Als Bosz onze talenten gaat kosten... Tete, Bazoer, Riedewald, El Ghazi.. Misschien allemaal niet even goed in vorm, maar hij moet er echt voor zorgen dat we deze talenten niet straks kwijt zijn.

Viergever en Tete op de backpositie, omdat die verdedigend sterk zijn maar aanvallend zwak, 90minuten achterin houden samen met Sanchez, Riedewald als CVL kan doorschuiven naar het middenveld wanneer in balbezit. De aanvallende buitenspelers een trap naar de zijlijn geven en opdracht geven veld altijd breed te houden. Heb je in balbezit 3 man achterin, 4 middenvelders, 2 buitenspelers en een spits.

Gelukkig heb ik de leiding over Ajax vanaf 4 november. Ja, football manager.

14 oktober 2016 om 07:48

Hahaha, mooie reactie en voor het eerst dat ik deze suggestie hoor. Een erg goede ook. Ik zou zeggen: ruil met Bosz en ga zelf in de Arena zitten.

14 oktober 2016 om 08:29

Als het kan, heel graag!
Na jaren van CM en FM spelen moet dat wel lukken

Maar ik ben best wel geschrokken over Bosz zijn bekrompen manier van denken. Hij is niet flexibel, benut het materiaal niet optimaal. Hij moet echt buiten de lijnen gaan denken, wil hij het maximale eruit halen. Dat doet hij op deze manier simpelweg niet.

Mijn opstelling straks in FM (buiten eventuele aankopen )

-----------------Krul (maar oke, die is nu niet fit)
Tete-Sanchez-Riedewald-Viergever
--------Bazoer--Ziyech---------
Traore/Ghazi--Klaassen--Younes
-------------Dolberg-------------

in balbezit krijg je dan:
--------------Krul
-----Tete---Sanchez---Viergever
----------Bazoer---Riedewald----
Traore/Ghazi--Ziyech---Younes
----------------------Klaassen-------
------------Dolberg-------------------

Waar in balbezit Ziyech naar ''10'' verhuist, en Klaassen een schaduwspits wordt (gezien ik vind dat 1 van zijn kwaliteiten uitstekend gevoel voor positie is), Riedewald neemt de positie van Ziyech op het middenveld over en Bazoer kan eventueel 15 meter naar voren wanneer er hoger druk gezet moet worden/overduidelijk beter zijn dan de tegenstander. Buitenspelers houden het veld breed en dus ook de linies open, waar Ziyech en Klaassen optimaal van kunnen benutten met slim positiespel.

Gaat wel een paar Klopp trainingen kosten (flink goede conditie vereist dus ). Maarja ze hebben toch allemaal ambitie voor het buitenland, zou ze alleen maar ten goede komen.

14 oktober 2016 om 08:59

Bijna helemaal met je eens. Ik zou alleen Youness eruit halen en met El Ghazi en Traore op de flanken spelen.

14 oktober 2016 om 10:00

Met je eens, enkel zou ik persoonlijk afscheid nemen van Viergever en Tete past bij mij ook niet volledig in mijn plaatje. Ik heb vaak spelers als met een goede voorzet en dribbel (tackelen en positioneren moeten ook van redelijk niveau zijn).

Gebruik zelf een tactiek bij mijn amateurclubje bij de senioren waarmee we goed uit de verf komen.

LB SP Rb
LCM Rcm
Cvm
LB LCV RCV Rb

Bij aanval trekt de linksbuiten naar binnen waardoor vaak de verdedigers niet weten waar de linksbuiten loopt. Daarnaast komt de LB dan om het veld breed te houden.

In de aanval krijg je dus een soort 3-3-4 verhouding.

Middenveld speelt de bal in op de spits die met zijn rug naar het doel staat. Die kan hem meegeven naar de linksbuiten aangezien die vlak langs hem loopt of kan terugkaatsen op het middenveld die met een lange bal de buitenste spelers aan kan spelen of meteen de dieptepaas door het midden kan geven op de linksbuiten die naar binnen aan het rennen is.

Vaak zie je dan dat ze proberen hun mannetje over te geven en de backs het veld breed moeten houden waardoor hun verdediging 1 op 1 speelt.

14 oktober 2016 om 11:31

Helemaal met je eens alleen Ghazi zou ik nooit ten faveure van Traore opstellen. Traore brengt veel meer dynamiek en dreiging met zich mee, creeert ook nog eens zijn eigen kansen. Dolberg in de spits op zich mee eens maar als je die nu een heel seizoen laat spelen is hij op 2/3 van het seizoen opgebrand. wisselen dus met Mateo Casierra of liever nog, een ervaren spits in de winterstop halen of huren om zodoende druk bij de jonge spitsen weg te halen. Younes heeft een dip dus daar zou ik ook graag een backup voor zien.

Op linksback heeft hij toch geen stevige concurrentie ?? Dijks kan alleen rechtdoor en verder niks, en Sinkgraven is een lichtgewicht die tegen een echte tegenstander helemaal ondersteboven word gespeeld. Daar liggen voldoende mogelijkheden lijkt mij.....

14 oktober 2016 om 07:36

Daarom geeft hij dat ook aan lijkt me. Wat ik hierboven ook zeg. Ik denk dat hij via lcv ook terug kan komen, daar viergever mijninziens nu echt aan zijn top zit en niet veel beter zal worden. En Riedewald nog veel beter moet kunnen worden. Maar dan moet echt wel aan zijn fysiek gaan werken.

Op linksback kan hij gewoon prima uit de voeten. In ieder geval zal hij niet minder zijn dan Sinkgraven die het aanvallend aardig doet, maar verdedigend zoals verwacht tekort komt. Dijks vind ik dit seizoen zwak dus hij bankt terecht. Tete hoort ook in de basis. Veltman is geen back en zal het denk ik ook nooit worden. Verdedigend prima, maar aanvallend vind ik hem niets bijzonders. Geen idee waarom sommigen doen alsof hij aanvallend zoveel brengt. Haalt amper de achterlijn en zijn voorzetten zijn dramatisch. Kun je net zo goed tete daar neerzetten en Veltman naast Sanchez, maar ja ben geen coach dus dan maar zo spelen in FIFA.

14 oktober 2016 om 07:46

Helemaal mijn idee. Liever Tete die zijn beperkingen en kwaliteiten kent dan Veltman die niet kan aanvallen en het toch probeert..

Dit is mooi om te lezen. Getalenteerde spelers die precies weten hoe het zit. Geen grootheidswaanzin, nutteloze frustraties, geklaag of gewijs naar anderen. Deze jongens zoeken de oorzaken (en dus ook de oplossing) bij zichzelf. Met het talent van hun en hun instelling, moet het uiteindelijk goedkomen met ze. Uiteindelijk raken spelers die nu spelen uit vorm of geblesseerd, sommige spelers zullen vertrekken en ook de Afrika Cup biedt kansen in 2 linies. Als ze hard blijven werken, komt het helemaal goed.

Snap het niet dat Riedewald geen basis plaats heeft. Ik von hem in het begin van het seizoen de beste van Ajax, en dan wordt hij er uit gehaald. Hij speelde goed op het middenveld, daar staat nu Schøne die het goed doet. Wat je dan nog zou eventueel zou kunnen doen is Klaassen eruit halen en dan spelen met Riedewald, Schøne Ziyech. Denk niet dat Bosz dit doet, maar Klaassen speelt niet goed. Maar hoe kun je Viergever verkiezen boven Riedewald??? Voor mij hoort Riedewald 100% links centraal te staan.

Schone doet het onverwacht goed als cvm. Daarbij brengt hij ook nog eens de nodige ervaring waar iedereen vorig jaar om riep. Hetzelfde geldt voor Viergever. Ik snap niet goed dat mensen Riedewald nog steeds als lcv willen zien. Onder de Boer, toen Ajax verder naar achter speelde, hield hij zich tot zijn blessure goed staande. Sinds hij weer fit is gaat het een stuk minder pp die positie. Ok weet niet of dat met zijn vorm of de meer aanvallende speelwijze te maken heeft. Voorlopig zal hij het moeten doen met invalbeurten op zes. Ik hoop dat hij zich op die manier verbetert en zich weer in de basis speelt.

Viergever moet er uit! Riedewald is de toekomst van Ajax. Jaag hem dus niet de tent uit!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4446
2.PSV4326
3.Vitesse4119
4.AZ3717
5.Feyenoord3518
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper180
Q. PromesAanvaller186
D. TadićAanvaller189
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

38 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 januari
Barcelona houdt rekening met het vertrek van Junior Firpo en is daarom op zoek naar een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren