Zwitserse spits schenkt huis aan arme familie: ‘Het ontroerde mij zeer’

Woensdag, 12 oktober 2016 om 23:15Gijs Freriks • Laatste update: 10:09

Admir Mehmedi heeft een goed hart. De 25-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen heeft een huis geschonken aan een arm gezin uit Macedonië, zo bevestigt hij aan de krant Blick. Het gaat om een gezin uit het dorpje Padalisht.

/

De 48-voudig international van Zwitserland groeide dicht bij Padalisht op en leerde de bewuste familie kennen via zijn vader, die tot 1983 aan het hoofd stond van een houtbedrijf in Padalisht. Mehmedi kwam ter ore dat de familie met zes personen in een bouwval woont, het met twee bedden moet doen én tevens geen keuken of bad heeft. Hij kwam daarop in actie en de bouw van het nieuwe huis moet binnen drie weken klaar zijn.

Mehmedi, die eerder voor onder meer Dynamo Kiev en SC Freiburg speelde, begon zich het lot van de familie na een bezoekje aan Padalisht aan te trekken. “Het had geregend en gesneeuwd. Toen ik hen er zag wonen, deed mij dat veel pijn. Het ontroerde mij zeer. Ik waardeer wat ik heb, maar wil ook dat het met de medemens goed gaat”, aldus Mehmedi.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) opGerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door duitser)

Persoonlijk vind ik het helemaal niks als beroemde mensen anderen helpen of gul zijnen er dan mee in de media gaan pronken. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het prima en goed dat ze mensen helpen maar soms gaat het naar de media gaan richting zelfverheerlijking. Echter blikkt uit dit verhaal dat hij daadwerkelijk een emotionele binding dus mooie actie

12 oktober 2016 om 23:23

Hij wilde nidt dat het uitgelekt zou worden, hij gaat er natuurlijk niet zef over beginnen

12 oktober 2016 om 23:35

Ook vind ik dit een bijzondere situatie. Hij geeft echt niet zomaar iemand een huis cadeau, maar hij kent deze mensen persoonlijk. En hij is er in de buurt opgegroeid, en heeft dus al een extra speciale band (de vader dan) met die mensen. Mooi dat hij het zo oplost, want in die situatie hoort geen enkel gezin terecht te komen, en al zeker niet in Europa. Ik bedoel het niet verkeerd, maar dan geven ze de vluchtelingen wel een goede opvang en hun eigen inwoners laten ze stikken. Geld niet alleen voor macedonië maar voor elk europees land!

13 oktober 2016 om 00:33

Hoe krijgen vluchtelingen goede opvangen wanneer ze met 100 man in 1 gebouw leven? Daar is niks goeds aan, het is gewoon dat Macedonie niet zo rijk is en armoede groot is daar.

13 oktober 2016 om 00:37

Waarom moet je oorlogsvluchtelingen hier nu weer bijhalen.....die worden macedonie al een tijd niet meer binnengelaten trouwens ....zelfs het leger is daar ingezet om ze buiten te houden...en je bewering dat vluchtelingen het in europa in elk land beter hebben dan de eigen bevolking raakt ook kant nog wal..... Ga anders voor de grap eens in een azc kijken in nederland en kijk dan of je vind dat die mensen het beter hebben dan de gemiddelde uitkeringstrekker

13 oktober 2016 om 00:05

Ik vind het juist goed dat iedereen van moet weten als alle rijken dat horen en dat zouden doen zou niemand zonder eten of huis te zitten

Tja dat heb je nog in de Balkan ken er genoeg die zo leve

Dit zijn zulke mooie dingen aan het voetbal! Als voetballer bij een topclub denken de meeste alleen maar aan't geld. Zulke voetballers zouden moeten worden geprezen. Waren er maar meerdere zoals deze kanjer. Bravo!

Mehmedi is een albanees uit macedonie. Hij helpt graag zn albanese volk. Moet ook wel aangezien de macedonische overheid alleen de macedoniers helpt en de albanezen niet.. ter info: 40 tot 45 % van de bevolking in macedonie is albanees.

13 oktober 2016 om 10:10

Als je wilt hebben over de etnische Albanese minderheid in Macedonie, dan moet je wel met goede echte cijfers komen en niet zomaar wat verzinnen. Ten eerste is het helemaal geen 40% of 45% van de bevolking, maar hooguit 25% en zelfs dat klopt niet want bij deze 25% zitten ook vele Roma's, Turken en Islamitien uit Macedonie zelf. Dit heeft te maken met dat Macedonie al jaren geen volkstellinf heeft gedaan.

Op zich een prachtig gebaar. Zat mensen die het niet interesseert en vluchtgedrag vertonen. Maar wat ik het meest sierlijk vind is wanneer dit soort acties anoniem gebeuren. Er zijn zat mensen die dit ook doen maar waarvan het nooit naar buiten komt. Die verdienen, in mijn ogen, net wat meer respect. Maar buiten dat is dit een klasse actie!!

Ik heb alleen maar love voor zulke mensen met zulke acties.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Bayer Leverkusen

Stand
Selectie
SpelersPositieW
M. DiabyAanvaller324
P. SchickAanvaller299
H. WolfUnknown
L. GrillKeeper40
L. HrádeckýKeeper290
E. GedikliAanvaller10
N. LombKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayer Leverkusen.

2 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren