‘United baalt als een stekker nadat verdediger interesse van Chelsea wekt’

Zaterdag, 8 oktober 2016 om 09:39Robin Bruggeman

Manchester United deed begin vorig jaar zaken met Burnley en zou daar nu wel eens de gevolgen van kunnen ondervinden. The Red Devils lieten Michael Keane toen voor 2,5 miljoen euro vertrekken en balen nu naar verluidt als een stekker dat zij geen doorverkoopclausule in de deal hebben laten opnemen.

/

Keane staat namelijk in de belangstelling van Chelsea, dat bereid schijnt te zijn veel geld neer te leggen voor de verdediger: “De club baalt enorm en een aantal mensen probeert niet op te vallen. De angst is er dat zij ‘ik zei het toch’ te horen zullen krijgen, aangezien de jeugdcoaches van United hem altijd hoog hebben ingeschat”, vertelt een insider van de club aan The Sun.

Het is niet bekend of United een terugkoopoptie in het contract van de verdediger heeft laten opnemen, zoals het dat wel heeft bij Ryan Shawcross van Stoke City. Keane, die deze week voor het eerst werd opgeroepen voor het Engelse elftal, schijnt overigens wel zo’n grote fan van United te zijn, dat hij in de toekomst wellicht terug wil komen naar Old Trafford.


Poll

Denk jij dat Michael Keane in de toekomst weer terugkeert naar Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door robeiir)

weet iemand of Chelsea interesse heeft omdat deze speler écht goed is of alleen door de homegrown player situatie?

8 oktober 2016 om 10:06

Vooralsnog maakt hij een prima indruk bij Burnley en is hij terecht opgeroepen voor het nationale elftal. Het zal absoluut helpen dat hij homegrown is, maar kwaliteiten heeft hij zeker.

Probleem is dat United overloopt van jonge verdedigers (ze hebben op het moment zelfs geen enkele verdediger van boven de 26!), die kunnen nooit allemaal speeltijd krijgen.

Bij centrumverdedigers duurt het soms wel tot hun 27-28e voordat ze echt doorbreken, maar je kan ze moeilijk negen jaar verhuren. Dan laat je er dus eentje gaan, maar dat betekent niet dat hij er helemaal niks van kan.

Opmerkelijk dat United nog een terugkoop clausule heeft afgesloten op Shawcross. Ik verwacht dat zij hem niet meer terug zullen halen, op zijn 29e.

Chelsea wordt in het voor en najaar zo enorm vaak in verband gebracht met een transfer.. ik vraag het me af of Chelsea echt interesse heeft in deze jongen, naar mijn mening moet je zo'n jongen gewoon "zelf op kunnen leiden".

8 oktober 2016 om 10:52

die clausule werd uiteraard bij zijn verkoop afgesloten ... ik weet niet zeker hoe lang ze actief blijven maar ik dacht tot de speler weer van club veranderd. Shawcross heeft sindsdien niet meer van club veranderd dus is ze gewoon nog actief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren