Ronaldo schittert met vier doelpunten, grote stunt van Faerøer Eilanden

Vrijdag, 7 oktober 2016 om 22:36Erik van Dam

/

Portugal heeft vrijdagavond de eerste zege in de WK-kwalificatiereeks geboekt. Het team van Fernando Santos rekende in eigen land af met ‘zwakke broeder’ Andorra (6-0) en Cristiano Ronaldo wees zijn team de weg met vier goals: hij maakte zijn 62ste, 63ste, 64ste en 65ste doelpunt in dienst van Portugal. Zwitserland greep in dezelfde groep de tweede overwinning op een rij (2-3) en de Faerøer Eilanden baarden opzien door uit bij Letland te winnen: 0-2.

Portugal - Andorra 6-0
Vorige maand beleefde Portugal een valse start tegen Zwitserland en droop het met een 2-0 nederlaag af. Ronaldo ontbrak toen door een blessure, maar was er nu wel weer bij en nam zijn team meteen bij de hand. In de eerste vier minuten was het meteen twee keer raak tegen het nietige Andorra: na een corner van links werd de bal naar het doel gekopt en werkte de keeper de bal niet ver genoeg weg: Ronaldo schoot de afvallende bal na 73 seconden al binnen. Zijn tweede kwam al vlot daarna: dit keer kopte hij keurig raak uit een voorzet van Ricardo Quaresma. Andorra was zoals verwacht geen partij voor de Europees kampioen en incasseerde nog voor rust ook de 3-0.

/

Nu was het niet Ronaldo die zich liet bejubelen, maar João Cancelo: na een slimme pass van Bernardo Silva rukte hij op en verraste hij de keeper van Andorra in de korte hoek. Vervolgens was het woord weer aan aanvoerder en topscorer Ronaldo, die in de tweede minuut na rust de score opvoerde tot 4-0. Ditmaal plukte hij een voorzet van André Gomes ineens uit de lucht en schoot hij binnen. Ronaldo maakte ook nog de vijfde voor Portugal toen hij na 68 minuten de korte hoek vond met een rollertje, nadat José Fonte de bal met het hoofd in zijn voeten legde. Andorra stond toen al met tien man na tweemaal geel voor Jordi Rubio.

Het werd nog erger voor de bescheiden amateurs van Andorra, want er ging nog een man af met rood. Marc Rebés beging een veel te harde overtreding op Ronaldo, de man van de avond en kon direct inrukken. Met negen tegen elf leek Andorra rijp voor een enorme afslachting in de laatste twintig minuten, maar er kwam ‘slechts’ nog één goal bij in Aveiro. Vier minuten voor tijd pikte André Silva de 6-0 mee toen hij

/

Hongarije - Zwitserland 2-3
De goals bleven bewaard tot de tweede helft in Boedapest, waar Björn Kuipers het voor het zeggen had als scheidsrechter. Zes minuten onderweg na rust brak Haris Seferovic de score open: Xherdan Shaqiri stuitte nog op de keeper, maar in de rebound trof Seferovic wel doel. De voorsprong bleef echter maar erg kort staan, omdat Adám Szalái even later erg attent reageerde na een bal op de paal van een teamgenoot. De snel binnengetikte rebound bracht de Hongaren terug in het zadel. Daarna kwam Zwitserland toch weer op voorsprong dankzij Ricardo Rodríguez, maar weer was het Szalái die scoorde en voor 2-2 zorgde. Aan het begin van de blessuretijd hielp Valentin Stocker de Zwitsers alsnog aan de winst.

Letland - Faerøer Eilanden 0-2
In de kwalificatiereeks voor het EK 2016 verbaasden de Faerøer Eilanden vriend en vijand door zes punten te pakken in tien wedstrijden en níet als laatste te eindigen. Er werd destijds zowel uit als thuis gewonnen van Griekenland en dat nieuws ging de wereld over. Vrijdagavond volgde een nieuwe stunt, toen het team van Lars Olsen uit bij Letland een overwinning pakte. Na krap twintig minuten spelen in de Letse hoofdstad Riga sloeg Sonni Ragnar Nattestad toe (0-1) en halverwege de tweede helft maakte Jóan Simun Edmundsson er op aangeven van Hallur Hansson nog 0-2 van ook. Over drie dagen krijgen de Faerøer Eilanden bezoek van Europees kampioen Portugal.


Poll

Denk je dat Portugal de groep gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door thejurgenklopp)
7 oktober 2016 om 22:44

Portugal sterk, leuke jonge spelers gezien en lieten leuke dingen zien al was het tegen Andorra, er stond een lekker fris en jong elftal op het veld. Toekomst ziet er goed uit voor Portugal!

Ronaldo lekker gespeeld maar leek niet fit meer aan het eind, hopelijk speelde hij gewoon rustiger.

Dit is wel lekker voor Ronaldo maar goed het blijft Andorra. Beetje de Panama van de Copa America van dit jaar. Ik zie Ronaldo er maandag weer 3 inschieten tegen de Faroer

Mooi voor Andre Silva! Groot talent

Erg efficiënt Ronaldo met een goed spelende Portugal waarvan de tegenstander volgens mij na een helft het liefst al ging douchen ipv het wedstrijd af te maken, want tweede helft sloeg totaal nergens op lol. Ze speelden zo slecht en pakten links en rechts kaarten wat uit eindelijk tot 2 rode kaarten opliep. Ook speelde Andorra erg vies voetbal tweede helft waar dus ook twee rode kaarten uit ontstonden (2x geel voor eerste rood). Ze hadden ook geluk af en toe met scheids die geen penalty gaf of dat hun keeper goeie reddingen maakte. 10-0 had hier makkelijk ingezetten anders.

Nu tegen 31 landen gescoord voor nationale ploeg? Toch knap al zitten daar merkwaardig genoeg een aantal grote landen niet tussen, maar dat neemt niks weg van zijn scoringsvermogen.

Over 3 dagen moeten ze alweer tegen Faeröer Eilanden. Het eiland zegt mij persoonlijk echt totaal niks haha. Denk dat die wedstrijd op zich ook easy gewonnen zal worden.

Waarom is het nooit goed genoeg wat Ronaldo doet? Scoort hij niet, dan is hij slechts een clubspeler, scoort hij een hatterick, dan is het maar Andorra, en zou hij tegen bijvoorbeeld een Duitsland 2x scoren dan zou er weer commentaar zijn op zijn veldspel.. Om ziek van te worden zo triest.

7 oktober 2016 om 22:51

Na de slechte wedstrijd tegen eibar 4 goals scoren zal wel goed zijn voor hem om terug goed te spelen na zijn blessure

7 oktober 2016 om 22:56

Mensen geven commentaar aan ronaldo , omdat die niet scoort. Omdat scoren zijn kwaliteit is. En tjaa als hij dat niet doet tegen grote of kleine clubs dan krijgt hij kritiek. Met real madrid al 4x gelijk gespeeld. ( niet dat dat zijn fout is) maar ronaldo liet zich niet zien daarin ( met goals dan). mooi dat die 4x heeft gescoort tegen andorra.

7 oktober 2016 om 22:57

Ik weet niet hoe de doelpunten van Ronaldo waren maar hoe speelde hij verder? Ik lees weinig analyses terug over hem maar ben wel benieuwd

8 oktober 2016 om 05:56

Ik heb ivm Nederland delen van de wedstrijd gemist, maar hij was zoals normaal bij Portugal de targetman, de man waar alle ballen naartoemoesten. In balbezit heeft hij enkele kansen gecreeerd in de combinatie met Joao Mario en Andre Gomes, maar hij blonk vooral uit door zijn 4 goals, waarvan er twee van de goals van schoonheid waren

7 oktober 2016 om 23:15

Het is niet dat het niet genoeg is. Maar tegen een Andorra moet je ook niet jubelen. Iets er tussen in. Het zijn immers 11 amateurs waar ze tegen spelen.

7 oktober 2016 om 23:45

Misschien moet jij je afvragen waarom je je hier druk over maakt? Iedereen zijn mening, dus denk gewoon wat je wil. Who cares?

7 oktober 2016 om 23:59

Haters gonna hate. Maar nee, de media heeft 'm al jaren met een grote loep gebracht met voornamelijk de frustraties als het wat minder gaat. En 'iedereen' vind dat dan maar raar en arrogant zodat ie allerlei bijnamen heeft gekregen. En natuurlijk een aantal barca 'fans' die niets anders doen dan Real Madrid wedstrijden kijken en 'm continue bashen enz. enz. Maar goed, het is niet anders. Ook al heeft nu het onmogelijke gepresteerd door de EK te winnen met Portugal.

8 oktober 2016 om 00:13

Zo onmogelijk is dat niet met portugal, qua selectie toch een outsider. Daarbij een relatief eenvoudige loting terwijl ze in de poule toch niet zo sterk waren. Doet niks af aan dat het gewoon een fantastische speler is hoor

8 oktober 2016 om 03:12

@fctwente Die loting had te maken met het feit dat Engeland en België niet deden wat ze moesten doen en werden uitgeschakelt door landen die Portugal wel uitschakelde. Dit heeft dus weinig te maken met de loting.

8 oktober 2016 om 03:14

@settler Ach de media heeft het zo gespeeld dat je enkel voor Ronaldo of tegen hem kan zijn in plaats van los van of je voor of tegen bent je niet bezig houdt met 'vrouwenzaken' en de sport en de sporter zelf waardeerd.

8 oktober 2016 om 14:13

Nee had te maken met IJsland die in de laatste seconde nog een doelpunt maakte waardoor ze tegen Engeland moesten en wij aan de goed e kant van het schema terechtkwamen.

8 oktober 2016 om 00:15

Als je 1 van de beste spelers van de wereld bent mogen mensen toch best kritisch zijn. Ik vind het veldspel van Ronaldo nu minder dan een aantal jaar geleden dus waarom zou je dat dan niet mogen benoemen. Spelen tegen Andorra is natuurlijk heel moelijk omdat je het qua verwachtingen nooit goed kan doen. Maar als je 6-0 wint is het gewoon prima.

9 oktober 2016 om 12:23

Je mag het uiteraard benoemen als je Ronaldo iets minder vind spelen dan eerst, ik ben niemand om dat tegen te houden, maar wat mij enorm irriteert is het grote aantal mensen dat letterlijk leeft om Ronaldo te bashen. Het verpest het voor andere voetballiefhebbers.

Leuk dat hij na zijn belachelijk slecht 2016 met vooral goals tegen de kleintjes, zijn minimaal aandeel in zowel de CL en EK finale de draad weer oppikt en er 4 inknalt tegen het grote Andorra.

Beste speler in de wereld, held, eureka!

7 oktober 2016 om 22:57

Ja want als hij die 2 goals tegen Hongarije niet gemaakt had dan had Portugal zeker ook door gegaan zijn naar de volgende ronde

7 oktober 2016 om 23:00

Jaa en als griezmann die 2 kopballen had gescoort dan was frankrijk europees kampioen. En als messi de copa had gewonnen dan was de ballondor voor messi... als we zou gaan praten dan zit er een draadje los

8 oktober 2016 om 03:16

@wirshead Sorry wat? Het is een feit dat door de 2 doelpunten Portugal überhaupt nog een kans had om door te gaan. Griezmann miste en Messi won niet. Ronaldo scoorde wel. Volgens mij begrijp je heel die als vergelijking niet.

8 oktober 2016 om 13:44

Heb je behalve die 2 goals van ronaldo nog iets goeds van hem gezien op het ek? Ik zou het graag willen horen

7 oktober 2016 om 22:58

Haha dit is volgens vele de fifa player of the year 2016, Terwijl onze buurman leo, de meeste goals en Assist im 2016 heeft gegeven.. Maar ronaldo alvast gefeliciteert

7 oktober 2016 om 23:23

Het is gewoon dat tegenwoordig goals veel van je prestatie overschaduwd laatste jaren. Is ook een groot reden waarom Ballon D'or kandidaten alleen uit aanvallers bestaat laatste jaren. Anders is een Modric even belangrijk voor een team als een Ronaldo bijvoorbeeld, maar omdat hij dus niet erop los scoort als Ronaldo valt hij minder op en is hij uitgesloten speler.

Moeten onszelf niet belachelijk maken in dit soort discussies en voorkeur voor ons houden, want uit eindelijk zullen er zelfs fans zijn die vinden dat een type verdediger of middenvelder de Ballon D'or verdient. Zolang onze stemmen niet tellen bij zo een stemming als de Ballon D'or moeten we ook er geen big deal van maken denk ik. Al deed ik dat vroeger zat en discussieer ik nog regelmatig met vrienden over onze individuele voorkeur.

8 oktober 2016 om 03:22

@moyashi

En het is ook logisch ook dat vooral aanvallers in aamerking komen. Aanvallers zijn logischerwijs het belangerijkste onderdeel van het team omdat zij de wedstrijd voor je winnen. Zonder aanvallers blijft de wedstrijd bij wijze van spreken op 0-0 en verdedigers kunnen niet meer dan 0-0 spelen. Dat middenvelders tussen verdedigers en middenvelders dan vaker genomineerd worden heeft een reden, omdat ze ook betrokken zijn bij de aanval die uiteindelijk de wedstrijd voor je wint. Al op jonge leeftijd worden we zo geordend. De beste spelers spelen voorin in de jeugd, de iets minder goede op het middenveld, de nog iets mindere worden achterin gezet en dan de langste keeper. Hoe kinderachtig dit ook klinkt, is het in weze waar. Door aanvallers win je en de rest is simpelweg ondersteuning om uiteindelijk dus, waarschijnlijk via een aanvaller, te winnen.

Ik bedoel hiermee niet dat ik een Pepe, Modric, Iniesta(toen hij nog iets jonger was) Barzagli, Ozil, Buffon, Bravo voorheen bij Barcelona(was zo goed op een gegeven moment voor hij vertrok en won ook nog eens de Copa America van Argentinië en Messi) en hopelijk Pogba ooit het niet wil zien winnen. Alleen als ik eerlijk ben moeten deze spelers echt iets uitzonderlijks laten zien om bepaalde aanvallers van deze tijd te overschaduwen. Ik bedoel tuurlijk gaat het niet om cijfers maar als je cijfers als Messi, Ronaldo, Suarez, Neymar, Bale, Pipita en Lewandowski hebt, dan kan je vooral bij Real en Barcelona van een waarschijnlijk enorm hoge winshare op naam van de aanvallers.

Oh en daarbij is zelfs bij Atletico die duidelijk op zijn defensie leunt Griezmann overduidelijk het belangerijkst. Hij is ook het perfecte voorbeeld voor wat ik hierboven zei. Volgens mij heeft Atletico de laatste 4 wedstrijden 3 x 1-0 gewonnen waar Griezmann 3x in de 2de helft de uiteindelijk winnede binnenschoot.

8 oktober 2016 om 10:46

De Ballon D'or verkiezing kun je toch al niet meer serieus nemen sinds 2013?
Toen hebben ze de stemronde verlengd alleen om Ribery maar niet te laten winnen.

Voordat hier geroepen gaat worden dat ik het Ronaldo niet gun,
als het toen verlengd werd om de prestatie van Messi ,buiten de officiele stemronde mee te laten tellen ,had ik nog steeds hetzelfde gezegd.

8 oktober 2016 om 14:15

Messi heeft niets gewonnen wat van belang is. CL Ronaldo en de Europacup met Portugal Ronaldo. Messi kampioen van Spanje..... Leuk man. Weer niets gewonnen bij de copa America.

Het is slechts andorra dus dat portugal ze oprolt is te verwachten. Echter natuurlijk wel goed voor het zelfvertrouwen voor Ronaldo en leuk voor de cijfers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Portugal

FIFA ranking: 5
185 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Ierland0-2
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Rui SilvaKeeper
José SáKeeper
Cédric SoaresVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Portugal.

3867 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 25 2 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
Laatste voetbalnieuws

Oranje en EK-deelnemers keihard geraakt bij invoering Super League

Spelers die gaan uitkomen in de aangekondigde Super League worden geweerd van het EK en WK, zo heeft UEFA-voorzitter Alexander Ceferin laten weten in gesprek met Marca. De Europese voetbalbond is...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren