Update: Enner Valencia schiet in de verdediging na ontsnapping aan politie

Zondag, 9 oktober 2016 om

Ecuador zegevierde donderdag in de WK-kwalificatiereeks met 3-0 over Chili, maar na afloop ging het overal over Enner Valencia. De aanvaller leek tijdens een training in aanloop naar het duel in Quito al aangehouden te worden door de politie, die hem uiteindelijk niet inrekende. Hij werd aangesproken op het feit dat hij zijn ex-vrouw nog ruim 15.000 euro aan alimentatie verschuldigd is.

/

De politie in Quito had echter de intentie om Valencia ná afloop van het duel met Chili te arresteren. De aanvaller verscheen in het duel met Chili in de basis en had waarschijnlijk door dat de politie rondom het veld stond. Ecuadoriaanse media verzekeren dat Valencia net deed of hij een blessure had, en dat hij het duel niet kon hervatten.

De daaropvolgende situatie had veel weg van een lachfilm. Liggend op een tot ziekenwagen omgebouwd golfkarretje werd Valencia naar een ambulance gereden, terwijl de agenten de achtervolging inzetten. Het is nog onduidelijk of Valencia uiteindelijk is gearresteerd.

Update 9 oktober 16.50 uur – Enner Valencia schiet in de verdediging na ontsnapping aan politie

Enner Valencia heeft gereageerd op zijn actie na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili. Hij schrijft op Instagram dat de verschuldigde alimentatie en overige juridische kosten zijn betaald. Valencia schrijft verder dat hij maandelijks 4820 dollar betaalde aan zijn ex, waarvan zij dure auto’s, juwelen en andere dingen heeft gekocht, terwijl ze ook werkt als danseres in een nachtclub.

"Naar aanleiding van wat er de afgelopen dagen is gebeurd, vind ik het nodig om met deze verklaring te komen”, schrijft Valencia. "Niet alleen om de feiten te verduidelijken, maar ook om het beeld van mijn familie en mijzelf, zowel persoonlijk als op professioneel niveau, niet te laten beschadigen. Ik ben geconfronteerd met diverse rechtzaken geïnitieerd door Sinthyia Pinargote Chumo, gericht op economisch en persoonlijk gewin. In de afgelopen twee jaar, waarin ik zo’n honderdduizend dollar heb betaald, wordt mijn kans om de relatie met mijn dochter te versterken verhinderd. Wanneer ik in Ecuador ben wordt er alles aan gedaan om contact te voorkomen.”

La realidad que pocos conocen. (Parte 1)

A photo posted by ENNER VALENCIA (@ennervalencia1) onBIZARRE beelden uit Ecuador! ?? Vanwege een alimentatieschuld van 15.000 euro zou Enner Valencia na het...

Geplaatst door voetbalzone op donderdag 6 oktober 2016Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door basenparen)

Best triest. Zal in Engeland ongetwijfeld genoeg verdienen. Als je dan te triest bent om een fractie van je weeksalaris te betalen aan je eigen kind en een blessure faket.....

7 oktober 2016 om 11:00

Zijn advocaat heeft gezegd dat Valencia netjes zijn alimentatie heeft betaald, maar wrm willen de agenten dan arresteren. De agenten willen hem eerst arresteren toen hij aankwam bij het stadion, maar de arrestatie wordt tegengehouden door zijn voetbalmaatjes en trainers, vervolgens ontsnapt hij met een ambulance uit het stadion.. Maar goed 15k steld toch niks voor voor hem, rare gozer. Hoe kom je de land uit dan?

7 oktober 2016 om 11:08

In dat soort landen is nog weleens wat fraude mogelijk. Zijn ex zegt geen geld te hebben gehad en hij zat in het buitenland, wist van niks en kon dus niet aantonen dat hij het wel betaald heeft. Als ie straks zijn advocaat inschakelt (wat moeilijk is vanuit de cel in dat soort landen) en ze alles uitleggen, dan is dat allemaal voorbij. Tenminste, zo gaat het meestal.

7 oktober 2016 om 12:33

Maar dan nog zou hij het kunnen aantonen toch?
Het feit dat hij weg rend zou je kunnen opvatten dat hij iets te verbergen heeft of weet waarover het gaat.

Mocht hij niet betalen zou ik het in en in triest vinden, dit aangezien hij wel goed geld boert.

7 oktober 2016 om 13:41

Ja, dat gaat vanuit de gevangenis. Het is daar niet zoals hier.

7 oktober 2016 om 17:17

Hoe kom je erbij dat het in zulke landen moeilijker is om je advocaat te bellen. Juist mensen met geld kunnen in dit soort landen heel makkelijk krijgen wat ze willen vanuit de gevangenis.

Bovendien gaat zo iemand helemaal niet naar de gevangenis. Je gaat naar het politiebureau in een celletje. En daar kan hij gewoon bellen.

Je zou erom kunnen lachen als het niet zo in en in triest is, dat een stinkend rijke voetballer zijn eigen dochter niet wilt onderhouden.

9 oktober 2016 om 17:18

Zijn eigen dochter? Meestal gebruiken de moeder het geld voor hun zelf. Ik snap het ergens wel.

Ik vind het wel grappig om te zien, echt iets typisch Zuid-Amerikaans ook. Gebeurd daar atlijd wel wat, is nooit saai. Natuurlijk, het zou logischer zijn mocht dit op een normale manier via de advocaten van beide partijen geregeld zijn. En voor de kinderen is het triest dat de problemen van papa en mama in het openbaar worden uitgevochten. Snap alleen niet, waarom werd de speler niet aangehouden toen hij het land betrad.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Ecuador

FIFA ranking: 65
5 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Chili26-1
7.Paraguay24-6
8.Ecuador20-3
9.Bolivia14-22
10.Venezuela12-16
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ecuador.

In de wandelgangen

Zaterdag 19 oktober
Kai Havertz staat in de belangstelling van Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren