AC Milan poetst achterstand weg in krankzinnig duel met zeven treffers

AC Milan heeft zondagavond een onwaarschijnlijke zege geboekt tegen Sassuolo. I Rossoneri keken in het eigen San Siro met nog twintig minuten te gaan tegen een 1-3 achterstand aan, maar wisten dat in acht minuten om te buigen naar een 4-3 voorsprong. Doordat het daar ook bij bleef, meldt Milan zich weer in de top vijf van de Serie A. Timo Letschert maakte de negentig minuten vol bij Sassuolo

/

Milan beleeft verre van de beste seizoensstart uit de clubgeschiedenis en kon een overwinning dus goed gebruiken. De wedstrijd begon prima voor i Rossoneri, want een van richting veranderd schot van Giacomo Bonaventura zorgde na nog geen tien minuten spelen voor de 1-0. Matteo Politano profiteerde een minuut later echter van gerommel in de Milanese verdediging en schoot meteen de gelijkmaker achter Gianluigui Donnarumma.

Na rust ging het echter snel van kwaad tot erger voor de thuisploeg. Lorenzo Pellegrini bediende Francesco Acerbi, die Donnarumma met een geplaatst schot kansloos liet. Pellegrini nam twee minuten later zelf de 1-3 voor zijn rekening: hij kreeg de bal in het strafschopgebied en zag zijn poging links langs de doelman gaan. Milan leek in de problemen te zitten, maar kreeg met nog twintig minuten te gaan de kans om terug in de wedstrijd te komen.

/

Carlos Bacca mocht van elf meter aanleggen voor een strafschop en benutte het buitenkansje onberispelijk. Hiermee was de koek nog niet op voor de thuisploeg, want Manuel Locatelli knalde Milan op prachtige wijze uit een afgeslagen corner langszij. Tot afgrijzen van Sassuolo werd het met een krap kwartier te gaan zelfs nog 4-3: Gabriel Paletta sprong hoger dan alles en iedereen kopte de bal op aangeven van M’Baye Niang achter Andrea Consigli.

GRANDISSIMO! A.C. Milan buigt in 21 minuten een 1-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. En dit was de treffer van de 18-jarige Manuel Locatelli!