‘Als je zo met mensen omgaat, dan heb je geen persoonlijkheid’

Maandag, 26 september 2016 om 10:30Bart Kruyt

Jack Tuyp is dit seizoen weer op dreef bij FC Volendam, met negen doelpunten uit negen officiële wedstrijden. De aanvaller is onlosmakelijk uit de club uit zijn geboortedorp verbonden, maar heeft ook bij drie andere verenigingen gespeeld. Bij FC Groningen, Ferencváros en Helmond Sport bleef hij echter niet langer dan een seizoen, terwijl hij nu bezig is aan zijn twaalfde seizoen bij Volendam.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door pim1986)

"het was mensonterend"

Wees blij dat je daar die euro's op heb kunnen halen, anders had je nu waarschijnlijk op de vissersboot van je neef oom of broer gestaan (waarschijnlijk van alles een beetje) Voor mensonterend zijn er helaas nog wel wat ergere voorbeelden als iedere dag 2 uurtjes lopen.

26 september 2016 om 11:07

Doe even normaal joh. Als jij bij een werkgever een contract tekent voor bepaalde werkzaamheden te verrichten en je moet totaal andere dingen doen om je maar weg te krijgen, zeg je ook niet, voor die euro's doe ik dit allemaal wel even. Daarnaast hoef je niet Volendam onderuit te halen (en nee, ik kom daar niet vandaan), heeft 0 toegevoegde waarde.

On: gelukkig dat hij teruggekeerd is naar NL. in de beker ervoor gezorgd dat een zeker lijkende nederlaag is weggepoetst. Bij Volendam lukt het hem allemaal, erbuiten stuk minder.

26 september 2016 om 11:21

Als jij ergens een contract tekent en je bent niet helemaal fit of moet wennen aan een hoger niveau is het toch niet raar dat de trainer je een beetje laat rennen/trainen ?

Die Tuyp dacht zeker met zijn volgevreten palingreet vanuit de JL zomaar even aan te haken bij de top in Hongarije en dat is hem vies tegen gevallen. Zeg dat dan en begin niet over mensonterende toestanden als je een beetje moet lopen.

26 september 2016 om 11:49

Mensonterend word de laatste tijd te snel en te vaak gebruikt, gewoon lekker zo'n modewoord. Het is naar mijn mening pas mensonterend om mensen in tentjes gevangen te houden bij de grens en ze uitzicht te geven op niks. Tuyp kreeg daar goede poen voor en mocht buiten de trainingsuren om gaan en staan waar hij wilde. Natuurlijk was zijn situatie niet leuk, maar mensonterend..

26 september 2016 om 14:44

* Jeffrey: wat voor werk doe jij zelf? Stel even dat jou werkzaamheden bestaan uit van 9 tot 5 adminstratie verwerken op een computer. Je huidige manager wordt ontslagen en er komt een nieuwe manager die jou niet binnen de groep vind passen en jou opeens alleen nog maar de toiletten laat schoonmaken van 7 tot 9 in de ochtend en je mag voor je werk niks meer met die computer doen, dan ga jij dus lekker zonder te miepen die plee's schrobben elke dag?

26 september 2016 om 11:17

Het is wel degelijk mensonterend. De trainingen die hij noemt doet een sprinter. Die wordt daarvoor betaald. Een voetballer moet toch met een bal kunnen trainen of niet dan? Natuurlijk zal hij een leuk salaris hebben ontvangen, maar daar mag best wat normaals tegenover staan. Neem aan dat in het contract niet stond: 'Speler zal geen bal aanraken en moet zich elke dag melden om 07.00 om looptraining te doen en krachttraining.'

26 september 2016 om 11:27

Nja ik denk dat je genoeg mensen kan vinden die waarschijnlijk voor de helft van het salaris van Tuyp wel even 2 uurtjes rond willen rennen.

Bij mensonterend denk ik toch aan heel andere dingen.

26 september 2016 om 11:45

Je doet net of hij 5 miljoen per dag verdient ofzo, die normaal Hij pakte daar waarschijnlijk niet eens 2 ton per jaar. Ga jij als profvoetballer maar lekker elke dag 4 uur rennen (als je net wakker bent) en 2 uur krachttraining doen en denken dat het je mentaal niet sloopt. Maargoed jij leest niet verder dan het woordje 'mensonterend'

26 september 2016 om 12:06

*Jeffrey, twee uur looptraining om 7 in de ochtend, gevolgd door krachttraining en een nieuwe looptraining. En zoals hierboven al fijntjes wordt vermeld was het alsnog geen vetpot (voor voetbal begrippen). Volgens eigen zeggen had hij een goed salaris. Nou, bij Volendam verdien je wellicht niet veel, dus voor een half miljoen was hij vast al te porren. Nu is dat een prima salaris, maar iedere voetballer wilt spelen toch? En met een bal bezig zijn toch? Ik zou voor geen geld in de wereld als profvoetballer willen rennen en in een krachthonk willen zitten en voor de rest alles inleveren. Je word mentaal mishandelt als je als voetballer geen bal mag aanraken en geeneens meer toegang krijgt tot het complex.

26 september 2016 om 12:08

Als je het vervelend vind als je net wakker bent moet je eerder opstaan, en voor net geen 2 ton per jaar wil ik en denk wel meer mensen de wekker best zetten.

Jij somt nu 6 uurtjes op van arbeid waarvan je de intensiteit grotendeels zelf kan invullen. Nergens staat dat die Usain Bolt moest inhalen of het wereldrecord gewichtheffen moest aanscherpen..hij moest alleen aanwezig zijn en daar werd die toch ook royaal voor betaald.

26 september 2016 om 12:18

2 ton per jaar is 4x modaal voor die +/- 5 uur per dag nou.. daarvoor doe ik dat wel. Mensonterend is een krachtterm die hoort bij bijvoorbeeld vluchtelingen uit syrië maar die vinden we allemaal gelukzoekers toch?

26 september 2016 om 12:22

Ik snap echt niet waar jij deze klinkklare onzin vandaan haalt. Omdat er geen intensiteit bij staat kon hij achterover leunen en paar gewichtjes optillen in de sportschool? Je bent niet goed man. Dit is gewoon arbeid die je niet wilt doen als speler. Twee keer per week, Oké. Niks mis mee. Zeven dagen in de week, nooit. En nee, daar ga ik mijn wekker niet voor zetten. Besef je überhaupt wel dat het gewoon contractbreuk is? Waarschijnlijk niet, anders reageer je wellicht minder achterlijk.

26 september 2016 om 12:29

Nee je heb helemaal gelijk, Tuyp komt net uit een strafkamp dat te vergelijken was met een in de tweede-wereldoorlog en we moeten met ons allen god bedanken dat die heelhuids terug is gekomen.

26 september 2016 om 12:45

Jeffrey, je overdrijft flink. Voor een rasvoetballer is die gewoon mentale mishandeling, je word gewoon gepest en voelt je alleen, in een vreemd land. Nou vind ik de term die hij gebruikt miss wat overdreven, maar als rasvoetballer is dit echt geen pretje

Dit soort dingen bij de FIFA aankaarten, zulke clubs proberen dit vaker en het is schandalig. Als je zo'n contract niet kan betalen wanneer een speler niet speelt dan moet je het niet geven van af het begin. Knap als je overeind blijft!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7334
7.NEC6623
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
A. PlatMiddenvelder350
I. El KadiriAanvaller323
M. KaarsAanvaller3211
S. MulattieriAanvaller3018
Z. El AzzouziAanvaller257
N. BakkerKeeper190
G. IatroudisAanvaller181
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

Nederland
9 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren