NEC komt in eigen Goffert niet tot scoren en deelt punten met Willem II

NEC en Willem II wisten beiden dit seizoen pas één keer te winnen en daar is zondagmiddag geen verandering in gekomen. De thuisploeg kreeg in de eerste helft een aantal kansen, terwijl de ploeg van Erwin van de Looi in de beginfase van de tweede helft het spel maakte. Verder dan 0-0 kwamen de twee teams echter niet, waardoor zij op de dertiende en veertiende plek in de Eredivisie blijven steken.

/

De Nijmegaren en de Tilburgers vonden dit seizoen beiden pas vijf keer het net en het was dan ook geen wonder dat NEC en Willem II met een gelijke stand gingen rusten. Dat betekende echter niet dat er geen kansen werden gecreëerd, want vooral de thuisploeg kreeg een aantal aardige mogelijkheden om de score te openen. Dario Dumic was na nog geen tien minuten dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot van vlak voor de lijn over het doel van Kostas Lamprou.

De Griekse doelman zag tien minuten later een kanonskogel van dezelfde centrale verdediger op de paal uiteenspatten en Taiwo Awoniyi wist vlak daarna een flinke kans niet tot doelpunt te promoveren. Hij schoot helemaal vrijstaand over. Na rust meldde ook Willem II zich voorin en Erik Falkenburg stichtte het eerste gevaar voor de bezoekers. Zijn schot belandde echter via de voet van ploeggenoot Fran Sol aan de verkeerde kant van de paal.

Jordy Croux mocht daarna alleen op weg naar doelman Joris Delle, maar de aanvaller liet zich te ver naar buiten drijven. Hij slaagde er nog wel in om de bal af te leggen op de meegekomen Bruno Andrade, die echter recht in de handen van de keeper schoot. NEC liet zich met nog twintig minuten te gaan ook weer een keer zien en kreeg meteen de kans van de wedstrijd. Awoniyi dook uit het niets op voor Lamprou en probeerde de bal in de korte hoek te plaatsen. De Griekse doelman kreeg echter een voet tegen de bal en hield zo zijn doel schoon.

Vind jij een 0-0 gelijkspel de terechte uitslag?

1
2

Zwaar onterecht we hadden de punten verdiend en minimaal penal moeten krijgen

25 september 2016 om 14:44

Klopt, Willem ll creëerde 90 minuten lang helemaal niks. Keer de paal, bal van de lijn of verkeerd geschoten. Daarbij inderdaad een zuivere handsbal, zat er precies achter.

25 september 2016 om 14:59

Onterecht? Ondanks dat NEC het spel 'maakte', verdiende hier geen enkele ploeg om te winnen. Ja, NEC had meer balbezit en dat is de ploeg ook verplicht als ze thuis spelen. Natuurlijk was NEC soms gevaarlijker met een bal op de paal en een 1 op 1-situatie. Maar Willem II was ook slordig in de kansen die ze kregen. Met liefde voor NEC zeg ik dat de 0-0 de meest logische uitslag is.

Edit: En natuurlijk was daar die handsbal. Maar dat is een van de dingen die het meest lastig is te beoordelen voor een scheids. Ging de hand naar de bal? Tja, hij schiet hem van een meter afstand tegen zijn hand aan die iets van het lichaam is. Maar het is niet zoals bij het hockey waarbij een voetje altijd een strafcorner is. Als bij voetbal een handsbal altijd een pingel is, worden er straks wel heel veel pingels uitgedeeld. En daarbij gaan spelers, net zoals bij hockey, expres tegen de handen aan schieten. Moet je niet hebben. Of je moet van een aangeschoten handsbal een indirecte vrije trap in de 16 meter maken.

25 september 2016 om 15:08

NEC creëerde gewoon een paar grote kansen met twee keer Dumic en Taiwo waarvan er eigenlijk wel een in moest. Daarbij moest je natuurlijk ene penalty krijgen, dat was overduidelijk. Willem ll was eigenlijk geen enkele keer gevaarlijk, vandaar dat ik ook zeg dat NEC wel moest winnen vandaag.

25 september 2016 om 15:54

NEC de betere ploeg vanwege toptrainer Hyballa

Je kon echt zien dat beiden ploegen moeitte hebben met scoren. Echt een 0-0 wedstrijd

De lamme tegen de blinde. Ik mis overigens het schot van Dumic van afstand tegen de paal. Ging er net niet via de binnenkant in. Een van de betere spelers bij het matig NEC deze wedstrijd. Willem 2 stelt toch ook weinig voor t.a.v. ons vreemdelingenlegioen. Alsof meer Nederlandse spelers een succesfactor zijn.

0-0 terechte uitslag. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Wat een saaie pot.

Natuurlijk was er maar 1 ploeg die recht had op de overwinning . Naar mijn idee heeft W2 geen kans gehad . Maar het is ook wel duidelijk dat het scoren een probleem is . Al had het schot van Dario een beter lot verdiend en wordt ons een 100% penalty door de neus geboord

Saaie pot 0-0 terechte uitslag ook wel, NEC wel wat beter maar ook niet goed genoeg om echt aanspraak te maken op de overwinning.

Blij zijn met het punt en snel vergeten deze wedstrijd.

Wel mooi dat er nu op die penalty wordt gewezen. Zijn alle Neccers de wedstrijd van vorig jaar vergeten tegen Willem II? toen onterecht een penalty gekregen en hoorde je er niemand over.

27 september 2016 om 00:30

dat was eveneens gewoon hands hoor...

27 september 2016 om 10:25

Veel Neccer zeiden na afloop al dat het geen hands pas zo ook de rest van Nederland. Maar goed jij zal die 2 gele kaarten van VD Struijk en de niet gegeven rode kaar van Holla voor het neerhalen van een doorgebroken speler ook wel terecht vinden. Nu hadden wij een mazzel al lijkt ie verdacht veel op de actie van Arjan Swinkels een paar jaar geleden (tegen Vvv) die toen rood en een penalty tegen kreeg maar later geseponeerd werd omdat het toch geen hands bleek te zijn.....